分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《6》及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:518599
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:73.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    二轮 山西省 广灵县 2016 高考 英语 新闻报道 阅读 理解 摸底 练习 答案
    资源描述:

    1、山西省广灵县2016高考英语【二轮】新闻报道类阅读理解摸底练习【6】及答案黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying fourteen homes. Seven others were so badly damaged that their owners had to leave them,and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person wa

    2、s killed,several were badly hurt and taken to hospital,and a number of other people received smaller hurt. Altogether over two hundred people were homeless after the storm. A farmer,Mr.Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour. “I was eating with my wife and chi

    3、ldren,”he said,“When we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him,safe but very frightened.” Mrs. Woo Mei Fong said that her husband had just left for w

    4、ork when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children.“There was no time to take anything.” she said,“A few minutes later,the roof came down.” Soldiers helped to take people out of the flooded area and the welfare department(福利机构)brought them food,clothes and shelter

    5、.【小题1】How many homes altogether were damaged in the storm? AFourteen.BTwentyone.CTwentynine.DThirtysix.【小题2】Where was Mr.Tan when the storm first began? AHe was in bed.BHe was inside the house.CHe was outside the house.DHe was on the roof.【小题3】Which of the following may be the best title for this pa

    6、ssage? AA Terrible StormBA Lucky WomanCGood SoldiersDClever People 黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类Decreasing grain prices along with growing costs of production means Chinese farmers are unlikely to see a significant rise in income next year. Chinas economic planning chief Ma Kai expressed the concern as

    7、 the government undertakes an ambitious program to improve rural peoples lives.Grain prices have been dropping since April; and prices of wheat, corn and rice fell 5 per cent from August to October compared with the same period last year, Ma, minister of the National Development and Reform Commissio

    8、n, told an annual meeting on development and reform held over the weekend. Meanwhile, prices of production materials rose 9.1 per cent year on year during the first 10 months. The situation makes it difficult to achieve a “new socialist countryside,” which was last week highlighted(引起注意)as a new con

    9、cept and “common action” of the whole Party and nation. Vice-Minister of Agriculture Yin Chengjie also said Chinas entry to the World Trade Organization also creates hurdles for income rises for the countrys 780 million farmers. Farmers income is expected to increase by 5 per cent this year, hitting

    10、 the target set by the central government at the beginning of this year. Last year, per capita net income(个人平均纯收入)of Chinese farmers reached 2,936 yuan (US$362), up 6.8 per cent year on year, and the highest increase since 1997. Ma also said China would continue to seek fast, steady economic growth

    11、in 2006 but more efforts will be made to deal with the challenges brought about by overheating in some industrial sectors (区域).(from China Daily, December 5, 2005)【小题1】The writer thinks it difficult to achieve a “new socialist countryside” because _. Agrain prices decrease and production costs growB

    12、“new socialist countryside” is a new conceptCprices of production materials rose 9.1 percentDmany farmers are working in industrial sectors【小题2】The underlined word “hurdles” in Paragraph 6 means _ . ApromotionBfearCdifficultiesDpossibility【小题3】From1997 to 2005, the highest increase in farmers income

    13、 was achieved in _. A2004B2002C2003D2005 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013海口市调研,C)It was the summer of 1998 and I was trying to study hard for my engineering degree. I went up to the roof for a break and watched people swimming in the natural rock pool below our house. It was a sunny day. Bu

    14、t as I looked into the distance, I discovered a series of three or four big waves racing towards the shore. They must have been at least four meters high and were heading at speed in the direction of the pool. From the screams that started coming from the beach, I could tell someone was in trouble.W

    15、ithout thinking, I held my bodyboard (冲浪板) and shouted at a stranger to call the lifeguards (救生员). My neighbor Moises had heard the screaming as well and was also outside with his bodyboard, so together we rushed to the sea.Once we got closer, we discovered two people floating about 400 meters out.

    16、Waiting for help wasnt a choice. I didnt think twice about trying to save them. When we finally reached them 10 minutes later, they were almost lifeless, pale and motionless. We could tell they were still alive from their small breaths. We put them on our boards, patted their faces to wake them up,

    17、telling them to be strong, all the while swimming hard to keep ourselves afloat.Thirty minutes later, I began to feel a bit afraid and tired. Finally, a small boat with three lifeguards headed towards us. When the boat pulled up, we helped push the couple on board, only to be told that there was no

    18、room for us. It seemed pretty unprofessional (不专业的) to leave us therewe were a couple of miles from the shore.I didnt feel like a hero. Im sure that anyone who could swim would have done the same thing.文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和他的邻居救助两位被海浪冲离岸边的游泳者的故事。9What can we learn from the passage?AA stranger asked

    19、 the writer to call the lifeguards.BThe writer was afraid and regretted the rescue.CThe writer told from the screams that someone needed help.DA neighbor and the writer rushed to the sea with nothing in hand.答案:C细节理解题。根据第一段最后一句“From the screams that started coming from the beach, I could tell someon

    20、e was in trouble.”可知,答案选C。10Upon getting close to them, the writer found that the two people _.Ahad been saved by others Bwere struggling in the seaCwere dying Dwere crying for help loudly答案:C细节理解题。根据第三段第四句“When we finally reached them 10 minutes later, they were almost lifeless, pale and motionless

    21、.”可知,当作者和他的邻居到达溺水者身旁的时候,他们已经奄奄一息了。故答案选C。11From Paragraph 4 we can infer that the writer thought _.Apeople in need dont come firstBthey were too tired to swim backCwaiting for help wasnt a choiceDthe lifeguards should make room for them答案:D推理判断题。根据第四段最后两句可知,作者认为那些救生员太不专业了,居然没考虑到给施救者(即作者和他的邻居)留出坐船的地方。

    22、故答案选D。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2013海口市调研,D)Any diet on which you eat fewer calories than you need to get through the day, like an 800calorieperday diet, can be dangerous. Diets that dont allow any fat also can be bad for you. Everyone needs a certain amount of fat in their diet, up to 3

    23、0% of total calories, so no one should eat a completely fatfree diet.Dont have diets that restrict certain food groups, either. A diet that requires you to say no to bread or pasta or allows you to eat only fruit is unhealthy. You wont get the vitamins and minerals you need. And although you may los

    24、e weight, youll probably gain it back as soon as you start eating normally again.Some people start dieting because they think all the problems in their lives are because of weight. Others have an area of their lives that they cant control, like an alcoholic parent, so they focus on something they ca

    25、n control, their exercise and food intake (摄入)People who diet may get lots of praise from friends and family when they start losing pounds, which makes them feel good. But eventually a person reaches a weight level and doesnt lose as much weight as before because the body is trying to keep a healthy

    26、 weight, so they arent any happier.Some people may find it hard to control their eating, so they stick with an_extreme_diet for a little while, but then eat tons of food. Feeling guilty about the binge, they use laxatives (泻药). Eating too little to maintain a healthy weight or eating only to throw u

    27、p the calories are both eating disorders, which are harmful to a persons health.文章大意:本文是一篇议论文。文章告诫减肥人群,在减肥的同时务必要保证健康和均衡的饮食,这样才能获得真正的健康。12The reasons why some people start and keep dieting DONT include _.Athey think their trouble comes from their weightBthey have a strict parentCother peoples praise

    28、when they lose some weightDthere is something they cant control except food intake答案:B细节理解题。根据第三、四段内容可知,A、C、D三项均是人们减肥的原因。B项内容文章没有涉及。故答案选B。13The underlined phrase in the last paragraph refers to _.Aa fat free diet Ba special dietCeating too much Deating too little答案:D指代判断题。根据画线短语后“but then eat tons o

    29、f food”中的“but”可推知,画线部分与其讲述的内容相反,因此“an extreme diet”指的就是“吃得太少”。故答案选D。14Which of the following statements is TRUE?AA person needs about 800 calories each day.BA person who doesnt eat bread is unhealthy.CAn improper diet may cause eating disorder.DFat takes up the most part of calories inside body.答案:C

    30、细节理解题。根据第一段第一句中的“like an 800calorieperday diet, can be dangerous”可知,A项表述错误;根据第二段第二句可知,不包括面包的饮食不健康,但并没说不吃面包的人不健康,故B项表述错误;根据第一段最后一句可知,D项表述错误。故答案选C。15According to the passage, when people want to lose weight, they should _.Aavoid eating some food that can lead to being fatBcontrol their eating amount a

    31、nd timesChave a healthy and balanced dietDthrow up some of what they eat答案:C推理判断题。通读全文特别是文章首段内容可知,人们在减肥的同时,还应保证健康和均衡的饮食。故答案选C。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013天津市十二区县联考二,C)In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is respon

    32、sible for social progress and prosperity. Others say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads to unfriendly relationship between people.I have taught many children who held the belief that their selfworth relied on how well they performed at tennis and other sk

    33、ills. For them, playing well and winning are often lifeanddeath affairs. In their singleminded pursuit of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten.However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which value

    34、s only the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among the_most_vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek

    35、failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: “I may have lost, but it doesnt matter because I really didnt try.” What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot. Such a loss would be

    36、 a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that ones selfrespect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and

    37、often troublesome fear begins to dissolve (缓解) can we discover a new meaning in competition.文章大意:本文是一篇议论文。文章首先提出论点“现代社会关于竞争有很多争议”,然后详细分析了不同人对竞争的不同看法。16What does this passage mainly talk about?ACompetition helps to set up selfrespect.BOpinions about competition are different among people.CCompetition

    38、 is harmful to personal quality development.DFailures are necessary experiences in competition.答案:B主旨大意题。根据文章首句“In modern society there is a great deal of argument about competition.”可知,现代社会关于竞争有很多争议。下文内容围绕这一点详细分析了不同人对竞争的不同看法,因此这便是文章的中心论点。故B项正确。17Why do some people favor competition according to the

    39、 passage?AIt builds up a sense of duty. BIt pushes society forward.CIt improves personal abilities. DIt encourages individual efforts.答案:B细节理解题。根据第一段第二句“Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity.”可知,有人认为竞争是社会进步和繁荣的动力。故B项正确。18The underlined phrase “the

    40、most vocal” in Paragraph 3 means _.Athose who try their best to winBthose who value competition most highlyCthose who are against competition most stronglyDthose who rely on others most for success答案:C词义猜测题。根据语境可知,有些人渴望成功,而有些人持相反的态度。在只注重赢家而不注意普通人的文化价值观下,他们强烈谴责竞争。其中最直言不讳的就是那些来自父母和社会的竞争压力下挣扎的年轻人。根据“Am

    41、ong”可知,画线词是指上文提到的那些强烈谴责竞争的人。故C项正确。19What is the similar belief of the true competitors and those with a “desire to fail”?AOnes worth lies in his performance compared with others.BOnes success in competition needs great efforts.COnes achievement is determined by his particular skills.DOnes success is

    42、 based on how hard he has tried.答案:A细节理解题。根据最后一段倒数第三、四句“Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that ones selfrespect relies on how well one performs in comparison with others.”可知,A项正确。20Which point of view m

    43、ay the author agree to?AEvery effort should be paid back.BCompetition should be encouraged.CWinning should be a lifeanddeath matter.DFear of failure should be removed in competition.答案:D推理判断题。根据最后一段最后一句“Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve (缓解) can we discover a new meaning in competition.”不难看出作者的态度;只有消除竞争中的畏惧心理,我们才能发现竞争的意义。故D项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山西省广灵县2016高考英语《二轮》新闻报道类阅读理解摸底练习《6》及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-518599.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1