云南省元谋县第一中学2022届高三上学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省元谋县第一中学2022届高三上学期开学考试英语试题 WORD版含解析 云南省 元谋县 第一 中学 2022 届高三 上学 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三英语考试卷第一部分 阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEach year, there are many new products to be put on the market. We have made a list of some products of this year. Verde G690 treadmill (跑步机) A new exercise machine by the American company SportsArt is designed to help people stay fit and also ge
2、nerate electricity. Verde G690 treadmill is operated by people instead of a motor. The company says the machine can capture up to 200 watts of power per hour from human energy. Water from Air WFA6The machine draws water molecules straight from the air and converts them into water. The water then pas
3、ses through a sediment filter (沉淀物过滤器) and a carbon filter. It is also sterilised (消毒) thoroughly through 3 UV lights, removing bacteria. The water, produced is pure, safe drinking water that is safe for your body! The company says the machine can produce up to 30 liters of water per day. InuboxA pr
4、oduct design company in Texas recently claimed to have created the worlds first fully automated dog toilet. Called Inubox, its a self-contained toilet system that captures, processes and contains a dogs waste. Inubox knows when a dog steps onto the platform, and it detects the waste left behind. Onc
5、e the dog leaves, it closes the platform and completes the cleaning cycle in less than one minute. Y-BrushA French company introduced a toothbrush that can perfectly clean a persons teeth in just 10 seconds. The Y-Brush by FasTeesH is a mouthpiece shaped just like human teeth. It has numerous small
6、brushes to clean all teeth at once.1. What advantage does Verde G690 treadmill have?A. Its size is small.B. Its design is simple.C. It is cheap.D. It is environmentally friendly.2. Which of the following can best describe Inubox?A. Well-known.B. Energy-saving.C. Intelligent.D. Elegant.3. Which produ
7、ct is suitable to be fixed in the kitchen?A. Verde G690 treadmill.B. Water from Air WFA6.C. Inubox.D. Y-Brush.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了今年投放市场的几种新产品。【1题详解】推理判断题。通过文章“Verde G690 treadmill (跑步机)”部分中的“Verde G690 treadmill is operated by people instead of a motor. The company says the ma
8、chine can capture up to 200 watts of power per hour from human energy. (Verde G690跑步机由人操作,而不是由电动机驱动。该公司表示,这台机器每小时可以从人体能量中获取200瓦特的电能)”可知,Verde G690跑步机从人体能量中获取电能,从而推知,它是环保的。故选D项。【2题详解】推理判断题。通过文章“Inubox”部分中的“Inubox knows when a dog steps onto the platform, and it detects the waste left behind. Once the
9、 dog leaves, it closes the platform and completes the cleaning cycle in less than one minute. (Inubox知道狗什么时候踏上平台,并能检测到留下的排泄物。一旦狗离开,它就会关闭平台在不到一分钟的时间内形成并完成清洁循环)”可推知,Inubox是非常智能的。故选C项。【3题详解】推理判断题。通过文章“Water from Air WFA6”部分中的“The water, produced is pure, safe drinking water that is safe for your body!
10、(产生的水是纯净、安全的饮用水,对你的身体是安全的)”可知,Water from Air WFA6是生产安全饮用水的机器,由此推知,它最适合安装在厨房。故选B项。BSocial distancing is hard on everyone, but its especially difficult for retirees in senior living communities, where feelings of isolation are a problem even in the best of times. With no way to see each other or visit
11、 family members, the residents find it impossible to feel connected. This year is even worse for them. While many seniors have been forced to wait out during the COVID-19 outbreaks in isolation, these retirees have managed to find connection and comfort through the airwaves (电波). Radio Recliner is a
12、n online radio station that is hosted by elderly DJs from assisted living communities across the United States. The project was launched by marketing firm Luckie back in April as a means of keeping lonely seniors entertained and optimistic during the pandemic (流行病). The company only planned on airin
13、g new 60-minute shows every day for one month, but since the station garnered more and more listeners, Radio Recliner has also attracted a team of 18 senior DJs to continue recording new shows. In addition to the new shows being aired every day at noon, the station now streams a continuous loop of o
14、ld content to keep its fan base entertained. On the Radio Recliner website, listeners can also submit song requests and ask the hosts to broadcast audio messages and shout outs to friends and family members. “For this generation, radio was the original social media,” Luckie chief creative officer Mi
15、tch Bennett told The Tennessean. “Offering a song to someone you love, and having them hear it along with everyone else, may be a special way of connecting. Its a great time to bring that feeling back.”4. How do the retirees keep in contact during the pandemic?A. By turning to a special radio statio
16、n.B. By playing with their family members.C. By connecting with their friends online.D. By talking to their friends on the telephone.5. What does the underlined word “garnered” in paragraph 4 mean?A. Consulted.B. Gained.C. Confirmed.D. Acknowledged.6. What is the main function of Radio Recliner?A. T
17、o inform listeners.B. To entertain seniors.C. To enlarge its fan base.D. To educate old learners.7. What did Mitch Bennett say about Radio Recliner?A. Its programs were funny.B. It brought in many profits.C. Its working mode worked well.D. It helped seniors make more friends.【答案】4. A 5. B 6. B 7. C【
18、解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国的一家在线广播电台录制了一档新节目,与老节目交替播放,旨在让孤独的老年人保持开心和乐观。【4题详解】细节理解题。通过文章第二段“these retirees have managed to find connection and comfort through the airwaves (这些退休人员设法通过电波获得了联系和安慰)”以及第三段“Radio Recliner is an online radio station (Radio Recliner是一家在线广播电台)”可知,在大流行期间,退休人员通过一个特殊的电台保持联系。故选A项。【
19、5题详解】词句猜测题。根据画线词上文“since the station (由于该电台)”以及下文“more and more listeners, Radio Recliner has also attracted a team of 18 senior DJs to continue recording new shows (越来越多的听众,Radio Recliner也吸引了一支由18名资深电台节目主持人组成的团队继续录制新节目)”可推知,此处指该电台获得了越来越多的听众,因此画线词“garnered”意为“获得、得到”。故选B项。【6题详解】细节理解题。通过文章第三段“as a mea
20、ns of keeping lonely seniors entertained and optimistic during the pandemic (作为一种让孤独的老年人在疫情期间娱乐和乐观的方式)”可知,Radio Recliner的功能是使老年人快乐。故选B项。【7题详解】推理判断题。通过文章最后一段“Offering a song to someone you love, and having them hear it along with everyone else, may be a special way of connecting. Its a great time to
21、bring that feeling back. (给你爱的人一首歌,让他们和其他人一起听,可能是一种特殊的沟通方式。现在是找回那种感觉的好时机)”可推知,Mitch Bennett认为Radio Recliner的工作模式运行良好(起到了很好的效果),可能是一种适合老年人的特殊沟通方式。故选C项。CWhether youre interested in green agriculture and rainforest conservation or supporting sustainable sources, organizations worldwide are investing ti
22、me and effort into various environmental protection projects. Volunteers are always needed to help with the different initiatives to protect the environment. The past years have been bothered by an endless report of natural disasters occurring in geographically weak locations. Floods are affecting t
23、he places that previously never faced this problem while heat waves, droughts and earthquakes are becoming the norm (常态). Important wildlife and plant species are disappearing and threatening the planets biodiversity. According to the World Wildlife Fund (WWF), there are other problems: deforestatio
24、n (毁林), pollution, water scarcity, illegal fishing and wildlife trade. The ongoing industrialization and the lack of awareness are taking its toll (毁坏) and its time for that to change. Most people remain inactive, believing small changes wont make a difference. However, there are many ways to help.
25、Small changes carried out by some people do make a difference. Excellent examples of this are organizations that believe small initiatives have a significant impact. These projects are growing steadily and positively affecting the environmental conservation and influencing the local community. They
26、are creating awareness among others and helping them understand the importance of environmental conservation while creating volunteer opportunities to help the environment. The organizations will learn valuable skills about environmental conservation but most importantly, they are moving towards cha
27、nge. There are enough environmental volunteer opportunities that need your help and theres no time to waste! Continue reading about environmental volunteer programs abroad and take steps toward environmental conservation. There are plenty of options once you decide to become an environmental volunte
28、er. The tasks will depend on the project you have decided to volunteer with and can vary greatly. With over 130 projects focused on the environment, youll find projects that match both your skill set and travel preference.8. What does paragraph 2 mainly talk about?A. The threats the earth is facing.
29、B. The influence of natural disasters.C. The need to know natural disasters.D. The difficulty in protecting the earth.9. How do most people behave towards environmental problems?A. They make small changes.B. They help each other.C. They keep sitting by.D. They try to find ways.10. What can we learn
30、from the text?A. Its easier said than done.B. Itll be all right on the night.C. Where theres life, theres hope.D. There is no time like the present.11. Whats the main purpose of the text?A. To call on people to be environmental volunteers.B. To show the serious problems of the environment.C. To disc
31、uss the ways of environmental conservation.D. To explain the reasons for protecting the environment.【答案】8. A 9. C 10. D 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了地球正面临的环境威胁,并且呼吁人们积极参与到保护环境的志愿活动中。【8题详解】主旨大意题。通过文章第二段“heat waves, droughts and earthquakes are becoming the norm (热浪、干旱和地震正在成为常态)”和“threatening the plan
32、ets biodiversity (威胁着地球的生物多样性)”以及“there are other problems: deforestation, pollution, water scarcity, illegal fishing and wildlife trade (毁林、污染、缺水、非法捕鱼和野生动物贸易)”可知,本段主要介绍了地球正面临的威胁。故选A项。【9题详解】推理判断题。通过文章第三段“Most people remain inactive, believing small changes wont make a difference. (大多数人都不积极,认为小的改变不会有
33、什么不同)”可知,大多数人都认为个体无力改变大环境,从而推知,他们对于环境问题都袖手旁观。故选C项。【10题详解】推理判断题。通过文章第五段“There are enough environmental volunteer opportunities that need your help and theres no time to waste! (有许多成为环保志愿者的机会,需要你的帮助,我们现在没有时间可以浪费了)”可推知,目前的环境情况已经不容乐观,没有时间去浪费了,即没有比现在更好的时机了。故选D项。【11题详解】推理判断题。通读全文,再根据文章首段“Volunteers are al
34、ways needed to help with the different initiatives to protect the environment. (始终需要志愿者帮助开展各种保护环境的活动)”以及第五段“There are enough environmental volunteer opportunities that need your help (有许多成为环保志愿者的机会,需要你的帮助)”可推知,本文主要通过介绍地球正面临的环境威胁,呼吁人们积极参与到保护环境的志愿活动中。故选A项。DDr. Melissa D. Young is a chemist and Certifi
35、ed Diabetes Educator at the American Association of Diabetes Educators who holds a very personal interest in advocating for annual flu vaccination (预防接种). Twelve years ago, her mother passed away after a flu infection. Youngs mother had a chronic (慢性的) lung condition, but she had refused to get a fl
36、u vaccine because she mistakenly thought it would make her suffer from the flu. Its a sad, but all too common story. According to data collected by the Centers for Disease Control and Prevention, of US adults who were hospitalized for flu infection in 2018-2019 with additional information available,
37、 93 percent had at least one medical condition. In the US, nearly half of all adults aged 45-64 years, and 80 percent of those aged 65 years and older, have multiple chronic health conditions that put them at high risk for flu-related complications, including heart attack, stroke, hospitalization, a
38、nd even death. To address this public health threat, the medical community is working together to protect the most vulnerable (易受伤害的) patients. Flu viruses cause a reaction that can last for several weeks following serious infection. This flu-related reaction can make existing chronic conditions wor
39、se, including heart disease, lung disease and diabetes. Additionally, adults with diabetes were six times more likely to be hospitalized and three times more likely to die from flu-related complications than people without diabetes. Yet there remains low awareness of the importance of annual flu vac
40、cination for adults with chronic health conditions. Despite the abundance of public health guidance urging people to get vaccinated each year, increasing flu vaccination rates has proven extremely difficult. Vaccination coverage among adults has increased slightly over the past decade, but remains a
41、bout 40 percent, leaving more than half of US adults vulnerable each year.12. Why does the author mention Youngs mother in paragraph 1?A. To summarize the following paragraphs.B. To introduce the topic of the text.C. To show the background of the story.D. To provide some advice for readers.13. What
42、do we know about flu infection and chronic conditions?A. They influence each other.B. They exist mainly in America.C. They hardly happen to the young.D. They are the main reasons for death.14. What attitude do most American adults have towards flu vaccination?A. Positive.B. Flexible.C. Uncertain.D.
43、Uncaring.15. What may be the best title for the text?A. The benefits of flu vaccinationB. Flu infection is increasing in the USAC. Flu infection is a threat for American adultsD. The difficulty in carrying out flu vaccination【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国流感的严重性以及美国成年人不重视预防流感和接
44、种疫苗。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段“Its a sad, but all too common story. (这是一个令人悲伤但又非常普遍的故事)”以及最后一段“Yet there remains low awareness of the importance of annual flu vaccination for adults with chronic health conditions. (然而,对于患有慢性疾病的成年人每年接种流感疫苗的重要性,人们的认识仍然很低)”可推知,作者在第一段提到杨的母亲是为了引出文章的主题。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据文章第三段
45、“have multiple chronic health conditions that put them at high risk for flu-related complications, including heart attack, stroke, hospitalization, and even death (患有多种慢性疾病,这使他们面临着心脏病、中风、住院甚至死亡等流感相关并发症的高风险)”以及第四段“This flu-related reaction can make existing chronic conditions worse, including heart d
46、isease, lung disease and diabetes. (这种与流感相关的反应会使现有的慢性疾病恶化,包括心脏病、肺病和糖尿病)”可推知,流感感染和慢性病相互影响。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Vaccination coverage among adults has increased slightly over the past decade, but remains about 40 percent, leaving more than half of US adults vulnerable each year. (在过去十年中,成年人的疫苗接种率
47、略有上升,但仍保持在40%左右,每年有超过一半的美国成年人易受感染)”可推知,大多数美国成年人对流感疫苗接种的态度是不关注的。故选D项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,再结合文章第二段“US adults who were hospitalized for flu infection in 2018-2019 with additional information available, 93 percent had at least one medical condition. (在2018-2019年因流感感染住院的美国成年人中,93%的人至少有一种疾病)”以及第三段“In the US
48、, nearly half of all adults aged 45-64 years, and 80 percent of those aged 65 years and older, have multiple chronic health conditions that put them at high risk for flu-related complications (在美国,近一半的45-64岁成年人以及80%的65岁及以上的成年人患有多种慢性疾病,这些疾病使他们面临流感相关并发症的高风险)”可推知,本文主要介绍了流感感染对美国成年人的威胁性之高。C项“流感感染对美国成年人是一
49、种威胁”符合文意,最适合作为本文标题。故选C项。第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you been thinking about building a corn maze (迷宫), but dont know how? To make your maze to stand the test of time, planning is the most important step in how to make a corn maze. _16_. ResearchThere are many things to consider
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023年新教材高考语文一轮复习 36 五代史伶官传序课件 新人教版.pptx
