分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022年新教材高考英语一轮复习 必修第三册 UNIT 1 阅读题组—练速度随堂练习 外研版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:514933
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:23.34KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年新教材高考英语一轮复习 必修第三册 UNIT 阅读题组练速度随堂练习 外研版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 必修 第三 阅读 速度 练习
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练7必修第三册UNIT 1阅读题组练速度(35 mins).阅读理解ASince the modern Olympics began in 1896,it has been held in more than 40 different cities.That gives Olympic fans quite a few possible travel destinations to choose!Beijing,ChinaOlympic fans should consider visiting the Beijing Olympic Park to check out the

    2、 special buildings of the so-called “Birds Nest” and “Water Cube”the national stadium and aquatics centre built for the 2008 Beijing Olympics.Popular historic places in Beijing include the Forbidden City,the Summer Palace,and Tiananmen Square.Innsbruck,AustriaLocated in the heart of the Alps,Innsbru

    3、ck is known as a great winter destinationwhich explains why it has hosted not one but two Winter Olympics.Known for its mountainous views,Innsbruck is the perfect stop for outdoor adventurers.Mexico City,MexicoThis wonderful travel destination offers a wide number of popular museums,historic buildin

    4、gs,and public parks.People will love shopping for fresh meat and produce at the markets,taking a cooking class,and generally eating their way through Mexico City,which is especially known for its culinary (烹饪的) experiences that include both globally well-known restaurants and locally favoured street

    5、 carts.Melbourne,AustraliaNearly half a century before Sydney hosted the 2000 Summer Olympics,Melbourne became the first Australian host city in 1956.Head to the“cultural capital of Australia”,located in Victoria on the southeastern coast,for an energetic cafe culture and art scene,Melbourne offers

    6、something for every type of traveller and everyone can enjoy an evening at one of the citys many rooftop bars or a day of wine tasting.1.Where will you go if you are fond of adventure?A.Beijing,China.B.Mexico City,Mexico.C.Innsbruck,Austria.D.Melbourne,Australia.2.What can visitors do in Mexico City

    7、?A.Enjoy wonderful culinary classes.B.Buy beautiful clothes and shoes.C.Admire beautiful mountainous views.D.Visit special stadiums for the Olympics.3.What can we know about Melbourne?A.It is famous for all kinds of wine.B.It has many world-famous hotels.C.It hosted the Summer Olympics twice.D.It ca

    8、n satisfy different travellers needs.BWeChat,one of the worlds most popular mobile apps and social networks,brought home iF Gold Award for its smart retail innovation,Scan & Go.It is the first ever Chinese product to win gold in the iF Service Design category.Established in 1953,the German-based iF

    9、Design Award has always been known for its “Independent,Rigorous(细致的) and Reliable” standards.Scan & Go enables shoppers at retail stores to turn their mobile phone into a virtual checkout counter.When shopping,customers use their mobile phones to scan product barcodes(条形码),view product information,

    10、get discounts,complete self-checkout,and pay directly within the app via WeChat Pay.There is no queuing up at the cash register.According to statistics,sales during peak hours in traditional supermarkets account for 60% of total turnover,and on average customers spend three to five minutes on queuei

    11、ng and payment during peak hours.With Scan & Go,customers no longer have to queue,and the payment time is shortened to one minute.In order to realize queue-less purchasing,the WeChat team greatly optimizes retailers in-store customer handling efficiency during peak hours,and enables overall manageme

    12、nt of the consumer traffic flow.By introducing dedicated lanes for Scan & Go,supermarkets have achieved over a five-fold increase in converting(转变) digital members within two months.In addition to improving retailers checkout efficiency and providing customers with a better shopping experience,Scan

    13、& Go also combines promotion and marketing modes through Mini Programs,to help increase sales.It helps retailers(零售商) to link the online and offline aspects of their business,and has become the standard tool in China for merchants to realize digital transformation.Scan & Go is now widely used by ret

    14、ailers in China.4.What does the third paragraph mainly tell us?A.The convenience of Scan & Go.B.The use of a virtual checkout counter.C.Ways to get discounts from retailers.D.Methods of scanning product barcodes.5.One of the advantages of Scan & Go is that customers .A.can buy more itemsB.can save a

    15、 lot of moneyC.dont have to pay for what they buyD.spend less time to pay for what they buy6.What can retailers do by combining promotion and marketing modes?A.They can sell more goods.B.They can reduce the discounts.C.They can create more Mini Programs.D.They can make their goods more standard.7.Wh

    16、at is the authors attitude toward Scan & Go?A.Doubtful.B.Positive.C.Subjective.D.Negative.CPlaying tennis regularly could help keep people off death,but football,rugby and running may not help people to live longer,a study suggests.A study followed more than 80,000 people for an average of nine year

    17、s to find out if certain sports protected them against early death.It found that people who played racket sports regularly were the least likely to die over the study period,reducing their individual risk by 47 percent compared with people who did no exercise.Swimmers also reduced their chance of de

    18、ath by 28 percent,aerobics(有氧运动)fans by 27 percent and cyclists by 15 percent.Yet running appeared to have no impact at all on dying early,and neither did playing football or rugby.Scientists say the difference may lie in the social aspect which goes alongside sports like tennis and squash(壁球),which

    19、 often involve clubs and organized activities outside of the game.It means that people often have larger social net-works and tend to keep up activities into later life,both of which are proven to be good for health.In contrast,people who play team sports often do not move onto a new sport once thei

    20、r teams break up for family,or injury reasons.They become watchers rather than participants in their chosen activity.The researchers found that playing racket sports was associated with a 56 percent lower risk from heart death.Similarly,swimmers lowered their heart disease or stroke risk by 41 perce

    21、nt,and people who took part in activities like aerobics,dance or gymnastics lowered their risk by 36 percent.But again running,football and rugby had no significant impact on heart deaths.However,other experts argue that this study must not be misinterpreted as showing that running and football do n

    22、ot protect against heart disease.In this study both runners and footballers had a lower rate of death from heart disease.8.Which sport does not have any impact on protecting people against early death?A.Cycling.B.Swimming.C.Rugby.D.Tennis.9.According to the study,which makes a big difference in keep

    23、ing healthy?A.Playing basketball with their friends occasionally.B.Watching football games every day.C.Taking up gymnastics and joining a club.D.Doing running in the park every day.10.What is considered more important to peoples health?A.Social networks.B.Staying at home.C.Physical examinations.D.Se

    24、tting up families.11.What is the main idea of the text?A.Thousands of people participated in a 9-year study.B.Study finds playing tennis helps people live longer.C.It is wrong to say running has no impact on heart disease.D.There are differences between racket sports and team games.DPeople often tal

    25、k about cultural differences between western and eastern countries,but how about the western world itself?Surprisingly,a closer look at it can reveal a good many curious details.The most obvious characteristic of the majority of Americans is that they smile a lot.It does not matter whether they have

    26、 a strong reason to smile;they do it,sometimes simply because they have to.A smile is not just a powerful marketing tool but also a way to show that someone is friendly,and that life in general is fine.Europeans,on the contrary,prefer to keep a more neutral(不带感情色彩的) facial expression.They smile most

    27、ly when they are in a good mood,or feel amused;if not,a Europeans face will remain neutral,or even dull.In Russia,for example,there is a proverb saying that laughing for no reason is a sign of a fool.It does not mean that Europeans are serious,or that they do not have a sense of humour.The same refe

    28、rs to communication in general.Americans are extremely communicative;small talks and chats are common.Europeans talk mostly when there is something to say,and rarely enter communication just for the purpose of talking to other people.American people prefer to express what they think carefully,consid

    29、ering how it might affect surrounding people.Europeans are more straightforward,even with unfamiliar people.A European friend will almost always voice his opinion on different occasions,and will not hesitate to remind you that you need to lose some weight or take a shower.It can be said that America

    30、ns are people of contrasts.They are open-minded,flexible,and ready to accept everything new enthusiastically;but at the same time,American society manages to bring up unbelievable conservatives.Americans are extremely politically correct,which,in most cases,is indeed a secure and beneficial practice

    31、,but it can also mess up daily or even private communication,sometimes preventing having close relationships.Europeans,on the contrary,are more straightforward,preferring to tell the truth in direct ways.Each way of communication is differentneither is correct or incorrect.12.What does the author sa

    32、y about smiling?A.It is culture-related within western countries.B.It is a powerful marketing tool across cultures.C.It is thought of as a sign of a fool in America.D.It is regarded as a social necessity in Europe.13.What is typical of Europeans communication?A.Beating around the bush.B.Having small

    33、 talks and chats.C.Hiding their feelings carefully.D.Expressing themselves openly.14.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?A.Being straightforward.B.Being politically correct.C.Accepting everything new.D.Raising unbelievable conservatives.15.How is the text mainly develop

    34、ed?A.By analysing cause and effect.B.By making comparisons.C.By classifying body language.D.By discussing research findings.阅读七选五From sports teams to movie characters,we love supporting the weak.While thats inspiring for a film or a story,it can be hard to remain positive when youre experiencing a s

    35、truggle.Its said that what is most personal is most universal.1 Here are some important reasons why you should share your story of struggles.You can shine a light for others.2 Sometimes,thats all someone needs to get through a difficult time.You can help even more with ideas and solutions to apply c

    36、reatively to their own problems.3 Its uncomfortable to admit to others your failures,struggles or other moments of weakness.Thats true for everyone,yet opening yourself up to moments of weakness is surprisingly satisfying.It requires courage and being courageous requires practice.People will support

    37、 you.4 We all do.So why not share the ways youve faced great difficulties and bounced back?If no one knows your struggles then theyll never know to cheer for you or what youve overcome to reach where you are today.Another great aspect of sharing your story is that it helps you remember the lessons y

    38、ou learned.5Understanding what happened and how you handled situations can provide you clearly with the ways on how to do things better and move forward.You can also share key experience alongside your story so others can learn,too.A.It helps you find your voice.B.You love a good comeback story.C.It

    39、 allows you to practice courage.D.You can objectively analyze your own past.E.Thats why your story can bring much value.F.Be open with the world about the good and the bad.G.Sharing your story will help them realize they arent alone.参考答案UNIT 1阅读题组练速度.【语篇导读】这是一篇说明文。文章主要给读者介绍了四个因为举办奥运会而成为热门旅游景点的城市。1.C

    40、细节理解题。根据文章第三部分的“Known for its mountainous views,Innsbruck is the perfect stop for outdoor adventurers.”可知,因斯布鲁克是户外探险者的完美去处。2.A细节理解题。根据文章第四部分的“People will love shopping for fresh meat and produce at the markets,taking a cooking class,and generally eating their way through Mexico City”可知,人们在墨西哥城可以上烹饪课

    41、,故选A项。3.D细节理解题。文章的第五部分提到:墨尔本位于澳大利亚东南部沿海的维多利亚港,号称“澳大利亚的文化之都”。在这里你可以欣赏到充满活力的咖啡馆文化和艺术景观,每个类型的旅行者、每个人都可以在城市的屋顶酒吧享受一整晚,或品一天酒。故可知,墨尔本可以满足不同旅行者的需求。【语篇导读】本文是一篇说明文。作为世界上最受欢迎的手机应用软件和社交网络之一,微信因其巧妙的零售创新设计“扫码购”而获得iF设计金奖。这是第一个获得iF服务设计类金奖的中国产品。德国iF设计奖创立于1953年,它一直因其“独立、严格、可靠”的评判标准而闻名于世。4.A主旨大意题。第三段中提到“购物时,客户使用手机扫描产

    42、品条形码,查看产品信息,获取折扣,完成自助结账,并通过微信支付直接在应用程序内支付”可知,本段主要介绍的是扫码购的便利。5.D细节理解题。根据第四段中的“With Scan & Go,customers no longer have to queue,and the payment time is shortened to one minute.”可知,用扫码购缩短了支付时间。6.A细节理解题。根据最后一段的“Scan & Go also combines promotion and marketing modes through Mini Programs,to help increase

    43、sales.”可知,其目的是增加销售量。7.B推理判断题。根据文章的最后一句提到,扫码购在中国得到零售商的广泛应用。由此可知,作者对扫码购持肯定的态度。【语篇导读】本文是一篇说明文。一项研究表明,经常打网球可以帮助人们减少死亡风险。8.C细节理解题。根据第一段“Playing tennis regularly could help keep people off death,but football,rugby and running may not help people to live longer,a study suggests.”可知,研究表明经常打网球可帮助人减少死亡风险;踢足球、

    44、打橄榄球和跑步可能无法帮助人们长寿。9.C细节理解题。根据第三段中的“Scientists say the difference may lie in the social aspect which goes alongside sports like tennis and squash,which often involve clubs and organized activities outside of the game.”可知,科学家们说,区别可能在于网球和壁球等运动所涉及的社交方面,这些运动经常涉及俱乐部和有组织的运动之外的活动。对比选项可知,根据这项研究,从事体操并加入一个俱乐部对

    45、保持健康有很大的影响。10.A细节理解题。根据第三段中的“It means that people often have larger social networks and tend to keep up activities into later life,both of which are proven to be good for health.”可知,这意味着人们通常有更大的社交网络,并倾向于在以后的生活中保持活动,这两者都被证明对健康有好处。由此可知,社交网络对人们的健康更重要。11.B主旨大意题。通览全文内容,尤其是第一段可知,文章重点讲述了有关网球运动的益处、与其他体育运动的区

    46、别等内容,故选B项。【语篇导读】本文是一篇说明文。本文主要介绍了西方国家间的文化差异,包括微笑和交流等方面。12.A推理判断题。作者在第二段中讲到了美国人、欧洲人对微笑的不同解读,据此可以推知,在西方国家笑是与文化有关的,故选A项。13.D细节理解题。根据第三段中的“Europeans are more straightforward.take a shower.”可知,欧洲人通常坦诚地表达自己,故选D项。A项意为“绕圈子,拐弯抹角地讲话”。14.B代词指代题。根据最后一段第三句中的“Americans are extremely politically correct.but it can.

    47、”可知,it指代的是在前半句中提到的“Americans are extremely politically correct”,意为“美国人的这种政治正确性”,故选B项。15.B推理判断题。通读全文可知,作者通过分析美国人和欧洲人对微笑的不同解读以及通常在交际中的不同表现来展开文章,因此可推知,作者是通过作比较展开文章的,故选B项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。本文主要介绍了与他人分享你的奋斗故事的原因。1.E承接上文“Its said that what is most personal is most universal”,并与下文“Here are some important rea

    48、sons why you should share your story of struggles”相呼应可推知,E项“这就是你的故事能带来很多价值的原因”符合语境。2.G根据下文“Sometimes,thats all someone needs to get through a difficult time”,并结合上文“You can shine a light for others”可推知,分享你的故事有助于他人产生共鸣,所以选G项。3.C根据下文中的“It requires courage and being courageous requires practice”可推知,本段主要

    49、讲述的是分享你的故事有助于加强自己的勇气,所以选C项。4.B根据下文“We all do.So why not share the ways youve faced great difficulties and bounced back?”可推知,人们都喜欢东山再起的故事,所以不如将你身处重重困难却能重整旗鼓的方法分享给别人,所以选B项。5.D根据下文“Understanding what happened and how you handled situations can provide you clearly with the ways on how to do things better and move forward”可推知,分享你的故事有助于客观地分析自己的过去,从而总结经验、吸取教训,所以选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年新教材高考英语一轮复习 必修第三册 UNIT 1 阅读题组—练速度随堂练习 外研版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-514933.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1