分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型《原创》《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破24.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:515102
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:123.63KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    阅读理解特训:3真2模含解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家【KS5U原创】阅读理解特训:3真2模含解析2014届高三英语二轮突破24第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALinda Evans was my best friend like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding.When I was 13, my family moved away. Li

    2、nda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special times like my wedding and Lindas. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back,stamped “Address Unknown”. I had no idea about how to find Linda.Over the

    3、 years, I missed Linda very much. I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.One day, I was reading a newspaper when I noticed

    4、a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman Lindas married name. “There must be thousands of Wagmans.” I thought, but I still wrote to her.She called as soon as she got my letter. “Mrs. Tobin!” she said excitedly, “Linda Evans Wagman is my mother.”Minutes

    5、later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years. We laughed and cried and caught up on each others lives. Now the empty place in my heart is filled. And theres one thing that Linda and I know for sure: We wont lose each other again!26. The writer went to piano lessons with Linda

    6、 Evans _.A. at the age of 13 B. before she got marriedC. after they moved to new homes D. before the writers family moved away【答案】D 【解析】细节理解题。根据开始的时候作者与Linda总是一起去上钢琴课、看电影、游泳、骑马等,但后来在作者13岁的时候,作者一家搬走了,两人只能通过书信联系。故选D。27. They didnt often write to each other because they _.A. got married B. had little t

    7、ime to do soC. didnt like writing letters D. could see each other on special time【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第2段中的Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often根据文可知,她们之所以没经常写信,是因为她们要忙于照顾孩子,又要搬新家,也就是说,她们没有时间写信。28. There was an empty place in the writers heart because she _.A

    8、. was in troubleB. didnt know Lindas addressC. received the card that she sentD. didnt have a friend like Linda to share her happiness and sadness【答案】D【解析】细节理解题。根据I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died.

    9、作者没有像琳达这样的朋友来分享她的快乐和悲伤,故选D。29. The writer was happy when she _.A. read the newspaperB. heard Lindas voice on the phoneC. met a young woman who looked a lot like LindaD. wrote to the woman whose last name was Wagman【答案】B【解析】细节理解题。真正让作者感到高兴的是当她在电话上听到老朋友Linda的声音的时候。而读到报纸的时候和写信的时候都还只是在猜测,那时还谈不上高兴。故选B。30

    10、. They havent kept in touch _.A. for about 40 years B. for about 27 yearsC. since they got married D. since the writers family moved away【答案】A【解析】细节理解题。根据文章最后一段中的Minutes later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years可知她们40年没有联系了,故选A。BEach new school year brings fresh reminders of w

    11、hat educators call the summer learning gap. Some call it the summer learning setback. Simply speaking, it means the longer kids are out of school, the more they forget. The only thing they might gain is weight. Most American schools follow a traditional nine-month calendar. Students get winter and s

    12、pring breaks and about ten weeks of summer vacation. Some schools follow a year-round calendar. They hold classes for about eight weeks at a time, with a few weeks off in between. The National Association for Year-Round Education says there were fewer than three thousand such schools at last count.

    13、They were spread among forty-six of the fifty states.But many experts point out that the number of class days in a year-round school is generally the same as in a traditional school. Lead researcher Paul von Hippel said, “Year-round schools dont really solve the problem of the summer learning setbac

    14、k. They simply spread it out across the year.”Across the country, research shows that students from poor families fall farther behind over the summer than other students. Experts say this can be prevented. They note that many schools and local governments offer programs that can help.But calling the

    15、m “summer school” could be a problem. The director of the summer learning center at Johns Hopkins, Ron Fairchild, said research with groups of different parents in Chicago and Baltimore found that almost all strongly disliked the term “summer school”. In American culture, the idea of summer vacation

    16、 is connected to beliefs about freedom and the joys of childhood. The parents welcomed other terms like “summer camp”, “enrichment”, “extra time” and “hands-on learning”.31. According to the first paragraph the summer learning gap .A. helps children to gain weightB. leads children to work harderC. i

    17、mproves childrens memoriesD. affects childrens regular studies【答案】D 【解析】细节理解题。根据Simply speaking, it means the longer kids are out of school, the more they forget.暑假影响了学生的正常的学习,故选D。32. Compared to traditional schools, students in the year-round ones .A. perform better and have more learning gainsB. h

    18、ave much less time for relaxation every yearC. have generally the same number of class daysD. hold more classes with more free weeks off【答案】C【解析】细节理解题。根据But many experts point out that the number of class days in a year-round school is generally the same as in a traditional school.全年的学校与一般的学校都有相同的天数

    19、的授课时间,故选C。33. Which of the following statements is true?A. Students from poor families often fall behind after the vacation.B. Year-round schools can solve the problem of the learning gap.C. There are schools in each state following a year-round calendar.D. Nothing can help the students who fall beh

    20、ind after the vocation.【答案】A【解析】细节理解题。根据Across the country, research shows that students from poor families fall farther behind over the summer than other students.来自贫困家庭通常在假期过后学习要落后其他孩子,故选A。34. Why did almost all parents dislike the term “summer school”?A. They cherish the childrens rights of freed

    21、om very much.B. They are worried about the quality of the “summer school”.C. They want their children to be forced to make up the gap.D. They cant afford to the further study during vacation.【答案】A【解析】细节理解题。根据research with groups of different parents in Chicago and Baltimore found that almost all str

    22、ongly disliked the term “summer school”. In American culture, the idea of summer vacation is connected to beliefs about freedom and the joys of childhood.父母认为这样剥夺孩子的自由的权利,故选A。35. What would be the best title of this passage?A. Opening Summer CampsB. Forbidding Summer SchoolsC. Spreading Year-Round E

    23、ducationD. Minding the Summer Learning Gap【答案】D【解析】标题归纳题。根据Each new school year brings fresh reminders of what educators call the summer learning gap.及短文的内容可知注意暑假假期学习的退步,故选D。CTired of all the pushing in supermarkets? Fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? Angry at wast

    24、ing time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive at the store? If this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping. Or is it?Online shopping brings its own challenges. Here are a few things to bear in mind when browsing (浏览) va

    25、rious websites. The claim made by online sites is that shopping online is a safe and secure way to make purchases. The evidence challenges this. In any case, you only have to be the victim of fraud (诈骗) once to experience all the problems that come with this form of stealing. Use only sites that hav

    26、e a trusted history and an excellent reputation.Another problem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen. This might not be a problem if you are buying washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress

    27、 you ordered turns up in green. Also, product descriptions are sometimes simply untrue. Perhaps the wisest plan is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction.Some even argue that online shopping indirectly contributes to global warming. Yes, your car can stay

    28、 parked but how are online goods delivered? Often by some large vans pouring out carbon monoxide and adding to our already desperate traffic problems. You are also by now becoming increasingly irritated (使烦恼) by the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have take

    29、n to receive it!Without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. However, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be.36. The author lists several questions in Para. 1 to .A. support online shopping B. collect answers from readersC. show his disl

    30、ike of going shopping D. introduce the topic of the passage【答案】D【解析】推理判断题。根据用这些问题导入本段的主题,故选D。37. By what can online shoppers avoid fraud?A. Using only trusted websites. B. Choosing big websites.C. Collecting shopping evidence.D. Seeking advice from the police.【答案】A【解析】细节理解题。根据第二段的句子:Use only sites t

    31、hat have a trusted history and an excellent reputation(名声).可知是使用值得信任的网站。故选A。38. What can we learn about online shopping from Para. 3?A. Its normal for a blue dress to change into green.B. We shouldnt believe product descriptions easily.C. Its usually wise for us to buy colorful products.D. Product a

    32、ppearances are sometimes not good.【答案】B Ks5u【解析】细节理解题。根据Another problem is that the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen.可知不要相信产品描述。选B。39. The author agrees with the fact that _.A. customers are never satisfied with productsB. online shopp

    33、ing is a safe way to make purchasesC. online shopping has nothing to do with global warmingD. delivery delay often makes online shoppers unhappy【答案】D【解析】细节理解题。根据You are also by now becoming increasingly irritated(使烦恼) by the fact that the delivery is late !可知是顾客对送货迟了是很生气的。故选D。40. What is the authors

    34、 attitude towards online shopping?A. Very popular. B. A wise choice. C. Not trouble free. D. A waste of time.【答案】C【解析】细节理解题。根据从最后一段可知网购是一个不是没有麻烦的,故选C。DOne of our biggest fears nowadays is that our kids might some day get lost in a “sea of technology” rather than experiencing the natural world. TV an

    35、d computer games are leading to a serious disconnect between kids and the great outdoors, which will change the wild places of the world, its creatures and human health for the worse, unless adults get working on childs play.Each of us has a place in nature we go sometimes, even if it was torn down.

    36、 We cannot be the last generation to have that place. At this rate, kids who miss the sense of wondering outdoors will not grow up to be protectors of natural landscapes. “If the decline in parks use continues across North America, who will defend parks against encroachment (蚕食)?” asks Richard Louv,

    37、 author of Last Child in the Woods.Without having a nature experience, kids, can turn out just fine, but they are missing out a huge enrichment of their lives. That applies to everything from their physical health and mental health, to stress levels, creativity and cognitive (认知的) skills. Experts pr

    38、edict modern kids will have poorer health than their parentsand they say a lack of outside play is surely part of it. Research suggests that kids do better academically in schools with a nature component and that playing in nature fosters (培养) leadership by the smartest, not by the toughest. Even a

    39、tiny outdoor experience can create wonder in a child. The three-year-old turning over his first rock realizes he is not alone in the world. A clump of trees on the roadside can be the whole universe in his eyes. We really need to value that more.Kids are not to blame. They are overprotected and frig

    40、htened. It is dangerous out there from time to time, but repetitive stress from computers is replacing breaking an arm as a childhood rite of passage (仪式).Everyone, from developers to schools and outdoorsy citizens, should help regain for our kids some of the freedom and joy of exploring, taking fri

    41、endship in fields and woods that cement (增强) love, respect and need for landscape. As parents, we should devote some of our energies to taking our kids into nature. This could yet be our greatest cause.41. The main idea of Paragraph 2 is that _.A. kids missing the sense of wondering outdoorsB. parks

    42、 are in danger of being gradually encroached C. Richard Louv is the author of Last Child in the WoodsD. children are expected to develop into protectors of nature 【答案】D Ks5u【解析】细节理解题。根据由于科学技术的进步有些孩子在家玩电脑看电视很少出去接近大自然,不知道要保护大自然,所以本段的大意是孩子被盼望发展成大自然的保护着,故选D。42. According to the passage, children without

    43、 experiencing nature will _.A. keep a high sense of wonderB. be overprotected by their parents C. be less healthy both physically and mentally D. change wild places and creatures for the better 【答案】C【解析】细节理解题。根据Without having a nature experience, kids, can turn out just fine, but they are missing ou

    44、t a huge enrichment of their lives. That applies to everything from their physical health and mental health, to stress levels, creativity and cognitive (认知的) skills.没有经历大自然体验的人在身体和精神方面都不是很健康,故选C。43. According to the author, childrens breaking an arm is _.A. the fault on the part of their parentsB. t

    45、he natural experience in their growing up C. the result of their own carelessness in play D. the effect of their repetitive stress from computers 【答案】B【解析】细节理解题。根据repetitive stress from computers is replacing breaking an arm as a childhood rite of passage (仪式).孩子们断一个胳膊就是他们在成长中的自然的经历,故选B。44. What doe

    46、s “sea of technology” mean in the first paragraph?A. The technology of TV and computer games.B. The technology of food.C. The technology of sea food.D. The technology of catching animals in the sea.【答案】A Ks5u【解析】词义猜测题。根据TV and computer games are leading to a serious disconnect between kids and the g

    47、reat outdoors,可以推知这里指的是电视和电脑,故选A。Ks5u45. In writing this passage, the author mainly intends to _.A. blame children for getting lost in computer games B. encourage children to protect parks from encroachment C. show his concern about childrens lack of experience in nature D. inspire children to keep the sense of wonder about things around【答案】C【解析】作者意图题。根据由于科技的影响孩子去户外的时间减少,缺乏对大自然的体验,同时展示了作者对于孩子们的关心,故选C。- 7 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《原创》《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破24.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515102.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1