2021高考英语一轮复习 必修3 Unit 1 Festivals around the world课时作业(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 必修3 Unit Festivals around the world课时作业含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 必修 world 课时 作业 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 1Festivals around the world课时作业.阅读A(2020吉林省延边二中高三上入学英语试卷)Worlds Best Summer FestivalsThe Governors Ball Music FestivalA relative newcomer to the summer music festival scene, the Governors Ball offers a variety of performers and a taste of New York culture. Visitors can catch sets from rock, ele
2、ctronic, and performers, all while tasting food from popular New York City restaurants. To take a break from the music, festival goers can participate in activities such as Silent Disco or lawn (草坪) games.WHERE: New York CityWHEN: June 35RoskildeCreated by two Danish college students, Roskilde has d
3、eveloped from a hippie gathering ground to a mainstream music festival. The festival attracts an international following and features performances from more than watch their favorite artists perform inside large tents.WHERE: Roskilde, DenmarkWHEN: June 25July 2Montreux Jazz FestivalSet on Lake Genev
4、as beautiful shoreline, the Montreux Jazz Festival attracts a global audience. Founded in 1967 as a jazzonly festival, Montreux has since evolved into a twoweeklong showcase that attracts more than 200,000 music enthusiasts. Performances dont end on the shore; visitors can catch themed shows from bo
5、ats and train cars.WHERE: Montreux, SwitzerlandWHEN: July 116Rock al ParqueRock al Parque is proud of an attendance of 88,600 visitors a day. Most music festivals require tickets, but the participation in the threeday festival is free of charge. Festivalgoers line up to watch performances from some
6、of Latin Americas most popular artists, but the festival also offers sets from international bands.WHERE: Bogota, ColombiaWHEN: July 24篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了四个世界最好的夏季音乐节的相关信息。1What will you do at the Governors Ball Music Festival?ADance in local restaurants.BTake part in relaxing activities.CWatch perf
7、ormances from boats.DEnjoy food from the whole country.答案:B细节理解题。根据The Governors Ball Music Festival部分中的“To take a break from the music, festival goers can participate in activities such as Silent Disco or lawn (草坪) games.”可知,在休息期间观众可以参加迪斯科或草地游戏等活动,即一些放松的活动,故选B。2What do we know about Roskilde?AIt la
8、sts the longest time.BIts contemporary Jazz is popular.CIt provides themed shows to visitors.DIts foundation originates with two college students.答案:D细节理解题。根据Roskilde部分中的“Created by two Danish college students, Roskilde has developed from a hippie gathering ground to a mainstream music festival.”可知,
9、罗斯基德音乐节由两名丹麦大学生发起,从嬉皮士聚集地发展成为主流音乐节。故选D。3Which festival does not charge an admission free?ARoskilde.BRock al Parque.CMontreux Jazz Festival.DThe Governors Ball Music Festival.答案:B细节理解题。根据最后一段中的“Rock al Parque is proud of an attendance of 88,600 visitors a day. Most music festivals require tickets, bu
10、t the participation in the threeday festival is free of charge.”可知Rock al Parque这个节日是免费的,不需要入场费,故选B。【词汇积累】goer n. 常去的人showcase n. 展示(本领、才华或优良品质)的场合evolve into 发展成;演变成【佳句背诵】Founded in 1967 as a jazzonly festival, Montreux has since evolved into a twoweeklong showcase that attracts more than 200,000 m
11、usic enthusiasts.蒙特勒音乐节成立于1967年,是一个只举办爵士乐的音乐节,此后逐渐发展成了一个为期两周的展览,吸引了20多万音乐爱好者。BWith more recognition than Halloween and less than Christmas, Valentines Day as an imported festival faces a dangerous situation in China, where its caught between forces of tradition and fashion. Valentines Day has a natu
12、ral enemy in China. And it is not the Chinese equivalent, which falls on the seventh day of the seventh month on the lunar calendar, usually around half a year away from Feb.14. It is the Spring Festival, also known as the Chinese New Year, that will influence the Feast of Saint Valentine.The real d
13、isagreement between East and West probably took place over a century ago, when Chinas door was forced open by Western powers and Chinese scholars supported westernization as a means to strengthen our nations ability to compete. The introduction of the solar calendar and Western measurements was both
14、 an acknowledgment of their influence and an effort to be accepted by the world order.For a full century, we have had two systems running in parallel. When it comes to the eventual outcome, practicality usually beats all other concerns. Laws can help, such as the three traditional festivals of Tomb
15、Sweeping, Dragon Boat and MidAutumn gaining legal status in 2008 and giving every Chinese citizen a day off, but laws cannot push what people have no feelings for. So, the celebration or boycott of imported holidays or homegrown ones should be no cause for worry. If they are irrelevant, no social me
16、dia will change the publics mind; and if they are accepted, there must be a need which they happen to satisfy.Since we have no global Qin Shihuang to force one system on every country, we can always rely on a dual approach by which we share with the outside world on the one hand but preserve our own
17、 ways of life on the other.篇章导读:本文是一篇议论文。中国引进外国文化,与世界融合,但同时我们也要重视自己的传统文化,保存我们自己的生活方式。4What does the author think about Valentines Day in present China?AIt meets with a natural enemy. BIt is better known than Christmas. CIt strongly attacks Chinese culture. DIt is more popular with young people. 答案:A
18、推理判断题。根据第一段可知,情人节在中国有一个天敌春节,由此可推知,它一定程度上侵袭了中国文化。故选A。5The underlined word “equivalent” in the first paragraph refers to .Athe Dragonboat FestivalBthe Spring FestivalCthe MidAutumn FestivalDthe Chinese Valentines Day答案:D词义猜测题。根据第一段画线词后面的“which falls on the seventh day of the seventh month on the lunar
19、 calendar, usually around half a year away from Feb.14”并结合常识可知,此处指七夕节,即中国的情人节,故选D。6According to the author, the leading factor to decide what to celebrate is .Acurrent lawsBpeoples needsCpublic mediaDageold tradition答案:B推理判断题。根据第四段中的“If they are irrelevant, no social media will change the publics mi
20、nd; and if they are accepted, there must be a need which they happen to satisfy.”可知,如果它们(节日)无关紧要,任何社交媒体都不能改变公众的想法;如果它们被接受了,那么必然有人们的某种需求恰好被满足了。由此可推知,作者认为,决定庆祝什么的主要因素是人们的需求。故选B。7The author believes that .Athe conflict between the East and the West will last longBChinese festivals are to be paid more a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524796.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
