吉林省松原市实验高级中学2021届高考冲刺模拟英语新课标全国卷II卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省松原市实验高级中学2021届高考冲刺模拟英语新课标全国卷II卷 WORD版含解析 吉林省 松原市 实验 高级中学 2021 高考 冲刺 模拟 英语 新课 全国卷 II WORD 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省松原市实验高级中学2020-2021学年度高考英语冲刺模拟金卷新课标全国卷II卷本试卷满分120分,考试时间100分钟。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A West TownThe Chicago Public Library (CPL) encourages lifelong learning by welcoming all people and offering equal access to information, entertainment and kno
2、wledge through materials, programs and events. Each year, Chicago Public Library recommends the Best of the Best, CPLs selections of the very best books published that year. HoursMonday: 10:00 am 6:00 pmTuesday: 12:00 pm 8:00 pmWednesday: 10:00 am 6:00 pmThursday: 12:00 pm 8:00 pmFriday: 9:00 am 5:0
3、0 pmSaturday: 9:00 am 5:00 pmSunday: Closed Holidays & ClosuresAll Staff Institute Day: Thursday, April 30, 2020 Closed All DayMemorial Day: Monday, May 25, 2020 Closed All DayIndependence Day: Saturday, July 4, 2020 Closed All DayLabor Day: Monday, September 7, 2020 Closed All DayThanksgiving: Thur
4、sday, November 26, 2020 Closed All DayChristmas: Friday, December 25, 2020 Closed All Day Address & Contact1625 W. Chicago Avenue Chicago IL 60622Phone: (312) 743-0450Email: westtownchipublib.org Get a Library CardGetting a library card is easy and its free! Please visit any CPL location to fill out
5、 an application.Current, valid ID with name, photo and Chicago address is required. FacilitiesAfter-hours book return Bike rackComputers Meeting room Wi-Fi Parking lot Scanner Upcoming Events at West TownDesign Challenge DayDescription: Are you up for a challenge? Drop in and tackle some design chal
6、lenges using supplies provided by the library. Prizes will be awarded for the most creative submissions.Suitable for: Kids and TeensTime: Tuesday, March 24, 2020, 5:00 pm 6:00 pmFilm Screening: The Zookeepers Wife (2017)Description: Join the West Town branch for a screening of The Zookeepers Wife. A
7、 married couple who work as zoo caretakers help save Jewish people from the Nazis Holocaust.Suitable for: Adults and TeensTime: Tuesday, March 31, 2020, 5:30 pm 7:30 pm1. When can people go and read in Chicago Public Library?A. 11:00 am, April 29, 2020.B. 2:00 pm, May 25, 2020.C. 9:00 am, July 5, 20
8、20.D. 6:00 pm, November 26, 2020.2. What is required for getting a library card?A. Paying for it in your free time on a yearly basis.B. Providing a recent photo and an application.C. Applying on the librarys official website first.D. Having a valid ID with name, photo and Chicago address.3. What do
9、we know about Design Challenge Day?A. It targets adults as their major participants.B. Participants will compete for prizes.C. The activity will last for nearly 2 hours.D. Winners can watch The Zookeepers Wife for free.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】本文为应用文。文章是一则芝加哥公共图书馆的告示,提到了图书馆的开放时间、节假日安排情况、借书证的办理要求以及即
10、将举行的活动情况。【1题详解】细节理解题。根据“Hours”部分中“Thursday:12:00 pm - 8:00 pm(星期四:中午十二点到下午八点)”可知D选项“2020年11月26日星期四下午6点”不能去看书;“Sunday: Closed(周末:休息)”可知C选项“2020年7月5日星期日上午9点”这个时间不能去看书;根据“Holidays & Closures”部分中“Memorial Day: Monday, May 25,2020(阵亡将士纪念日:2020年5月25日,星期一)”可知B选项“2020年5月25日星期一下午2点”不能去看书。所以人们只有在A选项“2020年4月29
11、日星期三上午11点”这个时间可以去芝加哥公共图书馆读书。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据文章“Get a Library Card”部分中“Current, valid ID with name, photo and Chicago address is required.(必须提供包括姓名、照片和芝加哥地址的当前有效身份证件。)”可知,办理借书证需要出示有效身份证件,包括姓名、照片和芝加哥地址。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据“Design Challenge Day”部分中“Prizes will be awarded for the most creative submiss
12、ions.(最具创意的作品将获颁奖项。)”可知,“Design Challenge Day”活动中参赛者将就竞争比赛奖品。故选B项。B“Birds” and “airports” are two words that, paired together,dont normally paint the most harmonious picture. So it really raises some eyebrows when China announces plans to build an airport that is for birds.Described as the worlds fi
13、rst-ever bird airport, the proposed Lingang Bird Sanctuary(保护区)in the northern coastal city of Tianjin is, of course,not an actual airport. Rather,its a wetland preserve specifically designed to accommodate hundreds-even thousands-of daily takeoffs and landings by birds traveling along the East Asia
14、n-Australian Flyway. Over 50 species of migratory (迁徙的)water birds,some endangered, will stop and feed at the protected sanctuary before continuing their long journey along the flyway.Located on a former landfill site,the 150-acre airport is also open to human travelers.(Half a million visitors are
15、expected annually.) However,instead of duty-free shopping,the main attraction for non-egg-laying creatures at Tianjins newest airport will be a green-roofed education and research center, a series of raised “observation platforms” and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 mil
16、es.“The proposed Bird Airport will be a globally significant sanctuary for endangered migratory bird species, while providing new green lungs for the city of Tianjin.” Adrian McGregor of an Australian landscape architecture firm explained of the design. Frequently blanketed in smog so thick that it
17、has shut down real airports, Tianjin is a city-Chinas fourth most populous-that would certainly benefit from a new pair of healthy green lungs4. The underlined phrase “non-egg-laying creatures” in Paragraph 3 refers to?A. Visitors.B. Designers.C. Endangered water birds.D. Planes.5. What do we know a
18、bout the airport according to the passage?A. People cannot watch birds up close here.B. It is located on a 150-acre landfill site.C. It functions as an actual airport and a wetland preserve.D. It provides migratory birds with food and shelter.6. What can we infer from the last paragraph?A. The airpo
19、rt will become a permanent home for birds.B. Tianjin will win worldwide fame in the future.C. Tianjins air quality will improve thanks to the airport.D. Tianjin will be able to accommodate more people.7. What is this passage mainly about?A. Airports shut down and open up.B. China is to open the firs
20、t Bird Airport.C. Airports turn into green lungs.D. Birds are no longer enemies to airports.【答案】4. A 5. D 6. C 7. B【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,主要介绍了中国将在天津建立鸟儿机场保护区的计划以及具体规划内容和其重大意义。【4题详解】词义猜测题。根据画线词前的“instead of duty-free shopping”及画线词后的“a green-roofed education and research center, a series of raised “observ
21、ation platforms” and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 miles.”可知,天津鸟儿机场保护区对游客的主要吸引力将是一个绿色屋顶的教育和研究中心,观赏台以及一个总长超过4英里的风景优美的步行道和自行车道网络,而不是免税购物,由此可知画线词词义为“游客”,故A项正确。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的“Over 50 species of migratory (迁徙的)water birds,some endangered, will stop and feed at the pro
22、tected sanctuary before continuing their long journey along the flyway.”可知,迁徙的候鸟可以在机场保护区停留和吃东西,然后继续飞行,也就是机场保护区可以为候鸟提供食物和住所,故D项正确。【6题详解】推理判断题。根据最后一段中的“The proposed Bird Airport will be a globally significant sanctuary for endangered migratory bird species, while providing new green lungs for the city
23、 of Tianjin.”及“Tianjin is a city-Chinas fourth most populous-that would certainly benefit from a new pair of healthy green lungs”可知,天津的空气质量和环境会因为这个鸟儿机场保护区得到很大的改善,故C项正确。【7题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第二段中的“Described as the worlds first-ever bird airport, the proposed Lingang Bird Sanctuary(保护区)in the northern
24、 coastal city of Tianjin is, of course,not an actual airport.”可知,本文主要介绍了中国将在天津建立鸟儿机场保护区的计划以及具体规划内容和其重大意义,故B项正确。【点睛】词义猜测题的难度较大,对画线词上下文的理解是关键,例如本篇第1题,根据画线词前的“instead of duty-free shopping”及画线词后的“a green-roofed education and research center, a series of raised “observation platforms” and a network of s
25、cenic walking and cycling paths totaling over 4 miles.”可知,免税购物、绿色屋顶的教育和研究中心、观赏台以及风景优美的步行道和自行车道网络都是为了吸引游客而设计的,由此可知画线词词义为“游客”。CWhat do you want to be when you grow up? My answer has always been a vet.We didnt have pets growing up because my mother was scared of animals. She passed on some of this fear
26、 to me. Its not common you find someone whos scared of animals but wants to be a vet. Still, I knew this is what I wanted.Vet school was nothing like I had imagined. Within the first few weeks, any fears I had about being a vet vanished (消失). In the fourth year, we were introduced to surgery. I love
27、d it. Stitching (缝) wounds was like a satisfying game of Tetris (俄罗斯方块), where all the pieces fit beautifully together to make something broken whole again. It solidified my belief that this was the right fit for me.These were the most challenging and rewarding two years of my life, and before I kne
28、w it, they were over. I was officially a veterinary surgeon (兽医). Surprisingly, I felt empty after I finished. Why wasnt I excited to move on? I had completely forgotten to think about what comes next. I panicked! I felt as if I had spent the last decade of my life writing exams and working crazy ho
29、urs only to come out on the other side, completely clueless.There were so many options to choose from. I could start a clinic, work at another practice or even pursue further studies. It was my father who suggested I travel to gain some perspective. I hesitantly decided to spend some time in New Zea
30、land with my aunt who also happens to be a vet.New Zealand was beautiful! I finally had a chance to think about what I wanted. One of the vets there allowed me to observe their practice. Working with vet nurses really stood out for me. We dont have vet nurses in India! It is a blessing (幸事) to have
31、such experienced and dedicated individuals as a part of your support system. After a whole year of what felt like aimless wandering (徘徊), this experience helped me decide I wanted to work overseas.So, to all the other confused vets out there who havent figured things out: Its completely okay to feel
32、 confused and lost! Most people feel the same way at some point in their careers. Dont be afraid to try new things even if you feel difficult or impossible.8. What do we know from the first two paragraphs?A. The authors mother was hurt by an animal.B. Being a vet has always been the authors dream.C.
33、 The author kept different kinds of pets as a child.D. Many people in the authors family work as vets.9. Why does the author mention Tetris in paragraph 3?A. To express how she loved being a vet.B. To prove how challenging vet school was.C. To explain why she loved the game as a child.D. To show the
34、 complexity of veterinary surgery.10. What was the main purpose of the authors trip to New Zealand?A. To start a clinic there.B. To get fresh ideas about her career.C. To visit her aunt.D. To travel around the country.11. What does the author want to tell us with her story?A. Passion is the key to y
35、our career success.B. Travel helps you learn more about yourself.C. Stick to your dream no matter what happens.D. Its important to find yourself again when feeling lost.【答案】8. B 9. A 10. B 11. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。讲述了作者如何成为一名兽医,以及成为兽医后的一些领悟和感受。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“My answer has always been a vet.”(我的答案总是
36、成为一个兽医)和第二段的“Its not common you find someone whos scared of animals but wants to be a vet. Still, I knew this is what I wanted.”(发现有人害怕动物却想当兽医这并不常见。不过,我知道这是我想要的。)可知,成为一名兽医一直是作者的梦想。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段的“I loved it. Stitching (缝) wounds was like a satisfying game of Tetris (俄罗斯方块), where all the piec
37、es fit beautifully together to make something broken whole again. It solidified my belief that this was the right fit for me.”(我喜欢它(给动物做手术)。缝合伤口就像一个令人满意的俄罗斯方块游戏,所有的碎片完美地结合在一起,使一些破碎的东西再次完整。它坚定了我的信念,这是适合我。)可知,作者认为缝合伤口就像令人满意的俄罗斯方块游戏,让她觉得很完美。由此推知,提到俄罗斯方块游戏是为了表达作者对兽医这个职业的喜爱。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第四段的“Surpri
38、singly, I felt empty after I finished. Why wasnt I excited to move on? I had completely forgotten to think about what comes next. I panicked! I felt as if I had spent the last decade of my life writing exams and working crazy hours only to come out on the other side, completely clueless.”(出人意料的是,做完后
39、我感到空虚。为什么我不想继续前进?我完全忘了考虑接下来会发生什么。我慌了!我觉得好像我用生命的过去十年考试,疯狂地工作,结果却从另一边出来,完全不知所措。)可知,工作一段时间后作者很迷茫。由此推知,她去新西兰是为了重新思考自己的职业。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的“So, to all the other confused vets out there who havent figured things out: Its completely okay to feel confused and lost! Most people feel the same way at so
40、me point in their careers. Dont be afraid to try new things even if you feel difficult or impossible.”(因此,对于所有其他还没有弄明白事情的兽医(我想对他们说):感到困惑和迷失是完全可以的!大多数人在职业生涯的某个阶段也有同样的感受。即使你觉得困难或不可能,也不要害怕尝试新事物。)可推知,作者通过自己的故事告诉我们:感到失落是正常的,而在失落时重新找回自我是很重要的。故选D。DAlmost everyone has heard the expression “the calm before t
41、he storm.” It is usually used to describe a peaceful period just before a very stressful situation or a tense argument.British sailors coined the phrase in the late 1600s; they noted that before certain storms the seas would seem to become still and the winds would drop.Science has given us the reas
42、on. According to US website HowStuffWorks, a calm period occurs because many storms, tornadoes and hurricanes draw in all the warm and humid(湿热的) air from the surrounding area. As this air rises into the storm clouds, it cools and acts as “fuel for the storm, like petrol in a car”. Once the storm ha
43、s taken all the energy it can from the air, it is pushed out from the top of the storm clouds and falls back down to ground level. As the air goes down, it becomes warm and dry. Warm and dry air is stable, so once it covers an area, it causes a calm period before the storm. This same process also ca
44、uses the “eye of the storm” in hurricanes and tornadoes. In these conditions, the calm occurs in the center of the storm because of the strong rotating (旋转的) winds.The Weather Network has a tip for working out how far away a storm is. First count how many seconds there are between a flash of lightni
45、ng and a clap of thunder, roughly three seconds equal one kilometer. So, for example, if you count nine seconds, the storm is about three kilometers away. A good method is that if your count is below 30 seconds, you should seek shelter straight away.However, due to the complexity of storm system, no
46、t all storms take place after calm. Given the right conditions, some storms announce themselves with heavy rain and fierce winds.So, your best bet is to keep yourself updated with weather reports for any predictions regarding a coming storm in your area. Thats the most reliable way to predict the ne
47、xt display(展示) of natures temper (脾气).12. What is the function of Paragraph 3?A. To describe how the eye of the storm comes into being.B. To stress why tornadoes and hurricanes are destructive.C. To explain why a peaceful period occurs before some storms.D. To remind how dangerous a storm can be in
48、certain situations.13. If you count fifteen seconds between a lightening flash and a thunder clap, the storm may be .A. one kilometer awayB. three kilometers awayC. four kilometers awayD. five kilometers away14. What can we learn from the text?A. Heavy storms dont usually last long.B. It is not alwa
49、ys quiet before a storm.C. Storms have a big influence on our life.D. Weather reports often fail to predict a storm.15. Where is this text most likely from?A. A travel journal.B. A science fiction.C. A literature review.D. A geography magazine.【答案】12. C 13. D 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要解释说明暴风雨来临
50、前宁静的原因,以及如何计算暴风雨距离。以及预测风暴的最好办法就是随时更新天气预报,预测你所在地区即将到来的风暴。【12题详解】推理判断题。根据第三段中According to US website HowStuffWorks, a calm period occurs because many storms, tornadoes and hurricanes draw in all the warm and humid air from the surrounding area.可知根据美国网站How Stuff Works,由于许多暴风雨、龙卷风和飓风从周围地区吸进所有温暖和潮湿的空气,所以
51、会出现一段平静期。由此可推知,第三段的作用是告诉我们为什么暴风雨前会有一段平静的时期。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第四段中First count how many seconds there are between a flash of lightning and a clap of thunder, roughly three seconds equal one kilometer. So, for example, if you count nine seconds, the storm is about three kilometers away.可知首先数一下闪电和雷声之间有
52、多少秒,大约三秒等于一公里。例如,如果你数9秒,风暴就在3公里之外。由此可知,三秒等于一公里,则十五秒等于五公里。如果从闪电和拍打雷声之间算起十五秒,暴风雨可能就在五公里之外。故选D。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段However, due to the complexity of storm system, not all storms take place after calm. Given the right conditions, some storms announce themselves with heavy rain and fierce winds.可知然而,由于风暴
53、系统的复杂性,并非所有的暴风雨前都是平静的。在适当的条件下,一些风暴会伴随着暴雨和狂风。由此可知,可知暴风雨前并非总是宁静的。故选B。【15题详解】推理判断题。根据文章主要解释说明暴风雨来临前宁静的原因,以及如何计算暴风雨距离,由此可推测,文章选自一份地理杂志。故选D。【点睛】数字计算题数字计算题也是近几年高考中常考的内容,此类试题是在文章中直接表现出来细节事实,有的要经过具体的计算才能够得出正确的答案。具体的计算题可以是对年代的计算、月份的计算或比例的计算等。文章中经常会出现许多数字,它们对解题产生一定的影响。解答此类试题的方法是先来理解文章的大意,然后经过对比、分析、计算等就能够得出正确的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429208.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
