河北省承德市2019届高三普通高等学校招生第一次模拟考试(A卷)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省承德市2019届高三普通高等学校招生第一次模拟考试A卷英语试题 WORD版含解析 河北省 承德市 2019 届高三 普通高等学校 招生 第一次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019年普通高等学校招生全国统一模拟考试英语试题本试题卷共12页。全卷满分150分,考试用时120分钟。注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔宜接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间
2、将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What will the woman bake this year?A. Pies. E. Cookies. C. Cakes.2. What does the man advise Tom to do?A. Go to see a d
3、octor. E. Exercise more. C. Have a healthy diet.3. When will the woman get the books tomorrow?A. At 9 a. m. B. At 10 a. m. C. At 11 a. m.4. What are the speakers talking about?A. A department meeting. E. A new website. C. An online test.5. Whats the womans attitude towards Bob?A. Doubtful. B. Dissat
4、isfied. C. Grateful.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What class does the woman want to register for?A. Physics. B. Psychology. C. Biology.7. What days does the woman choose to attend
5、 the classes?A. Tuesday and Thursday.B. Monday and Wednesday.C. Tuesday and Wednesday.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the conversation probably take place?A. In a hotel. B. In a school. C. In a hospital.9. What will the man probably do next Sunday?A. Go to see the doctor for medicine.B. Attend the clas
6、ses on quitting smoking.C. Ask for more information about the classes.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the man reserve a hotel room?A. To attend a meeting. To meet a friend. C. To take a bath.11. How does the man find the price?A. A little high. B. Acceptable. C. Fairly low.12. What kind of room does t
7、he man book at last?A. A smoking single one with a bathtub.B. A non-smoking double one with a bathtub.C. A smoking double one with a bathtub.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man want the woman to do?A. Help to make pies.B. Have dinner with him.C. Go to college tomorrow.14. What is the womans assig
8、nment about?A. Cooking. B. Castles. C. Family.15. What is newly bought?A. Flour. B. Butter. C. Onions.16. What is probably the relationship between the speakers?A. Brother and sister. B. Host and guest. C. Mother and son.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker?A. A researcher. B. A host. C. A jour
9、nalist.18. Why do more people move to cities nowadays?A. For better jobs.B. For amusement activities.C. For mental health.19. Who are more likely to develop mental diseases?A. People in a big city.B. People in a small town.C. People in the country.20. What improves mental well-being according to exp
10、erts?A. Enjoying the urban environment.B. Getting close to nature.C. Avoiding the risks in life.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMany famous churches as listed below have a long religious history, inventive architecture and dedicated craftsmanship.Sagrada F
11、amiliaThis church located in Barcelona, Spain is a UNESCO World Heritage Site(世界文化遗址). It is a Roman Catholic Church planned by architect Antoni Gaudi and its construction began in 1882. However, it remains incomplete till today. This is mainly because of its huge size and the process to return the
12、earliest construction to its original condition would never end. A tour of the whole church would take about a week.Saint Basils CathedralThis famous church is located in Moscow, the capital of Russia and marks the exact center of the city. It was completed in 1561 under the rule of Ivan the Terribl
13、e and has a very colorful architecture unusual for a church. It is a UNESCO World Heritage Site and is perhaps one of the most famous churches in the world because it appears in many movies.Westminster AbbeyThis famous church is in London and is one of the iconic(标志性的) buildings in the country. It w
14、as built in the 10th century and today is a UNESCO World Heritage Site. The Thames River and Westminster Palace are both located near the Abbey and the Gothic(哥特式的) architecture draws many tourists each year. Westminster Abbey is also the place for important events of the royal family.Church of the
15、NativityThis church is located in Bethlehem, Palestine and is believed to be the birthplace of Jesus. Its construction was started 327AD and today it is a UNESCO World Heritage Site. This church, however, does not see many tourists because of the ongoing conflict in Palestine.1. Whats the common cha
16、racter of the churches?A. Theyre Gothic architectures.B. They are located in city centers.C. They are UNESCO world heritage sites.D. They are visited by many tourists every year.2. Which church has the longest history?A. Sagrada Familia.B. Saint Basils Cathedral.C. Westminster Abbey.D. Church of the
17、 Nativity.3. Why is Sagrada Familia still incomplete?A. Its construction didnt start until recently.B. Repair is needed before completing it.C. Early buildings will be pulled down.D. People want to make it larger and larger.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四个被列为世界遗产的教堂,介绍了各自的宗教历史,独特的建筑和专门的工艺。【1题
18、详解】细节理解题。根据第二段中This church located in Barcelona, Spain is a UNESCO World Heritage Site(世界文化遗址).可知这座位于西班牙巴塞罗那的教堂是联合国教科文组织世界遗产。第三段中It is a UNESCO World Heritage Site and is perhaps one of the most famous churches in the world because it appears in many movies.可知它是联合国教科文组织的世界遗产,可能是世界上最著名的教堂之一,因为它出现在许多电
19、影中。第四段中It was built in the 10th century and today is a UNESCO World Heritage Site.可知它建于10世纪,如今已被联合国教科文组织列为世界遗产。第五段中Its construction was started 327AD and today it is a UNESCO World Heritage Site.可知它始建于公元327年,如今已被联合国教科文组织列为世界文化遗产。由此可知,这些教堂的共同特征是它们是联合国教科文组织世界遗产。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二段中It is a Roman Cath
20、olic Church planned by architect Antoni Gaudi and its construction began in 1882.可知这是一座由建筑师Antoni Gaudi设计的罗马天主教堂,始于1882年。第三段中It was completed in 1561 under the rule of Ivan the Terrible and has a very colorful architecture unusual for a church.可知它在Ivan the Terrible统治的1561年完成,其色彩丰富的建筑风格与教堂不同。第四段中It w
21、as built in the 10th century and today is a UNESCO World Heritage Site.可知它建于10世纪,如今已被联合国教科文组织列为世界遗产。第五段中Its construction was started 327AD and today it is a UNESCO World Heritage Site.可知它始建于公元327年,如今已被联合国教科文组织列为世界文化遗产。对比可知,Church of the Nativity的历史是四个教堂中最长的。故选D。【3题详解】细节理解题。根据第二段中However, it remains
22、incomplete till today. This is mainly because of its huge size and the process to return the earliest construction to its original condition would never end.可知然而,它至今仍未完工。这主要是因为它的体积巨大,要把最早的建筑恢复到原来的状态,这个过程永远不会结束。由此可知,Sagrada Familia还不完整因为需要进行维修。故选B。BCarl Jones love for animals began in his childhood.
23、As a boy, he rescued injured wild creatures. In the 1970s, when the 24-year-old biologist learned that the Mauritius kestrel(红隼) is dying out, he decided to do his part.He arrived on the island in an age of extinction. Even his employers of BirdLife International instructed him to “pull out elegantl
24、y” and leave the kestrel-saving to Mauritius government officials. That actually meant closing it down, because the Mauritians didnt have the resources or ability.Despite various difficulties, Jones holds the belief that all species are savable and humans need to live closely with other species. He
25、has done so all his life and developed his hands-on approach to saving species.Jones challenges the classic conservation wisdom that we must first understand the reasons for a species, decline and restore its habitat. Instead, he argues that scientists must identify the limiting factors on a species
26、 populationfood, nesting sites, competition, killing, diseasewith practical fieldwork. “If theres a shortage of food, you will start feeding. If theres a shortage of nesting sites, you will put up nesting boxes. You dont need endless PhD students studying a species for 20 years. ” Conservation scien
27、ce, he argues, is often too remote. “Do you sit back and monitor a sick patient or do you treat them and see what works? A lot of species have been studied to extinction. ”In Mauritius, Jones has preserved many plant species and nine animals. Without Carl Jones, the world might have lost the Mauriti
28、us kestrel, the pink pigeon and more.4. What did BirdLife International want Carl Jones to do?A. Live closely with other species.B. Do his part in an age of distinction.C. Co-operate with the local government.D. Give up his decision to save the Mauritius kestrel.5. Whats Carl Jones approach to savin
29、g species?A. Working on specific factors.B. Getting necessary resources.C. Analyzing reasons for a species decline.D. Following the classic conservation wisdom.6. When it comes to saving endangered species, whats Carl Jones opinion on studying them?A. Its a waste of time.B. Its an impractical approa
30、ch.C. It should be done in remote areas.D. It takes highly educated personnel.7. What can we infer about Carl Jones work?A. It is based on abundant research.B. It has produced beneficial results.C. It received the government support.D. It is against the basic laws of fieldwork.【答案】4. D 5. A 6. B 7.
31、B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了从小喜爱动物的生物学家Carl Jones,在20世纪70年代时开始投入到红隼的保护工作中。尽管困难重重,Jones仍然相信所有的物种都是可拯救的,人类需要与其他物种紧密地生活在一起。文章主要说明了Jones对于动物保护的一些看法以及他的成果。【4题详解】细节理解题。根据第二段中Even his employers of BirdLife International instructed him to “pull out elegantly” and leave the kestrel-saving to Mauritius government off
32、icials.可知甚至连他的雇主国际鸟盟也指示他“优雅地退出”,把拯救凯斯特尔的任务留给毛里求斯政府官员。由此可知,国际鸟盟想让Carl Jones放弃拯救毛里求斯红隼的决定。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第四段中Instead, he argues that scientists must identify the limiting factors on a species populationfood, nesting sites, competition, killing, diseasewith practical fieldwork.可知相反,他认为科学家必须通过实际的野外工作
33、来确定一个物种种群数量的限制因素食物、筑巢地点、竞争、杀戮、疾病。由此可推知,Carl Jones拯救物种的方法是针对某个影响物种种群的特定因素进行工作。故选A。【6题详解】推理判断题。根据第四段中Conservation science, he argues, is often too remote.可知他认为,保护科学往往过于遥远。由此可推知,谈到拯救濒危物种,Carl Jones认为研究它们是一个不切实际的方法。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中Without Carl Jones, the world might have lost the Mauritius kestre
34、l, the pink pigeon and more.可知如果没有Carl Jones,这个世界可能会失去毛里求斯红隼、粉红鸽子等等。由此可推知,Carl Jones的工作产生了有益的结果。故选B。CIf someone is crying in an attempt to fake sorrow, we say they are shedding “crocodile tears”. But how and why did we start relating insincere displays of feelings to crocodiles?The origin may have b
35、ecome popular around the 14th century when a bestseller, The Voyage and Travel of Sir John Mandeville, referenced a kind of snake who drops tears while eating their human victims.In the centuries since, crying crocodiles have been related to fake sorrow. The expression has been used as a story to te
36、ach sincere regret, by Shakespeare and, more recently, by media mocking tearful politicians or murder suspects.In 2007, University of Florida zoologist Kent Vliet actually proved that the animals do drop tears while snacking. But because crocodiles eat while in the watermaking a study of their meal-
37、time tears difficulthe studied their close relatives, alligators, who might dine on dry land. Out of the seven he filmed eating at a Florida alligator park, five teared up before, during, and after eating.Vliets theory is that when the animals enthusiastically hit their jaws, the movement forces air
38、 through the crocodiles sinuses and finally empties tears into their eyes. Their eyes not only water but can bubble, as Vliet witnessed at the alligator park, where some even teared up in expectation of their meal of chicks and other food.Vliet was asked to investigate the biology behind this phenom
39、enon by Malcolm Shaner, a doctor, about why facial palsy sufferers cry when they chew. Findings suggest that this is similar to the case of crocodiles.8. What does “crocodile tears” express?A. False sadness.B. Sincere apology.C. Untrue suffering.D. Faithful concern.9. Who has studied humans shedding
40、 tears while chewing?A. John Mandeville.B. Shakespeare.C. Kent Vliet.D. Malcolm Shaner.10. Whats the meaning of the underlined word “mocking” in Paragraph 3?A. Teasing.B. Reporting.C. Fooling.D. Comforting.11. Whats the authors purpose in writing the passage?A. To describe the physical appearance of
41、 crocodiles.B. To give a biological explanation of crocodile tears.C. To clarify a misunderstanding of political leaders.D. To introduce results of research on human feelings.【答案】8. A 9. D 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文。当有人用流泪的方式表现出虚伪的悲伤时,其他人经常称之为“鳄鱼的眼泪”,而动物学家从生物学角度研究了鳄鱼流泪的原因。【8题详解】细节理解题。根据第一段中If someone is
42、 crying in an attempt to fake sorrow, we say they are shedding “crocodile tears”.可知如果有人试图假装悲伤而哭泣,我们就说他们在流“鳄鱼的眼泪”。由此可知,“鳄鱼的眼泪”表达了虚假的悲伤。故选A。【9题详解】细节理解题。根据最后一段中Vliet was asked to investigate the biology behind this phenomenon by Malcolm Shaner, a doctor, about why facial palsy sufferers cry when they c
43、hew.可知医生Malcolm Shaner请弗列特研究这一现象背后的生物学原理,研究面瘫患者咀嚼时会哭泣的原因。由此可知,Malcolm Shaner研究过面瘫者咀嚼时会流泪。故选D。【10题详解】词义猜测题。根据后文tearful politicians or murder suspects.可知“鳄鱼的眼泪”过去用于教导人们要真诚地悔过,现在媒体也用“鳄鱼的眼泪”来嘲笑那些泪流满面的政客或谋杀嫌疑犯。可知由此可知,划线单词意思为“嘲笑”。A. Teasing.嘲笑,取笑;B. Reporting.报告;C. Fooling.愚弄;D. Comforting.安慰。故选A。【11题详解】推
44、理判断题。根据第四段第一句In 2007, University of Florida zoologist Kent Vliet actually proved that the animals do drop tears while snacking.可知2007年,佛罗里达大学的动物学家Kent Vliet证实了这种动物在进食时确实会流泪。结合文章主要说明了鳄鱼流泪的现象以及动物学家对此现象的研究,由此可推知,作者写这篇文章的目的是对鳄鱼的眼泪进行生物学解释。故选B。DA UK supermarket has become the first in the world to let sho
45、ppers pay using just the veins (纹理)in their fingertips. Customers at the Costcutter Store, at Brunel University in London, can now pay using their unique vein pattern to identify themselves.The firm behind the technology, Sthaler, has said it is in serious talks with other major UK supermarkets to a
46、dopt hi-tech finger vein scanners at pay points across thousands of stores. It works by using infrared(红外线)to scan peoples finger veins and then links this unique biometric map to their bank cards. Customers bank details are then stored with payment provider Worldpay and in the same way you can stor
47、e your card details when shopping online. Shoppers can then turn up to the supermarket with nothing on them but their own hands and use them to make payments in just three seconds.Previous studies have found fingerprint recognition, used widely on mobile phones, is likely to be hacked and can be cop
48、ied even from fingerprint left on phone screens. But Sthaler claims vein technology is the most secure biometric identification method as it cannot be copied or stolen. The technology uses an infrared light to create a detailed map of the vein pattern in your finger. It requires the person to be ali
49、ve, meaning in the unlikely event a criminal hacks(非法侵入)off someones finger, it would not work.Sthaler said it takes just one minute to sign up to the system firstly and, after that, it takes just seconds to place your finger in a scanner each time you reach the supermarket checkout. Simon Binns, co
50、mmercial director of Sthaler, told the Daily Telegraph, This makes payments so much easier for customers. There are no known occurrences where this security has been broken. 12. Which supermarket in the world can now use the vein-recognition technology?A. Grocery stores in London.B. Thousands of sto
51、res in the UK.C. University supermarkets in the UK.D. Costcutter Store at Brunel University in London.13. What message does Sthaler intend to convey according to Paragraph 3?A. The system is safe.B. Hacker attacks are unlikely.C. Vein patterns can be copied.D. The technology is convenient.14. What s
52、hould customers do before using the system?A. Copy the fingerprint.B. Protect against hacking.C. Contact the supermarket.D. Register on the system.15. What do we know about the vein-recognition system?A. It has been hacked.B. It will be adopted by more shops.C. Its company is optimistic about it.D.
53、Its technology needs further improvement.【答案】12. D 13. A 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述了英国的一家超市是世界上第一个使用指尖上的静脉纹理来支付账单的超市。顾客可以用他们独特的静脉模式来识别自己的身份。在手机上广泛使用指纹识别很容易被黑客攻击,甚至可以从手机屏幕上复制。但静脉技术是最安全的生物识别方法,它使用红外线创建一个详细的地图静脉模式在你的手指,它不能被复制或窃取。【12题详解】细节理解题。根据第一段的Customers at the Costcutter Store, at Brunel Univers
54、ity in London, can now pay using their unique vein pattern to identify themselves.(现在,在伦敦布内尔大学的Costcutter Store,顾客们可以使用他们独特的指尖静脉纹理来识别自己)可知,目前在伦敦的布内尔大学的Costcutter Store顾客们可以使用指尖静脉纹理识别。D. Costcutter Store at Brunel University in London.( 伦敦的布内尔大学的Costcutter Store)符合以上说法,故选D项。【13题详解】细节理解题。根据第三段的But Sth
55、aler claims vein technology is the most secure biometric identification method as it cannot be copied or stolen.(但Sthaler声称,指尖静脉纹理技术是最安全的生物识别方法,因为它不会被复制或者盗取)可知,Sthaler 认为指尖静脉纹理技术是安全的。A. The system is safe.(这项系统是安全的)符合以上说法,故选A项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段的Sthaler said it takes just one minute to sign up to t
56、he system firstly and, after that, it takes just seconds to place your finger in a scanner each time you reach the supermarket checkout. (Sthaler说,首先只需要一分钟就可以在该系统上注册,之后,每次你达到超市收银台时,只需几秒钟就可以让你的手指置于扫描仪中)可知,在使用这项系统前需要注册。D. Registeron the system.(在系统上注册)符合以上说法,故选D项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的Simon Binns, comme
57、rcial director of Sthaler, told the Daily Telegraph, This makes payments so much easier for customers. There are no known occurrences where this security has been broken. (Sthaler的商业总监西蒙在接受每日电讯采访时表示,这让顾客付款变得更容易了,而且目前还没发现安全性被破坏的情况。”)可推测,该公司对指尖静脉纹理识别技术很乐观。C. Its company is optimistic about it.(它的公司对它很
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-516707.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
