河北省张家口市涿鹿中学2020-2021学年高一英语上学期10月调研考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 张家口市 涿鹿 中学 2020 2021 学年 英语 上学 10 调研 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省张家口市涿鹿中学2020-2021学年高一英语上学期10月调研考试试题(含解析)第I卷(选择题:80分)一阅读理解:(每小题2分,共30分)AAdvertisement Share Flat. Happy Valley big flat, 1 room ready for use immediately, quiet and convenient, fully furnished, park view. $6,800 including bills with maid(女佣). Female nonsmoker. No pet. Sara 25720836 or 10077809. Mo
2、ving Sale: 2 armchairs, red/ brown at $400 each; coffee table, black, wood,$800; oil painting, big, $900; Tianjin carpet, green, 37, $600; double bed, $500; mirror, big square, $500; fridge, big, double-door, $1,000; old pictures, $140 up, each. Tel: Weekend, 2521-6011; Weekday, 2524-5867. Part-time
3、 Laboratory Assistant Wanted. Required by busy electronics company to help with development of computer. Should have an electronics degree and some practical experience of working in an electronics laboratory. Hours 9:30am-1:00pm, Mon.-Fri. Fourteen days, paid leave. Salary 6,598-10,230 dependent on
4、 experience. Letter of application to: Mrs G Chan, NOVA ELECTRONICS, 45 Gordon RD, Hung Hom Knowloon.1. The one who puts on the first advertisement probably wants to _.A. rent a beautiful flat of her own in Happy ValleyB. find another lady to share the cost to rent a flatC. share her room in a flat
5、with whoever has no petD. find a maid to look after herself2. According to the advertisements, you may _.A. buy an old picture for $150B. call 25720836 to see a beautiful lake C. buy two armchairs for $400D. hire a maid (女佣)by paying $6,8003. If you want to buy some old furniture, you should _.A. ge
6、t in touch with NOVA ELECTRONICSB. call 2524-5867 any day except Monday C. do it before you move to another placeD. call either 2524-5867 on Monday or 2521-6011 on Saturday4. Once you get a part-time job in NOVA ELECTRONICS, _.A. you will be given 14 days off each year besides weekendsB. you will ge
7、t $6,598 each month no matter how experienced you are C. your have to work at least 8 hours a day D. you should write a letter of application to Mrs G Chan【答案】1. B 2. A 3. D 4. A【解析】这是一篇应用文。文章是三则广告:寻找合租、卖家具等和招聘兼职。【1题详解】细节理解题。根据Share Flat.(合租公寓)部分的“Female non-smoker. No pet.女性,不抽烟,不养宠物”可知,张贴第一张广告的人想要
8、寻找一位女士和自己合租公寓,故选B。2题详解】细节理解题。根据Moving Sale部分“old pictures, $140 up, each.古绘画,每张140美元起”可知,150美元可以买一副古老的绘画,故选A。【3题详解】细节理解题。根据Moving Sale部分可知,这部分主要是卖旧家具的,再结合“Tel: weekend, 2521-6011; weekday, 2524-5867.”可知,如果你想买一些旧家具,你可以给2521-6011或是2524-5867打电话,故选D。【4题详解】细节理解题。根据Part-time Laboratory Assistant Wanted.部分
9、的“Hours 9:30 a.m.1:00p.m., Mon.Fri. Fourteen days, paid leave.”可知一旦你在NOVA ELECTRONICS得到一份兼职工作,你将获得除去周末外,14天的年休假,故选A。BOne day my wife and I went shopping at the shop. We took the car as we had a lot of things to buy because my brother and his family were going to spend the weekend with us. We stopped
10、 the car in front of the shop. An hour later we came back to the car with a lot of things. Then the trouble started. We couldnt open the car door.“Oh dear,” said my wife. “What are we going to do?”“Lets ask the policeman,” I said. The policeman was very kind and glad to help us. A few minutes later
11、he got the door open. Just at that moment an angry man came up and shouted. “What are you doing with my car?” We looked at the number of the car and our faces turned very red.5. The husband and wife went shopping _.A. in their carB. by busC. on footD. It didnt mentioned6. _ opened the car door in th
12、e end.A. The policemanB. The wifeC. The husbandD. The wife and the husband7. The owner of the car was very angry _.A. to find his car opened by othersB. not to find his carC. to see a policeman standing by his carD. to see his car broken8. They didnt know it was a wrong car till _.A. they saw a man
13、comingB. they heard the mans shoutC. they saw a policeman comingD. they saw the number of the car【答案】5. A 6. A 7. A 8. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者和妻子开车去买东西,回来时发现车门打不开,于是在警察的帮助下打开了车门。结果车主怒气冲冲地走来质问他们,他们看了车牌才知道开错了车门。【5题详解】细节理解题。根据第二句“We took the car as we had a lot of things to buy.”可知因为我们有很多东西要买,所以我们把车开走了由
14、此可知,丈夫和妻子开车去买东西。故选A。【6题详解】细节理解题。根据文中“The policeman was very kind and glad to help us. A few minutes later he got the door open.”可知那位警察人很好,也很乐意帮助我们。几分钟后,他把门打开了。由此可知,警察最后打开了车门。故选A。【7题详解】细节理解题。根据文中“Just at that moment an angry man came up and shouted. What are you doing with my car?”可知就在那时,一个愤怒的人走上前来喊道
15、。“你对我的车干了什么?”由此可知,车主发现别人开了他的车,非常生气。故选A。【8题详解】推理判断题。根据文章最后一句“We looked at the number of the car and our faces turned very red.”可知我们看了看车牌号,脸都红了。由此可推知,直到看到车牌号,他们才知道开错了车。故选D。CMr. Baker lived in an old and low house. His wife was blind in both eyes and the two children were very young. All his family oft
16、en went hungry(挨饿). He had nothing but a small piece of field. One autumn he grew some wheat in his field. He hoped it would do well because all family would depend on it. The whole winter it often snowed. And the next spring the wheat was doing well. Mr. Baker was happy. One day Mr. Baker went to w
17、atch his wheat. To his surprise, a lot of crops were eaten up by a horse. He became angry but could not find out whose horse had eaten them. He thought the horse would go there again. So he decided to stay in his field and tried to catch the horse.A few days later a yellow horse came in his field ag
18、ain and began to eat the wheat. Mr. Baker ran after it quickly, with a stick in his hand. But the beast ran much faster than he. He tried his best, but could not catch up with it. The next morning, when Mr. Baker was working in his field, he saw the yellow horse pulling carriage on the road. He pick
19、ed up a stick at once, ran closer to the horse and began to beat it up.The driver was surprised and stopped him. He asked, “Why are you beating my horse?”“It has nothing to do with you,” Mr. Baker said angrily. “The beast knows why Im beating him!”9. What was Mr. Baker?A. A farmerB. A doctorC. A kee
20、perD. A driver10. Why was Mr. Baker happy at first?A. Because he found out the beast that ate up his wheat.B. Because he would soon get a good harvest.C. Because wheat was doing well.D. Because his family would not grow any more wheat.11. Mr. Baker tried his best to catch the horse to _.A sell it fo
21、r some moneyB. find out the owner of the horseC. make it work for himD. beat it up (痛打)12. Which of the following is true?A. The horse knew that it had done wrong.B. The horse had nothing to do with the driver.C. The horse knew whose wheat it had eaten up.D. The horse belonged to the driver.【答案】9. A
22、 10. C 11. D 12. D【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了贝克先生打马的故事。他家里很困难,全家的生活就指望贝克先生种的麦子。一天他发现自己的麦子被一匹黄色的马吃了,很生气,想追它又没有追上。第二天再次遇到黄马时,不顾马主人的阻拦,贝克先生狠狠地打了那匹马。【9题详解】细节理解题。 根据第一段中“One autumn he grew some wheat in his field.”(有一年秋天,他在田里种了一些小麦。)可知他是农民,故选A。【10题详解】细节理解题。根据第一段中“And the next spring the wheat was doing well. Mr. B
23、aker was happy.”(下一年春天小麦长势很好,贝克先生很高兴)可知,贝克先生高兴是因为麦子长的好。故选C。【11题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“ He picked up a stick at once, ran closer to the horse and began to beat it up.”(他捡起一根棍子,接近马,开始打它。)可知,接近马想打马。故选D。【12题详解】推理判断题。 根据常识可知马是动物,它并不知道它是否做错或是吃的是谁家麦子,故排除A、C。根据倒数第二段“The driver was surprised and stopped him. He
24、asked, “Why are you beating my horse?”Why are you beating my horse?”(车夫很吃惊,拦住了他。他问,你为什么打我的马?)可知,车夫是马主人。故选D。DI have been in England for three months now. I hope you dont think Ive forgotten you. There have been so many places to see and so many things to do that Ive not had much time for writing lett
25、ers.I shall soon be starting my studies at Kings College in London. So far Ive been learning about England and British ways of living. There are lots of books you can read and lots of pictures you can look at about this famous city. Im sure youll be more interested to know what I think about life he
26、re.I find some of the customs interesting. People here do not shake hands as much as we do in the mainland of Europe. During the first few weeks I was often surprised because people did not put out their hands when I met them. Men raise their hats to women but not to each other.13. The writer came t
27、o London from _.A. Asia.B. the mainland of Europe.C. America.D. Africa.14. The writer did not write the letter earlier because _.A. she had forgotten her friend.B. she was lonely and sad in this strange land.C. she was too busy to writeD. she was too busy studying at Kings College.15. The writer cam
28、e to London _.A. to study.B. to make a living.C. to learn British ways of living.D. for sightseeing (观光) only.【答案】13. B 14. C 15. A【解析】本文是应用文。作者在给朋友的信中讲述了自己来伦敦后的活动和见闻。【13题详解】细节理解题。根据最后一段People here do not shake hands as much as we do in the mainland of Europe.(这里的人不像我们欧洲大陆的人那样经常握手)可知作者来自欧洲大陆,故选B。【14
29、题详解】细节理解题。根据第一段There have been so many places to see and so many things to do that Ive not had much time for writing letters.(有那么多要看的地方,那么多要做的事情,我都没有时间写信)可知作者没有早点写信是因为忙,没有时间写。故选C。【15题详解】细节理解题。根据第二段I shall soon be starting my studies at Kings College in London.(我很快就要到伦敦Kings College开始我的学业了)可知作者来伦敦是来学
30、习,故选A。二七选五(每小题2分,共10分)Getting your children to study can be a little like getting them to eat their vegetables._16_ Make a study time and have it at the same time every day. This will help your kids to learn to schedule their day and will give them a sense of control over how they spend their time.A
31、llow them to study in blocks of time, such as for half an hour with a five-minute break in the middle. _17_ Ideal(理想的) study times are after dinner or right after school before dinner.Never allow your children to study in front of the television, as that will encourage passive activity. _18_Youll al
32、so need to help your kids find the right place to study. After youve set up a good study time for little learners, set up a good place where they can get those creative juices flowing._19_ Make sure there is a table or a desk and a comfortable chair._20_ This includes helping them out with their hom
33、ework sometimes and being there for them with the answers to any questions. The input you give your children during study periods will help form a bond and help make studying enjoyable.A. Pick a place where your children can study properly.B. Hold them to the schedule they create for themselves.C. F
34、inally, spend time with your kids when theyre studying.D. Keep the atmosphere light and offer lots of encouragement, too.E. Instead, use TV as a treat or a reward when the homework is completed.F. Try to stop this bad habit by offering some sort of reward.G. One of the best ways to form good study h
35、abits for your kids is to design a schedule that they keep to.【答案】16. G 17. B 18. E 19. A 20. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了父母如何帮助孩子培养良好的学习习惯。【16题详解】本段讲述内容就是要你的孩子养成良好的学习习惯,学会制定学习的计划,控制好自己的学习时间,所以G项One of the best ways to form good study habits for your kids is to design a schedule that they keep to.( 培养孩子良好学
36、习习惯的最好方法之一就是设计一个他们遵守的时间表。)符合段落大意。故选G。【17题详解】本段讲述的学习时间的制定方面的内容,要让他们坚持学习的时刻表。所以B项Hold them to the schedule they create for themselves.( 让他们遵守自己制定的时间表。)符合本段大意。故选B。【18题详解】前句说不要让孩子养成被动学习的习惯,少看电视。可以把电视作为一种奖励的手段和方式,如果他们表现的好的时候,可以让他们看一会电视。所以E项Instead, use TV as a treat or a reward when the homework is compl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515359.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
