山西省怀仁县第一中学应县第一中学校2017_2018学年高一英语下学期期末考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 怀仁县 第一 中学 应县 学校 2017 _2018 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省怀仁县第一中学、应县第一中学校2017-2018学年高一下学期期末考试英语试题第卷第一部分听力(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9. 15. C. 9. 18.答案是B。1. When will the man leave?A. On December 27 B. O
2、n January 3 C. On January 272. What is the man supposed to do?A. Meet the headmaster B. Borrow some books C. Attend a meeting3. Why does the man like collecting postcards?A. There are unique pictures on them B. It doesnt cost him so much.C. He can get information from them.4. What do we know about t
3、he man?A. He lives in Paris now B. He once lived in Paris C. He will visit Paris soon.5. Where did the speakers spend their vacation?A. At the seaside B. In the mountains C. On the farm第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完
4、后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman want to get?A. An application form B. The deans address C. The deans number.7. When will the woman come back from London?A. A week later B. Two weeks later C. A month later听第7段材料,回答第8、9题。8. How often does the man work in the restauran
5、t?A. Two nights a week B. Four nights a week C. Two days a week9. What does the man do with the money he earns?A. He spends some on books and movies B. He spends all of it on short tripsC. He takes a riding course听第8段材料,回答第10至12题。10. How does the woman know the products?A. She received the catalog.
6、B. She watched the ad on TVC. She heard about it by chance.11. What does the electronic dictionary contain?A. Four dictionaries and two encyclopedias B. Five dictionaries and one encyclopediasC. Six dictionaries and one encyclopedia12. How much should the woman pay totally?A. 520yuan B. 500yuan C. 4
7、00yuan听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the picnic to be held?A. At a park B. By a river C. In the mountains14. What did Jim do at the last picnic?A. He prepared a couple packages of hot dogs. B. He bought three pounds of hamburger.C. He ate about ten hamburgers by himself.15. How many potato chips does
8、 the man advise to prepare?A. Six boxes B. Seven packages C. Eight bags16. What will the woman ask Kathy to do?A. To cook some pies B. To buy some cherry C. To bring some drinks听第10段材料,回答第17至20题。17. From where did the speaker know last weeks play?A. A magazine B. A poster C. An ad on TV18. Why were
9、the speaker and his wife late for the play?A. He spent much time on what to wear B. They got caught in a traffic jamC. They left their house a little late.19. Where did the speaker and his wife go at last?A. To the restaurant B. To the nightclub C. To his friends house20. How did the speaker feel af
10、ter they got home?A. Pretty tired B. Very excited C. Quite annoyed第二部分阅读理解(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题纸上将该项涂黑。ALets pay a visit to some of the most amazing and unusual places in the world, from icy hotels to temples on the side of cliffs(悬崖).H
11、otel de GlaceCanadaIf you dont mind the cold, this igloo(冰屋)style hotel is certainly for you. Nearly everything, including the bedding, is made of ice! This hotel is so well insulated(隔热)that whatever the temperature outside is, the temperature inside never changes more than a few degrees. Its aroun
12、d 23 degrees to be exact. Since it is made of ice, the hotel does have some dress requirements that can be found on their website. Arctic sleeping bags are provided for every guest, including children. For more information, visit the website: .The Tigers Nest MonasteryBhutanBuilt directly onto a cli
13、ff side, this ancient temple has claimed(声明)its spot since 1692. Rich in history, Tigers Nest is constructed around eight attractive caves on the mountainside. Most of the caves are easy to reach through the natural rock stairways. However, some are more difficult, and can only be reached by shaky r
14、ope bridges. Visit the website for more information.Dinosaur Provincial ParkCanadaKnown to be one of the greatest fossil(标本)locations in the world, Dinosaur Provincial Park has nearly 500 specimens(标本)in all shapes and sizes. The park itself has a vast collection of fossils and a unique natural ecos
15、ystem. For more information, please visit http:/tpr.alberta.ca/parks/dinosaur/index.aspx.Leshan Giant BuddhaSichuan ChinaThe worlds largest Buddha sits on the edge of two great rivers. Construction is believed to have started around the year 713, and at the time of this construction it was the talle
16、st carved statue in the world. All 233 feet of the statue was carved from the surrounding cliffs and preserved (保存)in amazing condition. Even the 2008 earthquake was not enough to shake it. Its website leshan-giant-buddha-leshan will provide you with more information.1. Which of the following is NOT
17、 true about Hotel de Glace?A. It lies in the Arctic.B. Even the bedding is made of ice.C. Every guest is provided with sleeping bags.D. You can visit its website for dress requirements.2. Which of the following websites can give information about the Tigers Nest?A. leshan-giant-buddha-leshanB. C. ht
18、tp:/tpr.alberta.ca/parks/dinosaur/index.aspx.D. http:/www.bhutantouroperators. net/taktsang-monastery. php3. If John is interested in fossils, he can pay a visit to .A. Leshan Giant BuddhaSichuan ChinaB. Dinosaur Provincial ParkCanadaC. The Tigers Nest MonasteryBhutanD. Hotel de GlaceCanada4. The pa
19、ssage is probably taken from a magazine on .A. politics B. environmentC. travel D. education【答案】1. A 2. D 3. B 4. C【解析】本文属于主要描述的是世界上的一些及其奇特的地方,意在宣传他们独特的魅力,引导大家参观游览这些地方。1. 细节理解题。根据文章Hotel de Glace-Canada段落的描述Nearly everything, including the bedding, is made of ice!可知,B项正确;Since it is made of ice the
20、hotel does have some dress requirements that can be found on their website可知,C项正确;Arctic sleeping bags are provided for every guest可知,D项正确,虽然酒店位于寒冷地区,风格似冰屋,但并没有提到位于北极地区。故选A。2. 细节理解题。根据倒数第二段中Known to be one the greatest fossil locations in the world,Dinosaur Provincial Park has nearly 500specimens (标
21、本) in all shapes and sizes可知,关于虎窝以及化石的相关信息可以在Dinosaur Provincial Park 找到。故选D。3. 写作意图题。由开头一句Lets pay a visit to some of the most amazing and unusual places in the world,from icy hotels to temples on the side of cliffs可知,本文主要向我们描述了一些奇特的地方。故选B。4. 文章出处题。本文主要描述的是世界上的一些及其奇特的地方,意在宣传他们独特的魅力,由此可推断这是出自关于旅游执导的
22、刊物。故选C。BHave you ever noticed that the more you have the more you want? Lets face it. Thinking our life is good enough doesnt come naturally to many people. When we have high expectations of everything in life we will run into disappointment. Only when we are aware that needs are different from desi
23、res can we live with satisfaction. Here are a few ideas to help you be happier with what you have and who you are.Focus on what you are thankful for. Most people want things to be better than they are, or when things are going well, we forget to appreciate what we have. Learn to reflect(反映)on how mu
24、ch better things are than they could be. Focus on what you are thankful for. Write down 5 things you are grateful for right now.When we hold onto regrets from decisions we have made, it can realty poison our well-being. Many people regret something they can no longer change, which ends up holding th
25、em back from moving forward in a more positive manner. What happened in the past is done and gone, so work to stay present and be mindful of the current (目前的)moment to find more joy and fulfillment(满足).When we use other people as the measuring stick for our personal success and quality of life we ar
26、e likely to be less satisfied. Social comparisons can provide useful information when we try to learn from others, but they also hold our perspective(观点)in a discontented position. Compare yourself less with others so you can be satisfied more.When you are focused on your big ambitions(抱负)and future
27、 goals you might elide the daily pleasures that surround you. Learn to slow down and absorb the wonder and beauty around you. Stay present and focus on the task youre doing at the moment. Dont let the life pass you by because youre always on the go and distracted(分心)by ambition.Practice looking at l
28、ife through the lens of contentment(满意)and it will become more natural.5. How can we live with contentment?A. To change our lifestyle.B. To have a motivation in life.C. To give less attention to what we are grateful for.D. To realize the difference between needs and desires.6. Whats the main idea of
29、 Paragraph 3?A. Make wise decisions. B. Know the present situationC. Let go of regrets. D. Remember the past.7. The underlined word “elide”(in Paragraph 5)probably means “ ”.A. enjoy B. changeC. invent D. neglect8. What should you do to put yourself in a good mood?A. Make time for simple pleasures.
30、B. Learn from successful people.C. Focus on your future goals. D. Create chance to learn more.【答案】5. D 6. C 7. D 8. A【解析】人们总是获得的越多就渴望的越多,不能得到很多快乐,文章介绍了几种方法让我们得到更多的快乐。5. 细节题。从文章第一段的句子:Only when we are aware that needs are different from desires can we live with satisfaction.可知我们意识到需求和渴望的区别的时候,就可以满意的生
31、活了,选D。6. 段落大意题。从第三段的句子:so work to stay present and be mindful of the current moment to find more joy and fulfillment.可知这段讲的是不要后悔,选C。7. 猜词题。从第五段的句子:When you are focused on your big ambitions and future goals you might elide the daily pleasures that surround you.当你专注于一些大的理想的时候,你就会忽视身边的日常的快乐,可知“elide”的
32、意思是“忽视”,选D。8. 细节题。从文章第三段的句子:so work to stay present and be mindful of the current moment to find more joy and fulfillment.可知如果要自己情绪好,就要制造简单的快乐,选A。CThe trouble with school is that you cant choose the people you get to see every day. If youre unlucky enough to be stuck with classmates who dont really
33、“get” you, youve just got to try to make the best of it.But that doesnt mean you need to “fit in”, or at least in the way that people think. If you try to transform yourself into a clone of everyone else, it wont help you make friends. Itll just make you feel like a fake.You also shouldnt shut down
34、or refuse to be friends with everyone who doesnt like you. If you do that, youll just make yourself miserable. Instead, youve got to work on being comfortable and confident with whom you are while ignoring(忽略)all the haters. Keep on speaking up, asking questions and getting to know people better. If
35、 you send out positive energy, then people will generally send some back to you. A couple of them will stay the same, and youre allowed to forget about them.If you feel like youve doing all that but still not getting anywhere, then dont give up. Just expand your circle. Get a part-time job at a cool
36、-looking place, join an after-school art class or youth groupdo whatever it takes to find a couple of like-minded people to connect with. Even if you dont find anyone right away, youll still be getting some more social experiences under your belt, and thats always a good thing.A fun book called Unco
37、ol, by Erin Elisabeth Conley, has some tips for folks like you who want to stay positive at school while being true to your personality: Throw caution to the wind. Dont tolerate others mistakes. Have patience with people who are different from you. Dont change just because someone else thinks you sh
38、ould. Know that even though you may be a misfit, theres always some place where you will be welcomed in the world.9. According to the author, what should you do if you meet people who dont appreciate you?A. Just give up.B. Ask someone else for help.C. Show positive attitude toward themD. Try your be
39、st to fit in with them.10. The author agrees that you should take part in more activities in order to .A. get more chances of making friendsB. lay a better foundation for your future jobsC. transform yourself into a clone.D. make you feel like a fake.11. In the book Uncool, Erin Elisabeth Conley thi
40、nks you should .A. always be kind to your friendsB. keep your own personalityC. tolerate others mistakesD. help improve characters of others【答案】9. C 10. A 11. B【解析】试题分析:当你在学校不能保证每个人都是自己喜欢的,我们也不一定需要适应,我们可以通过别的方式来增强自己的能力。9. C考查推理判断。You also shouldnt shut down or refuse to be friends with everyone who
41、doesnt like you你也不应该关闭或拒绝与不喜欢你的人做朋友。如果你这样做,你会让自己痛苦。所以别人不喜欢我们,我们也要积极的对他们,故选C。11. B考查细节理解。根据A fun book called Uncool, by Erin Elisabeth Conley, has some tips for people like you who want to stay positive at school while being true to your personality可知这本书教会我们保持个性,故选B。考点:考查生活类短文阅读DNo rows of desks in t
42、his classroom, and no teacher lecturing at the front. In fact, thats something Barrie teacher Liz Collett rarely does. Instead, shes on the move, talking to students about their work, from the small group sitting on the floor playing games to others nearby figuring out a math problem.The children in
43、 this class do not take a spelling test all yearin fact, the school avoids all pencil-and-paper testsnor do they get assigned homework. Instead, their teacher gives them immediate feedback(反馈)on their work throughout the day.Welcome to the school of the 21st century, a place where teachers and stude
44、nts cooperate all the time. Such advanced classrooms are trying things, which some might consider as coddling kidsletting students give a voice-recorded essay instead of a written one or even allowing teens to design their own courses.Though some people blame(谴责)schools for dumbing things down(降低教育标
45、准), others will say such changes are actually based on the newest research on how to attract todays youth and increase not only their interests, but also their achievements. Many of todays school are not holding kids interests. And if they Ye not interested, theyre not learningand isnt that the poin
46、t?“Students today say they want their education to be useful and valuable, and dont want it to be simply repeating the facts. Thats the kind of learning that be happening for many kids,” says Penny Milton, a researcher. “What we could argue is that to become good learners, they need to become thinke
47、rs.”Jan Olson, anther researcher, says schools have been operating the same way since the Industrial Revolution. But the digital age is bringing an education revolution. While using technology is a part of it, whats important for students is being able to use information and understand it, not just
48、remembering it.Todays learner needs fewer traditional tests and more “effective” feedback, ongoing discussion with a teacher, which studies have found is the number one factor in Improving achievement.12. The first two paragraphs are used to .A. blame Liz for not being responsible for her workB. des
49、cribe what schools are like in the 21st centuryC. give an example of a successful school lessonD. question whether it is right not to assign homework13. The underlined sentence in Paragraph 3 means “some people may think it as a way of ”A. spoiling childrenB. making children become lazyC. leading ch
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-519558.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
