2022九年级英语全册 Unit 5 What are the shirts made of单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022九年级英语全册 Unit What are the shirts made of单元阅读专练新版人教新目标版 2022 九年级 英语 of 单元 阅读 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、Unit 5单元阅读专练(学生用书P21)Day 1Fengxiang, a county in Shaanxi Province, is wellknown for its clay figurines(小雕像). The craft(手艺) of making clay figurines dates back more than 3,000 years. Records show that the craft appeared during the Western Zhou Dynasty and developed quickly during the Ming and Qing Dy
2、nasties. The brightcolored figurines show Chinas rich history and culture.Ancient people enjoyed buying clay figurines, especially during festivals or holidays. They believed the figurines would bring good luck and happiness to their families.Different skills, such as paper cutting and painting, are
3、 used to make the figurines. People make clay figurines in two ways. The first one is the mold(模具)making way. The artist creates the figurines from clay in molds. The second technique(工艺) is the handmaking way. The artist shapes clay into different animals. However, it seems that the first way is be
4、coming more and more popular with young craftspeople in recent years. It has influenced the development of the handmade objects. In 2006, the old art form was added to the list of Chinas intangible cultural heritage(非物质文化遗产).Now, people in Fengxiang County are trying to increase the production of cl
5、ay figurines. Along with the Chinese market, the clay figurines have sold well in many other countries.()1.When were clay figurines first produced in Fengxiang?ADuring the Ming Dynasty. BDuring the Qing Dynasty.CDuring the Eastern Han Dynasty. DDuring the Western Zhou Dynasty.()2.People in ancient t
6、imes bought clay figurines because _Athey were beautiful Bthey had a long historyCthey could bring good luck Dthey showed traditional culture()3.The third paragraph is mainly about _Athe history of clay figurines Bways to make clay figurinesCthe development of clay figurines Ddifferent opinions on c
7、lay figurines()4.What can we learn from the text?APaper cutting and clay art have nothing in common.BAncient people only bought clay figurines during festivals.CYoung people show no interest in making clay figurines.DClay figurines are popular both at home and abroad.()5.Which can be the best title
8、for the passage?ATurning clay into art BPainting a hopeful futureCThe beauty of traditional art DSkills in making clay figurines【文章大意】文章主要讲的是泥塑这门艺术的制作及发展历程。1D细节理解题。根据第一段第三句“Records show that the craft appeared during the Western Zhou Dynasty and developed quickly during the Ming and Qing Dynasties.”
9、可知,泥塑是在西周时期产生的。2C细节理解题。根据第二段“Ancient people enjoyed buying clay figurines, especially during festivalswould bring good luck and”可知,古人买泥塑是因为它们可以带来好运。3B段落大意题。根据第三段“People make clay figurines in two ways.”可知,本段讲了做泥塑的方法。4D推理判断题。根据最后一段“Along with the Chinese market, the clay figurines have sold well in m
10、any other countries.”可推断,近来泥塑在国内外非常受欢迎。5A标题选择题。通读全文可知,本文主要介绍的是泥塑这门艺术的制作及发展历程。Day 2(2021山东烟台改编)Go, commonly known in China as weiqi, is a board game for two players. To win, one player must use black or white playing pieces, named stones, to surround(包围) more areas.The game was invented in China more
11、 than 2,500 years ago. Its one of the four traditional Chinese fine arts, along with playing the guqin, writing and painting, so it owns a wide fan base in China. Now it is also popular in other parts of the world.In Germany, the Berlin Go Association(协会) has worked together with the China Cultural
12、Center to host The China Cup, which sees about 50 to 100 players each year. As the cooperation(合作) between China and Germany deepens, many Go training courses are offered, and sometimes professional players from China are invited to give talks to German Go lovers.Andreas Urban, the chairman(主席) of B
13、erlin Go Association, discovered a book on Go accidentally. “I tried to understand the rules, but I couldnt,” said Urban. Schreiber, the vice chairman, was introduced to the game 16 years ago by a classmate. “The first time I played Go, I even couldnt understand the rules,” he said. But both of them
14、 found the game more and more interesting after practice. “I advise children to learn Go. They can learn that there is always someone stronger and its OK to lose. They can also learn how to improve from their mistakes and say tomorrow will be better than today,” said Schreiber.To the experienced pla
15、yers, Go can be very addictive(使人入迷的), as it is not just for fun, but also has a deeper cultural ground. When two players meet on the Go board, they follow the same rules, but may carry completely different methods(方法). One of the best ways to improve is to play against someone whos stronger, as wel
16、l as from different cultural backgrounds. This kind of crosscultural communication helps the development of Go.()1.What does Paragraph One mainly tell us?AThe basic rules of playing Go. BThe materials from which Go is made.CThe useful skills of playing Go.DThe number of players a Go team has.()2.How
17、 often does Berlin host The China Cup?AOnce a year. BTwice a year.CThree times a year. DFour times a year.()3.Schreiber advises children to learn Go because _Aits easy for children to play it wellBfew children can face failure bravelyCchildren can learn a lot from playing itDits the best way to win
18、for their country()4.What similar experience did Schreiber and Urban have?AThey found it difficult to learn Go.BThey learned Go by accident at first.CThey learned Go from their classmates. DThey didnt know Go rules well at first.()5.What can we learn from the passage?AGo is one of the four tradition
19、al fine arts in Germany.BPlayers cant carry the same method when playing Go.CCrosscultural communication plays a part in Go development.DPlaying with stronger players is the best way to improve yourself.【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了中国围棋的魅力及其在国外的发展。1A细节理解题。根据第一段“To win, one player must use black or white play
20、ing pieces, named stones, to surround more areas.”可知,第一段主要介绍了中国围棋的下棋规则。2A细节理解题。根据第三段“to host The China Cup, which sees about 50 to 100 players each year”可知,柏林的中国杯围棋赛每一年办一次。3C细节理解题。根据第四段“They can learn that there is always someone stronger and its OK to lose. They can also learn how to improve from t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-536359.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
