2022版新教材高中英语 UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Ⅱ Learning About Language基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高中英语 UNIT BRIDGING CULTURES Section Learning About Language基础训练含解析新人教版选择性必修第二册 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 BRIDGING CULTURES Section Learning About Language基础达标练. 单句语法填空1.I hate it when they talk with their mouths full of food.2.Once we were left to decide whether to have a picnic in a park or go to a museum.3.I want to be liked and loved for what I am inside.4.The problem is who/whom we can get t
2、o replace her with.5.Im afraid hes more of a talker than a doer, which is why he never finishes anything.6.The system works well in the lab, but the question is whether it will work in reality.7.Information has been put forward that more middle school graduates will be admitted into universities.8.I
3、 have no idea where he has been gone since he graduated from school.9.I didnt understand why this would happen and my credit card had already been charged for the reservation.10.Eventually, I decided to follow her and what happened truly amazed me.11.Jane moved aimlessly down the tree-lined street,
4、not knowing where she was heading.12.Every year, whoever makes the most beautiful kite will win a prize in the Kite Festival.13.What makes us feel excited is that we are passing the torch in Shenzhen now.14.It is generally considered unwise to give a child whatever he or she wants.15.I am very inter
5、ested in how he has improved his pronunciation in such a short time. 句型转换1.Whether he will come hasnt been decided. It hasnt been decided whether he will come .2.It is certain that English will keep on changing in the future. That English will keep on changing in the future is certain.3.We must work
6、 hard to realize our dream.It is necessary that we should work hard to realize our dream .4.That is the place where he was born.That is where he was born .5.You give the things that you have to me.You give what you have to me . 完成句子1.她总是在想怎样能把工作做好。She always thinks of how she can work well .2.我认为每天多
7、喝开水是有必要的。I think it necessary that we take plenty of hot water every day .3.他能否准时参加派对得看交通情况。 Whether he can come to the party on time depends on the traffic.4.我们赢得这场比赛的消息令人激动。The news that we won the game is exciting.5.我尚不能肯定她为什么拒绝他们的邀请。Im not sure why she refused their invitation .素养综合练. 阅读理解Living
8、 abroad requires a period of adjustment and balancing of cultures. Moving from Scotland to Austria, the differences arent so great, perhaps, as moving to Asia or Africa. But things are still different enough to be unsettling (使人不安的).One of the first differences I noticed was the opening hours of sho
9、ps here. During the week, supermarkets close at 7:30 p. m., at the latest. On Sundays, they arent open at all. On my first weekend here, I wasnt at all prepared for this. I planned to go into town to pick up things Id forgotten to bring. I wanted to get some groceries, too, after a few days of eatin
10、g out. A friend had warned me that nothing was open on Sundays, but I didnt realize she was serious. So, I wandered around town, coming across shop after shop with doors closed.I ate out again that Sunday, and I learned my lesson. To begin with, I thought it was highly inconvenient. What if I ran ou
11、t of milk in the evening, or wanted to buy biscuits before bed? In the UK, I was so used to large supermarkets, which stayed open until at least 10 p. m., if not for twenty-four hours. But now, I have to buy food every Saturday. “What do people do here on Sundays?” I asked my flatmate. She just look
12、ed at me.“Nothing,” she replied.If its inconvenient, then theres also something nice about it. Who needs to be able to buy soup or soap or bread twenty four hours a day? No one really needs to of course. But its nice, too, to have Sundays completely free from material worries. Sundays here are all a
13、bout relaxing for hours in coffee shops and spending time with friends. Sunday is a day of rest.People in the UK often complain “I thought Sundays were meant to be a day of rest!” while rushing to work, doing chores(家庭杂务)or standing in queues in shops. Well, here in Austria, it is really a day of re
14、st. Its different, but its a difference I can definitely get used to.1.Where does the writer probably come from?A.Britain.B.Austria.C.Asia.D.Africa.2.How did the writer feel when he was told shops didnt open on Sundays?A.Unhappy.B.Unbelievable.C.Delighted.D.Bored.3.What do Austrians usually do on Su
15、ndays?A.Do some shopping.B.Eat out with families.C.Work hard at home.D.Do nothing but rest.4.Whats the writers final attitude to no shop being open on Sundays?A.Critical.B.Supportive.C.Doubtful.D.Opposed.答案:1.A 解析:1.语篇解读 作者从苏格兰来到了奥地利,发现这里的商店星期天不营业,这给作者带来了很大的不便,但适应之后,作者体会到了这一差异的好处。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根
16、据第一段中的“Moving from Scotland to Austria”和第三段中的“In the UK, I was so used to large supermarkets”可知,作者来自英国。答案:2.B解析:2.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中的“I didnt realize she was serious”和“I wandered around town”可知,当朋友告诉他星期天商店不营业时,他并不相信这是真的,所以还是到城里逛了一圈,结果真的如此。答案:3.D解析:3.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中的“Nothing, she repli
17、ed.”和第四段中的“Sunday is a day of rest.”可知,在奥地利,周日真的是一个休息的日子。答案:4.B解析:4.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据最后两段中的“its nice, too, to have Sundays completely free from material worries”和“its a difference I can definitely get used to”可知,作者对周日商店不开业这一现象的态度在最后发生了变化,对此持支持态度。. 七选五Perhaps you have heard the expression “When in
18、 Rome, do as the Romans do”. So when you want to do business in France, you have to get to know French culture, make marketing plans, and run your business by local laws. 1 The French take great pride in their language, so anyone who does not speak it may run the risk of being disrespected by his Fr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-531780.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
