2022九年级英语全册 Unit 4 I used to be afraid of the dark单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022九年级英语全册 Unit used to be afraid of the dark单元阅读专练新版人教新目标版 2022 九年级 英语 dark 单元 阅读 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、Unit 4单元阅读专练(学生用书P16) Day 1(2021四川南充改编)It was Saturday again. Lily and Lucy disliked Saturdays. That was another thing the twins had in common. They shared the same clothes and tied their hair in the same manner(方式). In fact, it was hard for their classmates and teachers to tell them apart sometimes
2、. Unlike their classmates, they had to get up early at seven every Saturday to prepare for their lessons. Lily had to attend the art lesson and Lucy had to attend her ballet(芭蕾舞) lesson. “How I wish I could do something different today,” said the twins with one voice. All at once, an idea came to Li
3、ly and Lucy at the same time. “Do you have the same idea as me?” they asked each other and laughed. It seemed like a wonderful plan to them. After giving each other a description of their own friends, Lily put on Lucys ballet dress while Lucy put Lilys brushes and paints into her bag. Then they left
4、 for their classes.When the art lesson started, Lucy couldnt understand the art teacher.Unlike Lily, Lucy was poor at drawing. When the art lesson finally ended, Lucy didnt dare to hand in her work.Meanwhile, Lily was struggling(挣扎) in the ballet class as well. As she had no idea about the dance ste
5、ps, she had to follow her classmates blindly. As a result, she kept knocking into themTheir ballet teacher became impatient with her, “Lucy, you should remember the basic steps. You cant depend on copying what others are doing.”When Lily and Lucy arrived home, they were tired out. They decided that
6、they would never try to be someone else that they were not.()1. What was the twins plan?ATo have a day off.BTo be each other for a day.CTo wear the same clothes.DTo have a normal day like their classmates.()2. How did Lucy feel at the beginning of the art lesson?ALost. BExcited. CMad. DSleepy. ()3.
7、What does the underlined word “them” refer to?AThe teachers. BThe classmates. CThe dance steps. DThe ballet dresses. ()4. The ballet teacher became impatient because _. Ashe wasnt herself that day B“Lucy” wasnt patient that dayC“Lucy” did very badly that day Dshe had discovered the twins plan()5. Wh
8、at did the twins learn from the experience?ADont try to run before you can walk.BA good beginning makes a good ending.CSaying is one thing and doing is another.DThe grass is not always greener on the other side.【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了一对双胞胎互换身份的故事。Lily 和Lucy是一对双胞胎,她们每周六都要去上各自的美术课和芭蕾课。有一个周六,她们决定互换身份去上对方的
9、课,以此度过不一样的一天,结果因为她们对对方的课一无所知,两人都度过了劳累的一天。这个故事告诉我们:无需做别人,只需做自己。1B细节理解题。根据第二段最后两句“ Lily put on Lucys ballet dress while Lucy put Lilys brushes and paints into her bag. Then they left for their classes.”可知,她们要互换身份一天。2A推理判断题。根据第三段前两句“When the art lesson started, Lucy couldnt understand the art teacher.
10、Unlike Lily, Lucy was poor at drawing.”可推测,Lucy听不懂美术课,因此她会感到迷茫。3B代词指代题。根据画线单词前一句“As she had no idea about the dance steps, she had to follow her classmates blindly.”可知,Lily不会跳芭蕾舞,她只能盲目地跟着其他同学跳,结果她一直撞到他们,因此此处的“them”指的是其他同学。4C细节理解题。根据第四段中老师说的话“Lucy, you should remember the basic steps. You cant depend
11、 on copying what others are doing.”可知,芭蕾舞老师变得没耐心是因为她认为“Lucy”那天的表现很糟糕。5D主旨大意题。通读全文可知本文主要讲述了一对双胞胎想过一个不一样的周六,因此想出了要互换身份的主意,但是两个人一天下来都很累。故事告诉我们每个个体都是独一无二的,人与人之间无法复刻。 Day 2(2021湖北武汉改编)When I was very young, people in our village lived by planting fruit trees. My grandmother always took me to the orchard(
12、果园) on the hill. At that time, they had to carry water from the river at the foot of the hill to halfway up the hill. Even though we worked so hard, the production level(生产水平) of fruit was still low because it was short of water there.One day, two young men led a group of workers to our village. The
13、y learned about the difficulties we faced, and later, canals(渠) and other projects began to be built in my village. “Who are they?” I asked. “They are good men from our government,” my grandma replied.Shortly afterwards, I moved to another city for my junior high school. The only reason I ever came
14、back to my hometown was my grandmother.One day, my family and I made time to return. We were surprised because everything had changed. The canal ran past every orchard so villagers didnt have to go up and down the hill anymore. The river was now so clean that fish swam happily in it. When we arrived
15、 home, my grandma took out some fresh pears and apples. She told us that after the water conservation project(水利工程) was completed, a policy(政策) was made to encourage more people to increase the fruit production with clean water in the river.Thank those good men who have devoted_themselves_to the dev
16、elopment of our countryside.Nowadays, people work hard to live in a big city. However, we should not forget our hometowns where we are from.()1.What troubled the villagers most was that _Athey had too much workBit was not convenient to go up the hillCthey could only grow fruit treesDthere wasnt enou
17、gh water in the orchard()2.The good men came and offered help probably because of _Athe villagers suggestions Bthe governments supportCa schools practical activity Da companys engineering plan()3.We can infer from the passage that _Athe grandmother doesnt like to live in the cityBthe village is a pl
18、ace of interest for tourists nowCthere will be more fruit production in the villageDmore people like to work in the countryside nowadays()4.The underlined phrase “devoted themselves to” is closest in meaning to “_”Aprepared much for Bgiven away money toCdrawn public attention to Dput much effort(努力)
19、 into()5.What can be the best title for the passage?AHow is a village improved? BWho are the good men?CWhy do people come back? DWhat does a hometown mean?【文章大意】本文主要讲述了作者的家乡在政府工作人员的帮助下变得更好的故事。1D细节理解题。根据第一段中的“Even though we worked so hard, the production level of fruit was still low because it was sh
20、ort of water there.”可知,最困扰村民的问题是缺水。2B推理判断题。根据第二段中的“They are good men from our government”可推知,这些工作人员来提供帮助很可能是因为政府的支持。3C推理判断题。根据第四段中的“She told us that after the water conservation projectto increase the fruit production with clean water in the river.”可推测,这个村庄的水果产量会提高。4D词义猜测题。根据第二段和第四段的内容可知,政府工作人员得知村民果
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-536354.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
