2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修2 UNIT 3 COMPUTERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语人教版一轮复习题组训练:必修2 UNIT 3COMPUTERS WORD版含解析 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习题 组训 必修 COMPUTERS WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 3Computers.阅读A(2019福建厦门第一中学模拟)Bill Gates recently predicted that online learning will make place-based colleges less significant,and five years from now,students will be able to find the best lectures in the world online.I applaud Mr.Gates.But whats taking us so long?As early as 1997,MIT (麻省理工学
2、院) decided to post videos of all university lectures online,for free,for all people.But today,how many students have you met who mastered advanced mathematics or nuclear physics from an MIT online video?Unfortunately,the answer is not many.The problem is the poor quality of online education websites
3、 and the experience they provide to students.Those who go to the MIT website and watch courses online are surely very smart people,but its not like playing a video game such as World of Warcraft.Only the most ardent students,those who are highly motivated,will devote themselves to studying these bor
4、ing online videos.The real question is why we arent spending more to develop better online education platforms.Where is the Avatar of education?Think about this.The market for Hollywood films per year is worth around 30 billion USD.Education in the world is a trillion-dollar-a-year market,hundreds o
5、f times bigger than Hollywood movies. Yet the most expensive digital learning system ever built cost well under 100 million dollars.Bill Gates prediction is going to happen.There is no doubt about it.But it will only happen when we create high level educational content and experiences that engage an
6、d excite more than has ever been possible in the real world.1.What has Bill Gates forecast about online learning?A.It will concentrate on physics lectures. B.It will completely replace real universities.C.It will help to make universities more successful.D.It will play an increasingly important role
7、 in education.2.What does the underlined word “ardent” in Paragraph 3 mean?A.Creative. B.Enthusiastic.C.Well-behaved.D.Experienced.3.According to the author,what is holding back the popularity of online learning?A.The lack of lectures available online.B.The high cost of access to the websites.C.The
8、low standard of educational websites.D.The competition with online computer games.4.Why does the author mention Hollywood?A.To show that Hollywood produces many successful movies.B.To prove that education is more profitable than entertainment.C.To argue that movie directors should produce educationa
9、l content.D.To urge that more money be spent developing educational websites.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了比尔盖茨预言网上学习将会变得越来越重要。答案及剖析:1.D推理判断题。根据第一段中的“Bill Gates recently predicted that online learning will make place-based colleges less significant”可知,比尔盖茨预言在线学习将使得实体院校学习重要性降低,即他认为在线学习将在教育上扮演越来越重要的角色。2.B词义猜测题
10、。画线词后的“those who are highly motivated”是对前面画线词的解释,此处指的是那些积极上进的学生,也就是有热情的学生。3.C细节理解题。根据第三段第一句“The problem is the poor quality of online education websites and the experience they provide to students.”可知,低质量的在线教育网站阻碍了网上学习的普及。4.D推理判断题。根据倒数第二段首句“The real question is why we arent spending more to develop
11、better online education platforms.”以及后面提到好莱坞投入大量的资金来发展网络教育可知,作者是以好莱坞为例,说明应该投入更多的资金来发展网络教育平台。B(2020山东模考)Heads up!Across the country,sports injuries are a safety concern for young athletes.Now,the American Medical Association (AMA) has a new set of guidelines aimed at protecting players from the dange
12、r of concussionsserious injuries caused by a blow to the head.“By raising awareness of the serious risks associated with concussions and ensuring that the appropriate guidelines are in place,we can reduce the number of young athletes who may return to the game too soon,which can put their health at
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525632.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022秋新教材高中英语 Unit 7 Careers Period 1 Topic Talk课件 北师大版选择性必修第三册.pptx
