分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型山西省联考2022-2023学年高二上学期期末考试英语试卷(不含音频含部分解析) 含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:525003
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:21
  • 大小:90KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山西省联考2022-2023学年高二上学期期末考试英语试卷不含音频含部分解析 含解析 山西省 联考 2022 2023 学年 高二上 学期 期末考试 英语 试卷 音频 部分 解析
    资源描述:

    1、绝密启用前山西省名校联考2022-2023学年高二上学期期末考试英语本试卷共8页。全卷满分150分, 考试时间120分钟。注意事项: 1. 答题前, 考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题卡上。2. 回答选择题时, 选出每小题答案后, 用铅笔把答题卡上对应的答案标号涂黑, 如有改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案; 回答非选择题时, 将答案写在答题卡上, 写在本试卷上无效。3. 考试结束后, 将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项

    2、中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What color skirt does the woman want?A. Brown. B. Yellow. C. Pink. 2. Where is the train station?A. On Market Road. B. On First Street. C. On Church Street. 3. When did the man see Jim?A. At 3 oclock. B. At 4 oclock. C. At 5 oclock. 4. What does

    3、the woman mean?A. Miss Green is noisy. B. Miss Green opens a dancing hall. C. Miss Green is very like her last neighbor. 5. What are the speakers discussing?A. Whether the girl likes math or not. B. Who broke the window of the classroom. C. Why the girl didnt come to the math class. 第二节(共15小题; 每小题1.

    4、 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. What is the man like?A. He is shy. B. He is sociable. C. He is confident. 7. What does the man think will probably make Sarahs parents shocked?A. His cloth

    5、es. B. His hair style. C. His job. 听第7段材料, 回答第8至10题。8. What relation is Jack to the woman?A. Her colleague. B. Her neighbor. C. Her husband. 9. What do we know about Jack?A. He cannot cook at all. B. He does lots of housework. C. His office is far from home. 10. What does the woman help do at home?A

    6、. She does some cooking. B. She does some washing. C. She does some cleaning. 听第8段材料, 回答第11至13题。11. What is the man doing?A. Checking in. B. Booking rooms. C. Asking about the hotel. 12. Why does the man come to New York?A. To visit museums. B. To have a meeting. C. To enjoy himself at the seaside.

    7、13. What will the man probably do later?A. Buy a map. B. Have dinner. C. Go to a museum. 听第9段材料, 回答第14至16题。14. What do storm hunters do?A. Save people in stormy weather. B. Collect pictures about tornadoes. C. Follow tornadoes and study them. 15. What does Dr. Roberts usually do to study tornadoes?A

    8、. Read magazines about tornadoes. B. Measure tornadoes closely in his car. C. Invent instruments to forecast tornadoes. 16. Whats Dr. Roberts future plan?A. Setting up a research project. B. Recording the inside of a tornado. C. Publishing an article about tornadoes. 听第10段材料, 回答第17至20题。17. How often

    9、 is the quiz show for children broadcast?A. Daily. B. Weekly. C. Monthly. 18. What are the questions about?A. Science. B. Sports. C. Entertainment. 19. What will the winners get next week?A. A camera. B. A computer. C. A mobile phone. 20. What should children do to join the show?A. Fill in an applic

    10、ation form. B. Send a photo to the TV station. C. Provide their personal information. 第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APlanning on watching a Premier League match, an FA Cup or a fierce England clash(比 赛)?Head to one of these football friendly pubs a

    11、nd bars, where you can score wonderful surroundings with a cold beer and some delicious food. The Belushis Sports Bar, London BridgeStudent-styled bar with lots of large screens, plus filling burgers and bar snacks. Theyre strict with IDs, so bring one. Other Belushis can be found around London (Cam

    12、den, Shepherds Bush, Hammersmith, Greenwich). The Belushis Sports Bar, 161-165, Borough High Street, SEI 1HRPub on the Park, HackneyTrue to its name, you can pretty much watch the match in the park-the gardens here are furnished with TVs and heaters. Admirable range of beers for a sports establishme

    13、nt. Pub on the Park, 19 Martello Street, E8 3PEThree Compasses, DalstonSpacious gastro(美食的) pub with a few screens. You can enjoy home-made beer and award-winning burgers here (made with Angus beef were told). Three Compasses, 99 Dalston Lane, E8 1NHFamous Three Kings, HammersmithWinner of various s

    14、ports pub awards. Screens everywhere you look. One of the gardens shows football when its warm enough. This is a Liverpool pub, but all comers are welcome. Famous Three Kings, 171 North End Road, W14 9NLSports Bar & Grill, Old Street, Canary WharfBook a table for individual screens. A bit anti-socia

    15、l maybe, but one way to guarantee youre not stretching your neck for 90 minutes. The food isnt cheap. There are other Sports Bar &. Grills across London (Marylebone, Canary Wharf, Clapham Junction, Farringdon, Victoria), not all with the private TV option-which is why we recommend this one. Sports B

    16、ar & Grill, 174-180 Old Street21. Which bar has strict requirements on IDs?A. Sports Bar &. Grill. B. Famous Three Kings. C. The Belushis Sports Bar. D. Clissold Park Tavern. 22. Which place is your best choice if you are a burger lover?A. 99 Dalston Lane. B. 19 Martello Street. C. 171 North End Roa

    17、d. D. 174-180 Old Street. 23. What do the Beluishis Sports Bar and Sports Bar &. Grill have in common?A. They offer large private screen. B. They have other chain bars across London. C. They are winners of various sports pub awards. D. They have gardens furnished with TVs and heaters. BAn open-air s

    18、wimming pool in Bedfordshire, England, proved very popular this winter. The Woburn Lido is usually open from May to September, but this year it stayed open to swimmers throughout the autumn and winter months too. Until the lockdown(封锁)for England was announced on 4 January, outdoor pools were allowe

    19、d to remain open. “Demand has taken us by surprise, ” said Murray Heining, a volunteer at the Woburn Lido. Over Christmas and New Year, in order to keep up with the demand from swimmers, the lido(露天游泳池)had to offer extra slots for people to dive in. Cold-water swimming has grown in popularity in the

    20、 UK over the past few years. A survey found that 7. 5 million people in England had swum in outdoor pools, as well as lakes, rivers and the sea, in 2018. In some areas, such as the river Wharfe in Yorkshire, this new trend has prompted environmental groups to ensure that the water is cleared of poll

    21、ution and clean enough for bathers. Some people make it a regular practice; others just enjoy a thrilling dip on Christmas Day, Boxing Day or New Years Day. Every year around the UK, people are photographed jumping into icy water, often in fancy dress, and the recent festive period was no exception,

    22、 despite freezing temperatures. The Outdoor Swimming Society classifies temperatures below 6 as “Baltic” and from 6-11 as freezing”. They advise people to get in the water gradually, so as not to shock the body. Likewise, they recommend warming up gradually, and not rushing the process by leaping in

    23、to a hot bath when you get out. Instead, they suggest layering up and drinking something warm. It wasnt just the water that was cold-many people experienced a white Christmas; snow fell in several counties including Yorkshire and Suffolk. Paul Davies, the UK Met Offices chief meteorologist (a scient

    24、ist who studies the weather), said the forecast indicates “the likelihood of the cold conditions experienced recently continuing through January”. 24. Which of the following can replace the word “slots” in Paragraph 2?A. Volunteers. B. Solutions. C. Opportunities. D. Positions. 25. What can we learn

    25、 about cold-water swimming in the UK?A. It is beneficial to environmental protection. B. It has won peoples affections in recent years. C. People only go cold-water swimming in festive period. D. People go cold-water swimming to show off their fancy dresses. 26. What does the Outdoor Swimming Societ

    26、y advise people to do?A. Shock the body gradually. B. Have some warm drinks when they get out. C. Take a hot bath immediately. D. Avoid swimming in freezing temperatures. 27. What is the best title of this passage?A. Swimmers Enjoy Chilly DipsB. Freezing Weather Hits BritainC. The Woburn Lido Wins P

    27、opularityD. The UK Recovers from the LockdownCWe humans have an outsize influence on this planet, and our winged, finned, and four- legged neighbors are in their tough time. Many animals have died out in response to the pressures, but some survivors are adapting. Some animals are showing off never-b

    28、efore-seen behaviors, shifting their diets, and even evolving different shapes, sizes, and colors. The shifts cant be avoided and are likely permanent: Theres no going back to when wildlife was still completely wild. “Theres no place anywhere on the planet in its original condition. There are micro

    29、plastics at the bottom of the ocean, and Antarctica is melting. The world has changed because were in it, ” says Tag Engstrom, a biologist at California State University. African elephants in Mozambiques Gorongosa National Park are some daring members of the animal kingdom, who have found a will and

    30、 a way to change right along with it. Normally elephants use their 6-foot-long tusks to dig wells in search of water, lift objects, rip bark off trees, and even battle lions. In other words, the ivory appendages(附属 品) are not just impressive to look at-they are highly useful tools. So it might seem

    31、strange that a significant number of African elephants in Mozambiques Gorongosa National Park, once an illegal hunting wildlife area, are now being born without tusks. According to a 2021 DNA analysis published in the journal Science, that the elephants are born without tusks is no coincidence. Afte

    32、r decades of being shot by ivory brokers, the leading elephants in some herds have passed down a trait that prevents the females prize possessions from growing in-and helps them avoid being hunted. No one knows yet how widespread these genes might be in the greater population of African elephants, o

    33、r how the loss of tusks might affect the mammals survival overall. But the findings are a powerful, if depressing, reminder of the extremes a species might endure to escape from extinction. 28. How do the animals respond to humans influence?A. Many animals have evolved four legs. B. Animals can surv

    34、ive despite the tough time. C. Some animals are developing different shapes. D. Animals live in harmony with human beings. 29. Why are the shifts likely permanent?A. We human beings are evolving. B. Wildlife are not going back to the wild. C. Plastics appear at the bottom of the ocean. D. The planet

    35、 is no longer what it was like before. 30. What can we infer from the 2021 DNA analysis?A. The elephants evolve the new trait by chance. B. Elephants in some herds are all born without tusks. C. Genes will be widespread in the greater population. D. The new trait may help elephants survive the extin

    36、ction. 31. In which column of a magazine can we most likely to find the text?A. Travel. B. Science. C. Puzzles. D. Well-being. DDo you see a bird right now? Can you hear one singing? If so, you might be getting a mental health boost. A recent study found that being in the presence of birds made peop

    37、le feel more positive. Andrea Mechelli, a psychologist at Kings College London and one of the papers authors, admitted himself studying the natural world by accident. “I dont have a particular agenda focused on nature myself. I wasnt thinking we were going to demonstrate nature has a strong effect,

    38、”says Mechelli. Instead, he was searching for answers to why people who live in cities seem to be more likely to suffer from mental illness, particularly psychosis(精神病). In 2015, he created the smartphone app Urban Mind to search for patterns in users environments. How crowded was their city? Did th

    39、ey feel safe in their neighborhood? Could they see trees? “Our first finding was that nature has a very powerful effect, ” says Mechelli. He and his colleagues then wondered if some aspects of nature were more beneficial than others. Their latest study included 1, 292 participants, mainly in the Uni

    40、ted Kingdom and Europe, some of whom revealed a professional mental health diagnosis such as depression. For two weeks, study participants using Urban Mind were reminded to fill out a questionnaire three times a day. They were asked questions about their surrounding environment and their mental stat

    41、e. The data were recorded at the same time. With the data collected, Mechelli performed a statistical analysis that found an obvious improvement in well-being when birds were present, even when removing other factors like the presence of trees or waterways. The mental health benefit was true both fo

    42、r people with diagnosed depression and those without any diagnosed mental health conditions. Nature, Mechelli notes, isnt a cure all. The presence of trees and birds, for example, didnt result in a better sense of well-being if participants also noted their neighborhood felt unsafe. 32. Why does the

    43、 author ask questions in the first paragraph?A. To offer examples. B. To make comparisons. C. To introduce the topic. D. To support the conclusion. 33. What is Paragraph 2 mainly about?A. The process of the research. B. The purpose of the research. C. The findings of the research. D. The influence o

    44、f the research. 34. The following would be investigated by Urban Mind EXCEPTA. the sight of treesB. the crowdedness of a cityC. the pressure from their workD. the security of a neighborhood35. What can we know about participants in the latest study?A. They all came from the UK. B. They were diagnose

    45、d with depression. C. They recorded their feelings by themselves. D. They were required to answer different questions. 第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。According to a latest theory, people each have their own “happy weight. _36_Fortunately, you would be able to

    46、 maintain your “happy weight” with ease by enjoying a balanced lifestyle and feel great: you sleep well and your mood is generally stable. Your “happy weight” doesnt require you to follow a crazy diet, remove your favorite foods or punish your body with endless exercise. It can be reached and mainta

    47、ined by adjusting yourself to your natural hunger and fullness cues, enjoying healthy foods 80% of the time and spoiling yourself 20% of the time and taking up exercise that brings you joy. _37_Throw away the scale. _ 38_ Choose to no longer let the number on the scale define your progress, mood for

    48、 the day or your self-worth. _39_ If you find yourself constantly dieting, or feeling stressed about food, take some time to reflect on our relationship with food. You can work with a dietitian to support you to heal your relationship with food. Start engaging in movement and exercise you enjoy. If

    49、youve always viewed exercise as punishment, its time to change your mindset and start exploring sports you actually enjoy. Try new activities, join new sporting groups, or sign up for online sports apps youve been wanting to try. _40_In summary, when youre at your “happy weight”, you feel great, con

    50、fident and present in life. You have a healthy relationship with food-but most of all, you no longer allow the number on the scale to decide your worth and happiness. A. Always maintain a strict diet. B. Work on your relationship with food. C. Youll regain the joy in moving your body. D. Here are so

    51、me tips to help find “happy weight”. E. Then, you will achieve a so-called “happy weight”. F. Your health is not defined by the exact number on the scale. G. It can be described as the weight where an adult body functions best. 第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选

    52、出可以填入空白处的最佳选项。I was fresh out of college and just started my career. I moved to a new place and my family _41_ to congratulate me just before Christmas. However, I was out of luck right before my first _42 _trip. That morning, I said goodbye to my visiting family and left for the airport-or I _43_to

    53、 reach the airport. My car battery was _44_ . I dropped my phone by accident. As a result, it _45 _and wouldnt work. Worse still, my _46_ had already left my new place. I didnt know anyone in the area and there were no taxis. It was my first real job. I was supposed to meet the managers at the airpo

    54、rt and _47 _the plane together. Panicked, I started_ 48_ the 3 miles to the office, wishing to find some help there. It was dark and_49_. I must have been a _50 _: a suit walking along a snowy road at 5: 30 a. m. , _51_with my luggage and briefcase. Before long, a motorist stopped and_52_offered me

    55、a ride to the company. Fortunately, I _53 _it to the airport on time. Laughter replaced my fear of getting_54_when I shared the tale of my crazy morning with the happy _55 _, thanks to the kindness of a stranger. 41.A. visitedB. calledC. plannedD. prepared42.A. familyB. businessC. studyD. field43.A.

    56、 decidedB. askedC. triedD. managed44.A. badB. littleC. shortD. dead45.A. broke downB. broke upC. broke inD. broke out46.A. friendsB. familyC. classmatesD. managers47.A. boardB. launchC. flyD. book48.A. skiingB. drivingC. walkingD. wandering49.A. snowingB. rainingC. foggingD. blowing50.A. characterB.

    57、 sightC. memoryD. scenery51.A. doingB. meetingC. strugglingD. fighting52.A. gentlyB. seriouslyC. hesitantlyD. warmly53.A. madeB. ledC. showedD. delivered54.A. paidB. abusedC. firedD. lost55.A. contentB. outcomeC. climaxD. flight第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。So, you are

    58、interested in becoming a good journalist but dont know where to start? Well, there are a couple of things you should put on your list of_56 _(priority). Firstly, you need to be skilled at writing. The information _57 _(involve) in a complex story may come from dozens of sources. Good journalists nee

    59、d to organize dozens of information clearly to give an _58 _(accuracy) account of what is happening. Secondly, you must have a natural curiosity about things _59_ are happening, even though they may appear to be minor matters. When something newsworthy comes _60_, it may escape the attention of ordi

    60、nary people. _61_ , good journalists are sensitive enough_62_ (notice) the event and draw public attention to it. Finally, good journalists are committed to_ 63 _(reveal) the truth. According to Noam Chomsky, “The duty of journalists is to tell the truth. Journalism _64 _(mean) you go back to the ac

    61、tual facts, you look at the documents, you discover what the record is, and you report it that way. ” To do this, journalists need to investigate an event _65 _(thorough). To sum up, being a good journalist requires writing skills, curiosity and commitment to finding the truth. Good luck!第四部分 写作(共两节

    62、, 满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华, 你校英语报社为即将举行的校音乐节展开了“My Favorite BandMusician”为题的征文比赛。请你写一篇短文投稿, 内容包括: 1. 你喜欢的乐队或音乐人; 2. 喜欢的理由; 3. 推荐该乐队或音乐人。注意: 1. 写作词数应为80左右; 2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。My Favorite第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。My husbands sister-in-law died of cancer at 33, leaving a confused

    63、 son Todd in the care of his father, who was not able to handle his own life. For the next 6 months, Todd was not only dealing with his personal world torn apart, but he was often laughed at and bullied(欺凌) by his classmates. What to do with Todd became the topic of family meetings and discussions.

    64、Several of my husbands relatives wanted to invite Todd into their homes and families, but they hadnt made a decision yet. Our family of five-my husband, our three young children, and I-lived miles away from the rest of the family. Perhaps the best solution would be to remove Todd from his current lo

    65、cation. After many serious discussions, we decided to take on the challenge. We would give him a fresh start-a new life. We also determined that the choice to live with us must be Todds. When he was asked, he replied YES as if he had found a life-saving raft in an ocean of helplessness. That does no

    66、t mean he was not afraid-he was terrified. I was, too. What if I could not be the mother he needed? How would my other children accept him? The day he was to arrive, I prepared mny daughter, aged eight, and son, aged seven (the baby was too little) to help them understand that their cousin was comin

    67、g to live with us and would be like an older brother. Their little minds thought it was wonderful!When Todd arrived, he stood in the doorway, his face white with fear. HIe knew, and I knew, that the next step he took would change our lives forever. At ten years old, he had already experienced more e

    68、motional pain than most people do in a lifetime. “Todd, come in, ” I said. “We are so excited to have you here. Come into the kitchen. Ive made a cake. ” I hoped my words were welcoming and cheerful. 注意: 1. 续写词数应为150左右; 2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Todd still stood there, not moving. At that moment, Todd co

    69、uldnt hold back his tears any more. 山西省名校联考2022-2023学年高二上学期期末考试英语参考答案第一部分 听力(每题1. 5分, 共20题, 满分30分)15 CBAAA 610 ABCBC 1115 ABBCB 1620 BBCBC第二部分 阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分, 满分37. 5分)2123 CAB 2427 DBBA 2831 CDDB 3235 CBCD第二节 七选五(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)3640 GDFBC第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题;每小题

    70、1分, 满分15分)4145 ABCDA 4650 BACAB 5155 CDACB第二节(共10小题: 每小题1. 5分, 满分15分)56. priorities 57. involved 58. accurate 59. that/which 60. about 61. However 62. to notice63. revealing 64. means 65. thoroughly第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)One possible version: My Favorite BandWhen it comes to the band that I lo

    71、ve most, I cant help thinking of the Beatles. Im a biggest fan of the band. When they exploded into the music scene in 1962, they were a force for change, with their changeable music styles-form basic rock and roll music to complicated and progressive sounds. Their music is always joyous and hopeful

    72、 for a better future. Listening to their songs always gives me inner strength to face everything in life. You should definitely listen to their songs-I bet youll like them!第二节(满分25分)One possible version: Todd still stood there, not moving. Suddenly, my daughter walked past me and led him over the do

    73、orstep. My son hurriedly set the chair and pulled him to sit down. In front of Todd, on the kitchen table, lay the cake baked just now. “We are a family now!”said my son, sweetly. Todd put a piece of cake into his mouth slowly with tears welling up in his bright eyes. “Todd, you are one of us now. ”

    74、 I said, slightly patting on his shoulder. At that moment, Todd couldnt hold back his tears any more. He nodded, tears rolling down his cheeks. I could feel the fear and sadness inside Todd melt away. Todd ate up the piece of cake and hugged me tightly, saying, “Thank you!” From that day on, Todd li

    75、ved with us and we treated him as our own family member. One day, he would become a healthy, well-adjusted young man. Nevertheless, that vision of a small, lost soul on my doorstep will be with me always. 解析:A篇阅读21. C 细节理解题。由原文第二段“Theyre strict with IDs, so bring one. ”可知该酒吧对身份证要求严格。故此选C。22. A 细节理解题

    76、。由原文第四段“You can enjoy home-made beer and award-winning burgers here (made with Angus beef were told). ”可知在这里你可以喝到自制啤酒和屡获殊荣的汉堡(据说是用安格斯牛肉做的)。故此选A。23. B 推理判断题。由原文第一部分“Other Belushis can be found around London”, 以及第五部分There areother Sports Bar . Grills across London”可知这两家酒吧在伦敦还有其他连锁店, 故此选B。B篇阅读24. D 猜测词

    77、义题。由原文的“Demand has taken us by surprise. . . ”以及“Over Christmas and New Year, in order to keep up with the demand from swimmers, the lido had to offer extra slots for people to dive in. ”可知在圣诞节和新年期间, 这个露天浴场不得不提供更多的位置来满足游泳者的需求。故此选D。25. B 细节理解题。由原文第三段“Cold-water swimming has grown in popularity in the

    78、 UK over the past fewyears. ”可知冷水浴近年来在英国越来越流行了。故此选B。26. B 细节理解题。由原文第五段“Instead, they suggest layering up and drinking something warm. ”可知他们建议人们穿多点并且喝点热饮, 故此选B。27. A 主旨大意题。文章介绍的是因为在疫情封锁期间, 露天浴场仍旧可以开放, 加之冷水浴越来越受到英国大众的喜欢, 所以A选项“Swimmers Enjoy Chilly Dips(游泳者们享受冷水浴)”符合题意, 故此选A。C篇阅读28. C 细节理解题。根据第一段的“but

    79、 some survivors are adapting. . . and even evolving different shapes, sizes, and colors”可知。故此选C。29. D 细节理解题。根据第二段的“The shifts cant be avoided and are likely permanent. . . Theres no place anywhere on the planet in its original condition. . . ”得知因为人类活动导致地球不再如从前一般了。故此选 D。30. D 推理判断题。根据第五段的“. . . have

    80、passed down a trait that prevents the females prize possessions from growing in-and helps them avoid being hunted. . . ”以及最后一句得知这些非洲母象进化成生来就没有象牙是为了避免被捕杀从而不会因此灭绝。故此选D。31. B 推理判断题。根据文章内容可推断出应该出自Science(科学专栏)。故此选B。D篇阅读32. C 推理判断题。作者在文章第一段提出问题并给出可能的答案, 利用设问的修辞方式引出本篇文章的话题。故此选C。33. B 主旨大意题。根据第二段原文“Instead

    81、, he was searching for answers to. . . . ”可知, 本段主要介绍了Mechelli最初做这个研究的目的。故此选B。34. C 细节理解题。根据文章第三段“In 2015, he created the smartphone app Urban Mind to search for patterns in users environments. How crowded was their city? Did they feel safe in their neighborhood? Could they see trees?”可知, 研究主要针对受试者的生

    82、活环境进行问卷调查, 没有涉及工作的情况。故此选C。35. D 细节理解题。根据文章第四段内容可知: “最新一次实验的1292名参与者大多来自英国和欧洲其他国家, 有些被诊断为抑郁。两周的实验时间里, 他们需要每天通过Urban Mind回答不同的问题, 同时这些问题的答案将被自动采集。”故此选D。七选五36. G 从设空处前一句“people each have their own happy weight. ”和后一句“you would be able to maintain yourhappy weight”可以推断此句应承上启下, 是对“happy weight”下定义。故选G项。3

    83、7. D 根据上下文内容可知, 第二段主要讲述“happy weight”并不是遥不可及的, 可以通过一定的方式获得。设空处为本段末句, 主要是为了引出下文的“tips”。故选D项。38. F 根据设空处上下文两个句子里的“scale”可以推断, 此处也应讲述scale的相关内容“不应该让体重秤上的数字来定义健康”。故选F项。39. B 设空处为段首句, 起到引出本段内容的作用。根据设空处后文内容可知, 本段讲述维持“happy weight”过 程中饮食的重要性, 结合本段最后一句出现的“. . . to healyour relationship with food”可知答案。故选B项。4

    84、0. C 本段讲述运动带给人的愉悦。根据设空处前文内容可知, 设空处谈论的仍然是运动带给人的积极感受。故选C项。第三部分 第一节 完形填空41. A 根据上下文, 作者大学刚毕业, 并开始职业生涯。他搬到了新的地方。在圣诞节前一天, 作者家人来到他的新家看望“visit”祝贺他。42. B 根据下文, 作者在第一次出差“business trip”之前, 运气不佳。43. C 考查逻辑关系。早上, 作者与到访的家人道别后, 就离开驻地前往机场, 或者说试着“tried”前往机场。根据后文, 作者前往机场之路不太顺利。44. D 根据下文, 作者的汽车电瓶毫无征兆地没有电了“dead”。45.

    85、A 根据下文, 作者的电话出故障了“broke down”无法正常工作。46. B 考查逻辑关系。更糟糕的是, 作者的家人们“family”已经离开了他的新家。并且作者不太认识其他的当地人, 而且路上也没有出租车。47. A 考查逻辑关系。这是作者的第一份正式工作。他本应该与经理们在机场会和, 然后一起登机“board”。48. C 根据上下文, 慌乱中, 作者开始走路“walking”前往三英里以外的办公室寻求帮助。49. A 根据下文, 凌晨一片漆黑还下着雪“snowing”。50. B 根据下文, 作者觉得自己的这一景象“sight”一定看起来很滑稽可笑: 穿着一身西装, 凌晨5: 30

    86、, 下着雪, 艰难地拖着行李, 拿着公文包, 走在大街上。51. C 同上。52. D 考查逻辑关系。不久, 一辆车停了下来、热心地“warmly”把作者送到了公司。53. A 根据上下文, 作者成功地“made it”到达了机场。54. C 根据上下文, 笑声替代了作者之前因害怕被开除“get fired”而产生的恐惧。55. B 根据上文, 当作者与同伴分享这个有着大团圆结局“outcome”的疯狂早晨时, 笑声取代了作者之前因害怕被开除而产生的恐惧。听力部分录音材料(Text 1)W: Hello. Can I try on the skirt over there?M: Certain

    87、ly. Do you mean the brown skirt with yellow flowers?W: No, the pink one with white flowers. (Text 2)W: Excuse me. Could you tell me how to get to the train station?M: Just go down Market Road for two blocks and turn left. Its next to a church, on First Street. W: I see. Thanks. (Text 3)M: Two hours

    88、ago, I saw Jim in his office. Is he home yet?W: No, he said he would be back at 4, but its already 5 oclock. (Text 4)M: Hi, Jane. How is your new neighbor Miss Green? Is she quieter than your last neighbor?W: Well, I feel like I am living next to a dancing hall now. (Text 5)M: Why do you always look

    89、 out of the window during the math class, Meg? Maybe you dont like math. W: I just donit know what youre talking about. M: Then why do you look out of the window? Do you think math is boring?W: No, I dont. I like math a lot. (Text 6)W: How do you feel about meeting Sarahs parents?M: Im worried about

    90、 making a bad impression. I find it difficult to get along with people straight away. W: But youre a DJ, arent you?M: (6) Yeah, but its easy for me to hide behind my music desk at work. Im not very good at making conversations in public. W: What are you most nervous about?M: Well, I gave up studying

    91、 to become a DJ, and I dont think Sarahs parents will be satisfied with that. (7)Also, I changed my hair style last week, and theyll probably be shocked by that. W: How are you going to try and make a good impression?M: Well1, Im going to wear smart clothes. And Ill take her mom some flowers. (Text

    92、7)M: This is a wonderful pie. Is it homemade?W: Yes, it is. But I didnt make it. Jack did. M: (8)I didnt know your husband cooked. W: Every week he makes something wonderful. He makes great fresh bread. Sometimes we give some to our neighbors. M: What else does your amazing husband do?W: (9)He makes

    93、 the dinner every night. M: Really?! I dont even know how to fry an egg!W: (9)Jack even does the washing. I spend longer hours traveling from my home to my office and spend fewer hours at home, so he doesnt mind. M: Yes, our company is a little far from your home. (10)Who does the cleaning?W: (10)We

    94、 both do. That way it only takes a small part of Saturday. (Text 8)W: Can I help you?M: (11)Hi. I think there should be two rooms booked for us in the names of John Smith and May Hunter. W: Umm, just a moment. Yes, two single rooms?M: Thats right. (12)Were attending the “Sun, Sea and Sand” meeting.

    95、Does that mnean we get a discount?W: Yes. People for the meeting will get a ten percent discount here and in some museums. OK. Here are your room keys. Ms. Hunter is in Room 1101 and Mr. Smith, you are in Room 1106. M: Thank you. By the way, do you have a map of New York? We want to go out for dinne

    96、r later. W: Yes, here you are. M: (13)And do you know any good places to eat?W: (13)Well, do you like Italian food? There are some Italian restaurants. M: (13)Sounds great. Italian food is my favorite. (Text 9)W: Hello and welcome to Amazing Adventures. Today we have a scientist Dr. Ken Roberts, who

    97、 studies storms with us. Now, Dr. Roberts, youre what some people call a “storm hunter”. Can you tell us what that is?M: Yes. (14)A storm hunters someone who follows storms like tornadoes to study them. W: Interesting. Can you tell us more about what sort of things you do?M: Certainly. Well, for exa

    98、mple, (15)if I want to study tornadoes, then I usually follow them in my car. That way, I can get close enough to get measurements with my instruments. W: Do you have any studies planned for the future?M: Well, if I get a chance, (16)Ill try to film the inside of a tornado and publish the pictures i

    99、n a magazine so that people can know it. (Text 10)Now, listen carefully! I want to tell you about a new TV quiz show for children. Its called Answer That, and it will be on channel five at 4: 00 every Thursday. It will be just like the popular adult quiz show on the same channel on Monday afternoon.

    100、 Im sure youve all seen that. (17)Every week there will be 48 children on the program. They will be in 8 teams, and each team will have 6 children. The questions will be easy at the beginning of the quiz and then they will get more difficult. (18)They will all be about films, music and TV. So it has

    101、 nothing to do with your science knowledge or whether youre good at sports or not. In the end there will only be one team left-the winners. There will be some great prizes. Last week, the winners got a mobile phone. This week the winners will all get a new camera. Everyone loves taking photos. (19)N

    102、ext week the firstprize is a computer for everyone. (20)If you would like to be on Answer That, then call 05735 789 655. Just give your name, age and school address, so that we can fill in the application form for you. And maybe you will be on TV soon. OK, thats all for me. Thank you for listening. And I wish you all a good night.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山西省联考2022-2023学年高二上学期期末考试英语试卷(不含音频含部分解析) 含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525003.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1