山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(65).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 2012 高考 英语 二轮 复习 专题 训练 阅读 理解 65
- 资源描述:
-
1、山西省2012高考英语二轮复习专题训练:阅读理解(65)阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。AEarlier this month, the Obama Administration called for increasing protection of the worlds most southern continent, Antarctica. Scientists say climate change and human activities have increasingly led to the melting of massi
2、ve pieces of Antarctic ice. The disappearance of ice will not only affect wildlife in the area such as seals and penguins. The melting will also cause oceans and seas around the world to rise.This represents a major threat, especially to coastal areas. For example, the ancient city of Venice, Italy
3、has long been threatened by rising sea levels. The situation is made worse by the fact that its ancient buildings, built on a body of water called a lagoon(淡水湖), are slowly sinking. When the city was founded about 1,600 years ago, the level of the Adriatic Sea was almost two meters lower than it is
4、today. Rising sea levels are not the only threat. The salty water is also destroying Venices famous buildings and artworks. The Italian government is trying to fix the problem with the construction of a seven-billion-dollar system of moving flood barriers. Climate change is also leading to the melti
5、ng of ice in other areas, such as Mount Kilimanjaro in northeastern Tanzania. It is the highest point in Africa, measuring almost 6,000 meters. The mountain supports five vegetation zones and many kinds of animals.The ice glaciers on the mountain are disappearing very quickly. This will have a bad e
6、ffect on the mountains ecosystems and on Tanzanias travel industry. Also, a valuable record of thousands of years of weather history will also be lost if the ice melts. Scientists study pieces of glaciers to understand weather patterns from thousands of years ago. In the United States, the icy masse
7、s in Glacier National Park in Montana may soon completely disappear because of climate change. In 1850, it is estimated that there were 150 glaciers in the more than 400,000 hectare park. There are 26 glaciers remaining today. Scientists estimate that the glaciers will be gone by 2030. Warming tempe
8、ratures are also threatening the many kinds of plants and animals that live in this mountain ecosystem.1. The writer developed the passage mainly by _. A. giving examples B. listing reasons C. making comparisons D. using quotations2. How many glaciers have disappeared since 1850 in Glacier National
9、Park? A. 150. B. 26. C. 400,000. D. About 124.3. According to the passage, what has been affected in Italy by rising sea levels? A. Many kinds of plants and animals died out in Italy. B. Venices famous buildings and artworks are being destroyed completely. C. The ice glaciers on the mountain are dis
10、appearing very quickly. D. Its ancient buildings could be drowned.4. What could be the best title for the passage? A. Climate Change B. The Melting of Massive Pieces of Antarctic Ice C. Visiting Endangered Places around the World D. The disappearing of the Ice GlaciersB Sightseeing Tours in GermanyG
11、ermany has a variety of cities each with its own characteristics, from the busy city of Berlin, to the ancient city of Cologne, to the Bavarian capital of Munich. Thankfully, these major German cities offer sightseeing tours that offer the opportunity to better explore the surrounding regions and th
12、e countrys most historic sites.Berlin on BikeBerlin on Bike takes visitors through the German capital via five bicycle tours, all with guides. Regular tours include the Wall Tour and Berlins Best, with stops at some of the citys most famous landmarks, such as the Reichstag explores what life was lik
13、e in East Berlin under Communist Rule. The cost of the tour includes the bike and helmet rental, and tourists may choose to continue renting their bikes once the tour has ended. Berlinonbike.de/English/index.phpMunich City Sightseeing Tour The Munich City Sightseeing Tour transports travelers throug
14、hout the city via an open-air, double-decker bus. Passengers can hop on and off at various stops throughout the day. This tour includes stops at such sites as the Munich central train station, the 1972 Olympic Stadium Park, Munichs opera house and Karlsplatz, the gate to the historic city. The bus f
15、eatures a narrated tour guide and offers an English-language option. Raileurope. Com/activities/ munich-city-sightseeing-tour/ index. HtmlNice City Tours-CologneNice City Tours offers three tours of Cologne, available to private or business groups in a variety of languages. The old Town Tour runs fo
16、r two hours and includes a guided tour of the Cologne Cathedral and some of the citys old squares. The Brewery Pub Tour explores some of he citys most beloved breweries and pubs, and details the history behind Kolsch, Colognes resident beer. Finally, the Old Town and Phine Tour begins by visiting so
17、me of old towns most historic sites and ends with a ride down the Phine River. Nicecitytours. con/ tours. htm5. The similarity of the three tours lies in that they all include _.A. bus tours B. English service C. three routes D. guides service6. If you take a great interest in beer, which tour might
18、 be suitable for you? A. The Wall Tour. B. The Brewery Pub Tour. C. The Old Town Tour. D. The Munich City Sightseeing Tour7. Where can you probably see this passage?A. In a textbook B. On a website C. In an encyclopedia D. In a journalCDespite losing the final at the Australian open, 28-year-old Chi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
安徽省2012高考语文一轮总复习课件 第一章 论述类文本阅读.ppt
