2022人教版高考英语一轮复习训练:必修1 Unit 3 Travel journal(带解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022人教版高考英语一轮复习训练:必修1 Unit Travel journal带解析 2022 人教版 高考 英语 一轮 复习 训练 必修 journal 解析
- 资源描述:
-
1、A卷小题夯基练.语境填词1(2019全国卷)The unwilling parent organizes the meal schedule(时刻表), sends out emails, and collects money for endofseason gifts.2The road was blocked for eight hours due to a serious accident, and now the traffic is flowing(流畅) smoothly again.3It was really his fault, but he was so stubborn(
2、固执的) that he wouldnt make an apology.4To overcome those shortcomings(缺点) of the former printing, Bi Sheng invented the movable type between 1041 and 1048.5During Zhang Qians journey(旅行) to several countries, such as Dayuan and Yuezhi, he brought new things like grapes to the Han Dynasty.6After anoth
3、er unsuccessful attempt, I finally(最后)accepted his help, and we loaded the bike into the back of his truck.7William, our monitor, is busy organizing(组织) the party and he has no time to rest.8Grandfather was persuaded(劝服) to come to Beijing to live with us, which made us very happy.词形转换和动词的形式变换(用所给词的
4、正确形式填空)1(2020全国卷)While Queensland Rail makes every effort to ensure trains run as scheduled(schedule), there can be no guarantee of connections between trains or between train services and bus services.2(2020新高考山东卷)After graduation(graduate), she worked to help her sisters and brothers pay for their
5、 schooling.3(2019北京卷)With her talent and determination(determine), it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.4One of the disadvantages(advantage) of online shopping is that our information is known to other people.5The goods are required to_be_transported(transport) to the railway s
6、tation before 6:00 pm.6His cough worsened and finally he was_persuaded(persuade) by his wife to see a doctor.7Her lessons are clear and organized(organize), and all of us like to attend her classes.8The official shared with us a detailed(detail) description of his voyages.9Believe it or not, I have
7、a preference(prefer) for the book bought in the shop.10His mother reminded him to drink the boiled(boil) water and more milk.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式)1The problem is hard to_settle(settle), so youd better turn to Mr. King for help.2Peter insisted that he hadnt cheated in the exam and insiste
8、d that his deskmate (should)_apologize(apologize) to him.3(2019北京卷)Students should have a proper attitude towards college before thinking about which college to attend.4Based on these work, we determined to_focus(focus) our study on expanding the market.5The 25yearold lady, who graduated from Prince
9、ton University Law School, has many novel ideas.6(2019全国卷)The volleyball game is scheduled to take place in our school stadium on November 22nd and a number of students cant wait to_join(join) in the competition.7It was her mother who/that gave her much help and encouragement when she was in trouble
10、.8Ever since they moved to this apartment, Mary and Alice have_been(be) good partners.易错误用(改正下列语句中的错误,每句最多两处错误)1Jack prefers meat more to vegetables for his meal and he also fond of snacks. His mother often tries to persuade him into reduced some weight, but in vain. 答案:第一句:删除more;在also前加is;第二句:redu
11、cedreducing2Despite being overweight, he holds a positive attitude at problems in his daily life. Instead of giving up to them, he does what he can to find a way out. 答案:第一句:atto/towards;第二句:upin3These were so difficult questions that none of us could settle them.答案:sosuch4Many tents have put up to
12、provide temporary housing for the people in the disasterhit area.答案:在have后加been5Although I cant help admiring the mans courage, but I dont approve of his methods.答案:删除but或者butyet6It was a great fun especially as it gradually became much warmer. 答案:删除a.完成句子/句型转换/一句多译1这段经历告诉我,我们也应该关心每件小事,因为它们使我们的成功成为可
13、能。This experience has taught me that we should also care_about_every_small_thing,_because they are what make our success possible.2你们是如此的善良和体贴,无论你们在哪里,我们都希望和你们成为朋友。You are so_kind_and_considerate_that we hope to be friends with you no matter where you are.3所以我和我的同班同学决定为他们组织一些精彩的歌舞表演,这将持续大约1个小时。So my
14、 classmates and I have_determined_to_organize_some_wonderful_singing_and_dancing_performances for them, which will last about one hour.4Im very strong and healthy and I like dancing and singing.Im very strong and healthy and I am_fond_of dancing and singing. 5Thinking of my dream that I would become
15、 a teacher in the future, I decided to take the exam again. Thinking of my dream that I would become a teacher in the future, I made_up_my_mind to take the exam again. 6通过建立家庭微信群,无论在哪里我们都能便利地分享我们的经历。By setting up a family wechat group, we can conveniently share our experiences, no_matter_where_we_ar
16、eBy setting up a family wechat group, we can conveniently share our experiences, wherever_we_areB卷大题提能练.阅读理解A(2021东北三校高三第一次联合模拟)Last month,my husband and I completed what some of our friends considered a foolish task:a 32day,5,232mile camping trip with children in our Volkswagen van,without“high tec
17、hnology”to occupy the children.It was the screenless journey that showered me with doubts.But is “boredom” senseless?My friend Renee,who has driven crosscountry with her three kids eight times,calls boredom the mother of creativity.Shes not the only one who sees virtue in blank time.In a recently pu
18、blished paper,researchers at the University of East Anglia in England concluded that the trance (发呆) helps recharge the mind and is “central to learning and creativity”I wasnt trying to make my kids smarter.Neither do I dislike high technology.But I understand too well the power of miniscreens to tr
19、ansform our kids into zombies (木讷呆板的人)On Day 1,our sevenyearold son announced “Texas is so boring!”The next day,struggling against his seat belt,he yelled he couldnt take much more of this.His fiveyearold sister was better in the long hours playing makebelieve with the stuffed animals.On Day 3 he be
20、gan to count mountains and see pandas and dolphins in distant clouds in the Texas sky.I often joined the kids in the back,where we did the thumbandtoe wrestle.With wellknown mountains ahead,my husband told the children the past legends of them.“Arizona is not as boring as Texas,”our son declared.I h
21、ope the trip gave kids some lazy,unstructured time to learn something about valuing the trip instead of looking for the_fastest_way to burn it up.I dont always make the right decision as a parent but I know that by banning the small screen we made the right choice this time.1Why did the author choos
22、e a high technologyfree journey?AHer friends were highly against it.BShe disliked advanced technology.CShe feared the passive influence of miniscreens.DThe researchers proved the harm of modern technology.2What happened during the crosscountry drive?ATheir son got worse at boredom.BHer kids had a to
23、ugh time riding in the vehicle.CTheir son relaxed himself by watching animals outside.DThe time spent without screens strengthened the family bond.3The underlined part “the fastest way” in the last paragraph refers to_Athe shortest route to finish the journeyBthe ability to observe the surroundingsC
24、the interest of playing games with othersDthe choice of killing time by playing digital devices4Which is the best title for the text?AIs Driving Long Distances Good for Children?BA Touching Crosscountry Trip of My FamilyCWhats Wrong with Boredom Without High Technology?DCreative Kids out of Parents
25、Reasonable Choice【解题导语】本文是一篇记叙文。作者和丈夫带着两个孩子进行了一次为期32天的野营旅行,旅行期间没让孩子们玩电子设备。作者的儿子由起初的无法忍受到后来开始关注大自然,作者自己也陪着孩子们玩,作者的丈夫还给他们讲关于大山的传说。作者希望这次旅行能给孩子们一些闲散的时间去学会一些关于珍视这次旅行的东西;同时作者也认为禁止孩子玩电子设备是正确的选择。1C解析:细节理解题。根据第二段尾句“But I understand too well the power of miniscreens to transform our kids into zombies (木讷呆板的人
26、)”可知,作者很担心电子屏幕会让孩子失去活力,故C项正确。2D解析:推理判断题。根据第三段第五、六句“I often joined the kids in the back.the past legends of them.”可知,作者常和她的孩子们一起坐在后排进行互动,作者的丈夫也给孩子们讲关于大山的传说;据此可推知,此次旅行增强了家庭成员间的关系,故D项正确。3D解析:推理判断题。根据尾段尾句“I dont always make the right decision as a parent but I know that by banning the small screen we ma
27、de the right choice this time.”可知,作为家长,作者并不总能作出正确的决定,但她知道,这次禁止孩子使用电子设备的选择是正确的;又结合画线部分所在句“I hope the trip gave kids.looking for the fastest way to burn it up.”可知,作者希望这次旅行能给孩子们一些闲散的时间去学习一些关于珍视这次旅行的东西,而不是寻找最快的方式去挥霍它;据此可推知,the fastest way指孩子们选择通过玩电子设备来消磨时间,故D项正确。4C解析:标题归纳题。通读全文可知,文章第一段概括了全文的主要内容,又结合下文中的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540037.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(人教新课标)数学三年级下册 《除数是一位数的除法》整理与复习课件.ppt
