分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2022年高考英语一轮复习 考点规范练26(含解析)新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:518168
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:23.02KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语一轮复习 考点规范练26含解析新人教版 2022 年高 英语 一轮 复习 考点 规范 26 解析 新人
    资源描述:

    1、考点规范练26.阅读理解A(2017浙江)Benjamin West,the father of American painting,showed his talent for art when he was only six years of age.But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one.In those days,a brush was made from camels hair.There were no camels nearby.Benjamin decided that c

    2、at hair would work instead.He cut some fur from the family cat to make a brush.The brush did not last long.Soon Benjamin needed more fur.Beforelong,the cat began to look ragged(蓬乱).His father said that the cat must be sick.Benjamin was forced to admit what he had been doing.The cats lot was about to

    3、 improve.Thatyear,one of Benjamins cousins,Mr.Pennington,came to visit.He was impressed with Benjamins drawings.When he went home,he sent Benjamin a box of paint and some brushes.He also sent six engravings(版画) by an artist.These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had

    4、ever seen.In 1747,when Benjamin was nine years old,Mr.Pennington returned for another visit.He was amazed at what Benjamin had done with his gift.He asked Benjamins parents if he might take the boy back to Philadelphia for a visit.In the city,Mr.Pennington gave Benjamin materials for creating oil pa

    5、intings.The boy began a landscape(风景) painting.WilliamWilliams,a well-known painter,came to see him work.Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on painting to take home.The books were long and dull.Benjamin could read only a little,having been a poor student.But he later

    6、 said,“Those two books were my companions by day,and under my pillow at night.”While it is likely that he understood very little of the books,they were his introduction to classical paintings.The nine-year-old boy decided then that he would be an artist.1.What is the text mainly about?A.Benjamins vi

    7、sit to Philadelphia.B.Williams influence on Benjamin.C.The beginning of Benjamins life as an artist.D.The friendship between Benjamin and Pennington.2.What does the underlined sentence in paragraph 3 suggest?A.The cat would be closely watched.B.The cat would get some medical care.C.Benjamin would le

    8、ave his home shortly.D.Benjamin would have real brushes soon.3.What did Pennington do to help Benjamin develop his talent?A.He took him to see painting exhibitions.B.He provided him with painting materials.C.He sent him to a school in Philadelphia.D.He taught him how to make engravings.4.Williams tw

    9、o books helped Benjamin to .A.master the use of paintsB.appreciate landscape paintingsC.get to know other paintersD.make up his mind to be a painterBLand Art,sometimes referred to as Earth Art or Earthworks,is a form of art which involves using physical landscapes to create art,taking art out of the

    10、 museum and into the outside world.Modern Land Art movement really got going in the 1960s when American artists began creating Land Art on a large scale.Today,works of modern Land Art can be seen all over the world,sometimes right alongside much older pieces of Land Art created by people who lived t

    11、housands of years ago.Land Art,which is not necessarily unchangeable,can take a number of forms.Forexample,in 1970 Robert Smithson created the Spiral Jetty(螺旋形防波堤),made of a collection of stones and mud,in the Great Salt Lake.The American artist made a large jetty in a spiral shape which sticks out

    12、into the waters of the lake.Reshaping the landscape is a common characteristic of Land Art,which can be created by moving parts around.People can also add things to the environment to create Land Art,likesalt,which is added to the Spiral Jetty.It is possible to use plants.In all cases,Land Art is im

    13、movable.Land Art is designed to gradually form,change,and eventually decay(衰落).Thats one of the biggest differences between Land Art and most of the art one sees in the museums.Some works of art can exist only for a few hours or days.Others are exposed to rain and wind so that they develop and decay

    14、 over time,which is part of the attractiveness in the eyes of the artists.5.What can be learned from the first paragraph?A.Land Art was the most popular art in the 1960s.B.Land Art aims to get people interested in nature.C.American artists were the first to create Land Art.D.People have been creatin

    15、g Land Art for thousands of years.6.What do we know about Robert Smithson?A.He is a great creative artist.B.He lives near the Great Salt Lake.C.He made the most famous Land Art.D.He was a pioneer in creating Land Art.7.One of the unique characteristics of Land Art lies in .A.showing the extreme beau

    16、ty of natureB.developing and decaying gradually over timeC.combining the landscapes around completelyD.offering the artists a chance to get close to nature8.What is the passage mainly about?A.Works of Land Art.B.History of Land Art.C.Changes of Land Art.D.Introduction of Land Art.七选五阅读TheLostRulesof

    17、EtiquetteEtiquette,or good manners,used to be the glue that held society together.1Sadly,these days it has mostly gone by the wayside.This list is several best rules of etiquette that have now disappeared.OpeningtheDoorIn days gone by,a gentleman would always open doors for ladies.2This has now almo

    18、st entirely disappearedand it is not entirely the fault of the men.I have seen women laugh at men for opening a door for them.It seems to be confusing manners with chauvinism(大男子主义).WritingThank-YouNotesIn days gone by,whenever a person received a gift,he would write a thank-you note as soon as poss

    19、ible.3 Parents would sit children down after a birthday or Christmas and coach them in their first thank-you note.It is a shame that gift giving has now become a virtual obligation and the idea of a thank-you note would be laughed at.4We seem to have completely lost the concept of correct timing whe

    20、n it comes to parties these days.5After all,a party normally has a guest of honourthis is usually the oldest woman present.It was considered extremely rude in the past to leave a party before the guest of honourand once the guest of honourleft,it was a signal to all that they should begin their own

    21、preparations to leave.A.Arriving on TimeB.Leaving at the Right TimeC.People leave with various excuses.D.It enabled people to get on well with each other.E.This rule was true even if the giver was a relative.F.It could be the lady he was driving,or a stranger.G.Weve thrown away the concept of a gues

    22、t of honour at will.短文改错To help children living in poor mountainous areas,the Students Union organize an activity of donating books.It took place in our school hall in the afternoon of last Saturday.Students present were very pleasing to be able to help those children.And some of it wrote encouragin

    23、g words on the donated books.Meanwhile,they expected the Students Union organize this activity as often as possibly.Atlast,we received about five hundred book.The activity turns out to be the success.Because of not only does it help those children in poor mountainous areas but also lets us treasure

    24、which we have now.考点规范练26(选修6Unit1).【解题导语】本杰明韦斯特从六岁时就表现出了绘画的天分。当他九岁的时候,他的表兄带他去了费城,给了他绘制油画的材料。大艺术家威廉威廉姆斯被本杰明的画作所吸引,给了他两本古典绘画图书,这两本书成了他古典绘画的启蒙老师,促使他立志成为一名艺术家。1.C主旨大意题。本文介绍了本杰明韦斯特在六岁到九岁时对绘画的热爱、他所面临的问题以及大艺术家威廉威廉姆斯对他的影响及帮助,从此他走上了艺术家的道路。因此C项正确。2.D句意猜测题。画线句是第三段的段首,其作用应是引出本段的内容。由上文可知,本杰明没有画刷就从猫身上割毛制作画刷。画线句后

    25、面的意思是,本杰明的表兄给他带来了画刷和颜料。故画线句子的意思应该是与本杰明需要画刷有关,因此D项正确。3.B细节理解题。根据第三段中的“.hesentBenjaminaboxofpaintandsomebrushes.”以及最后一段中的“Inthecity,Mr.PenningtongaveBenjaminmaterialsforcreatingoilpaintings.”可知,表兄给本杰明提供了画刷等绘画材料来帮助他学习绘画,故B项正确。4.D细节理解题。根据最后一段中的“.theywerehisintroductiontoclassicalpaintings.Thenine-year-o

    26、ldboydecidedthenthathewouldbeanartist.”可知,这两本书坚定了他的梦想,引导着这个九岁的男孩走上了绘画的道路。故D项正确。【解题导语】本文为说明文。地景艺术开始于数千年之前,它与传统的艺术不同,主要使用泥土、石块等材料在户外制作艺术品。5.D细节理解题。由第一段最后一句中的“.sometimesrightalongsidemucholderpiecesofLandArtcreatedbypeoplewholivedthousandsofyearsago.”可知,数千年前人们就已经开始制作地景艺术,故D项正确。6.A推理判断题。由第二段的第二句“Forexam

    27、ple,in1970RobertSmithsoncreatedtheSpiralJetty,madeofacollectionofstonesandmud,intheGreatSaltLake.”可知,地景艺术可以采取多种形式,罗伯特史密森在大盐湖中用泥浆和石头制造了螺旋防波堤。由此可知,他是一位非常有创造力的艺术家。7.B细节理解题。由文章的最后一句“Othersareexposedtorainandwindsothattheydevelopanddecayovertime,whichispartoftheattractivenessintheeyesoftheartists.”可知,地景艺

    28、术会随着时间的推移而发展和衰败,故B项正确。8.D主旨大意题。由全文可知,本文的主题句是第一段的第一句“LandArt,sometimesreferredtoasEarthArtorEarthworks,isaformofartwhichinvolvesusingphysicallandscapestocreateart,takingartoutofthemuseumandintotheoutsideworld.”结合下文内容可知,本文主要介绍了地景艺术,故D项正确。.【解题导语】本文为说明文,主要介绍了几个已经缺失的社会礼仪。1.D根据空前一句“Etiquette,orgoodmanners

    29、,usedtobethegluethatheldsocietytogether.”可推知,礼仪能让人们和谐相处。故选D项。2.F根据空前一句“Indaysgoneby,agentlemanwouldalwaysopendoorsforladies.”可推知,应选F项来解释ladies,那位女士可能是他开车所带的人或是一个陌生人。3.E根据空前一句“Indaysgoneby,wheneverapersonreceivedagift,hewouldwriteathank-younoteassoonaspossible.”可知,过去收到礼物时要尽快给赠予者写感谢信。空处承接上文,这条规则是真的,即使

    30、赠予者是你的亲友。故选E项。4.B结合本段中的“Itwasconsideredextremelyrudeinthepasttoleaveapartybeforetheguestofhonourandoncetheguestofhonourleft,itwasasignaltoallthattheyshouldbegintheirownpreparationstoleave.”和本段的整体内容可推知,本段主要讲的是在宴会上应在恰当的时间离开。故选B项。5.C根据上文的“Weseemtohavecompletelylosttheconceptofcorrecttimingwhenitcomesto

    31、partiesthesedays.”可知,现在人们离开宴会时不再选择恰当的时间,而是找各种借口离开。故选C项。.Tohelpchildrenlivinginpoormountainousareas,theStudentsUnionorganizeorganizedanactivityofdonatingbooks.IttookplaceinourschoolhallinontheafternoonoflastSaturday.Studentspresentwereverypleasingpleasedtobeabletohelpthosechildren.Andsomeofitthemwrot

    32、eencouragingwordsonthedonatedbooks.Meanwhile,theyexpectedtheStudentsUnionto organize this activity as often as possiblypossible.At last,we received about five hundred bookbooks.The activity turns out to be thea success.Because of not only does it help those children in poor mountainous areas but also lets us treasure whichwhat we have now.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语一轮复习 考点规范练26(含解析)新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-518168.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1