河北省石家庄市第二中学2020-2021学年高二英语8月线上考试试题(二)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 石家庄市 第二 中学 2020 2021 学年 英语 线上 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省石家庄市第二中学2020-2021学年高二英语8月线上考试试题(二)(含解析)(时间 60分钟,分值 100分)第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Best Family Reunion Spot in Every StateThe location for your family reunion could make the event. Choose one of these unique and comfortable spot
2、s in every state.AlabamaDoublehead Resort, Town CreekYou cant beat the waterfront cottages available at Doublehead Resort. Each has a washer and a full kitchen. A cottage can sleep ten people, making this resort the perfect relaxing location for your family reunion. This could be the setting for ano
3、ther funny family vacation story.ArkansasWhitney Mountain Lodge, GarfieldThis Northwest Arkansas hotel has a breathtaking view of Beaver Lake. Located between the Rockies and the Appalachians, this peaceful site is the perfect place to escape with your family. They have three private dining rooms, a
4、ll available for rent for your events. Arkansas might not be the first family reunion destination that comes to mind, but it has one of the coolest hidden sightseeing.CaliforniaThe Alisal Guest Ranch and Resort, SolvangIf budget isnt an issue, book a family reunion at the Alisal Guest Ranch Resort i
5、n the Santa Ynez Valley. This 10,000-acre cattle ranch (牧场) is the ideal reunion spot for horse-back-riding families, and theres also a spa for the family members who would prefer to relax.DelawareCape Henlopen State Park, LewesEnjoy a beachside reunion at one of Delawares most scenic state parks. T
6、he pavilion (大帐篷) is available for rent, so make your base camp at the group site as you have fun at the two beaches and 18-hole golf course. You can also climb up to a former military bunker (碉堡) for a brief history lesson.1. What is Doublehead Resort special about?A. The weather.B. The sightseeing
7、.C. Its stories.D. Its cottages.2. Which spot offers history education?A. Doublehead Resort.B. Whitney Mountain Lodge.C. Cape Henlopen State Park.D. The Alisal Guest Ranch and Resort.3. In which section of a magazine can you read the text?A. Daily life.B. Travel guide.C. Entertainment.D. Environment
8、.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】本文是一篇说明文。家庭聚会的地点可能会成为一个重要的因素。文章介绍了美国四个州里最好的家庭团聚场所。【1题详解】细节理解题。根据AlabamaDoublehead Resort, Town Creek部分中的You cant beat the waterfront cottages available at Doublehead Resort.可知,你无法击败Doublehead Resort的水边小屋。由此可知,Doublehead Resort的村舍很特别。故选D。【2题详解】细节理解题。根据DelawareCape Henlopen Stat
9、e Park, Lewes部分中的You can also climb up to a former military bunker (碉堡) for a brief history lesson.可知,你也可以爬上一个曾经的军事掩体来上一堂简短的历史课。由此可知,Cape Henlopen State Park能够提供历史教育。故选C。【3题详解】推理判断题。根据文章标题The Best Family Reunion Spot in Every State(每个州最好的家庭团聚场所)及文章中对美国四个州里最好的家庭团聚场所的介绍可知,你可能会在一本杂志的旅游指南版块读到这篇文章。故选B。BI
10、 enjoy life because I am endlessly interested in people and their growth. My interest leads me to widen my knowledge of people, and this in turn makes me believe in the common goodness of mankind. I believe that the normal human heart is good since their birth. That is, its born sensitive and feelin
11、g eager to be approved and to approve, hungry for simple happiness and the chance to live.Like Confucius, I am absorbed in the wonder of the earth, and the life on it. With a great faith in the human heart and its power to grow toward the light, I find here are reasons enough for hope and confidence
12、 in the future of mankind. The common sense of people will surely prove that mutual (相互的) support and cooperation are only sensible for the security and happiness of all. Such faith keeps me continually ready to do what one person can toward shaping the environment in which the human being can grow
13、with freedom. This environment, I believe, is based upon the necessity for security and friendship.I take heart in a promising fact that the future world will contain food supplies enough for the entire earth population. Our knowledge of medical science will be sufficient to improve the health of th
14、e whole human race. Our resources and education if administered on a world scale, will lift the intelligence of the race.Half a century ago, few people thought of world food, health and education. Many are thinking today of these things. Now I find my only questions about this: Are there enough peop
15、le now who believe? Is there enough time left for the wise to act? It is a contest between ignorance and death, or wisdom and life. My faith in humanity stands firm.4. What results in the authors belief in peoples goodness?A. His understanding of people.B. His desire for happiness.C. His sensitive a
16、ttitude to life.D. His kindness to people.5. What should people do to build a secure and happy world?A. Get ready to develop more friendship.B. Compete with others in everything.C. Defeat others to get enough freedom.D. Help and cooperate with each other.6. What does the author want to express in pa
17、ragraph 3?A. His demand for the present life.B. His expectation of the future world.C. His belief in better environment.D. His hope of human relationships.7. What may be the best title of the text?A. Human Nature Is GoodB. Believe in OurselvesC. Live a Happy LifeD. Help People in Need【答案】4. A 5. D 6
18、. B 7. A【解析】本文是一篇说明文。文章说明了作者对人深入的了解,促使作者相信人性是美好的,并对未来充满了信心。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段My interest leads me to widen my knowledge of people, and this in turn makes me believe in the common goodness of mankind.(这一兴趣使我不停地了解更多的人,而对人的深入了解则促使我相信人之初,性本善)可知,作者对人的了解使他相信人是善良的。故选A。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段The common sense o
19、f people will surely prove that mutual (相互的) support and cooperation are only sensible for the security and happiness of all. (人类的常识一定在未来的某一天向他们证明,互相支持与合作只会对全人类的安全和幸福有实际意义)可知,作者认为,人们只有互相合作与帮助,才能建立一个安全幸福的世界。故选D。【6题详解】主旨大意题。根据文章第三段I take heart in a promising fact that the future world will contain foo
20、d supplies enough for the entire earth population. Our knowledge of medical science will be sufficient to improve the health of the whole human race. Our resources and education, if administered on a world scale, will lift the intelligence of the race.(我对未来充满信心:世界的食物能供养人类;我们的医学知识足以改善人类的健康状况;我们的教育资源,
21、若在世界范围内统一管理,将提高各种族的智力)可知,本段作者表达了他对未来世界的期望。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,文章说明了作者对人深入的了解,促使作者相信人性是美好的,并对未来充满了信心。所以用Human Nature Is Good(人性是美好的)作为文章标题最为恰当。故选A。CPlaying tennis regularly could help keep people off death, but football, rugby and running may not help people to live longer, a study suggests.A st
22、udy followed more than 80,000 people for an average of nine years to find out if certain sports protected them against early death. It found that people who played racket sports regularly were the least likely to die over the study period, reducing their individual risk by 47 percent compared with p
23、eople who did no exercise. Swimmers also reduced their chance of death by 28 percent, aerobics (有氧运动) fans by 27 percent and cyclists by 15 percent. Yet running appeared to have no impact at all on dying early, and neither did playing football or rugby.Scientists say the difference may lie in the so
24、cial aspect which goes alongside sports like tennis and squash (壁球), which often involve clubs and organized activities outside of the game. It means that people often have larger social net-works and tend to keep up activities into later life, both of which are proven to be good for health.In contr
25、ast, people who play team sports often do not move onto a new sport once their teams break up for family, or injury reasons. They become watchers rather than participants in their chosen activity.The researchers found that playing racket sports was associated with a 56 percent lower risk from heart
26、death. Similarly, swimmers lowered their heart disease or stroke risk by 41 percent, and people who took part in activities like aerobics, dance or gymnastics lowered their risk by 36 percent. But again running, football and rugby had no significant impact on heart deaths.However, other experts argu
27、e that this study must not be misinterpreted as showing that running and football do not protect against heart disease. In this study both runners and footballers had a lower rate of death from heart disease.8. Which sport has hardly any impact on protecting people against early death?A. Cycling.B.
28、Swimming.C. Rugby.D. Tennis.9. According to the study, which makes a big difference in keeping healthy?A. Playing basketball with their friends occasionally.B. Watching football games every day.C. Taking up gymnastics and joining a club.D. Doing running in the park every day.10. What is considered m
29、ore important to peoples health?A. Social networks.B. Staying at home.C. Physical examinations.D. Setting up families.11. What is the main idea of the text?A. Thousands of people participated in a 9-year research.B. Study finds playing tennis helps people live longer.C. It is wrong to say running ha
30、s no impact on heart disease.D. There are differences between racket sports and team games.【答案】8. C 9. C 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了一项研究表明,经常打网球可以帮助人们避免死亡,但踢足球、打橄榄球和跑步可能无法帮助人们长寿。文章说明了研究过程,以及研究人员还发现,从事球拍类运动可使心脏死亡的风险降低56%,其他专家对此有不同的看法。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Playing tennis regularly could help keep peopl
31、e off death, but football, rugby and running may not help people to live longer, a study suggests.可知,一项研究表明,经常打网球可以帮助人们避免死亡,但踢足球、打橄榄球和跑步可能无法帮助人们长寿。由此可知,橄榄球无法帮助人们长寿。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段Scientists say the difference may lie in the social aspect which goes alongside sports like tennis and squash, whic
32、h often involve clubs and organized activities outside of the game. It means that people often have larger social net-works and tend to keep up activities into later life, both of which are proven to be good for health.可知,科学家们说,区别可能在于社交方面,它和网球、壁球等运动一样,经常涉及俱乐部和有组织的运动之外的活动。这意味着人们通常有更大的社交网络,并倾向于在以后的生活中
33、保持活动,这两者都被证明对健康有好处。对比选项可知,根据这项研究,从事体操并加入一个俱乐部对保持健康有很大的影响。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第三段中It means that people often have larger social net-works and tend to keep up activities into later life, both of which are proven to be good for health.可知,这意味着人们通常有更大的社交网络,并倾向于在以后的生活中保持活动,这两者都被证明对健康有好处。由此可知,社交网络对人们的健康更重要。
34、故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中Playing tennis regularly could help keep people off death, but football, rugby and running may not help people to live longer, a study suggests.可知,一项研究表明,经常打网球可以帮助人们避免死亡,但踢足球、打橄榄球和跑步可能无法帮助人们长寿。结合文章主要说明了一项研究表明,经常打网球可以帮助人们避免死亡,但踢足球、打橄榄球和跑步可能无法帮助人们长寿。文章说明了研究过程,以及研究人员还发现,从事球拍类运动可使
35、心脏死亡的风险降低56%,其他专家对此有不同的看法。故选B。DInstagram(图片分享社交应用程序)is about to take its biggest step toward removing likes from its platform. After months of testing an option to hide likes in select international markets Instagram, which is owned by Facebook(FB), has already been testing hiding likes in seven oth
36、er countries, including Canada, Ireland and Australia. For years, likes have been central to how celebrities, brands, politicians and everyday users experience Instagram and Facebook. Its a way of measuring popularity and success. But in recent months, Instagram has been rethinking how likes contrib
37、ute to making its platform more toxic. Now its considering a change.The total number of likes on posts which appear as hearts on the app will disappear from Instagrams main feed, profile pages and permalink(永久链接)pages. The owner of the account can still see their own likes, but their followers wont
38、know the count.CNN Business previously spoke with users in countries with the test. The majority felt this move would improve well-being on the app. Instagram is the most detrimental(不利的,有害的)social networking app for young peoples mental health, such as negatively impacting body image, according to
39、one study.But other users and psychologists said hiding likes wont fix everything. The test doesnt address some of the key ways that activity on Instagram can impact the well-being of users, including bullying, feeling left out and thinking other peoples lives are better than their own.Renee Engeln,
40、 a psychology professor at Northwestern University, voiced his opinion that the biggest impact of Instagram is the content and the exposure to this constant stream of perfected images is what seems to hurt psychologically. Plus, users can still see their own likes and feel badly if their posts dont
41、perform well.12. How do users experience Instagram in this passage?A. By giving likes.B. By hiding likes.C. By selecting platforms.D. By showing off talents.13. The underlined word “toxic” in Paragraph 1 most probably means “ ”.A. profitableB. poisonousC. popularD. positive14. What can we infer from
42、 the passage?A. Instagram has affected youngsters mental health.B. The account owners wont know the count o likes.C. Instagram tested hiding likes in seven countries first.D. The majority think Instagram has been a well-being app.15. What could be the best title of the passage?A. Instagram Misuses L
43、ikesB. More People Are Against LikesC. Likes Cause Mental ProblemsD. Likes will Be Hidden on Instagram【答案】12. A 13. B 14. A 15. D【解析】【分析】本文为说明文。Instagram即将迈出最大的一步,从它的平台上移除“点赞”。因为“点赞”让平台变得更“有毒”的,几个月来 Instagram一直尝试在一些国际市场隐藏“点赞”功能。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“For years, likes have been central to how celebritie
44、s, brands, politicians and everyday users experience Instagram and Facebook.” 多年来,“点赞”一直是名人、品牌、政客和普通用户体验Instagram和Facebook核心。由此可知,体验Instagram是通过点赞的形式,故选A,【13题详解】猜测词义题。根据划线词的上文“For years, likes have been central to how celebrities, brands, politicians and everyday users experience Instagram and Faceb
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-536592.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
