山西省朔州市怀仁市第一中学2021-2022学年高一上学期第二次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省朔州市怀仁市第一中学2021-2022学年高一上学期第二次月考英语试卷 WORD版含解析 山西省 朔州市 怀仁
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年山西省朔州市怀仁市第一中学高一上学期第二次月考英语试卷第一部分 听力(共两节,满分30分)(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the most probable relationship between the two speakers?A. They are host and guest. B. They are waiter and customer.
2、 C. They are husband and wife.2. Where did this conversation take place?A. At the hospital. B. At the airport. C. At the restaurant.3. Why will the woman go to London?A. To have a look at London. B. To accompany her friend. C. To spend the weekend.4. Whats the womans job?A. She is a saleswoman. B. S
3、he is a waitress. C. She is a hotel clerk.5. What will the woman probably do next?A. Take off her coat. B. Take some clothes with her. C. Take an umbrella with her.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对
4、话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6-8题6. Why was Paul angry with Jane?A. She told the others about his salary.B. She told Mrs. Wallace his salary.C. She always talks to everybody.7. Why did Jane tell Mrs. Wallace the news according to her own explanation?A. She thought it doesnt matter.B. She knew everybody would k
5、now at last.C. She got too excited and wasnt thinking.8. What does Paul mean by Everyone in this town got a big nose?A. They have big noses.B. They are always eager to know about others things.C. People dont care about each other.听第7段材料,回答第9-11题9. What is the man reading?A. A magazine. B. A Chinese
6、play. C. A newspaper.10. Where are they going at the weekend?A. Beijing Theater. B. Beihai Park. C. Beihai Cinema.11. What are they going there for?A. For a visit. B. To see Beijing Opera. C. To learn Beijing Opera.听第8段材料,回答第12-14题12. Why didnt Mike take an examination yesterday?A. Because he didnt
7、want to do so.B. Because he got sick.C. Because he got the examination date wrong.13. What did the professor permit Mike to do?A. Have all examination at home.B. Have an exam sometime later when he got better.C. Have an exam next term.14. Why didnt Mike drive his car?A. Because the doctor told him n
8、ot to.B. Because he liked taking a walk.C. Because he didnt think he was able to.听第9段材料,回答第15-17题15. What does Rogers mean in this conversation?A. Toms friend. B. Toms teacher. C. The name of a company.16. What does Tom tell his mother in yesterdays letter?A. He had made a new discovery.B. He had lo
9、st his new job.C. He had just bought a car.17. Why did Tom tell his mother about his job?A. Because he doesnt want her to worry about his job.B. Because he doesnt want her to worry about his life.C. Because he doesnt want her to worry about his car.听第10段材料,回答第18-20题18. Where did the fire probably st
10、art?A. On the first floor. B. On the second floor. C. On the third floor.19. When was the building built?A. In 1930. B. In 1782. C. In 1718.20. What was the building used as at the time of the fire?A. A history museum. B. A hotel. C. The old peoples home.第二部分 阅读理解 (共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分 45分)
11、阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AIm a strong believer that learning different languages makes you look incredibly good when youre in a foreign country and can understand and speak the language. The list below is 4 apps that will help you learn a foreign language! You can download the
12、m for free.Babbel Learn LanguagesBabbel is an excellent language tool to help you progress step by step with learning a new language. It helps you learn grammar along the way as you work your way through the tasks and assignments. The downside is that for full access to everything you need to pay a
13、monthly subscription, but this will still be cheaper than taking physical lessons with a tutor!Duolingo: Learn Languages FreeThe app has many languages to choose from and will work through the basics all the way to advanced words and sentences. Its all completely free too! Its incredibly well design
14、ed, looks great and will help you learn, remember and progress with just a little bit of time every day.Tandem: Language ExchangeRather than have you work through tasks and memorize different things, the app lets you match with people who share your interests but speak the language you want to learn
15、. You can then have text, voice and video conversations with people who want to learn your native language, and in return you learn theirs, all by simply communicating with each other. Its a great way to learn with only $1 a day.Learn English busuuThis app is perfect if you want to learn English. Th
16、ere are all sorts of audio(声音的) and visual learning aids. Youll find yourself working through interactive tests and learning tools for vocabulary and dialogue.1. Which app suits best if you want to learn through communication?A. Babbel Learn LanguagesB. Duolingo: Learn Languages FreeC. Tandem: Langu
17、age ExchangeD. Learn English busuu2. What is Duolingo different from the other three apps?A. It is completely free to use.B. It is specially for English learning.C. It is unsuitable for beginners.D. It is the most effective app.3. What do the apps have in common?A. They cover all languages.B. They a
18、re free to download.C. They contain many tests.D. They focus on grammar.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四款可以用来进行语言学习的应用程序。【1题详解】细节理解题。根据Tandem:Language Exchange中“You can then have text,voice and video conversations with people who want to learn your native language, and in return you learn
19、theirs,all by simply communicating with each other.( 然后,你可以与那些想要学习你的母语的人进行文本、语音和视频对话,作为回报,你也可以学习他们的母语,所有这一切都只需要彼此交流)”可知,Tandem应用程序可以通过交流来学习语言,所以如果你想通过交流来学习语言,Tandem应用程序最适合你。故选。【2题详解】细节理解题。根据Duolingo:Learn Languages for Free中“Its all completely free too! (它也是完全免费的!)”可知,Duolingo应用程序不同于其它三个应用程序之处在于,Duo
20、lingo完全免费使用。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第一段“The list below is 4 apps that will help you learn a foreign language! You can download them for free.(下面是4个可以帮助你学习外语的应用程序!你可以免费下载它们)”可知,这四个应用软件的共同之处在于都可以免费下载。故选。BIn a movie, a woman reads a storybook to her friends daughter. As they approach the last page, she reads
21、, “.and Cinderella and the prince lived happily together ever after.” She closes the book and looks at the young girl, adding, “You know, things dont always happen like this in real life. I just think you should know that now.”We were all raised on fairy tales with glass slippers, brave princes and
22、magic! It didnt take too long to realize that stories like that arent necessarily true. In the life, you learned that glass slippers are really uncomfortable, no prince is perfect and magic doesnt always work.So what do you do when the way you planned things is not the way they turned out?Know that
23、parts of your fairy tale have already been written, and sadly, theres not a whole lot you can do about those first few chapters.You didnt get the best start.Your trust was unexpectedly betrayed. You didnt get the job. Whatever falls and failures that happened in your past are just that in your past.
24、 Theres still more to the story.While your life has a lot of contributors(投稿者), you are the editor-in-chief. You take whats there and create the masterpiece. All the good pages and the bad can come together to make a beautiful adventure.When you find yourself wishing your life was more like the fair
25、y tales, remember that in some ways it already is. There will be dragons, bad witches, great romances, winding roads and friends to help you along the way. So, keep rewriting your story every day that youre alive. Whether its a comedy, tragedy or a little of both, the pen is in your hand. How it all
26、 ends is up to you.4 What is the authors purpose in writing the passage?A. To help the readers to live a good life.B. To encourage the readers to write their own stories.C. To advise parents to tell the fairy tale to their kids.D. To describe the difficulties in todays education.5. Which of the foll
27、owing may NOT often appear in the fairy tale?A. Glass slipper.B. Winding roads.C. Sad ending.D. Bad witches.6. According to the fires paragraph, we know the woman is _.A. wiseB. cruelC. braveD. stupid7. Why does the author mention the question in Paragraph 3?A. To express the doubt to lifeB. To comp
28、are different ideas.C. To introduce a point for discussion.D. To describe the conditions in life.【答案】4. B 5. C 6. A 7. C【解析】【分析】试题分析:本文是一篇夹叙夹议文,从童话故事入手,告诉我们现实生活中发生的事情并不像童话故事中的那样,只要你还活着,每天都可以叙述自己的故事,笔在你的手中,故事的结局由你而定。【4题详解】B写作意图题。根据文章最后一段“So, keep rewriting your story every day that youre alive. Wheth
29、er its a comedy, tragedy or a little of both, the pen is in your hand. How it all ends is up to you.”(所以,在你活着的每一天,都要继续重写你的故事。不管是喜剧、悲剧还是两者兼而有之,笔就在你手里。一切如何结束取决于你)可知,作者鼓励读者们续写自己的故事,故选B。【5题详解】C细节理解题。根据第二段中的glass slippers(水晶鞋)可排除A,根据最后一段“There will be dragons, bad witches, great romances, winding roads a
30、nd friends to help you along the way.”(一路上会有龙、坏巫婆、伟大的浪漫故事、曲折的道路和帮助你的朋友)可排除B和D,而悲伤的结局并未提及,故选C。【6题详解】A推理判断题。根据短文第一段这个女人对小女孩说的话“You know, things dont always happen like this in real life. I just think you should know that now.”(你知道,在现实生活中,事情并不总是这样发生的。我只是觉得你现在应该知道了。)可以看出这个女人很明智,告诉小女孩生活并不像童话故事那般美好,故选A。【7
31、题详解】C推理判断题。根据第三段“So what do you do when the way you planned things is not the way they turned out?”可知,作者提出了这样的一个问题,从而引出了讨论点,后面三段都是围绕这个进行讨论,故选C。 考点:考查议论类短文阅读CA good teacher is more than just someone who can pass on knowledge. As the Times Education Supplement has found, the qualities that make a grea
32、t educator are being intelligent, concerned and maverick.Earlier this year, the UK magazine did a survey of 1,200 educators across the globe to find educations favorite 50 fictional teachers. As it turned out, Albus Dumbledore, headmaster of Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry in the Harry Po
33、tter series, finished at the top of the poll.The secret to Dumbledores greatness came from the fact that he “was never proud or vain; he could find something to value in anyone, however unimportant they seemed”. Elphias Doge, a Ministry of Magic jurist in Harry Potter, said of the professor after hi
34、s death. He added that there was no doubt that he was the most inspiring and the best loved of all Hogwarts headmasters.Another beloved teacher who made the list is John Keating in the film Dead Poets Society, who inspired students through poetry. “Medicine, law, business, engineering, these are nec
35、essary to sustain life,” he told students. “But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.” He also encouraged his students to look at things differently when they thought they knew something. “Even though it may seem silly, or wrong, you must try,” he advised.As Mark Goldberg,
36、 the author of Keep Good Teachers, said, the key characteristics of these great fictional teachers are qualities of willingness to put in the necessary time, a love for the age group they teach, and an in-depth wisdom.8. Which of the following is TRUE about Dumbledore?A. He was proud, vain and maver
37、ick.B. He could inspire his students to go on.C. He was unimportant and unique.D. He only loved the intelligent ones.9. What did John Keating try to teach his students?A. Think twice before doing something silly.B. Poetry is necessary to sustain life.C. They should find value in themselves.D. They s
38、hould have something spiritual to go after.10. What are the key characteristics of these great fictional teachers, according to Mark Goldberg?A. Devoted and wise.B. Loving and humorous.C. Determined and strict.D. Trustworthy and caring.11. Which is the main idea of the passage?A. The secrets to Dumb
39、ledores greatness.B. John Keating makes a beloved teacher.C. The qualities of a great teacher.D. The author of Keep Good Teachers.【答案】8. B 9. D 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了泰晤士报教育增刊发现成为一名伟大教育工作者的素质是聪明、关心他人和标新立异。文章还介绍了一项关于教育界最喜爱的50位虚构教师的调查结果,发现这些伟大的虚构教师的关键特征是投入而明智。【8题详解】细节理解题。根据第三段中“The secret t
40、o Dumbledores greatness came from the fact that he “was never proud or vain; he could find something to value in anyone, however unimportant they seemed”.(邓布利多伟大的秘密在于他“从不骄傲自负;他总能在每个人身上找到值得珍视的东西,不管这些东西看上去多么不重要。”)”可知,邓布利多能够激励他的学生继续下去。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“Medicine, law, business, engineering, these a
41、re necessary to sustain life,” he told students. “But poetry, beauty, romance, love, these are what we stay alive for.”(“医学、法律、商业、工程,这些都是维持生命所必需的,”他告诉学生们。“但诗、美、浪漫、爱,这些才是我们活着的原因。”)”可知,约翰基廷试图教他的学生追求一些精神上的东西。故选D。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“As Mark Goldberg, the author of Keep Good Teachers, said, the key chara
42、cteristics of these great fictional teachers are qualities of willingness to put in the necessary time, a love for the age group they teach, and an in-depth wisdom.(正如留住好老师一书的作者Mark Goldberg所说,这些伟大的虚构教师的关键特征是“愿意投入必要的时间,热爱他们所教的年龄段(的学生),并具有深度的智慧”)”可推知,根据Mark Goldberg的说法,这些伟大的虚构教师的关键特征是投入而明智。故选A。【11题详解
43、】主旨大意题。根据第一段“A good teacher is more than just someone who can pass on knowledge. As the Times Education Supplement has found, the qualities that make a great educator are being intelligent, concerned and maverick.(一个好的老师不仅仅是传授知识的人。正如泰晤士报教育增刊所发现的,成为一名伟大教育工作者的素质是聪明、关心他人和标新立异)”结合下文对老师关键特征的介绍可知,这篇文章的中心思
44、想是一个好老师的品质。故选C。DIn ancient Egypt, a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment. Modern businesses have been following his lead, with more tactics (策略).One tactic involves where to display the goods. For example, stores place fruits a
45、nd vegetables in the first section. They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food (垃圾食品) later in their trip. In department stores, the womens shoe section is generally next to the womens cosmetics (化妆品) section: while the shop assistant
46、 is going back to find the right size shoe, bored customers are likely to wander over and find some cosmetics they might want to try later.Besides, businesses seek to appeal to customers senses. Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping, so they make their own bread each mornin
47、g and then fan the bread smell into the store throughout the day. Music sells goods, too. Researchers in Britain found that when French music was played, sales of French wines went up.When it comes to the selling of houses, businesses also use highly rewarding tactics. They find that customers make
48、decisions in the first few seconds upon walking in the door, and turn it into a business opportunity. A California builder designed the structure of its houses smartly. When entering the house, the customer would see the Pacific Ocean through the windows, and then the pool through an open stairway l
49、eading to the lower level. The instant view of water on both levels helped sell these $ 10 million houses.12. Why do stores usually display fruits and vegetables in the first section?A. To save customers time.B. To show they are high quality foods.C. To help sell junk food.D. To sell them at discoun
50、t prices.13. According to Paragraph 3, which of the following encourages customers to buy?A. Opening the store early in the morning.B. Displaying British wines next to French ones.C. Inviting customers to play music.D. Filling the store with the smell of fresh bread.14. What is the California builde
51、rs story intended to prove?A. The house structure is a key factor customers consider.B. The more costly the house is, the better it sells.C. An ocean view is much to the customers taste.D. A good first impression increases sales.15. What is the main purpose of the passage?A. To explain how businesse
52、s turn people into their customers.B. To introduce how businesses have grown from the past.C. To report researches on customer behavior.D. To show dishonest business practices.【答案】12. C 13. D 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。自从古埃及的一家店主发现了可以通过改变商场的环境吸引顾客以来,现代社会中越来越多的商场采用了这种商业战略。即利用商店的布局,物品的摆设,甚至食品的气味来刺激顾客对
53、商品的购买。此外,房地产的销售部门也在使用这一高回报的销售策略。【12题详解】细节理解题。根据第二段They know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food(垃圾食品) later in their trip.可知,他们知道,首先购买健康食品的顾客会感到高兴,因此他们会在以后的旅行中购买更多的垃圾食品。所以把水果放在显眼的位置是为了吸引消费者,然后在不知不觉中购买稍后要看到的那些垃圾食品。故选C。【13题详解】推理判断题。根据第三段内容
54、Stores notice that the smell of baked goods encourages shopping可知,商店注意到烘焙食品的味道鼓励购物。由此判断出烤面包的味道能够起到刺激消费者购买的目的。故选D。【14题详解】推理判断题。文章末段提出They find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door, and turn it into a business opportunity.可知,他们发现顾客在进门的最初几秒钟就做出决定,这就是一个商机。然后讲述加
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-523661.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
