河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(4)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 武强县 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 限时 训练 答案
- 资源描述:
-
1、河北省武强县2015高考英语阅读理解一轮限时训练题(4)及答案【陕西省西安市长安一中2014第二次模拟】 阅读些列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出你最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。Tony Blair, former Prime Minister of Britain, would not have felt excited over Oxfords intention to offer him an honorary doctors degree had he known it were later to be taken back. The story shou
2、ld begin from a girl called Catherine Lisa Bell. Catherine Lisa Bell was a girl from a remote mountain area. She was the first graduate in that area to reach Oxfords entry score, but her application was refused in the interview, because the professors thought she lacked creative potential. The gover
3、nment of the girls hometown paid a special visit to Minister of Education and asked him to speak for her to Oxford. The Minister called at Oxford and hoped they would give the girl special admission. Quite unexpectedly, however, his pleading was refused. The Minister turned to the deputy prime minis
4、ter, but he got turned down as well. The deputy prime minister couldnt help but turn to Prime Minister Blair. Blair telephoned to Oxford himself to show his personal attention to the matter. He tried his best to persuade the university officials to change their decision, only to be greeted with a de
5、claration from Oxford: “We admit that Prime Minsters proposal comes out of concern for the students from less developed areas, but it is unacceptable. There is but one reason: On matters of enrolment (招生), no one has the right to change the interview conclusion the professors draw. This is hundreds
6、of years of tradition of Oxford.” Feeling a loss of face, Blair complained in private that Oxford was too stiff (古板) and needed reforming. Famous people have no privacy (隐私). The complaint soon found its way to the teachers and students of Oxford and aroused great anger among them. Immediately the u
7、niversity cancelled the plan to give Blair an honorary doctorate and delivered a strong protest against government intervention (干涉) on university affairs. 53. Oxford refused admission of the girl because _. A. she was thought to lack creativityB. she was from a low developed areaC. her score didnt
8、meet the requirementD. her local government didnt support her54. The reason why Oxford refused Blair was that _. A. Oxford stuck to its ancient tradition B. it was too stiff and needed reforming C. they respected the professors opinion D. Blair was not yet its honorary doctor55. Oxford canceled thei
9、r plan to offer Blair an honorary doctors degree because _. A. they learned about Blairs privacy B. Blair asked them to get reformed C. they were angry with his complaint D. he showed his excitement too early 56. What kind of a university do you think Oxford is? A. Its professors are self-willed.B.
10、It fears no power or influence. C. It always stands on principles.D. It is stubborn and inflexible.【参考答案】5355、ACC56、C C82013新课标全国卷 -B The baby is just one day old and has not yet left hospital. She is quiet but alert(警觉). Twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two
11、 black spots on it.She stares at it carefully. A researcher removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced. As the cards change from one to the other,her gaze(凝视) starts to lose its focusuntil a third, with three black spots, is presented. Her gaze returns:s
12、he looks at it for twice as long as she did at the previous card. Can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment,but with three spots shown before two, shows the same return of intere
13、st when the number of spots changes.Perhaps it is just the newness? When slightly older babies were shown cards with pictures of objects(a comb,a key,an orange and so on),changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves.Could it be the pattern that two thing
14、s make,as opposed to three? No again.Babies paid more attention to squares moving randomly on a screen when their number changed from two to three, or three to two. The effect even crosses between senses.Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbe
15、ats than when they heard just two; likewise(同样地) when the researchers started with drumbeats and moved to spots.60The experiment described in Paragraph 1 is related to the babys_Asense of hearingBsense of sightCsense of touchDsense of smell61Babies are sensitive to the change in _Athe size of cardsB
16、the colour of picturesCthe shape of patternsDthe number of objects62Why did the researchers test the babies with drumbeats?ATo reduce the difficulty of the experiment.BTo see how babies recognize sounds.CTo carry their experiment further.DTo keep the babies interest.63Where does this text probably c
17、ome from?AScience fiction.BChildrens literature.CAn advertisement.DA science report.【要点综述】 本文是一篇说明文。通过变化纸上的黑点及鼓的敲打次数对婴儿的视觉、听觉进行实验。60B推理判断题。根据文章第一段中的“She stares at it carefully.”可知,本段是对孩子的视觉进行实验。故选B。61D事实细节题。根据文章第二段中的“Babies paid more attention to squares moving randomly on a screen when their number
18、 changed from two to three, or three to two.”可知D正确。62C推理判断题。文章第一段描述对孩子的视力进行实验,接下来用鼓来对孩子的听力继续实验。所以选C。63D推理判断题。纵观文章,这是一篇医学实验报告,所以选D。C82013浙江卷 -BBelow is a selection from a popular science book. If blood is red, why are veins(静脉) blue?Actually, veins are not blue at all. They are more of a clear, yello
19、wish colour. Although blood looks red when its outside the body, when its sitting in a vein near the surface of the skin, its more of a dark reddish purple colour. At the right depth, these bloodfilled veins reflect less red light than the surrounding skin, making them look blue by comparison. Which
20、 works harder, your heart or your brain?That kind of depends on whether youre busy thinking or busy exercising. Your heart works up to three times harder during exercise, and shifts enough blood over a lifetime to fill a supertanker. But, in the long run, your brain probably tips it, because even wh
21、en youre sitting still your brain is using twice as much energy as your heart, and it takes four to five times as much blood to feed it. Why do teeth fall out, and why dont they grow back in grownups?Baby(or“milk”) teeth do not last long; they fall out to make room for bigger, stronger adult teeth l
22、ater on. Adult teeth fall out when they become damaged, decayed and infected by bacteria. Once this second set of teeth has grown in, youre done. When theyre gone, theyre gone. This is because nature figures youre set for life, and what controls regrowth of your teeth switches off. Do old people shr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【医学考试】初级(师)临床医学检验技师-51.pdf
