河北省玉田县第一中学2022届高三上学期摸底考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省玉田县第一中学2022届高三上学期摸底考试英语试题 WORD版含解析 河北省 玉田县 第一 中学 2022 届高三 上学 摸底 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年第一学期高三摸底考试英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再 选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中
2、选出最佳选项。听完每段 对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why did the woman go to Sydney?A. To teach English. B. To see her sister. C. To apply for a college.2. What does the man ask the woman to do?A. Go shopping with him. B. Help him finish his paper. C. Buy some food for him.3. Who will look after the
3、 dog?A. Susan. B. Mary. C. Jane.4. What are the speakers going to do together?A. Write a paper. B. Go climbing. C. Go shopping.5. What are the speakers talking about?A. Getting Susan a gift. B. Performing a play. C. Learning English.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中
4、选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the mans favorite instrument?A. Piano. B. Violin. C. Guitar.7. When will the woman play the instrument with the man?A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.听第7段材料,回答第8至10题。8. What did John do in the afternoon?A. He
5、 had a walk. B. He went fishing. C. He picked up rubbish.9. What did John bring back?A. Flowers. B. Leaves. C. Books.10. What was Tim doing when John saw him?A. Fishing. B. Taking pictures. C. Watching children.听第8段材料,回答第11至13题。11. What kind of computer does the man want?A. With a bigger screen. B.
6、With a longer life battery. C. With a high quality camera.12. Which computer will the man probably buy?A. A Dell. B. An Acer. C. A Lenovo.13. How will the man pay for the cellphone?A. In cash. B. By credit card. C. With his cellphone.听第9段材料,回答第14至17题。14. Why does the woman come to see the man?A. To
7、buy a house. B. To visit a relative. C. To rent an apartment.15. What does the woman like about the table?A. The size. B. The color. C. The location.16. What does the man think of the kitchen?A. Its too big. B. Its well built. C. Its well equipped.17. What will the woman probably do next?A. Pay in a
8、dvance. B. Talk with her husband. C. Ask her friend for advice.听第10段材料,回答第18至20题。18. What kind of school is it?A. An open college. B. A high school. C. A primary school.19. When did the school begin?A. In June, 2002. B. In February, 1999. C. In February, 2018.20. Why did the school make a survey in
9、2018 ?A. To have more students. B. To benefit more professors. C. To provide better education.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATokyo attracts more travelers from all over the world with its buildings compared to its food, dresses and cartoons. Come and en
10、joy the attractions.Golden GaiGolden Gai is a collection of tiny bars. It has a strong visual appeal with its wooden buildings. Its more than just a place to drink. The district has long been a gathering spot for artists, writers and musicians. The best way to experience Golden Gai is to pick a plac
11、e that suits your mood. Bars that expressly welcome tourists have English signs posted on their doors. Note that Golden Gai is private property, so do not take photos unless you have permission.Tokyos city hallA landmark building designed by Tange Kenzo. It was completed in 1991 with a height of 243
12、.39 meters. It has 48 floors. On a clear day (morning is best), you may catch a glimpse of Mt Fuji beyond the urban sprawl to the west; after dark, its illuminated (照亮) buildings all the way to the horizon. Direct-access elevators are on the ground floor; last entry is at 10.30pm.Godzilla HeadGodzil
13、la, from the Japanese words for gorilla (gorira) and whale ( kujira), is king of the kaiju (strange beasts) that ruled Japanese popular cinema for decades. This giant statue of him looking to take a bit out of a skyscraper is a (relatively new) Shinjuku landmark. Every so often he roars to life, wit
14、h glowing eyes and smoky breath. Theres an up-close view of the statue from the 8th-floor “ Godzilla Terrace” attached to the lobby of the Hotel Gracery Shinjuku; access is limited to hotel guests and customers of the hotels cafe.Yayoi Kusama MuseumKusama Yayoi is one of Japans most internationally
15、famous contemporary artists, particularly known for her obsession with dots and pumpkins. She works from a studio near this new museum dedicated to her work. Kusama is in possession of most of her works, and shows them in rotating gallery exhibitions. Tickets for one of the limited 90-minute viewing
16、 slots (时间段) must be purchased in advance online.1. What are the travelers abroad to Tokyo probably interested in?A. Clothes.B. Buildings.C. Drinks.D. Cartoons.2. Which attraction best suits people who want to enjoy Mt Fuji?A. Golden Gai.B. Tokyos city hall.C. Godzilla Head.D. Yayoi Kusama Museum.3.
17、 What is the disadvantage of Golden Gai?A It has a time limit.B. Its has an access limit.C. It charges for entrance.D. It has a private owner.【答案】1. B 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了日本东京的几个景点。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Tokyo attracts more travelers from all over the world with its buildings compared to its f
18、ood, dresses and cartoons. (与食物、服装和卡通相比,东京的建筑吸引了更多来自世界各地的游客)”可知,到东京的国外游客可能对建筑感兴趣。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Tokyos city hall中“On a clear day (morning is best), you may catch a glimpse of Mt Fuji beyond the urban sprawl to the west; (在天气晴朗的日子里(最好是早上),你可以瞥见富士山,越过城市向西延伸)”可知,想要欣赏富士山的人最适合去景点Tokyos city hall。故选B项
19、。【3题详解】细节理解题。根据Golden Gai中“Note that Golden Gai is private property, so do not take photos unless you have permission. (请注意,Golden Gai属私人财产,未经允许请勿拍照)”可知,Golden Gai是私人所有。故选D项。BThere are moments when it feels like were put in the perfect place at just the right time to make a big difference in the wor
20、ld around us. For Flaviane Carvalho, the perfect place on New Years Day happened to be at work. As she was wrapping up her work, a family of four was seated in her section. She immediately noticed something unusual about their behavior. As the mother of a teenager herself, Flavianes eyes were drawn
21、to the 11-year-old boy.The boy was depressed, and his family would not let him have anything to eat or drink. Flaviane asked if everything was all right with their food, and they told her the child would eat at home. Warning bells sounding in her head, Flaviane looked closer. Peeking(偷看)out from und
22、erneath the boys hat, she found cuts, and deep scratches on his face.Thinking quickly, the server wrote out a simple note and held it up behind the childs parents so they couldnt see. “Are you OK?” the note asked. At first, the boy just nodded, but Flaviane quickly added another message:“Do you need
23、 help?” A small nod told her everything she needed to know. “Ill never forget the feeling I had when I saw that little boy,” Flaviane said. “I just knew something wasnt right! He was scared, and I was scared too.”Flaviane told her boss what was happening and then called 911. When police arrived, the
24、y told Flaviane that she had likely saved at least one life that night. “The lesson here for all of us is to recognize when we see something that isnt right to act on it. This saved the life of a child.” Orlando Police Chief Orlando Rolon said. “Im super glad.” she said. “It just warms my heart that
25、 now he has a better chance in life.”4. What can we know about Flaviane Carvalho from Paragraph 1?A. She is careful.B. She is outgoing.C. She loves her job.D. She likes children.5. What can be inferred from Paragraph 2?A. The food is terrible.B. The boy suffered a bad life.C. The parents prepared be
26、tter food at home.D. The boy wanted to eat in a better restaurant.6. Why did the boy nod when asked if he was OK?A. He was afraid.B. He was honest.C. He was curious.D. He was independent.7. What changed the boys life?A. The polices praise.B. The boss experience.C. The police warm heart.D. Flavianes
27、strong belief.【答案】4. A 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了 Flaviane Carvalho作为一名餐厅员工拯救受虐儿童的经历。【4题详解】推理判断题。据第一段中的“She immediately noticed something unusual about their behavior. (她立刻注意到他们的行为有些反常。)”可知,Flaviane Carvalho 观察到了顾客的状况,由此推知Flaviane Carvalho 非常细心。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第二段中的“The boy was depressed, a
28、nd his family would not let him have anything to eat or drink.(这个男孩很沮丧,他的家人不给他吃喝的东西)”和“Peeking(偷看)out from underneath the boys hat, she found cuts, and deep scratches on his face.(从男孩的帽子下面偷看,她发现他脸上有伤口和深深的抓痕)”推知,男孩过得很不好。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段的“ “Ill never forget the feeling I had when I saw that littl
29、e boy,” Flaviane said. “I just knew something wasnt right! He was scared, and I was scared too.”(Flaviane:“我永远不会忘记看到那个小男孩时的那种感觉”。“我只知道有点不对劲!他很害怕,我也很害怕。”) ”可推知,小男孩一开始点头,是因为害怕。故选A。【7题详解】细节理解题。根据最后一段的“When police arrived, they told Flaviane that she had likely saved at least one life that night. “The l
30、esson here for all of us is to recognize when we see something that isnt right to act on it. This saved the life of a child.” Orlando Police Chief Orlando Rolon said.(当警察赶到时,他们告诉Flaviane,那天晚上她可能救了至少一条生命。奥兰多警察局长奥兰多罗兰说:“我们所有人都要吸取的教训是,当我们看到一些不对的情况时,我们应该采取行动这挽救了一个孩子的生命。”)”可知,是Flaviane坚定的信念改变了这个孩子的生活。故选D
31、。【点睛】CNow Sea World on the Gold Coast is the only dolphin park in Australia to continue keeping dolphins in captivity. This wouldnt have been possible without thousands of warm-hearted supporters being a voice for dolphins protection over many years.In August last year, Ben Pearson, our head of camp
32、aigns in Australia and New Zealand, appeared before the NSW upper house inquiry into the use wild animals for entertainment to put forward our case for ban on captive Dolphin breeding in the state. “If a dolphin were bred today, it may still be alive in 2070. This regulation frees future dolphins fr
33、om being kept in lockdown at a time when the public acceptability of keeping dolphins in captivity for entertainment is declining. As the tide turns against using marine mammals in captivity for entertainment, conversation about what will happen to the dolphins at Sea World needs to start now. First
34、 step is a ban on further breeding,” Ben Pearson said.Major travel brands including Tripadvisor and Booking. com have already committed to stop selling tickets to dolphin shows and encounters. As well as these great changes for dolphins from the travel industry, Canada recently passed a ban on keepi
35、ng dolphins and whales for entertainment. This is part of a global movement towards better treatment of these wild animals, which includes the nations of Brazil, Bolivia, Chile, Costa Rica, India, Luxembourg, Norway, Switzerland, and the UK.Dolphins are magnificent, intelligent animals. They belong
36、in the wild and should not be bred in captivity for entertainment. In their natural environment, dolphins swim freely in 100 square kilometres of ocean, sometimes more, but the average dolphin in captivity has a fraction of that space. Together, we can make this the last generation of dolphins in ca
37、ptivity.8. What makes Sea World on the Gold Coast the only dolphin park?A. Dolphins take too long a time to feed.B. Peoples awareness of protecting dolphins.C. Sea World on the Gold Coast has enough money.D. Dolphins in Sea World on the Gold Coast like peoples voice.9. What does the underlined word
38、tide mean in the second paragraph?A. Wave.B. Support.C. Opinion.D. Doubt.10. What is most likely the result of the measures of the travel industry?A. More parks for dolphins will be built.B. More dolphins will be kept in parks.C. Wild animals will live a better life.D. More countries will feed wild
39、animals.11. Which of the following is a suitable title for the text?A. Make Dolphins Live FreelyB. Protect Sea World on the Gold CoastC. Change the Ways of EntertainmentD. Prevent People from Feeding Animals【答案】8. B 9. C 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章说明了人们保护海豚的意识让黄金海岸的海洋世界成为唯一的海豚公园,还介绍了澳大利亚海豚的保护状况,呼吁
40、未来可以让海豚自由地生活。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Now Sea World on the Gold Coast is the only dolphin park in Australia to continue keeping dolphins in captivity. This wouldnt have been possible without thousands of warm-hearted supporters being a voice for dolphins protection over many years.(现在黄金海岸的海洋世界是澳大利亚唯一一个继续圈养
41、海豚的海豚公园。如果没有成千上万的热心支持者多年来为保护海豚发声,这是不可能的)”可知,是人们保护海豚的意识让黄金海岸的海洋世界成为唯一的海豚公园。故选B。【9题详解】词句猜测题。根据划线词上文“This regulation frees future dolphins from being kept in lockdown at a time when the public acceptability of keeping dolphins in captivity for entertainment is declining.(这一规定使未来的海豚免于被封锁,目前公众对将海豚圈养娱乐的接受
42、度正在下降)”以及后文“turns against using marine mammals in captivity for entertainment, conversation about what will happen to the dolphins at Sea World needs to start now”可知,随着反对将圈养的海洋哺乳动物作为娱乐的观点发生了转变,关于海洋世界海豚将会发生什么事情的讨论现在需要开始了,划线词意思是“观点”。A. Wave.波浪;B. Support.支持;C. Opinion.观点;D. Doubt.怀疑。故选C。【10题详解】推理判断题。根
43、据第三段“Major travel brands including Tripadvisor and Booking. com have already committed to stop selling tickets to dolphin shows and encounters. As well as these great changes for dolphins from the travel industry, Canada recently passed a ban on keeping dolphins and whales for entertainment. This is
44、 part of a global movement towards better treatment of these wild animals, which includes the nations of Brazil, Bolivia, Chile, Costa Rica, India, Luxembourg, Norway, Switzerland, and the UK.(包括Tripadvisor和B在内主要旅游品牌已经承诺停止销售海豚表演和接触的门票。除了旅游业为海豚带来的这些巨大变化外,加拿大最近也通过了一项禁令,禁止饲养海豚和鲸鱼用于娱乐。这是全球更好地对待这些野生动物运动的
45、一部分,其中包括巴西、玻利维亚、智利、哥斯达黎加、印度、卢森堡、挪威、瑞士和英国等国)”可推知,旅游业的措施最有可能让野生动物将过上更好的生活。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段中“Together, we can make this the last generation of dolphins in captivity.( 齐心协力,我们可以让这成为最后一代被圈养的海豚)”结合文章说明了人们保护海豚的意识让黄金海岸的海洋世界成为唯一的海豚公园,还介绍了澳大利亚海豚的保护状况,呼吁未来可以让海豚自由地生活。可知,A选项“让海豚自由地生活”最符合文章标题。故选A。DTodays y
46、outh is tomorrows nation And todays youth are students. Students do pay a vital role in the society and how a society is shaped generation after generations. The formative period of an individual is during the student time and hence it is known to be the crucial time of life. What is being sown toda
47、y is what shall be reaped later.Education is where a student gets formed from. Education is in-fact character building in students. It is through education that he understands the facts and figures and how things ought to be sorted. Based on these factors are what he redesigns his thoughts and ideas
48、 and this is what helps him in due course when being an adult. Education enables the student to understand within himself his strengths and freedom in his life. Education starts not only at school, but from every home. A child learns from his home, school and then from the society and thus every ind
49、ividual that a kid interacts, influences his life later on.When students are being treated with due respect and responsibility, they have also lived up to be responsible and respect in return to the society. When being recognized, they have the acceptance to work for a better society through hardshi
50、ps rather than giving up in between.Today, there are many activities that students take initiatives for the betterment of the society. We have seen that students of the younger classes take steps to plant trees, thus promoting their awareness of protecting trees and the importance of planting trees
51、for the coming generations. There are activities where students promote the awareness of old age and rescue shelters. College going students take the initiatives to help the old and abandoned people on the streets and get them to a rescue shelter or homes that provide proper food, clothing and medic
52、ation for them.12. What is an individuals key time for a life according to Paragraph 1?A. Today.B. Tomorrow.C. The work time.D. The student time.13. What is the main idea of Paragraph 2?A. Education is from school.B. Adults need less education.C. Children are easy to be influenced.D. Home, school an
53、d the society educate students.14. Why does the author list many activities in the last paragraph?A. To draw the readers attention.B. To prove the strength of a country.C. To provide ways of educating students.D. To show the importance of helping others.15. What is the authors attitude towards educa
54、tion?A. Favorable.B. Intolerant.C. Doubtful.D. Unclear.【答案】12. D 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。介绍了教育在人生成长中的作用以及家庭、学校和社会对学生所产生的教育。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“The formative period of an individual is during the student time and hence it is known to be the crucial time of life.(一个人的形成期是在学生时期,因此被认为是人生的关键时期)
55、”可知,一个人一生中最关键的时间是学生时期。故选D。【13题详解】主旨大意题。根据第二段“Education is where a student gets formed from. Education is in-fact character building in students. It is through education that he understands the facts and figures and how things ought to be sorted. Based on these factors are what he redesigns his thoug
56、hts and ideas and this is what helps him in due course when being an adult. Education enables the student to understand within himself his strengths and freedom in his life. Education starts not only at school, but from every home. A child learns from his home, school and then from the society and t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省德州市2017-2018学年高二下学期期末考试化学答案.pdf
