河北省廊坊市2018-2019学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省廊坊市2018-2019学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 廊坊市 2018 2019 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高二年级第二学期期末考试英 语考生注意:1. 本试卷共150分,考试时间120分钟。2. 请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有1秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What kind of TV programs does the woman like?A. Reality shows. B. Talk shows. C. Game shows.2. How many
2、 days does the woman work each week?A. Two days. B. Three days. C. Five days.3. What are the speakers going to do?A. Attend a class. B. Meet Beth. C. Go to a cafeteria.4. What does the man want the woman to do?A. Give him a ride.B. Take him to the garage.C. Help prepare for Naomis party.5. What are
3、the speakers talking about?A. Where to hold Joyces party.B. How to celebrate Joyces birthday.C. Whether to hold a party for Joyce.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is
4、the relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Guide and tourist.C. Police officer and passer-by.7. Where is the store?A. Next to a post office. B. On the right of a bank. C. Opposite a police station.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is the man going to Las Vegas?A. To spend the spring break.B. To take
5、a class.C. To attend a meeting9. What will the man have to do in the end?A. Change the flight.B. Pay $32 for the ticket.C. Book an economy class seat.听第8段材料,回答第10至12题。10. Who does the man want to send a gift to?A. His aunt. B. His mother. C. His sister.11. How much will the man probably spend on the
6、 scarf?A. $10. B. $20. C. $50.12. What does the woman offer to do in the end?A. Post the scarf for the man.B. Lend the man some money.C. Go shopping with the man.听第9段材料,回答第13至16题。13. What kind of house is the man looking for?A. One on the Northside Street.B. One with more than two housemates.C. One
7、with an outdoor entertainment area.14. How much does the man want to pay each week?A. $100. B. $200. C. $300.15. When does the man want to move house?A. In two weeks. B. In three weeks. C. In a month.16. What will the man do at 11: 00 on Tuesday?A. See a doctor. B. Tidy his backyard. C. Meet with Ma
8、rgaret.听第10段材料,回答第17至20题。17. What do we know about Mr. Law?A. He is an Indian.B. He once worked under stress.C. He is inexperienced in social work.18. What does the speaker think of Mr. Law?A. Considerate. B. Confident. C. Qualified.19. What is Mr. Law expected to do?A. Telephone Jan.B. Fill in an a
9、pplication form.C. Meet the speaker on Monday.20. What will the speaker do on Tuesday?A. Go to India. B. Attend a meeting. C. Conduct an interview.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALooking to have a rest after the working days? Check out to see if the follow
10、ing events are in your area!Northside FestivalDescription: The music festival consists of artists, such as Sidney Gish and Orion Sun, free cake for everyone! If youre looking for a fresh festival with unique artists, look no further!Time: Saturday, June 910, from 12 pm to 6 pmLocation: Babys All Rig
11、ht, BrooklynTickets: $50 per person with no discountSolely WomenDescription: The William Ris Gallery is showing an exhibit all about what females meet in front of life! Check out the exhibit before its closed after this weekend!Time: June 810, from 12 pm to 5 pmLocation: William Ris Gallery at James
12、portTickets: FreeBroadway Commons CarnivalDescription: Its the season of carnival rides and food on stick-yes, the carnival is still in town. With free admissions and lights to light up the sky, who wouldnt want to send their day off at Dreamland?Time: May 31June 17, from 5 pm to 11 pmLocation: Broa
13、dway MallTickets: Free carnival parking, admission and Victoria Circus showsLong Islands FestivalDescription: With exciting events ranging from beach concerts to parades, its a large and impressive entertainment we cant wait for! You can also start your day with your family to have fun on the Long B
14、each board-walk.Time: June 810, from 10 am to 11 pmLocation: Long BeachTickets: $80 per adult for the concert, a 20% discount for children under 181. What can women choose to do if they want to know something to face in life?A. Join the carnival at Dreamland.B. Enjoy the concerts on the Long Beach.C
15、. Visit an exhibit at the William Ris Gallery.D. Experience the music festival at Brooklyn.2. How much should a mother with her 10-year-old child pay for concerts on the Long Beach?A. $80.B. $100.C. $160D. $144.3. Which of the following events lasts the shortest time?A. Northside Festival.B. Solely
16、Women.C. Broadway Commons Carnival.D. Long Islands Festival.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四项活动的情况,包括活动描述、时间、位置和票价等信息。【1题详解】细节理解题。根据Solely Women部分中The William Ris Gallery is showing an exhibit all about what females meet in front of life!可知威廉里斯画廊正在举办一场展览,主题是女性在生活面前会遇到什么!由此可知,如果女性想知道生活中要面对的事情,她
17、们可以选择参观威廉里斯画廊的展览。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Long Islands Festival部分中 $80 per adult for the concert, a 20% discount for children under 18可知成人门票80元,18岁以下儿童可享受八折优惠。由此可知,一个带着10岁孩子去长滩听音乐会的母亲该付80+80*80%=144美元。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Northside Festival部分中Time: Saturday, June 910, from 12 pm to 6 pm(时间:周六,6月9日10日,下午12点至6点
18、);Solely Women部分中Time: June 810, from 12 pm to 5 pm(时间:6月8日10日,下午12点至5点);Broadway Commons Carnival部分中Time: May 31June 17, from 5 pm to 11 pm(时间:5月31日 6月17日,下午5点至11点)以及Long Islands Festival部分中Time: June 810, from 10 am to 11 pm(时间:6月8日10日,上午10点到晚上11点)由此可知,Northside Festival持续时间最短,只有两天。故选A。BIt was onl
19、y after her death from Brights disease on May 15, 1886 that Emily Dickinson enjoyed recognition for her poetic accomplishme. A limited volume of her works appeared in 1890, but it was Thomas H. Johnsons release of her complete body of poetry that made her works receive real acclaim. He published 1,7
20、75 of her poems in 1955 in a volume entitled The Poems of Emily Dickinson.Emily Dickinson was born in Amherst, MA in 1830. The Dickinson family was well known in the community for their contribution to politics and education. Dickinson lived most of her life with her grandfather who was famous for h
21、aving founded the Amherst Academy in 1814 and later Amherst College in 1821.Emily Dickinson led a reclusive life, but her childhood was a happy one. She had the privilege of being educated at some of the most outstanding women schools in her time and devoted herself to reading all kinds of books.It
22、was during her college years that Emily started writing. Some of her poems were published with the help of her female friends. However, the first serious attempt at having her poems published failed for her being rejected by The Atlantic magazine. This led the self-conscious poetess to believe that
23、the public would never care for her works, and thus she never attempted to have any of her works published again. After the Civil War, Dickinson withdrew from society and had little contact outside of Amherst.Dickinson was very concerned with the subject of nature. Her writings are complex, and for
24、many years scholars have searched for romantic inspiration, but have not yet understood her works. What is clear, however, is that her works cant just simply describe something in terms of a narrative style.Without doubt, Dickinsons works have greatly influenced and continue to influence modern poet
25、ry. In her time, her writing style was unique given that it included the use of dashes and capitalized nouns. None of her works rhymed, and she used unusual comparisons when referring to events and situations. This unconventional method of writing has made her one of the most innovative poets of the
26、 19th century.4. Which of the following best explains acclaim underlined in the first paragraph?A. Approval.B. Enthusiasm.C. Reference.D. Apology.5. What did Dickinson do during her childhood?A. She practiced writing with the help of her friends.B. She passed her poems to magazines.C. She spent much
27、 time on politics and education.D. She studied in good schools.6. What do we know about Dickinsons poems?A. They are easy for readers to understand.B. They make much difference to modern poetry.C. They inspire modern naturalists to study nature.D. They rhyme well and include many comparisons.7. What
28、 can be the best title for the text?A. Causes of Emily Dickinsons FailureB. Features of Emily Dickinsons PoemsC. A Brief Introduction to Emily Dickinson and Her WorksD. Reasons for Emily Dickinsons Becoming World Famous【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了美国传奇诗人艾米丽.狄金森以及她的作品。她的诗绝大多数是在她死后才出版,并被世人所
29、知,名气极大。【4题详解】词义猜测题。根据后文提到的He published 1,775 of her poems in 1955 in a volume entitled The Poems of Emily Dickinson(1955年,他出版了她的1775首诗,题名为艾米莉狄金森诗集)可知,前句提到的Thomas H. Johnson帮她出版的她的全部诗歌让她的作品受到了“好评”才有后面的出版诗集。A.Approval 认可,赞成;B. Enthusiasm 热情;C.Reference 参考;D. Apology道歉。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第三段She had the
30、 privilege of being educated at some of the most outstanding women schools in her time and devoted herself to reading all kinds of books(她有幸在当时最优秀的女子学校接受教育,并致力于阅读各种书籍)可知,她在最优秀的女子学校接受教育,并阅读了各种书籍。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段Without doubt, Dickinsons works have greatly influenced and continue to influence m
31、odern poetry(毫无疑问,狄金森的作品极大地影响并继续影响现代诗歌)可知,狄金森的作品对现代诗歌有很大的影响并继续影响着。故选B项。【7题详解】主旨大意题。纵观全文可知,本文介绍了美国传奇诗人艾米丽狄金森以及他的作品。同时也介绍她对后世的影响。综合分析,故选C项。CItalian Joseph Caspar Mezzofanti was said to have spoken more than 38 languages fluently at the time of his death in 1849, a skill that would have been useful in
32、todays globalized economy. Unfortunately, when it comes to the high school Spanish lesson in the decades, most people nowadays have remembered that there is nothing more complex than Donde esta la biblioteca. So we set out to uncover whats involved in learning a foreign language and which methods wo
33、rk best.Some advertisements say that some language learners believe theyre just a 15-minute audio tape away from becoming UN interpreters. But experts say these get-fluent-fast programs are a complete sham. Actually there is hardly a shortcut that can do that, says Dekeyser, a professor of second la
34、nguage acquisition at the University of Maryland. The only way to learn a language is to make quite a bit of effort on a daily basis.Many experts agree that the ideal learning method for language learners really depends on the individual. Find the method that works for you and stick with it, says Si
35、mcott, a polyglot who has professionally worked in over 14 languages at once for the British Foreign Service. If audio works for you, do audio. If you like taking classes, do classes. But remember to keep practicing every day.However, not all people are created equal. Some may have talent for langua
36、ge learning, but it doesnt mean they can passively await fluency Practice is an effective learning method, says Davidson. The more time that you spend during the day speaking your second language, the better at it youre going to be.Learning from multiple people is also a good way, especially when yo
37、u are attempting to cultivate a native accent, When you are exposed to a lot of people, you get a much better sense of what the sound of word is supposed to be. says Davidson. You avoid exposing yourself to what could be features in one individuals speech patterns.8. What do the words are a complete
38、 sham in paragraph 2 mean?A. Remain to be improved.B. Are completely scientific.C. Remain to be confirmed.D. Are totally false.9. Which do Simcott and Davidson both attach importance to?A. Advanced learning tools.B. Constant practice in learning language.C. The talent for language learning.D. Suitab
39、le learning surroundings.10. What can we learn from the text?A. It is easy to learn a foreign language for Italians.B. It is difficult to learn Spanish for most people today.C. Joseph Caspar Mezzofanti contributed to the development of language.D. Joseph Caspar Mezzofanti was both an economist and a
40、 language expert.11. What is the text mainly about?A. The importance of learning a second language.B. Some problems faced by language learners.C. Some views and advice on language learning.D. The necessity for people to learn a second language.【答案】8. D 9. B 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了作者对学习外语的观点
41、以及方法。【8题详解】词句猜测题。上文提到“Some advertisements say that some language learners believe theyre just a 15-minute audio tape away from becoming UN interpreters.”可知,许多广告说,有一些语言学习者成为英语翻译,只需要每天听15分钟录音磁带。以及下一句“Actually, there is hardly a shortcut that can do that”事实上,几乎没有捷径可以做到这一点。可知,这些快速流畅学习项目完全是假的,结合选项,故选D项。【
42、9题详解】细节理解题。文中第三段末尾“But remember to keep practicing every day.”可知,Simcott认为,学习外语,要每天坚持练习;第四段“Practice is an effective learning method”可知Davidson的观点也是,练习是最有效的学习(语言)的方法。二人的共同观点都是,学习外语需要坚持不懈的练习,故选B项。【10题详解】细节理解题。文中第一段“when it comes to the high school Spanish lesson in the decades, most people nowadays h
43、ave remembered that there is nothing more complex than Donde esta la biblioteca”近几十年来高中的西班牙语课,大多数人认为Donde esta la biblioteca太复杂了, 可知,学习西班牙语对现代大多数人来说太难了。故选B项。【11题详解】主旨大意题。文中第二段“Actually, there is hardly a shortcut that can do that”可知,作者抛出了学习一门外语的观点是,没有捷径可以做到;第三段“But remember to keep practicing every
44、day”和第四段“Practice is an effective learning method”可知,作者借用Simcott and Davidson二人的话,建议外语学习者要多练习;最后一段“Learning from multiple people is also a good way”向多人学习也是学习英语的一个方法,这也是给外语学习者一个好的建议。由以上可知,本文主要论述了学习一门外语的观点以及一些建议。故选C项。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或者各段首尾,再看全文找主题句。第二段结尾“The only way to learn a language is to make qu
45、ite a bit of effort on a daily basis”可知,学习一门语言的唯一方法就是每天都付出相当大的努力;第三段结尾“The more time that you spend during the day speaking your second language, the better at it youre going to be”可知,一天中花在说第二语言上的时间越多,你的外语水平就会越好,又一次强调了努力练习的重要性;最后一段开头“Learning from multiple people is also a good way”可知,向多人学习是学习语言的一个好
46、方法,从而给外语学习者提出建议。故本文主旨就是论述了学习一门外语的观点以及一些建议,第4小题的答案是C项。DIn our twenties, we find it funny when we cant remember our neighbors cats name or a handsome actor who starred in a famous movie. In our thirties, we jokingly call it brain freeze. In our forties, we laugh it off as a senior moment and follow up
47、 with one of these old-age jokes. But the reality is that there comes a point when being forgetful stops being funny and starts to seem a bit dreadful. You think, Am I losing it? Or worse, Is this a sign of Alzheimers disease (老年痴呆症)?Well, dont worry. The fact that you recognize your own forgetfulne
48、ss may be a very good sign, at least in terms of the possibility of your developing Alzheimers disease (AD). The researchers in a new study show that its not forgetfulness but not being aware that were forgetful that we should fear.The researchers began with the assumption that one common feature of
49、 Alzheimers disease is a damaged awareness of illness. And they wanted to prove their theory that the lack of awareness can be used to predict whether someone with mild cognitive (认知的) damage will progress to full-on AD. For the study, mild cognitive damage was defined as someone whose mental state
50、was considered healthy but who had either complained of memory loss or had suffered objective memory loss.The researchers used existing data for 1,062 people between the ages of 55 and 90 that had been recorded over a 12-year period. The data included brain scans, which the researchers used to look
51、for visual signs of reduced glucose uptake (葡萄糖吸收). It is an objective marker of the sort of reduced brain function that goes along with AD. As expected, glucose uptake was reduced in those with AD. What the researchers also discovered was that glucose uptake was reduced in those with mild cognitive
52、 damage who also showed evidence of reduced illness awareness. Finally, the researchers found that those who had reduced illness awareness were more likely to develop AD than those without.12. What can be implied from paragraph 1?A Old people are most afraid of getting Alzheimers disease.B. The memo
53、ry of the young is better than the old.C. People can be forgetful at different ages.D. Its a rare phenomenon when young people forget something.13. What statement does the researchers in the new study agree with?A. Recognizing forgetfulness doesnt mean developing Alzheimers disease.B. Illness awaren
54、ess has nothing to do with Alzheimers disease.C. Being aware all the time is a fearful thing.D. Realizing forgetfulness must be a sign of developing Alzheimers disease.14. What can be a sign of developing Alzheimers disease?A. Reduced uptake of glucose.B. Realizing others forgetfulness.C. Having hig
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-513009.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《全优课堂》2014秋高中语文(人教版)必修1导学课件:第3课 大堰河——我的保姆.ppt
