2021高考英语一轮统考复习Book4Module2TrafficJam课时作业含解析外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Book4Module2TrafficJam 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 2 Traffic Jam.阅读理解A(2020湖北省孝感市第一中学高三月考)Last week, two companies, Kitty Hawk and Uber, announced their plans to bring flying cars to reality very soon.Kitty Hawk president, Sebastian Thrun, announced Kitty Hawks flying car plans last Monday. According to its website, the car is electricpowered
2、 and will be able to travel at a speed up to 40 kilometers an hour. It says such a machine “does not require registration or a pilots license and may be flown in uncrowded areas for recreational purposes.” As of now, the car can only be flown over fresh water.Kitty Hawk is making a list of people in
3、terested in buying the flying car. They must pay a deposit of $100.Those who get their names on the list early will receive $2,000 off the final cost of the car. However, Kitty Hawk has not yet announced the price. Its first flying cars are expected to go on sale by the end of this year.Unlike the K
4、itty Hawk company, Uber does not plan to build its flying cars. Uber expects to launch flying taxis in DallasFt. Worth, Texas, US by 2020.Like the Kitty Hawk car, Uber flying taxis will use electric power. Uber says its flying taxis could travel up to 241 kilometers an hour. The company says that co
5、uld reduce the travel time between San Francisco and San Jose, California from 2 hours on the road to 15 minutes in the air.Riders could use the Uber app to book a flying taxi to take them to their destinations. The company has not yet said how costly air taxi travel would be compared to road taxi t
6、ravel. Sooner than you think, flying cars may appear in the sky. Much convenience as they will bring, just imagine having to avoid other flying cars. Also, what if your battery dies when you are in the air? And, how will you know where to land?篇章导读:本文是一篇说明文。上周,Kitty Hawk和 Uber两家公司宣布他们很快就会使飞行汽车成为现实。文
7、章具体介绍了两家公司研制的飞行汽车的一些特点。1What may Kitty Hawks flying car be used for at present?AAccelerating the speed. BHaving fun.CAdvertising the company. DFetching water.答案:B细节理解题。由第二段第三句“It says such a machine. may be flown in uncrowded areas for recreational purposes.”可知,目前该飞行汽车主要用于消遣娱乐。故B项正确。2What do we know
8、 about Kitty Hawks flying car from the third paragraph?AIt costs two thousand dollars each.BIt can travel over water.CIt offers $100 to its potential buyers.DIt hasnt gone to market.答案:D推理判断题。由第三段中的最后两句“However, Kitty Hawk has not yet announced the price. Its first flying cars are expected to go on
9、sale by the end of this year.”可知,Kitty Hawk的飞行汽车还没有定价,预计到今年年底进行销售。由此可以推知,该飞行汽车还没有上市。故D项正确。3In what way is Ubers flying taxi similar to Kitty Hawks flying car?AThey travel at the same speed.BThey are electricpowered.CThey are supported by the Uber app.DThey require a flying license.答案:B细节理解题。由第二段中的“.
10、 the car is electricpowered”和第四段中的“Like the Kitty Hawk car, Uber flying taxis will use electric power.”可知,它们都是电动的。故B项正确。4What is the purpose of the last paragraph of the text?ATo call for public donations.BTo introduce some advantages.CTo promote interest in science.DTo talk about possible problems.
11、答案:D推理判断题。由最后一段最后三句话,尤其是最后的两个问句可知,该段提出了飞行汽车可能出现的问题。故D项正确。B(2019河北省邢台市高三第一次月考)I have a neighbor who is a capable, fashionable, seventyyearold, single woman. Her name is Grace. Grace was laid off from her job a little over two years ago and has been living off her savings ever since but not officially
12、 “retired”. Grace called me up one day about this time last year and asked if I had a ladder. She needed to clean out her gutters (水槽) on the roof and wanted me to hold the ladder.She didnt want me to climb up and clean the gutters. She just wanted me to hold the ladder. As it happened I did have a
13、ladder. I said, “The leaves are going to fall off the trees in a month, why dont we wait till they finish and do it then?” She agreed and naturally we didnt talk about it again until spring. Spring in Tennessee is wild and we talked about it over the course of three weeks in which it rained nearly e
14、very day, then I got busy and Grace went into seclusion (隐居)A couple of weeks ago, she told me shed been spending too much money and decided to apply for a bar tending job at a local hotel. “Now I dont know about you all but Id never considered what it would be like to apply for and begin a new job
15、at the age of seventy. Im fiftythree and the older I get, the more I think about how great itll be if I can just get out of bed when Im seventy.” Anyway, she got the job, serving the bar and tending banquets at the hotel.The day when she left for her training at 6 am, I walked across the street with
16、 my ladder and cleaned out her gutters.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了一位时髦又能干的七十岁老太太。5What did Grace want the author to do?AMake a ladder. BRetire completely.CLend her a ladder. DGive her suggestions.答案:C细节理解题。根据第一段中的“Grace called me up one day about this time last year and asked if I had a ladder. She needed t
17、o clean out her gutters (水槽) on the roof and wanted me to hold the ladder.”(Grace去年的这个时候问我是否有梯子。她需要清理房顶上的水槽并想让我帮助她扶梯子。)可知,Grace想借作者的梯子用一用,故选C。6When did the author advise Grace to clean her gutters?AIn early spring.BIn rainy season.CIn time of leaves falling.DIn time of few leaves on trees.答案:D细节理解题。
18、根据第二段中的“I said,The leaves are going to fall off the trees in a month, why dont we wait till they finish and do it then?”(一个月内树叶将会落完,为什么不等到树叶落完的时候再清理水槽呢?)可知,作者建议等树叶落完的时候再清理水槽,故选D。7What was the authors neighbor doing when the author wrote the text?AWorking at a hotel. BTraining for her job.CCleaning o
19、ut her house. DWalking with the author.答案:A推理判断题。根据文章第三段第一句、最后一句以及最后一段可知,Grace得到了一份酒店服务员的工作,作者写这篇文章的时候,Grace是在酒店上班,故选A。8What did the author think of her neighbors reemployment?AValuable. BImpossible.CReasonable. DUnbelievable.答案:D推理判断题。根据第三段中的“Now I dont know about you all but Id never considered wh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525260.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
