分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021高考英语二轮专题复习 专题强化练(二)阅读理解之细节理解题(Ⅱ)(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:525333
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:48.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高考英语二轮专题复习 专题强化练二阅读理解之细节理解题含解析 2021 高考 英语 二轮 专题 复习 强化 阅读 理解 细节 解析
    资源描述:

    1、专题强化练(二)阅读理解之细节理解题()A(2020辽宁五校高三期末考试)Blogging has been around for 25 years.There are some successful blogs that have been around from the very beginning and even some new bloggers who quickly gained success.Here are some successful blogs you should start following. Boing Boing Boing Boing is one of

    2、the oldest blogs.Its content ranges from pop culture to academic stuff,technology to inspirational stories,and plenty of political stuff.Their website design is simple.But once you start reading their blog,you will become interested in their fun writing style.Thats why Boing Boing is one of the blog

    3、s that inspired modernday blog writing. EntrepreneurEntrepreneur gives you tips on being a better worker.Even though most of their content targets business owners,anyone can gain something from reading their productivity advice.If you care about being successful,Entrepreneur is a blog you must follo

    4、w. Perez HiltonPerez Hilton formed the “most hated celebrity website”The website mainly focuses on rumors (谣言) that happen on the red carpet.Perez Hilton became famous because he wasnt afraid to blame certain celebrities for their crazy behaviors.Even though celebrities hate him,his blog still attra

    5、cts millions of readers.You can still see Perez Hilton appearing on the red carpet today.TechCrunchIf you want to hear the latest news in tech,you will likely go to TechCrunch.Since its foundation in 2005,the blog began to cover all things about tech.The blog was founded by the lawyer and businessma

    6、n Michael Arrington.He loved writing about different companies and technology.As of today,TechCrunch is the thirdmost popular website in the world.1What do we know about Boing Boing?AIt covers diverse topics.BIt is famous for its founder.CIts website design is outdated. DIt has the largest numbers o

    7、f users.2Entrepreneur helps people to_Ahave a good regulationBget better job chancesCpromote their products onlineDdevelop interesting writing styles3Which blog is most suitable for people who are interested in digital products?ABoing Boing. BEntrepreneur. CPerez Hilton. DTechCrunch.【语篇解读】本文主要介绍了四个成

    8、功的、可供初学者学习的博客以及它们各自的特点。1解析:细节理解题。根据Boing Boing部分中的“Its content ranges from pop culture to academic stuff,technology to inspirational stories,and plenty of political stuff.”可知,Boing Boing的内容很丰富,即它包含各种各样的主题。故选A。答案:A2解析:细节理解题。根据Entrepreneur部分中的“Entrepreneur gives you tips on being a better worker.”可知,E

    9、ntrepreneur教会人们如何成为一个更好的员工。由此可推测,它会帮助人们得到更好工作的机会,故选B。答案:B3解析:推理判断题。根据TechCrunch部分的“If you want to hear the latest news in tech,you will likely go to TechCrunch.”(如果你想了解最新的科技新闻,你很可能会去TechCrunch)可知,TechCrunch是一个介绍最新科技产品的博客。由此可推测,对数码产品感兴趣的人适合看TechCrunch。故选D。答案:DB(2020兰州实战模拟)In October,I told the eighty

    10、earolds in the class I taught in Pompton Lakes,New Jersey,about my plan.“Id like all of you to do extra jobs around the house to earn some money,”I said.“Then well buy food for a dinner for someone who might not have a nice dinner otherwise.”I hoped they could experience a sense of their own power t

    11、o effect change.Early in the morning,they arrived in class with their hardearned money.And now they couldnt wait to go shopping.At last we headed toward the checkout,pushing a cart filled with food and all the decorations.Then someone spotted a “necessity” that sent them racing:a pot of chrysanthemu

    12、ms (菊花). It was more reasonable to use any extra money to buy food.After all,I pronounced,“You cant eat flowers.”But the children insisted and placed the purple plant into the cart.An agency had given us the name and address of a needy grandmother who had lived alone for years.Soon we were arriving

    13、at her house.Between the laughing and those purple flowers,I wasnt sure that any lesson about giving and receiving was getting through.We finally pulled up in front of a small house in the woods.A woman with a tired face came to the door to welcome us.As my little group carried the boxes of food in,

    14、she oohed and aahedmuch to her visitors pleasure.When Amy put the plant on the counter,the woman seemed surprised.She was wishing it was a bag of flour,I thought.We returned to the car.As we fastened our seat belts,we could see the kitchen window.The woman inside waved goodbye,then turned and walked

    15、 across the room,past the food,straight to the chrysanthemums.She put her face in the plant.When she raised her head,there was a smile on her lips.The children were quiet.In that one brief moment,they had seen for themselves the power they possessed to make anothers life better.4The author gave the

    16、students the task in order to_Ahelp them focus on their family happinessBlet them experience their ability to help othersCteach them the necessity of doing houseworkDget them to know how to be financially independent5Whats the authors attitude to buying some flowers at first?APositive. BNegative.CCa

    17、utious. DEnthusiastic.6What did the children realize at the end of the visit?AThey could help improve others life.BThey could make a living by working.CIt was necessary to do voluntary work.DPlants and birds could help lonely people. 7What is the best title for the text?AMy Teaching CareerBHow to He

    18、lp Poor PeopleCThe Importance of GivingDA Happy Shopping Experience【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”让班上的孩子们在家里做额外的工作挣钱来买一些食物一起送给需要帮助的人,孩子们买了很多食物,还买了一盆菊花。随后我们将购买的东西送到一位需要帮助的老人那里。离别时我们看见,她因为那盆菊花笑了。4解析:细节理解题。根据第一段尾句可知,“我”希望他们能体验到自己能带来改变的能力;并结合该段内容可知,作者组织这项活动的目的是让孩子们体验到他们帮助别人的能力,故B项正确。答案:B5解析:推理判断题。根据第三段第一、二句可知,“我”认为买

    19、食物是更加明智的,买花是不妥的,因为花不能吃。据此可推知,作者一开始对买花持否定态度。故B项正确。答案:B6解析:细节理解题。根据本文尾句可知,在那短暂的一瞬间,他们亲眼看到了自己拥有的让别人生活得更美好的力量。故A项正确。答案:A7解析:标题判断题。根据全文内容可知,本文主要讲述了作者带领班上的孩子们帮助一位孤寡老人,让他们体会自己能让他人生活得更加美好的能力;故C项最适合作本文的标题。答案:CC(2020广东四校高三期末联考)Kyle Cassidy and three other members of the Annenberg Running Group were stretching

    20、 on the grounds of the University of Pennsylvania,waiting for a few latecomers.The Penn colleagues and other community members meet three days a week for a roughly 30minute jog and an occasional lecture.Thats rightduring some runs,one of them delivers a talk.Topics range from the brain to Bitcoin.Bu

    21、t on this day last January,it would not be their normal run.The first clue that something was off was the man who sprinted past them.“Running at an amazing pace,”Cassidy told Runners World admiringly.Cassidy discovered why the sprinter was so fleet of foot when another man ran by,yelling,“Help!He to

    22、ok my phone and laptop!”At that,the group did what running clubs do:They ran,trailing the suspect down the streets of Philadelphia until he ducked into a construction site.The runners split up.Cassidy ran around to the far side of the site to cut the thief off while the others wandered the neighborh

    23、ood hoping he had dumped the loot (赃物)in a backyard. No luck.So they decided to ask residents whether theyd seen the guy.When they knocked on the door of one row house,they were in for a surprise.Unknown to them,he had already emerged from the construction siteand was hiding behind a bush by that ve

    24、ry house.As the owner opened the door,the suspect darted out from behind the bush.and right into the arms of campus police,whod joined the chase shortly behind the runners. The members of this running group are not hardcore athletes.But they do understand the benefit of a little exercise.“Running is

    25、 typically a useless sport where you turn fat cells into heat,”Cassidy told The Philadelphia Inquirer.“But occasionally it can be useful,and here was one of those opportunities.”8Why do the group members gather together?ATo do some stretching.BTo have a regular run.CTo deliver a lecture.DTo cover so

    26、me topics.9What does the underlined word “sprinted” in Paragraph 2 probably mean?ADashed. BPushed. CJumped. DEscaped.10We can infer that the success of the chase is mainly due to_Athe assistance of the runnersBthe owner of the row houseCthe campus police on patrolDthe joint efforts of the people11Wh

    27、ich of the following best describes Cassidy?AAthletic and generous. BCourageous and ambitious.CHelpful and humorous.DThoughtful and demanding.【语篇解读】文章讲述了跑步俱乐部的成员们偶然遇到抢劫,他们和警察一起追捕嫌疑人的故事。8解析:细节理解题。根据第一段中的“The Penn colleagues and other community members meet three days a week for a roughly 30minute jog

    28、 and an occasional lecture.”可知,他们聚在一起是为了进行每周一次的慢跑活动。故B项正确。答案:B9解析:词义猜测题。根据画线词后的“Running at an amazing pace”可知,这个人跑步速度非常快,应该是从他们的身边飞奔而过,由此可知画线词的含义应为“猛冲”。故A项正确。答案:A10解析:推理判断题。根据第四段中的“As the owner opened the door,the suspect darted out from behind the bush.and right into the arms of campus police,whod

    29、joined the chase shortly behind the runners.”可知,在俱乐部成员和警察的共同努力下,这场追捕行动获得了成功。故D项正确。答案:D11解析:推理判断题。根据第三段中的“Cassidy ran around to the far side of the site to cut the thief off.”可知,Cassidy投入了抓捕犯罪嫌疑人的行动中,说明他很乐于助人;再根据最后一段中的“Running is typically a useless sport where you turn fat cells into heat,Cassidy told The Philadelphia Inquirer.But occasionally it can be useful,and here was one of those opportunities.”可知,Cassidy对费城询问报说,“跑步通常是一项将脂肪转变为热量的无用的运动,但偶尔它也会有用,这次就是一个例子”,这是一种诙谐的说法,说明他很幽默。故C项正确。答案:C

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语二轮专题复习 专题强化练(二)阅读理解之细节理解题(Ⅱ)(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525333.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1