分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2021高考英语一轮统考复习Book3Module1Europe课时作业含解析外研版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:525246
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:57.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Book3Module1Europe 课时 作业 解析 外研版
    资源描述:

    1、Book 3 Module 1 Europe.完形填空(2019全国卷)The small town of Rjukan in Norway is situated between several mountains and does not get direct sunlight from late September to midMarch _1_ six months out of the year.“Of course, we _2_ it when the sun is shining,” says Karin Ro, who works for the towns tourism

    2、office. “We see the sky is _3_, but down in the valley its darkerits like on a _4_ day.”But that _5_ when a system of hightech _6_ was introduced to reflect sunlight from neighboring peaks (山峰) into the valley below. Wednesday, residents (居民) of Rjukan _7_ their very first ray of winter sunshine:A r

    3、ow of reflective boards on a nearby mountainside were put to _8_. The mirrors are controlled by a computer that _9_ them to turn along with the sun throughout the _10_ and to close during windy weather. They reflect a concentrated beam (束) of light onto the towns central _11_, creating an area of su

    4、nlight roughly 600 square meters. When the light _12_, Rjukan residents gathered together.“People have been _13_ there and standing there and taking _14_ of each other,” Ro says. “The town square was totally _15_. I think almost all the people in the town were there.” The 3,500 residents cannot all

    5、_16_ the sunshine at the same time. _17_, the new light feels like more than enough for the towns _18_ residents.“Its not very _19_,” she says, “but it is enough when we are _20_.”篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章报道了挪威小城尤坎一年中接近半年无法得到阳光直射,这种情况通过运用高科技设备得以改善。1A.only BobviouslyCnearly Dprecisely答案:C根据空前所述可知,此处指接近(nearl

    6、y)六个月的时间。2A.fear BbelieveChear Dnotice答案:D由上文可知挪威小城尤坎接近六个月的时间没有阳光直射,再根据下文引号里的话可知,当地人在阳光照耀的时候注意(notice)到天空是蓝色的,但山谷里较暗。3A.empty BblueChigh Dwide答案:B显然,该引号中的话为当地人注意到的情况我们看到天空是蓝色的(blue),但山谷里较暗。4A.cloudy BnormalCdifferent Dwarm答案:A山谷里较暗,就像阴天(cloudy)一样。5A.helped BchangedChappened Dmattered答案:B但是当一套高科技的镜子系

    7、统被引进之后,这种状况改变(change)了。6A.computers BtelescopesCmirrors Dcameras答案:C由下文中的“The mirrors are controlled .”可知该空填mirrors(镜子)。7A.remembered BforecastedCreceived Dimagined答案:C由上下文可知,在引进高科技的镜子系统后,尤坎居民收到(receive)了冬日里的第一束光。8A.repair BriskCrest Duse答案:D由该句前的冒号可知,此句介绍尤坎居民是如何得到光源的附近山坡上的一排反射板投入使用。put to use “投入使用

    8、”,符合语境。9A.forbids BdirectsCpredicts Dfollows答案:B这些镜子是由电脑控制的,电脑可以让它们在白天随着太阳转动,在有风的天气里关闭。direct “管理,指挥”,符合语境。10A.day BnightCmonth Dyear答案:A因为是要反射光源,肯定是在白天时间。throughout the day “整个白天”,符合语境。11A.library BhallCsquare Dstreet答案:C由下一段中的“The town square was totally .”可知,此空填square。12A.appeared BreturnedCfaded

    9、 Dstopped答案:A当光出现(appear)的时候,尤坎居民就聚集到一起。13A.driving BhidingCcamping Dsitting答案:D与空格后的standing对应的是sitting,指人们或坐或站,故选D项。14A.pictures BnotesCcare Dhold答案:A人们或坐或站,互相拍照。take pictures of “给拍照”,符合语境。15A.new BfullCflat Dsilent答案:B由空格后的“我觉得几乎镇上所有人都在那里了”可知城镇广场充满了(full)人。16A.block BavoidCenjoy Dstore答案:C3,500个

    10、居民不能同时享受(enjoy)阳光。17A.Instead BHoweverCGradually DSimilarly答案:B空格前提到居民不能同时享受阳光,空格后说,新光线对小镇居民而言已经足够了,由此可知,前后语义为转折关系,故填however (然而)。18A.natureloving BenergysavingCweatherbeaten Dsunstarved答案:D尤坎小镇原本每年有接近六个月的时间不见阳光,所以说他们是渴望阳光的(sunstarved)居民。19A.big BclearCcold Deasy答案:A上文提到光线可以照射到的范围大约为600平方米,因此它面积不大(b

    11、ig)。20A.trying BwaitingCwatching Dsharing答案:D虽然反射的光线可以照射到的范围较小,但对居民共享(share)阳光而言是足够了。.阅读理解ASettled by the Celts, invaded by the Romans and the Normans, and ruled by the English, Wales population has regularly changed over the ages. Wales, particularly the South Wales, became a melting pot of Europea

    12、n nationalities and cultures. At first workers from England, Ireland and the rural areas of Wales rushed into the coalfields of South Wales. By 1911, workers from Ireland, Italy and Spain had joined the industrial workforce there. Many of these newcomers were prepared to work for less pay. But durin

    13、g this period, workers, dissatisfied with regular pay cuts, poor safety, the growing trend of employers to pay workers with tokens (代币), which could only be spent in the company store, returned to the land. In 1891, the rural population of Wales was about 616,000 and in 1911 over 649,000 people live

    14、d and worked in these areas. The rural population continues to grow slowly even today. People from richer parts of the UK, particularly southern England, are buying holiday or retirement homes in Wales. In some areas this has led to a shortage of affordable housing for local people. This, combined w

    15、ith the lack of employment prospects in rural Welsh communities, has started a new movement of people in search of jobs and homes into the towns and cities of Wales and to other parts of the UK and Europe. As so many Welsh people have migrated to other countries over the last 200 years, its really n

    16、o surprise that many visitors come to see friends and relativesthere were 229,000 visitors in 1998. These visitors strengthen their links to their land of origin and continue to support the Welsh economy. During the hot summer days, about 28% of the visitors visit the countryside and nearly 70% visi

    17、t the seaside.篇章导读:本文是一篇说明文。全文主要讲述了威尔士在不同时期下不同因素造成的人口迁移的情况。1Why was South Wales so attractive to people in the early 20th century? ABecause its coal industry needed a large number of workers.BBecause people could get the highest pay there.CBecause it was rich in many different kinds of culture.DBeca

    18、use people could buy holiday or retirement homes there.答案:A细节理解题。根据第一段中的“At first workers . rushed into the coalfields of South Wales. By 1911, workers . had joined the industrial workforce there.”可知,20世纪早期的南威尔士非常吸引人是因为当地的煤矿业需要大量的工人。故选A项。2What does the writer want to tell us in the second paragraph?

    19、AWelsh workers couldnt get any pay for their work.BThe working conditions were terrible at this time.CMany people got tired of city life at this time.DThe rural population of Wales didnt decline at this time.答案:D细节理解题。根据第二段中的“In 1891, the rural population of Wales was about 616,000 and in 1911 over

    20、649,000 people lived and .”可知,在这个时期威尔士的乡村人口没有减少,而是上升了。故选D项。3What would be the best title for the passage?AWales, a Land with a Population on the MoveBWales, a Land with a Promising Past and FutureCWales, the Biggest Melting Pot of EuropeDTourism, the Main Economic Source of Wales答案:A标题判断题。通读全文并根据第一段

    21、第一句中的“Wales population has regularly changed over the ages”可知,本文主要讲的是威尔士的人口迁移情况。故选A项。B(2020广西南宁三中高三考试)Increasing numbers of airports, especially in Europe, are promoting a “silent airport” idea. It is to reduce noise pollution, such as airportwide announcements, without sacrificing timely and helpfu

    22、l updates of information.International airports were once characterized by their high voices, competing gate announcements and so on. This is all changing. Angela Gittens, director general of Airports Council International (ACI), says there is a growing desire among airports and airlines they serve

    23、to create a calm, relaxed atmosphere without being disturbed by announcements. “Passengers can relax while they wait for their flight to board in the common airside lounges (休闲区), and food and drink areas,” she says.In June, Helsinki Airport in Finlanda country where the tourism slogan (口号) is “sile

    24、nce, please”became the most recent airport to adopt the silent concept. As part of its commitment to quieting things down, announcements for flights are made only in boarding gate areas.Lose track of time in the shops?Too bad.Nobodys going to call you to your flight, as announcements in all terminal

    25、s will be made only in exceptional (特别的) emergency circumstances.Heikki Koski, vice president of Helsinki Airport, says that improved flight information display system and interactive kiosks (交互式自助服务机), together with advances in mobile technology, are changing the way airports communicate with passe

    26、ngers. At Munich airport, InfoGate kiosks allow for videobased facetoface conversation with a live customer service representative in the travelers language of choice. Interactive signs, on the other hand, give directions at the touch of finger. Passengers can tap a “you are here” display to get dir

    27、ections and approximate walking time to their destinations.Of course, an airport will never be as silent as a temple. There will continue to be a need for airportwide emergency announcements along with boarding calls. But at silent airports, the latter can be restricted to specific gates, as has ado

    28、pted in Helsinki.篇章导读:本文是一篇说明文。越来越多的机场尤其是在欧洲,在推行一个安静空港理念。文章具体介绍了赫尔辛基机场的安静空港理念的推行情况。4What is Angela Gittens opinion on the silent airport concept?AIt makes airport noisefree.BIt is intended for passengers benefit.CIt has changed international airports reputation.DIt has encouraged the catering indust

    29、ry in airports.答案:B推理判断题。根据第二段中的“Angela Gittens, director general of Airports Council International (ACI), says there is a growing desire among airports and airlines they serve to create a calm, relaxed atmosphere without being disturbed by announcements.”可知,安静空港的理念会营造一种平静、轻松的氛围,她认为这对乘客有好处。故选B。5What

    30、 should passengers pay close attention to at Helsinki Airport?ATheir boarding time.BFinlands tourism slogan.CThe shops opening hours.DThe “you are here” display.答案:A推理判断题。根据第六段中“Nobodys going to call you to your flight, as announcements in all terminals will be made only in exceptional (特别的) emergen

    31、cy circumstances.”可知,只有在非常紧急的情况下,所有航站楼才会发出通知,所以乘客应该注意他们的登机时间。故选A。6Why is Munich Airport mentioned in the text?ATo show its popularity.BTo introduce Infogate kiosks.CTo prove Heikki Koskis words.DTo be compared with Helsinki Airport.答案:C推理判断题。根据倒数第二段中“Passengers can tap a you are here display to get

    32、directions and approximate walking times to their destinations.”可知,提到Munich Airport是为了证实本段第一句Heikki Koski的话“改进的航班信息显示系统和交互式自助服务机,加上移动技术的进步,正在改变机场与乘客沟通的方式”。故选C。7What is the best title for the text?ASilence, please. This is an airportBCan airports be as quiet as temples?CSilent airports all around the

    33、 worldDTechnology helps airports become interactive答案:A标题判断题。文章第一句“Increasing numbers of airports, especially in Europe, are promoting a silent airport idea.”引出主题,呼吁机场推行silent airport理念。故选A。.短文改错(2019兰州一中高三月考)Fang Tong is 34 years old, an actor, director and teacher of Beijing Opera Theatre. Most of

    34、 his students are from other part of China and have come to Beijing at a very young age of sixteen or seventeen. He hopes create an environment for his students that it is much more relaxing than the one he used to study in. He thought that an actor should relax himself when performing. Yet his stud

    35、ents deep respect him and he never needs to raise his voice in order to be hearing. For his opinion, actors should go on even when they feel they have made mistake in their performances because the moment is already gone but people can never be back to it. So art is always changing and developing.答案

    36、:1第二句:partparts考查名词。指来自中国的其他地区,应使用复数形式。2第二句:athe考查冠词。特指16、17岁的年龄。3第三句:hopes后加to考查固定用法。固定词组hope to do sth. “希望做某事”。4第三句:删除it考查定语从句。that指代先行词environment且在从句中作主语,it多余,故删除。5第四句:thoughtthinks考查动词的时态。文章主体是用一般现在时来展开的,且此处描述Fang Tong老师对艺术教育的观点,故用一般现在时。6第五句:deepdeeply考查副词。deep作副词,表示“深深地”,表具体含义,而副词deeply意为“深深地”,但表抽象含义,一般用于情感或思想方面,此处表示“深深地尊敬”,故应用deeply。7第五句:hearingheard考查被动形式。表示为了被听见,这里应用不定式的被动式。8第六句:ForIn考查介词。in ones opinion “在某人看来”,是固定词组。9第六句:mistake前加a或mistakemistakes考查名词。mistake是可数名词,故可以使用make a mistake或者make mistakes。10第六句:butand考查连词。前后两分句之间是表示顺承的并列关系,故将but改为and。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语一轮统考复习Book3Module1Europe课时作业含解析外研版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525246.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1