河北省灵寿县2015高考英语阅读理解一轮巩固练习(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 灵寿县 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 巩固 练习 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家河北省灵寿县2015高考英语阅读理解一轮巩固练习(3)及答案阅读理解。Too much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 no
2、rthern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots o
3、f TV during childhood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours
4、 of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers s
5、cored the highest. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interest
6、ed ted in math C. be unable to go to college D. have had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers understanding of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower educati
7、on levels of the 15-year-olds. D. The connection between TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can we learn from the last two paragraphs? A. More time should be spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bed
8、rooms. D. Further studies on high-achieving students should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A. Computers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs i
9、n their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2. D. 细节理解题. 根据第三段 But the results don prove that TV is the cause and dont ride t out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案. 3. C.推理判断题.注意最后一段
10、开头的 while 是尽管的意思,所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4. B.主旨大意题.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 B 项作为标题是最佳的. 【2014高考英语马鞍山市质量检测】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My wife Julie and I were out on the road that runs around where we live, when we saw an old worn-out dog stumbling (蹒跚
11、) painfully up the road. We stopped, bent down, talked gently to the dog and patted it. I checked and there was a collar with a phone number. I called but no one answered.The dog was painfully thin. So Julie ran home to get some of our dogs food while I tried to encourage the dog. After Julie came b
12、ack, we sat down on the sidewalk while our new friend made short work of the food. Eventually we got her home. After trying for many times we got a response from the number. A lady came around with a bunch of flowers for us. She explained that Tara had been her fathers dog. She was very old and got
13、lost that morning. So, Tara was safely returned home.Here is the truth of the story:Actually Julie and I were out that morning because I was leaving. She was trying to persuade me to come back, but I wasnt hearing anything that made that sound likely. I was about to turn and go when an old black dog
14、 walked between us and almost fell down. Suddenly we had something more important than our problem to worry about. There was a creature in need right before us and we had to work together to help it.We did help it. And here I am writing the story in my own home, in my own family.In the song “Love Is
15、 Not a Fight” Warren Barfield talks about marriage. At one point he sings, “And if we try to leave, may God send angels (天使) to guard the door.”Sometimes angels come disguised (伪装) as dogs. 60. How was the dog when found?A. Too weak to walk.B. Thin and worn out. C. Unable to eat food.D. Homeless but
16、 gentle.61. We can infer from Paragraph 2 that .A. the dog didnt go with the writerB. the writer had his own pet dog C. Julie bought some food for the dogD. the dog didnt eat any of the food62. The underlined part “our problem” in the passage refers to the fact that .A. the writer didnt want to take
17、 Julies adviceB. an old black dog appeared in front of themC. Julie disagreed with the writers travel on business D. the couple had some trouble with their marriage63. Which of the following is the best title for the passage? A. An Angel DogB. A Helpful CoupleC. Saving the DogD. A Famous Song【参考答案】6
18、063 BBDA 【2015高考复习】阅读理解A new study of 8,000 young people in the Journal of Health and Social Behavior shows that although love can make adults live healt-hily and happily,it is a bad thing for young people.Puppy love (早恋)may bring stress for young people and can lead to depression(抑郁症)The study show
19、s that girls become more depressed than boys,and younger girls are the worst of all.The possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”According to the study,even though boys would say “lose themselves in a romantic relationship”,this“loss of
20、 self”is much more likely to lead to depression when it happens to girls.Young girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinions.They wont tell that to their parents.Dr Marianm Kaufman,an expert on young people problems,says 15% to 20% young people will have depre
21、ssion during their growing.Trying romance often causes the depression.She advises kids not to jump into romance too early.During growing up,it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of self.She also suggests the parents should stimulate their kids to keep close
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
