2021高考英语二轮专题复习专题强化练(十九) 读后续写(Ⅱ) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语二轮专题复习专题强化练十九 读后续写 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 专题 复习 强化 十九 后续 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题强化练(十九)读后续写()阅读下列材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。A(2020浙江浙南名校联考改编)Dannis was waiting at the airline ticket counter when he first noticed the young woman with shiny black hair tied tightly into a knot.She wore black boots of soft leather.Dannis struggled to see her face.She was ahead
2、of him in line,but it was not until she bought her ticket and turned to walk away that he realized her beauty,which was fairskinned and bigeyed.She seemed aware that he was staring at her and lowered her gaze abruptly.His flight was leaving in an hour.To kill time,Dannis stepped into an airport bar
3、and ordered a Scotch.While sipping it,he watched the flow of travelers through the terminal(航空站)until he caught sight of the blackhaired girl in the leather coat again,deep in conversation with a blonde girl (金发女孩)“Invite her for a drink?” Dannis hesitated.In another instant,the two women separated,
4、neither of whose directions was toward him.When he next saw her,Dannis was buying a magazine and became aware someone was pushing him.At first,he was startled(受惊吓的),but when he saw who it was,he smiled.“Busy place,” said Dannis. She looked up at him and blushed.Wordlessly,she moved away and joined t
5、he crowds in the terminal. Dannis was at the counter with his magazine,but when he reached into his pocket for his wallet,the pocket was empty.Where could I have left it? His mind was racing,the credit cards,the cash,the identification card.His stomach stirred with something very like fear.“The girl
6、 who was so near to me!” he said to himself.All at once he understood she had picked his pocket.What shall he do? First,he found a policeman and then told him what had happened.He would probably never see his wallet again.Dannis gritted his teeth.When glancing around for the police,suddenly,he spott
7、ed the blackhaired girl,seated against a front window of the terminal.She seemed absorbed in a book.Paragraph 1:A seat beside her was empty,and Dannis occupied it._Paragraph 2:The girl ran and Dannis ran after her._【参考范文】Paragraph 1:A seat beside her was empty,and Dannis occupied_it.He felt a wave o
8、f anger swept over him.“Where is my wallet?” he yelled.The blackhaired girl glanced up from her reading,with a confused look on her face.Dannis stood up,glared at her and shouted,“You stole my wallet!” The crowds began to gossip.The girl turned deadly pale,looking so restless that words failed her.A
9、 strange silence hung in the air.Abruptly,she leaped from the seat.Paragraph 2:The girl ran and Dannis ran after her.After a while,Dannis finally grabbed her by the arm.At exactly that moment,a policeman approached them and asked about what happened.Dannis hastened to explain it while the girl frown
10、ed with a shake of her head.After further enquiries,the policeman took out a wallet and handed it to Dannis,adding that someone had found it in the toilet.What a mistake he had made!Overwhelmed by guilt,Dannis made an apology to the girl. B(2020泰安高三模拟)Once rainy spring day,Mom became a single mother
11、.My little brother was two,my sister was eight,and I was fourteen.Those first weeks were especially hard before our small monthly support payments began.Mom found work in a potatochip factory,but didnt get paid right away.That first Saturday morning as she left for work,Mom said,“I didnt get I dont
12、know what youll cook for supper. I wont get paid until Monday,but Im out of money,and our shelves are bare.” She laughed,but tears filled her eyes.“Dont that fairy tale have a happy ending? No,but well do better,” I said.“Ill ask Jesus to get us food today.” My words sounded brave even to myself.She
13、 shook her head and went to work. I had planted a garden in our backyard.The lettuce (莴苣) and peas were up,but nothing was ready to eat.I looked through the kitchen and discovered Mom was right.We only had cereal (麦片) for our breakfast. While my sister and brother played,I prayed and tidied the hous
14、e.I was washing our frontroom window when a cheery man in a blue shirt came over and rang the doorbell.Although Id never seen him before,his big smile made me trust him. When I opened the door,he asked “Have you heard about the new grocery store a mile from here? Today is its grand opening.”I nodded
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525399.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
