山西省朔州市怀仁市第一中学2019-2020学年高一英语下学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 朔州市 怀仁 第一 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省朔州市怀仁市第一中学2019-2020学年高一英语下学期第一次月考试题(含解析)第卷(选择题 共100分)第一部分 听力第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation most probably take place?AAt a hotel. BIn an office. COn the phone.2.Why didnt the man visit the Great
2、Wall?AHe was ill. BHe had no time. C. He didnt know the way to it.3.Whats the woman going to do?A. Shes going to gain some weight. B. Shes going to lose some weight.C. Shes going to put on some weight.4. What wont the woman do for her mothers birthday?ABuy a cake. BDo the cooking. C. She will have a
3、 day off.5. What happens to the man?A. He is chosen to be the best student in the class.B. He wins the first place in the final exam.C. He wins the first in the l00-metre run.第二节(共15小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读
4、两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6.When are they going to meet?A. Wednesday morning. BFriday. CWednesday evening.7.What most probably is the woman?A. She is a film star. B. She is a musician. C. She is a football player.8. What are they going to do?A. They are going to see a film. B. They are going to have dinner
5、together.C. They are going to enjoy a concert.听第7段材料,回答第9至11题。9. When will the party take place?A. On May 2nd. B. On May 3rd. C. On May 4th.10. What will take place at the party?A. Some famous singers will sing some songs.B. Some students will attend the speech contest.C. Some writers and actors wil
6、l come.11. Who organizes the party?A. The Students Union. B. Some writers and actors. C. Some teachers.听第8段材料,回答第12至14题。12. What is the woman doing?A. She is warning the man to drive slowly and carefully.B. She is talking with the man about her driving experience.C. She is learning to drive.13. What
7、s the result of the dialogue?A. The policeman will punish David. B. Nobody sees him, so he drives away.C. He stops in front of the traffic lights.14. Where does the dialogue take place?A. In a park. B. In a shop. C. In the street听第9段材料,回答第15至17题。15. What does the woman like doing?A. Going to the fol
8、k concert. B. Going to the theatre. C. Going to the cinema.16. What does Sam like doing?A. Traveling. B. Watching football. C. Swimming.17. What will the speakers do tomorrow?A. They are going to watch football games.B. They are going to have a chat again. C. They are going to an exhibition.听第10段材料,
9、回答第18至20题。18. How often did Mr. Grey walk from the station to his office?A. Never. B. Seldom. C. Always19. Why did he walk from the station to his office?A. To save money. B. To buy something necessary. C. To have some exercise.20. Which of the following statements may be true?A. The stranger once a
10、sked Mr. Grey for money.B. The stranger and Mr. Grey knew each other very well.C. The stranger was going to give Mr. Grey his money back.第二部分 阅读理解(共两节,满分 60 分)第一节 (共 15 小题;每小题3分,满分 45 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ARevolutionary TV EarsTV Ears has helped thousands of people with
11、 various degrees of hearing loss hear the television clearly without turning up the volume (音量) and now its better and more affordable than ever! With TV Ears wireless technology, you set your own headset volume, while other TV listeners hear the television at a volume level thats comfortable for th
12、em. You can even listen through the headset only and put the TV on mute (静音) if the situation calls for a quiet environment maybe the baby is sleeping. Or perhaps you are the only one who is interested in listening to the ballgame.TV Ears patented technology includes a revolutionary noise reduction
13、ear tip, not used in any other commercially available headset. This tip reduces outside noise so that television dialogue is clear and understandable. Get the technology that has proven to help the most demanding customers. Thats why TV Ears has earned the trust and confidence of audiologists (听觉学家)
14、 nationwide as well as world-famous doctors.Doctor Recommended TV Ears!“My wife and I have used TV Ears almost daily for the past two years and find them a great help in our enjoyment of television . As a retired ear doctor, I heartily recommend TV Ears to people with normal hearing as well as those
15、 with hearing loss.” Robert Forbes, M. D, CACustomer Recommended TV Ears!“ Now my husband can have the volume as loud as he needs and I can have the TV at my hearing level. TV Ears is so comfortable that Jack forgets he has them on ! He can once again hear and understand the dialogue.” Darlene & Jac
16、k B, CARisk Free Trial!TV Ears comes with a 30-day risk free trial.Special Offer Now 59.95.If youre not satisfied, return it.Money-back guarantee!Call now ! 800-123-78321. TV Ears helps you _.A. improve your sleeping qualityB. listen to TV without disturbing othersC. change TV channels without diffi
17、cultyD. become interested in ballgame programs2. What makes TV Ears different from other headsets?A. It can easily set TV on mute.B. Its headset volume is adjustable.C. It has a new noise reduction car tip.D. It applies special wireless technology.3. This advertisement is made more believable by _.A
18、. using recommendationsB. offering reasons for this inventionC. providing statistics.D. showing the results of experiments.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】本文是一则广告。文章介绍的是一个全新的“电视耳机”。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的With TV Ears wireless technology, you set your own headset volume, while other TV listeners hear the telev
19、ision at a volume level thats comfortable for them.(使用电视耳机无线技术,您可以设置自己的耳机音量,而其他的电视听众则可以听到他们觉得舒适的音量)可知,这种新型电视耳机能保证自己听到电视的声音,同时还不会打扰到其他人。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第二段中的TV Ears patented technology includes a revolutionary noise reduction car tip, not used in any other commercially available headset.(电视耳机专利技术包括
20、一个革命性的降噪耳塞,它没有被用于任何其他商业可用的耳机)可知,“电视耳机”包括一个全新的降噪耳塞,这是与其他商业可用耳机不一样的地方。故选C。【3题详解】推理判断题。根据文中方框中的Doctor Recommended TV Ears!及Customer Recommended TV Ears!可知,这则广告通过使用医生和顾客的推荐,让它更加可信。故选A。【名师点拨】直接信息题对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案
21、。比如第2小题,细节理解题根据第二段中的TV Ears patented technology includes a revolutionary noise reduction car tip, not used in any other commercially available headset.(电视耳机专利技术包括一个革命性的降噪耳塞,它没有被用于任何其他商业可用的耳机)可知,“电视耳机”包括一个全新的降噪耳塞,这是与其他商业可用耳机不一样的地方。故选C。BIf Confucius(孔子) were alive today and could celebrate his Septemb
22、er 28 birthday with a big cake, there would be a lot of candles. Hed need a fan or a strong wind to help him put them out.While many people in China remember Confucius on his special day, few people in the United States will give him a passing thought. Its nothing personal. Most Americans dont even
23、remember the birthdays of their own national heroes.But that doesnt mean that Americans dont care about Confucius. In many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.In the past twenty years, the Chinese studies programs have gained h
24、uge popularity in Western universities. More recently, the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80 countries. These schools teach both Chinese language and culture. The main courses of Chinese culture usually include Chinese art, history and philosophy(哲学). Some social sci
25、entists suggest that Westerners should take advantage of(利用) ancient Chinese wisdom to make up the drawbacks(缺陷) Western philosophy. Students in the United States, at the same time, are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United S
26、tates. Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.So the old thinkers ideas are still alive and well. Today China attracts the West more than ever, and it will need more to introduce Confucius and Chinese culture to the West. A
27、s for the old thinker, he will not be forgotten by people in the West, even if his birthday is.4. The opening paragraph is mainly intended to _.A. provide some key facts about ConfuciusB. attract the readers interest in the subjectC. show great respect for the ancient thinkerD. prove the popularity
28、of modern birthday celebrations5. We can learn from Paragraph 4 that American students _.A. take an active part in Chinese competitionsB. try to get high scores in Chinese examsC. have a great interest in studying ChineseD. fight for a chance to learn Chinese6. What is the best title for this passag
29、e?A. Forgotten Wisdom in AmericaB. Huge Fans of the Chinese LanguageC. Chinese Culture for WesternersD. Old Thinker with a Big Future7. The passage is likely to appear in _.A. a biographyB. a history paperC. a philosophy textbookD. a newspaper【答案】4. B 5. C 6. D 7. D【解析】本文主要讲述了外国人对中国文化的兴趣越来越浓,对于孔子的思想
30、也越来越感兴趣这一社会现象。【4题详解】推理题。根据文章第一段If Confucius(孔子)were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake, there would be a lot of candles. Hed need a fan or a strong wind to help him put them out.是以孔子生日这一个有趣的话题来引起本文要讨论的真正话题,故B正确。【5题详解】推理题。根据倒数第二段中Students in the United Sta
31、tes, at the same time, are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States.可知,美国学生竞相学习汉语,说明他们对学习汉语很感兴趣。故C正确。【6题详解】主旨大意题。本文主要讲述的是中国越来越引起世界的关注,同样,中国的文化也引起了世界人民的兴趣,很多人都开始了解中国的文化,这给孔子这位中国的思想家带来了新生,故D项是最佳标题。【7题详解】推理题。本文主要讲述了外国人对中国文化的
32、兴趣越来越浓,对于孔子的思想也越来越感兴趣这一社会现象,那么很有可能是新闻报道的内容,故D项正确。【名师点睛】在做推理判断题时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。本文主题是外国人对中国文化的兴趣越来越浓,对于孔子的思想也越来越感兴趣这一社会现象,再根据倒数第二段中Students in the United States, at the same time, are racing to learn Chinese.(与此同时,美国的学生也在竞相学习汉语。) So they will be ready for life in a world where
33、 China is an equal power with the United States.(因此,在中国与美国平起平坐的世界里,他们能为生活做好准备。)可推知,美国学生对学习汉语很感兴趣。故C正确。CAlong with silk and paper,gunpowder is another invention by Chinese and the Silk Road helped it spread to the West. The dating of gunpowder is as early as 850 AD. The Chinese used gunpowder to make
34、 fireworks and for signal flares. Gunpowder was also thought to have been used in medicine and in alchemy(炼金术). This invention seems to have been discovered in China by accident by alchemists when doing experiments.The gunpowder used for military purpose was first recorded in 919 AD. By the 11th cen
35、tury,explosive bombs filled with gunpowder were introduced and used in China. The words “fire cannon” “rocket” and “fireball” appeared time and again in the official Song history as well as two other books written during the same period.The first detailed description of using the “fire cannon” in wa
36、rfare was in connection with a battle fought in 1126 when the Song army used it against the invading enemy. The so-called “ fire cannon” was a tube made of bamboo filled with gunpowder which, when fired, threw a flaming missile towards the enemy. According to a description of a battle scene in 1132,
37、 it took two persons to carry a “fire cannon”, and the cannons were fired from a moving platform. And this platform had to be moved close to the wall of the besieged(被围攻的) city.Gunpowder reached Japan, the Islamic countries and then Europe in the 13th century, and the Arabs improved gunpowder for mi
38、litary use. The early account of gunpowder in Europe was recorded by English philosopher Roger Bacon in the 13th century. One century later the Arabs used it to attack the Spanish town Baza and the next year in 1326 Florence ordered the manufacturing of cannon and cannon balls. From Italy the making
39、 of gunpowder soon spread to other European countries, and by the 1350s it had become an effective weapon on the battlefield.8. Gunpowder was discovered _.A. by alchemists when they had an accidentB. by alchemists after studying it for a long timeC. accidentally by alchemistsD. experimentally by alc
40、hemists9. Which of the following words can best describe a “fire cannon”?A. Convenient.B. Heavy.C. Useless.D. Simple.10. It can be inferred from the passage that _.A. “fire cannons” at early times would be less helpful if they were far away from the objectB. alchemists devoted themselves to the stud
41、y of gunpowderC. the Silk Road spread to the West because of the invention of gunpowderD. the first detailed description of using “fire cannons” in warfare was in 113211. What is the best title of the passage?A. Powerful Fire CannonsB. Four Inventions of Ancient ChinaC. The Discovery of the AlchemyD
42、. Gunpowder【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】本文是说明文,介绍了中国古代四大发明之一火药是如何被发现的、在中国古代战争中是如何使用的以及在13世纪时是如何传到日本、欧洲的。【8题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“This invention seems to have been discovered in China by accident by alchemists when doing experiments. ”可知,火药是被中国的炼金术士在做实验时偶然发现的。故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第3段中“According to a descr
43、iption of a battle scene in 1132,it took two persons to carry a “fire cannon”,(根据1132年对一场战争场景的描述,一门“火炮”需要两个人扛着)”可知,当时的“火炮”很沉重,在战场上使用起来并不是很方便。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第3段中关于“火炮”在战争中如何使用的描述“ the cannons were fired from a moving platform. And this platform had to be moved close to the wall of the besieged(被
44、围攻的) city.(大炮是从一个移动的平台上发射的。这个平台必须移动到接近被围攻的城市。)”由此判断出,如果早期的“火炮”离攻击的物体很远,那么它们的作用就不大。故选A项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,文章第一段介绍中国古代火药是如何发明的,第二、三段介绍火药在中国古代战争中是如何使用的,第四段介绍火药在13世纪时传到日本、欧洲的情况。文章内容是围绕介绍火药展开的,因此标题应该是“火药”。故选D项。DScientists in England are using two self-directed water vehicles to explore the animal and pla
45、nt life of the Celtic Sea. The Celtic Sea is a body of water off the southern coast of Ireland. The area is known for its strange sea life. Scientists want to know why this part of the Atlantic Ocean attracts so many marine animals.One of the research vehicles is powered by batteries. It collects in
46、formation for the National Oceanography Center in Southampton, England, and the World Wildlife Fund. The vehicles low energy requirements permit it to stay afloat for up to 30 days. Reports of what it finds in the Celtic Sea are sent by satellite.Stephen Woodward is an engineer who helped design the
47、 craft. He says the vehicle has equipment that can detect small organisms called zooplankton(浮游生物) and fish. He adds that other sensing devices measure water currents and other features of sea life.Another vehicle is powered by solar panels and a wind turbine. It can stay afloat for months. The robo
48、tic vehicle sends information about the so-called biodiversity hotspots. A biodiversity hotspot is an area of an ocean that has a lot of plant and animal life activity.Lavinia Suberg is one of the scientists studying the biodiversity of the Celtic Sea. She says productive ocean areas,like the Celtic
49、 Sea, attract zooplankton. The zooplankton then attracts fish. She adds that areas with a large increase of fish often attract sea mammals and birds.Using these robotic ocean vehicles greatly reduces the cost of exploring the seas with manned laboratories Scientists can spend more time analyzing the
50、 collected information.They say the research will give them a better understanding of the needs of the Celtic Sea for future management and protection.12. What is the Celtic Sea famous for?A. Its unusual sea life.B. Its special water quality.C. Its marine animals.D. Its huge sea winds.13. How does t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-523649.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
