河北省秦皇岛市第一中学2018-2019学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 秦皇岛市 第一 中学 2018 2019 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、秦皇岛市第一中学2018-2019学年第一学期第一次月考高二英语试卷说明:1.考试时间120分钟,满分150分。2.将卷答案用2B铅笔涂在答题卡上,卷用黑钢笔或黑色签字笔答在答题纸上。3.卷卷头和答题卡均填涂本次考试的考号,不要误填学号。第卷(选择题 共95分)第一部分 听力(共两节, 满分20分)第一节 (共5小题; 每小题1分, 满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What kind of pet does the wom
2、an suggest?A. A dog. B. A fish. C. A cat.2. Which place is the woman looking for?A. A grocery store. B. A movie theater. C. The railway station.3. What did the man buy for the womans birthday?A. A fruit cake. B. Some apple pies. C. A bunch of flowers.4. What is the relationship between the speakers?
3、A. Classmates. B. Parent and child. C. Teacher and student.5. Where is the woman?A. In a car. B. In an elevator. C. In a bookstore.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does t
4、he man offer to do for the woman?A. Stay at home with her.B. Make her some food.C. Drive her to a friends house.7. How did the woman probably get sick?A. From John. B. From the man. C. From her colleague.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman probably do for a living?A. She owns a restaurant. B. She
5、runs a clothing shop. C. She works in a shoe store.9. What does the man want the woman to do?A. Lend him some money.B. Talk to his father for him.C. Buy him some new T-shirts.听第8段材料,回答第10至12题。10. What day is it today?A. Monday. B. Tuesday. C. Sunday.11. What is the woman planning to do tomorrow?A. S
6、ee her dentist. B. Attend a meeting. C. Join the book club.12. How many kinds of membership cards are mentioned by the man?A. Two. B. Three. C. Four.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where was probably the man when he lost Milo?A. In a park. B. In a caf. C. In a car.14. What does Milo look like?A. He has short h
7、air. B. Hes about 14 pounds. C. Hes black with white spots.15. Where does the woman tell the man to look first?A. Farther out. B. To the left. C. To the right.16. What do the speakers decide to do in the end?A. Call the police for help. B. Drive around to look for Milo. C. Run for a couple of blocks
8、.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker?A. Ellen. B. Jenny. C. Maria.18. When is the rain expected to stop?A. On Sunday afternoon. B. On Tuesday afternoon. C. On Thursday night.19. What was todays temperature?A. In the low 70s. B. Around 50 degrees. C. Around 45 degrees.20. What time of year is it
9、?A. Spring. B. Summer. C. Fall.第二部分 单项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)请从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1.The order came the soldiers the small village the next morning.A. that; had to leaveB. that; should leaveC. /; must leaveD. when; should leave【答案】B【解析】【详解】考查从句连词和虚拟语气。句意:士兵们第二天早上离开这个小村子这个命令传来。第一空为同位语从句,作order的
10、同位语,从句中不缺少成分,所以选择that,order后面的从句中要使用虚拟语气,即sb should do sth,所以选择B。2.- What caused the party to be put off? - _ the invitations.A. Tom delayed sendingB. Toms delaying sendingC. Tom delaying to sendD. Tom delayed to send【答案】B【解析】【详解】考查动名词做主语。句意:-什么导致会议被推迟的?-Tom 推迟了发请柬的时间。分析句子可知回答是省略式,完整的句子是:Toms delayi
11、ng sending caused the party to be put off。Toms是逻辑主语,delay后面接动名词,故选B。3.The building _ will be completed in a month. It will be our lab building.A. to paintB. to have paintedC. being paintedD. painting【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:正在被粉刷的大楼将在一个月内完工。它将是我们的实验楼。分析句子结构可知paint在句中作非谓语动词,且表示“正在被粉刷的大楼”应用being done形式
12、,故此处应用being painted作后置定语,修饰the building。故选C。4.According to the law in our city, the money _ be divided between you two.A. willB. shouldC. shallD. need【答案】C【解析】【详解】考查情态动词。句意:根据我们城市的法律,这笔钱将由你们两人平分。A. will将;B. should应该;C. shall将会;D. need需要。根据句意和the law可知这里表示“法律,法规”规定,用shall。故选C。5.The Science Museum, _
13、we visited during a recent trip to Britain, is one of Londons tourist attractions.A. whichB. whatC. thatD. where【答案】A【解析】【详解】本题考查定语从句。解题步骤:1. 确定关系词:先行词the Science Museum,which指代先行词在句中作visit的宾语,what不能引导定语从句,where在句中作状语,that不能引导非限制性定语从句。句意:在最近去英国的一次旅行中我们参观的那一家自然博物馆是伦敦的一个旅游景点。故选A。6.All _ should be done
14、 is worth doing well.A. whichB. whatC. thatD. 不填【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:应该做的事都值得做好。此处为定于从句修饰先行词all,先行词为all且在从句中做主语,只能用that引导。故选C。【点睛】定语从句中关系词只能用that的情况1.当先行词为all, much, none, something, nothing, everything, the one, few, little, many, anything等不定代词时。例如:We should do all that is useful to the people. 我
15、们应该做一切有益于人民的事情。Is there anything that I can do for you?有什么需要我帮忙的吗?2 当先行词被only, any, few, little, no, all, many, much等不定代词修饰时。例如:I have finished reading all the books that I borrowed from the library. 我己经看完了所有从图书馆借来的书。He has learned many English new words that the teacher taught him last week by hear
16、t.上周老师教的许多新英语单词,他都用心记住了。3.当先行词被序数词、形容词最高级以及the only, the very, the next, the last等修饰时。例如:This is the first book that I bought in the shop . 这是我在这家书店买的第一本书。This is one of the most exciting football games that I have ever watched 这是我看过的最激动人心的足球赛之一。4当先行词是形容词最高级时。例如:This is the best that can be done now
17、.这是现在能做的最好的办法。5.先行词既指人又指物时。例如:We talked of things and persons that we remembered. 我们谈起了我们记住的人和事儿。6.关系代词在限制性定语从句中作表语,并带有比较的含义时。例如Our school is no longer the school that it was ten years ago .我们学校已经不再是十年前的样子。7.句子的前一部分已经出现了which,为避免重复,句子的后面部分通常不再用 which而用that来引导限制性定语从句。例如:Which is the book that you bou
18、ght yesterday? 哪一本书是你昨天买的?8.当主句是以who , which 引起的特殊疑问句时,关系代词通常只用that. 例如:Who is the man that you spoke to just now? 刚才和你说话的那个人是谁?9.在there be句型中,只能用that,例如:There was still a lot of homework that we had to do in our spare time.我们在业余时间仍然必须做很多作业。7.I will never forget the days _ I spent in that faraway vi
19、llage.A. whenB. whichC. in whichD. where【答案】B【解析】【详解】考查定语从句。句意:我永远不会忘记我在那个遥远的村庄度过的日子。此处为定语从句修饰先行词days,且先行词在从句中做宾语,指“日子”故用which或that引导。故选B。8.No sooner_ begun to speak than I sensed that something was wrong.A. has heB. he hadC. he hasD. had he【答案】D【解析】【详解】考查倒装句和动词时态。句意:他刚一开口说话,我就感到有点不对劲。no sooner位于句首时
20、,句子要用部分倒装,即将谓语的一部分(多为助动词或情态动词)置于主语之前。如果句中的谓语没有助动词或情态动词,则需添加助动词do, does或did,并将其置于主语之前。根据句意可知“说话”发生在“感到不对劲”之前,即“过去的过去”,故no sooner 这部分用过去完成时,than 后面用过去式,可知将助动词had提到主语前面。故选D。【点睛】部分倒装部分倒装是指将谓语的一部分(多为助动词或情态动词)置于主语之前。如果句中的谓语没有助动词或情态动词,则需添加助动词do, does或did,并将其置于主语之前。(1)表示否定意义的副词、介词短语和连词放在句首时要部分倒装。此类副词或连词主要有n
21、o, not, never, seldom, little, hardly, at no time, in no way, not onlybut also, hardlywhen, no soonerthan, not until等。如:Never have I seen such a performance. 我从未见过这样的表演。Not until the child fell asleep did the mother leave the room. 直到孩子睡着了,母亲才离开房间。No sooner had I got home than it began to rain. 我刚到家
22、就开始下雨了。(2)当so/neither/nor位于句首时,表示“也”、“也不”,可将其后与前面重复的谓语部分置于主语之前,构成部分倒装。如:Tom can speak French. So can Jack. 汤姆会说法语。杰克也可以。If you wont go, neither will I. 如果你不去,我也不去。(3)only修饰状语时的部分倒装“only+状语/状语从句”位于句首时,句子的主语和谓语或主句中的主语和谓语要部分倒装。如:Only in this way can you learn English well. 只有以这种方法,我们才能学好英语。Only after b
23、eing asked three times did he come to the meeting. 他被问了三次才来参加会议。Only when he returned did we find out the truth. 只有当他回来时,我们才查明了真相。(4)在so that句式中,如果so位于句首,主句中的主语和谓语需部分倒装。如:So frightened was he that he did not dare to move an inch. 他太害怕了以至于一动也不敢动。(5)在虚拟条件句中,从句谓语动词有were, had, should等词,if可省略,将were, had,
24、 should移到主语之前,构成部分倒装。如: Were I you, I would try it again. 如果我是你,我会再试一次。 (6)as/though引导让步状语从句时置于句首时,采用形式倒装,即把强调的内容提至句首,主谓并不倒装。如:表语的倒装Tired as/though he was, he still went on with his work. 尽管他很累,他还是继续工作。谓语动词的倒装Try as he might, he didnt pass the exam. 尽管很用功,但他考试还是不及格。状语倒装Much as he likes the bike, he
25、doesnt want to buy it. 他虽然很喜欢那辆自行车,但不想买它。注意:如果是单数名词或形容词的最高级作表语,不再用冠词。如:Child as he is, he knows a lot. 尽管他是孩子,但他懂得很多。Youngest as he is in our class, he speaks English the best. 他虽然是我们班年龄最小的,但英语说得最好。9.Perseverance is a kind of quality and thats _ it takes to do anything well.A. howB. whichC. whatD. w
26、here【答案】C【解析】【详解】考查连接词。句意:坚持不懈是一种品质,这是做好任何事情所需要的。此处为表语从句,从句中缺少宾语,指代事情应用what引导。故选C。【点睛】名词性从句关键在于三点:一、找准从句在主句中充当的成分即分出是名词性从句的主语句、宾语从句、表语从句还是同位语从句;二、连接词从句中充当的成分(主、宾、定或状语或不做任何成分);三、弄清楚每个连接词的意义。此外还要注意,近年来高考对于名词性从句的考查多从名词性从句的语序和连接词的用法区别上考查。10.At the foot of the mountain _ where he once lived.A. lies a vil
27、lageB. a village liesC. does a village lieD. lie a village【答案】A【解析】【详解】考查倒装句。句意:山脚下有一个他曾经住过的村庄。将表示地点的介词短语放在句首进行强调时,使用全部倒装,谓语动词常为不及物动词。故可排除没有使用倒装结构的B;再排除使用部分倒装的C;lying是非谓语动词,D选项中没有谓语动词,可排除D;故选A。【点睛】全部倒装全部倒装是将句子中的谓语动词全部置于主语之前。此结构通常只用于一般现在时和一般过去时。常见的结构有:(1)表示方式、方位、地点的副词(如here, there, up, down, in, away
28、, off, out等)、介词短语(如in the room, on the wall)和then等,置于句首,且主语是名词时,用完全倒装。如:South of the river lies a small factory. 一个小型工厂坐落在河的南岸。Then came the chairman. 然后主席来了。Out rushed the children. 孩子们冲了出去。Ahead sat an old woman. 前面坐着一位老妇人。(2)such置于句首时,用完全倒装。如:Such was Albert Einstein, a simple man and the 20th ce
29、nturys greatest scientist.这就是艾伯特爱因斯坦,一个朴实的人,也是20世纪最伟大的科学家。注意:上述全部倒装的句型结构的主语必须是名词,如果主语是人称代词则不能完全倒装。如:Here he comes. 他来了。way they went. 他们走了。11.Luckily, wed brought a road map without _ we would have lost our way.A. itB. thatC. thisD. which【答案】D【解析】【详解】考查定语从句。句意:幸运的是,我们带了一张路线图,没有它我们就会迷路。此处为“介词+关系代词”结构
30、定语从句修饰先行词road map,做介词without的宾语,且指代物品应用关系代词which。故选D。12.When _ for his views about his teaching job, Philip said he found it very interesting and rewarding.A. askingB. askedC. to askD. having asked【答案】B【解析】【详解】考查省略句。句意:当被问及他对教学工作的看法时,菲利普说他觉得很有趣,也很有收获。在when连接的状语从句中,常省略跟主句相同的主语和be动词。从句完整为When (he was)
31、 asked for his views about his teaching job,故选B。【点睛】状语从句中的省略(1)在when, while, if, as if, though(或although), as, until, once, whether, unless, where等连词连接的状语从句中,常省略跟主句相同的主语和be动词。如:When (water is) pure, water is a colorless liquid. 水纯净时,是无色的液体。When (I am) in trouble I always turn to her for help. 我困难时总是
32、找她帮助。Errors, if (there are) any, should be corrected. 如果有什么错误,就应当改正。Wood gives much smoke while (wood is) burning. 木头燃烧时放出大量烟雾。The letter is to be left here until (it is) called for. 这封信留在这里待领。Henry looked about as if (he were) in search of something. 亨利向四周环视,似乎在寻找什么。She studies very hard though (sh
33、e is) still rather weak. 她尽管体弱,但学习仍十分努力(2)“when(或if, where, wherever, whenever, as soon as, as fast as, than等)+possible/necessary等”,中间省略了it is(或was)。如:Answer these questions, if (it is) possible without referring to the book. 如果有可能,请不看书回答这些问题。When (it is) necessary you can help us to do something. 必
34、要时你可以帮助我们做些事。13.He didnt keep on asking me the time any longer as he had had his watch _.A. to repairB. repairingC. repairD. repaired【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:他已叫人把表修了,所以不再问我时间了。此处为“have something done”结构,表示“使某事被做”,手表是被修,所以用过去分词作宾语补足语。故选D。14.Last month, part of Southeast Asia was struck by floods, fro
35、m _ effects the people are still suffering.A. thatB. whatC. whichD. whose【答案】D【解析】【详解】考查定语从句。句意:上个月,东南亚部分地区遭受洪水袭击,人们仍在遭受洪灾的影响。此处为“介词+关系代词”结构定语从句修饰先行词floods,且先行词在从句中做定语,故应用关系代词whose。故选D。15.51. George Washington was born in 1732 in a rich family in _ is now the state of Virginia.A. whichB. whereC. tha
36、tD. what【答案】D【解析】【详解】考查宾语从句。句意:乔治华盛顿于1732出生于现在是弗吉尼亚的一个富有家庭。what引导宾语从句what is now the state of Virginia并在句中做主语。故选D项。第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。ABike Share Toronto is the citys official bike share program, designed to give locals and visi
37、tors a fun, affordable and convenient alternative to walking, taxis, buses and the subway. There are 200 Bike Share Toronto stations and 2,000 bikes across the city, making Bike Share the most accessible way to get around and explore.How it works Become an Annual Member or buy a day Pass to access t
38、he system. Find an available bike nearby, and get a ride code or use your member key to unlock it. Take as many short rides as you want while your pass or membership is active. Return your bike to any station, and wait for the green light on the dock (停靠点) to make sure its locked.Choose a plan For v
39、isitorsDay Pass: $7. Unlimited 30-minute rides in a 24-hour period.3-Day Pass: $15. Unlimited 30-minute rides in a 72-hour period. For localsMonthly Pass: $25. Unlimited 30-minute rides for a month.Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best
40、deal for locals of Toronto and other frequent riders.The first 30 minutes of each ride is included with the membership or pass price. Avoid extra fees by dropping off your bike every 30 minutes at any other station. If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time, you will be charged an
41、extra $1.50 for the first 30 minutes over, $4 for the next 30 minutes, and $7 for each additional 30 minutes after that.Contact us Customer Service: (855)898-2388 Repair Service: (855)898-2378 Corporation Partners: (855)898-2398 Employment Opportunities: (855)898-249816. Which is the most suitable c
42、hoice for locals in Toronto?A. Day PassB. 3-Day PassC. Monthly PassD. Annual Membership17. How much will the extra fee be if you travel for two hours by bike?A. $5.5B. $9.5C. $12.5D. $15.518. For more information about working at Bike Share Toronto, which of the following numbers is for contact?A. (
43、855)898-2388B. (855)898-2498C. (855)898-2398D. (855)898-2378【答案】16. D 17. C 18. B【解析】本文是一篇应用文,介绍了多伦多的共享单车项目,文章具体说明了这一项目的收费等具体信息。【16题详解】细节理解题。根据文章倒数第九行Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent ri
44、ders.可知年度会员是多伦多当地人最好的选择。故D项正确。【17题详解】细节理解题。根据文章倒数六七行If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time, you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over, $4 for the next 30 minutes, and $7 for each additional 30 minutes after that.可知超过第一个半小时,就要收取额外的费用,第一个半小时$1.50 ,第二个半小时$4 ,
45、第三个半小时 $7 ;题干中共2小时,后三个半小时要额外收费,共$12.5($1.50 +$4 +$7)。故C项正确。【18题详解】细节理解题。根据文章最后一行 Employment Opportunities: (855)898-2498。可知打(855)898-2498可以了解多伦多共享单车项目的招聘信息。所以故B项正确。BFor Zack, the shave was more than just a way to fund lifesaving research. It was a way to honor his late brother, Taylor Frink.Taylor,
46、a volunteer firefighter in North Carolina, was killed in a car accident last September. Before his passing, Taylor was an eager supporter of St. Baldricks. He went bald(秃头)for the cause in 2015, supporting kids with cancer and raising money to find cures.As a local hero, Taylor was beloved by the co
47、mmunity. When he died, more than 1,000 people attended his funeral to pay their respects. Zack looked up to his brother and this was the reason why he decided to become a junior firefighter himself. They did everything together, Zack remembers.Zack knew his brother had planned to shave again in 2016
48、, so without hesitation he decided to fill his shoes and registered to shave at the local St. Baldricks event in Kinston, N.C.“He was always goodhearted, and I want to make my brother proud,” shares Zack.As part of Zacks kindnesses, he raised more than $ 1,000 for the St. Baldricks Foundation primar
49、ily by selling T-shirts he designed. Leading up to the event, Zack also visited his city council, commissioners office and challenged the local official department to get involved.“We are not going to let Taylors name be forgotten. That is what I love about St Baldricks,” says Jean Culbreth, volunte
50、er event organizer. “Zack gets it. He gets that what he is doing is keeping his brothers name alive.”The day finally came and Zack took his seat under the clippers(剪具), not only to honor his brother but to help kids with cancer. It was a special moment for all, and by the end of the day the event ha
51、d raised more than $22,000!19. Why did Taylor Frink go bald?A. Because he suffered from cancer.B. To attract peoples sympathy for him.C. Because he wanted to look cooler.D. To help raise money for cancer cures.20. What did Zack do to show honor to Taylor?A. He followed Taylors example.B. He sold cli
52、ppers to raise money.C. He decided to work at St. Baldricks.D. He persuaded his workmates to join his cause.21. What can we learn from the text?A. Zack designs T-shirts for children with cancer.B. Zack has tried to get official support.C. Zack raised more than $ 22,000 by selling his T-shirts.D. Zac
53、k works hard for St. Baldricks to get his name remembered.22. What Jean Culbreth says shows _.A. the result of the volunteer eventB. the reason for raising moneyC. the aim of Zacks behaviorD. the meaning of Taylors death【答案】19. D 20. A 21. B 22. C【解析】本文属于记叙文,讲述Zack剃光头不仅仅是一项公益活动,更是对其逝去的哥哥Taylor的纪念,因为
54、Taylor也是一个热心的公益活动者,Zack决定向他哥哥学习。【19题详解】细节理解题。根据第二段He went bald(秃头)for the cause in 2015, supporting kids with cancer and raising money to find cures.可知Taylor剃光头是为了支持患癌症的孩子,并为其治疗方式筹集资金,故选D。【20题详解】细节理解题。根据第五段He was always goodhearted, and I want to make my brother proud可知,Zack做这些事情的原因就是为了向他哥哥学习,故选A。【2
55、1题详解】推理判断题。根据倒数第三段Leading up to the event, Zack also visited his city council, commissioners office and challenged the local official department to get involved.可知,在活动开始之前,扎克还去了他的市议会,专员办公室,要求当地官方部门参与进来。由此判断出Zack 试图得到官方的支持,故选B。【22题详解】推理判断题。根据倒数第二段We are not going to let Taylors name be forgotten. 可知,
56、我们不会让 Taylor 的名字被遗忘的。由此判断出Jean culbreth 所说的显示了公益活动的目的,故选C。CImagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older person company and help them remember to take their medicine. That is the shared dream of the toy maker Hasbro and scientists at Brown University in Providence, Rho
57、de Island. The researchers received a $3-million-dollar award from the National Science Foundation for a special project. They want to find ways to add artificial intelligence, or A.I., to Hasbros “Joy for All” robotic cat.The cat has already been for sale for two years. Though priced over 1000 doll
58、ars, it sold quite well. It was meant to act as a “companion” for older people. Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat. Researchers at Browns Humanity-Centered Robotics Initiative are working to decide which activities older adults may need the most. They hope to mak
59、e the cat perform a small number of activities very well. Such activities includefinding lost objects and reminding the person to take medicine or visit their doctor. They also want to keep the cost down to just a few hundred dollars.It is an idea that has appealed to Jeanne Elliott Her 93-year-old
60、mother Mary Derr lives with her in South Kingstown. Derr has dementia (痴呆). The Joy for All cat that Elliott bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her calm while Eliot is at work. Elliott said a robotic cat that helps her mother to remember to take
61、her medicine and be careful when she walks would be greater.The researchers are trying to learn how the improved cats will complete helpful activities and how they will communicate. They say that they do not want a talking cat, however. Instead they are trying to design a cat that can move its head
62、in a special way to successfully communicate its message. In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.23. Wh
63、ats the purpose of the project?A. To relieve the pain of the elderly.B. To promote the sales of a medicine.C. To help make the robotic cat smarter.D. To invent a robotic cat for the elderly.24. Compared with the old model, the new robotic cat will be _.A. cheaperB. smallerC. more talkativeD. more ex
64、pensive25. What does Paragraph 3 intend to tell us?A. The more functions of the cat, the better.B. The cat gives much help to the elderly.C. There is no cure for dementia at present.D. Mary Derr would have died without the cat.26. What can we infer from the last paragraph?A. A talking cat is quite p
65、opular among the elderly.B. Feelings of sadness among the elderly are unavoidable.C. Each family can afford such a cat in the future.D. The feeling of being needed is vital to the elderly.【答案】23. C 24. A 25. B 26. D【解析】本文介绍新型的人工智能机器猫。新型的机器猫会给老年人更多的帮助,同时机器猫也离不开老年人。他们可以帮助防止老年人的孤独和悲伤情绪。【23题详解】C推理判断题。根据
66、第一段第一句Imagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older person company and help them remember to take their medicine.可知,该项目的目地是帮助机器猫更聪明。故选C。【24题详解】A推理判断题。根据第二段最后一句They also want to keep the cost down to just a few hundred dollars.可知,与旧模型相比新的机器猫更便宜。故选A。【25题详解】B段落大意题。根据第三段最后
67、一句Elliott said a robotic cat that helps her mother to remember to take her medicine and be careful when she walks would be greater.可知,机器猫给予老年人更多的帮助。故选B。【26题详解】D推理判断题。根据最后一段最后两句In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By do
68、ing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.可知,被需要的感觉是至关重要的。故选D。DChildren moving from primary to secondary school are ill-equipped to deal with the impact of social media, as it is playing an increasingly important role in their liv
69、es and exposing them to significant emotional risk, according to a recent report by the Office of the Childrens Commissioner for England.The report shows that many children in year 7 - the first year of secondary school, when almost all students will have a phone and be active on social media - feel
70、 under pressure to be constantly connected.They worry about their online image particularly when they start to follow celebrities on Instagram and other platforms. They are also concerned about “sharenting” - when parents post pictures of them on social media without their permission and worry that
71、their parents wont listen if they ask them to take pictures down.The report, which was created with data from focus group interviews with 8 to 12-year-olds, says that although most social media sites have an official age limit of 13, an estimated 75 percent of 10 to 12-year-olds have a social media
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540186.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
