河北省新乐市2015高考英语一轮阅读理解训练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 新乐市 2015 高考 英语 一轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、河北省新乐市2015高考英语一轮阅读理解训练(5)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【深圳市2014高考英语综合能力测试题(3)】AThere are only three important days in everyones life and two of them are the ones that you dont need to worry about. Serigne Fallou Mbacke, a sage and man of God, who lived in Senegal (West Africa) between 1888 and 19
2、68, used to say, The day is today, it is the only day, the past is gone and will never come back and the future belongs to God. Harriet Beecher Stowe, 1811-1896, author of Uncle Toms Cabin, once said almost the same thing, The past, the present, and the future are really one: they are today. We all
3、know that many people spend one half of their days regretting for the past, and the other half worrying about the future, leaving no time to enjoy the present when everything happens. How can such people get ahead in life? People all over the world have made countless discussions on the subject but
4、it does not seem to make a difference. Most of us are still everywhere but in the present. As the saying goes, if you do what everybody does, you will get what everybody gets! Make a difference, and live in the present. It will help you achieve more, become a better person and live a happier life, a
5、 life without anxieties or worries. Today is all you have. There is no guarantee that you will live to see tomorrow and there is not a thing you can change about the past. Motivational speaker and author, Dennis Waitley puts it so beautifully in one of his books: The past is a cancelled check, the f
6、uture is a promissory note(期票), but the present, the present is liquid cash. Always remember that today is a gift and that is the reason why it is called the present.26. Which of the following statements is NOT true? A. The future belongs to God. B. No one can change the past. C. Living in today wil
7、l help you achieve more. D. We are sure that we will live to see tomorrow.27. Who described the three important days as check, note and cash? A. The writer. B. Serigne Fallou Mbacke. C. Harriet Beecher Stowe. D. Dennis Waitley. 28. Why is today called the present according to the passage? A. Because
8、 today is a gift. B. Because people are always worrying about today. C. Because people are always worrying about the future. D. Because people have made countless discussions on the subject. 29. Which of the following words can best describe the authors attitude towards today? A. Unconcerned. B. Neg
9、ative. C. Favorable. D. Doubtful. 30. What would be the best title for the passage? A. Can you make a difference? B. Are you wasting today? C. Do you worry about the past? D. Are you worrying about the future?【参考答案】26-30 DDACB 活在当下就是要放下负担,快乐地生活在此时此刻,活在当下意味着无忧无悔。对未来会发生什么不去作无谓的想象与担心,所以无忧;对过去已发生的事也不作无谓
10、的计较与后悔,所以无悔。26. D。细节理解题。从倒数第三段中Today is all you have, there is no guarantee that you will live to see tomorrow.可知。27. D。细节理解题。从倒数第三段中Dennis Waitley puts it so beautifully in one of his books.及倒数第二段可知。28. A。细节理解题。从倒数第一段中Always remember that today is a gift and that is the reason why it is called the
11、present.可知。29. C。观点态度题。通读全文及最后一段可推理出答案。30. B。主旨大意题。本文围绕“活在当下”这一话题展开的。第一段提出话题“The day is today.”,最后一段点题.today is a gift.。阅读理解(2013安徽,D)“People are ruder today because they are rushed and more time poor than ever before,” says Patsy Rowe, “Manners_have_fallen_off_the_radar(雷达)” Due to our strong attra
12、ction to electronic equipment, it is a wonder more people dont wake up each morning and greet the singing birds with a complaint(抱怨)about the noise. Here are some examples of rudeness.Some people prefer to do almost everything over the Internet. To them, dealing with an actual human is like an evolu
13、tionary step backward. It feels very slow because humans dont work at 4G speeds. When you have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. We have programmed ourselves to think that every new message brings lifechanging news, so taking calls and chec
14、king our texts are more important than talking to the people we are with. What is worse, some people even tend to send anonymous(匿名的) rude messages by email.However, rudeness is never acceptable. Dont assume it is OK to be rude if the person youre in touch with wont recognize you. If you have someth
15、ing awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or email and sign it, or forget it. Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.We shouldnt blame technology for our shortcomings.Technology is here to help us,but we should not allow it to take over
16、 our lives. An important step is acknowledging our shortcomings.People spend a lot of time pointing out bad manners but it would be even more helpful if wed publicly acknowledge good manners when we see them.文章大意:随着高科技的发展,人的行为变得越来越粗鲁。有些人不愿意与实际的人交流,而宁愿打电话、发短信,甚至发一些匿名的粗鲁短信。9What can be inferred from t
17、he underlined sentence in Paragraph 1?APeople can tell good from bad behavior.BRadar is able to observe human behavior.CPeople care little about their behavior.DRadar can be used to predict human behavior.答案:C句意猜测题。整篇文章讲的是随着高科技的发展,人的行为越来越粗鲁,故选C项。10Some people are less willing to deal with humans bec
18、ause _.Athey are becoming less patientBthey are growing too independentCthey have to handle many important messagesDthey have to follow an evolutionary step backward答案:A推理判断题。根据第二段的“To them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. It feels very slow because humans dont wo
19、rk at 4G speeds.”可知,一些人不愿意与人交流是因为与人交流太慢,也就是说他们变得越来越没有耐心。11The author thinks sending unsigned awful messages is _.Aridiculous Bdisgusting Cacceptable Dreasonable答案:B细节理解题。根据第三段的“Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.”可知,作者认为发送不署名的可恶短信是残忍的,令人作呕的。12What can we learn from the l
20、ast paragraph?AWe should applaud good behavior.BTechnology can never be blamed.CWe should keep pointing out mistakes.DTechnology will take over our lives one day.答案:A推理判断题。根据最后一句“it would be even more help if wed publicly acknowledge good manners when we see them”可知A项正确;B项和本段的第一句意思有差别;根据“People spen
21、d a lot of time pointing out bad manners”和“Technology is here to help us,but we should not allow it to take over our lives.”可轻易排除C、D两项。阅读理解 (2013全国,C)It happened to me recently. I was telling someone how much I had enjoyed reading Barack Obamas Dreams From My Father and how it had changed my views o
22、f our President. A friend I was talking to agreed with me that it was, in his words, “a brilliantly(精彩地)written book”. However, he then went on to talk about Mr. Obama in a way which suggested he had no idea of his background at all. I sensed that I was talking to a book liar.And it seems that my fr
23、iend is not the only one. Approximately two thirds of people have lied about reading a book which they havent. In the World Book Days “Report on Guilty Secrets”, Dreams From My Father is at number 9.The report lists ten books, and various authors, which people have lied about reading, and as Im not
24、one to lie too often (Id hate to be caught out ), Ill admit here and now that I havent read the entire top ten .But I am pleased to say that, unlike 42 percent of people, I have read the book at number one, George Orwells 1984.I think its really brilliant.The World Book Day report also has some othe
25、r interesting information in it. It says that many people lie about having read Jane Austen, Charles Dickens, Fyodor Dostoevsky (I havent read him, but havent lied about it either) and Herman Melville.Asked why they lied, the most common reason was to “impress” someone they were speaking to. This co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
