河北省承德第一中学2020-2021学年高一下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省承德第一中学2020-2021学年高一下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 承德 第一 中学 2020 2021 学年 一下 学期 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北承德第一中学2021-2022学年度下学期高一年级第二次月考英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How will the man go back home?A. By taxi.B. By car.C. By bus.2. What does the woman suggest the man do?A. Buy a new pen. B. A
2、sk Mike about his pen. C. Borrow a pen from his uncle.3. Where does the conversation take place most probably?A. In a hospital.B. At a store.C. In a bank.4. How much should the man pay?A.$6.B.$18.C.$20.5. What are the speakers talking about?A. A park.B. A bathroom.C. A hotel room.第二节(共15小题;每小题1.5分,满
3、分22.5分),听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the man do this afternoon?A Have a coffee. B. Do some volunteer work. C. Buy some food and water.7. Whats the womans attitude towards volunteering
4、for the organization?A. Interested.B. Doubtful.C Negative.听第7段材料,回答第8、9题。8. How many times has the woman borrowed books from the libraryA.1.B.2.C.3.9. How long can the man keep the borrowed books?A. For five weeks. B Over two months. C. For no more than a month.听第8段材料,回答第10至12题。10. How much pocket m
5、oney does the man get each month?A.$150.B.$180.C.$200.11. How does the man feel about the money saved by the woman?A. Surprised.B Upset.C. Disappointed.12. What are the speakers mainly talking about?A. Ways to save money. B. Their daily expenses. C. Their pocket money.听第9段材料,回答第13至16题13. What was th
6、e man busy doing?A. Writing a work report. B. Checking his e-mails. C. Giving a speech.14. Why cant David go to Italy?A. He cant get any time off work. B. He has to go to Chicago. C. He is ill.15. Why will the man go to Italy?A. To go on a business trip. B. To find a better job. C. To spend a holida
7、y.16. Whats the most probable relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Teacher and student. C Boss and employee.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does Andys mother do?A. A doctor.B. A teacher.C. A musician.18. How old is Andy Brown now?A.15.B.16.C. 17.19. Which of the following best descri
8、bes Andy?A. Honest. B. Optimistic. C. Easy-going.20. What does Andy encourage the speaker to do?A. To read more books. B. To play the guitar. C. To study hard.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASUPPORT WORKERDo you have the ability to care f
9、or others? Can you understand how the old people feel? Are you a good communicator? Do you have good listening skills? Can you work on weekends? If you have answered YES to the above, we would like to hear from you: Starting rate of 8.56 per hour Free uniform Excellent trainingContact at us at caree
10、rsgolden-WOWEE MAGAZINEWriters Wanted!Wowee Magazine is looking for writers for its website. Pay is based on the number of people who read your articles. You may also receive free tickets to events and free products to test. This is a great chance to get valuable work experience.We want people who a
11、re: chatty, interesting, enthusiastic, skilled.Contact us at infoCALLING ALL MODELSThink you could be a model? If so, wed like to meet you!Working as a successful fashion model isnt easy but it is very exciting and could be a great chance.Girls should be over 16 with a minimum height of 172 cm and b
12、oys should have a minimum height of 182cm. If you are under 16 and do not yet have the required height, we would still be interested in meeting you, but you must bring a parent.Contact us at infotop-model-agencyukWORK FOR COFFEE BEANSJoin Britains number one cafe at Coffee Beans, where every cafe ha
13、s the same aims: to create family-like teams and to give excellent customer service.Many different kinds of people come and work with us, so start your career at Coffee Beans today: Choose the hours you work Get management experience Share your love of coffeeJoin us as a Team Member, Assistant Manag
14、er of Cafe Manager, depending on your skills and experience.Email us at jobscoffeebeans.co.uk1. Which address should you email at if you want to be a support worker?A. infoB. jobscoffeebeans.co.ukC. infotop-model-agency.ukD. careersgolden-2. A writer working for Wowee Magazine can _.A. get a free un
15、iformB. bring a parentC. receive tickets to events for nothingD. get management experience3 What can we learn about the jobs from the job postings?A. The chance to be a model is only for adults.B. There is no need to be trained as a support worker.C. Applicants to Wowee Magazine are supposed to be s
16、ociable and humorous.D. People who work for Coffee Beans can choose working hours.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文,主要介绍了四种工作。【1题详解】细节理解题。根据SUPPORT WORKER中“Do you have the ability to care for others? Can you understand how the old people feel? Are you a good communicator? Do you have good listening
17、 skills? Can you work on weekends?(你有能力关心别人吗?你能理解老人的感受吗?你善于沟通吗?你有良好的倾听能力吗?你周末能工作吗?)”可知,如果你想参加后勤工作,可以选择SUPPORT WORKER。即发邮件到careersgolden-。故选D。【2题详解】细节理解题。根据WOWEE MAGAZINE中“You may also receive free tickets to events and free products to test. (您还可以获得活动的免费门票和免费产品测试)”可知,Wowee杂志的作者可以获得活动的免费门票和免费产品测试。故选C
18、。【3题详解】细节理解题。根据WORK FOR COFFEE BEANS中“Choose the hours you work(自行选择工作时间)”可知,为Coffee Beans工作人可以选择工作时间。故选D。BCan you imagine being a billionaire at the age of 21? Entrepreneur (企业家), social media star and model Kylie Jenner has done just that. According to the business magazine Forbes, Ms Jenner has b
19、ecome the worlds youngest self-made billionaire. She is so successful that she became a billionaire two years younger than Facebook founder Mark Zuckerberg. She made the majority of her fortune from her best-selling cosmetics (化妆品) business Kylie Cosmetics, which she started at the age of 15. She fo
20、unded and owns the beauty company, which is estimated to be worth around $900 million.Kylie Jenner was born in August 1997. She got into business at a young age. When she was 14, she created a line of clothing for a fashion brand. A year later, she launched her own cosmetics line called Kylie Lip Ki
21、ts, which transformed into Kylie Cosmetics.Jenner has been on TV screens since she was 10. Time magazine listed her as one of the most influential teens in the world. Today, Ms Jenner also has successful careers as a model, TV reality show star and social media personality.When the magazine first re
22、ported last summer that Jenner would take over the title, she was met with debate from critics who argued over whether her success was “self-made” or merely because of being born into an already famous and wealthy family.“I cant say Ive done it by myself. I dont have any inherited (通过继承得到的) money, b
23、ut I have had a lot of help and a huge platform,” Jenner told Forbes when talking about her billionaire status. “I didnt expect anything. I did not foresee the future. But the recognition feels really good. Thats a nice pat on the back.”4. Where was the majority of Kylie Jenners wealth from?A. Her f
24、amily.B. Social media.C. Her modelling career.D. Her cosmetics business.5. What did Kylie Jenner do in 2012?A. She started her own cosmetics business.B. She created a line of clothing for a fashion brand.C. She began her career as a model and social media star.D. She became the worlds youngest self-
25、made billionaire.6. What did critics argue about?A. Whether Kylie Jenner was really that wealthy.B. Whether Kylie Jenner would achieve greater success.C. Whether Kylie Jenner succeeded in life all on her own.D. Whether Kylie Jenner was among the most influential teens in the world.7. What does the u
26、nderlined phrase “a nice pat on the back” probably mean?A. A huge challenge.B. A great encouragement.C. An accurate prediction.D. A special requirement.【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】本文为一篇说明文。文章介绍了21岁的亿万富翁Kylie Jenner。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的She made the majority of her fortune from her best-selling cosm
27、etics (化妆品) business Kylie Cosmetics, which she started at the age of 15.可知,她大部分的财富来自于她15岁时创办的畅销化妆品企业凯莉化妆品(Kylie cosmetics)。由此可知,Kylie Jenner的大部分财富来自她的化妆品生意。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据第二段中的Kylie Jenner was born in August 1997. She got into business at a young age. When she was 14, she created a line of clot
28、hing for a fashion brand. A year later, she launched her own cosmetics line called Kylie Lip Kits, which transformed into Kylie Cosmetics.可知,Kylie Jenner生于1997年8月。她很小就开始经商了。14岁时,她为一个时装品牌设计了一系列服装。一年后,她推出了自己的化妆品生产线,称为凯莉唇膏,这转化为凯莉化妆品。因此,Kylie Jenner在2012年开始自己的凯莉化妆品的生意。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的When the
29、magazine first reported last summer that Jenner would take over the title, she was met with debate from critics who argued over whether her success was “self-made” or merely because of being born into an already famous and wealthy family.可知,去年夏天,当杂志首次报道Jenner将接任这一头衔时,她遭到了评论家们的争论,他们争论Jenner的成功是“白手起家”
30、还是仅仅因为她出生在一个已经名扬四海的富裕家庭。因此,评论家们争论的是Kylie Jenner是否是独自一人取得成功的。故选C项。【7题详解】词义猜测题。根据前文I didnt expect anything. I did not foresee the future. But the recognition feels really good.可知,我什么都没想到。我没有预见到未来。但这种认同感真的很好。由此推测,Kylie Jenner对入选亿万富翁感觉非常好,这是对她的巨大认同和鼓励。B项“一个巨大的鼓励”符合语境。故选B项。CAs missing children age, their
31、 appearances are quite different from their last known photographs, which makes finding them tough. Now AI could make it quicker to match any found children to those old photos.Police can use software to age photos of people who have been missing for a while, but these tend to work best in adults, a
32、s age-related changes to adult faces are more predictable and so easier to simulate.With children, these aged images dont tend to be like the older child, and matching photos of found children to old images in a database of missing children is difficult.Now Debayan Deb, a professor at Michigan State
33、 University, and his colleagues have created an program to do this for them. They trained a face-recognition program on data sets including the Children Longitudinal Face data set, which contains images of nearly 1000 children aged between 2 and 18 years old. Each was photographed at least four time
34、s over a period of six years.The AI learned to match recent photographs of children with images taken 2.5 years earlier 80 per cent of the time.With one year between the two photographs, the method was 90 per cent accurate at identifying faces. This dropped to 73 per cent after three years. The appr
35、oach beats comparing children with photos taken when they were aged 0 to 4 that have been aged by software, which hovers at 50 percent recognition after six months. The new AI might help to improve accuracy of this kind of software as well.This is a very good paper that could potentially be used to
36、identify missing children, says Amarjot Singh at the University of Cambridge.Debs next goal is to extend the age gap. His team also hopes to develop an app that could be used to fight child trafficking.8. The software which police has used can_.A. match photos of found kids to former imagesB. predic
37、t the changes of people over timeC. produce accurate images of childrenD. age the photos of missing people9. Why it is difficult to match photos of found children to their old images?A. Because the data set of child face images is quite large.B. Because the software cant age the photos of those kids
38、.C. Because aged images arent very alike to the older child.D. Because its difficult to recognize the older kids with photos.10. It can be learned that Debs team_.A. helps police identify missing childrenB. intends to develop a new appC. improved the software used by policeD. will give their app to
39、police11. What do we know about the approach created by Deb and his colleague?A. It is based on the Children Longitudinal Face data set.B. It can recognize childrens images between 2 and 18.C. It is more accurate than the software to match photos.D. It has been used to identify missing children.【答案】
40、8. D 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了密歇根州立大学教授Debayan Deb和他的同事们创建了一个程序,来将儿童长大后的照片与失踪儿童数据库中的旧图像相匹配,介绍了这一程序的优势和人们对此的看法。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Police can use software to age photos of people who have been missing for a while, but these tend to work best in adults, as age-related changes to adult face
41、s are more predictable and so easier to simulate.(警方可以使用软件对失踪一段时间的人的照片进行老化处理,但这种方法在成年人身上效果最好,因为与年龄相关的成年人面部变化更容易预测,也更容易模拟)”可知,警方使用的这款软件可以老化失踪人员的照片。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段“With children, these aged images dont tend to be like the older child, and matching photos of found children to old images in a data
42、base of missing children is difficult.(对于儿童来说,这些年龄大的图像往往不像大一点的孩子,将被发现儿童的照片与失踪儿童数据库中的旧图像进行匹配是很困难的)”可知,很难将被发现的孩子的照片与他们的旧照片进行匹配,是因为年龄大的孩子的图像不太像。故选C。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“His team also hopes to develop an app that could be used to fight child trafficking. (他的团队还希望开发一款可以用来打击儿童贩卖的应用程序)”可知,Deb的团队打算开发一款新的应用程
43、序。故选B。【11题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“With one year between the two photographs, the method was 90 per cent accurate at identifying faces. This dropped to 73 per cent after three years. The approach beats comparing children with photos taken when they were aged 0 to 4 that have been aged by software, which ho
44、vers at 50 percent recognition after six months.(两张照片间隔一年,这种方法识别人脸的准确率达到90%。三年后,这一比例降至73%。这一方法优于将儿童与软件处理过的0到4岁时拍摄的照片进行比较,6个月后识别率达到50%)”可知,Deb和他的同事创造的方法比软件匹配照片更准确。故选C。DTake a road trip from Wisconsin up through Northern Minnesota. Look out your window and watch as maple-oak forests gradually give way
45、 to plant species like aspens, spruce and birch. This changing view occurs because Northern Minnesota sits between temperate(温带的) forests in the southern US and boreal forests(北方针叶林) to the north. It makes the region an ideal place to track the impact of a warming climate.Scientists have guessed tha
46、t, as global temperatures rise, plant species of both temperate and boreal forests will move northwards to escape warmer conditions. To test this guess, researchers have been artificially heating 18 small forest plots in the transition zone of Northern Minnesota ever since 2012. Using covers and hea
47、ters, the team increased air and soil temperatures. The long-term experiment is now offering valuable insights into how our changing climate will affect the structure and ecosystems of boreal and temperate forests.The team found that boreal species, such as balsam fir and white spruce, are less able
48、 to emerge and survive under warmer conditions. They measured the boreal forests species amount of photosynthesis(光合作用) taking place. Their results show that, as soils dry up in warmer conditions, boreal species reduce their photosynthetic rate, reducing the amount of organic matter available for gr
49、owth. Overall, the seedling species richness in the temperate-boreal forest transition was reduced by warming. The researchers suggest that, unless the temperate species can offset the loss of the boreal species, the overall biodiversity of these forests is likely to decline.This research is importa
50、nt because temperate and boreal forests contain46 percent of all trees on earth. Of the global carbon stock stored by forests, boreal forests contain 32 percent, temperate forests 14 percent. In the coming years, boreal forests will experience extreme increases in air and soil temperatures. An incre
51、ase of 1.5C has already been measured, with a rise of between 4C and 6C projected in the next century.12. What made researchers choose Northern Minnesota to perform their experiment?A. Its rich plant species.B. Its easy accessibility.C. Its special location.D. Its warm climate.13. What does the long
52、-term experiment focus on?A. The causes of decreasing forest areas.B. The influence of human activities on climate change.C. The changes of forests driven by rising temperatures.D. The decline in the biodiversity of temperate and boreal forests.14. What does the underlined word in Paragraph 3 mean?A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-518022.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
