分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型河北省赞皇县2015高考英语阅读理解(暑假)训练(6)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:543953
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:171KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 赞皇县 2015 高考 英语 阅读 理解 暑假 训练 答案
    资源描述:

    1、河北省赞皇县2015高考英语阅读理解(暑假)训练(6)及答案阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。The multi-million pound new Library of Birmingham (LoB) will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization (数字化) of everyday life. Set to open in 2013, the 188m LoB is already beginning to take shape

    2、next to the Birmingham Repertory Theatre, with which it will share some equipment. As digital media (媒介) is important toits idea, the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies. Brian Gambles, the LoB project director, says it

    3、is about giving people the right tools for learning:“The aim is to mix the physical with the digital, providing 24-hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”The digital library will, he says, be as important as t

    4、he physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public. Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual (虚拟的) LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public

    5、been able to learn about the LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens. Two other small Birmingham-based digital companies are also working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is develo

    6、ping what it calls an example of an “enlarged reality” project. It is about the use of an exciting smart phone, an important part of the LoB which is in the early stages of development. And The Peoples Archive is an online library of historical figures of the city being built up by a digital content

    7、 company in Cahoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material. Gambles says:“Technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as never before.”1. The underlined part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of.A. the equipmentB.

    8、the projectC. the digital mediaD. the physical library2. While visiting the Virtual LoB, the public can.A. get a general idea of the LoBB. meet many world-famous expertsC. learn how to put up a library buildingD. understand how the specialists work on the project3. Which of the following is true of

    9、the LoB when it opens? a. It offers better learning tools.b. It reaches users in different ways.c. It provides users with smart phones.d. It allows users to enrich its material.e. It gives non-stop physical and digital services.A. a, b, dB. a, c, e C. b, c, dD. b, d, e4. The text is most probably ta

    10、ken from.A. a computer bookB. a library guideC. a project handbookD. a newspaper report【参考答案】38.1-4 BAAD【广东省揭阳市2014模拟】阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 I was interested to read a newspaper article about a new concept in old peoples homes in France. The idea is simple, but revolutionarycombining a

    11、residential home for the elderly with a nursery school in the same building. The children and the residents eat lunch together and share activities. In the afternoons, the residents enjoy reading or telling stories to the children, and if a child is feeling sad or tired, there is always a kind lap t

    12、o sit on and a cuddle(拥抱). There are trips out and birthday parties too. The advantages are enormous for everyone concerned. The children are happy because they get a lot more individual attention, and respond well because someone has time for them. They see illness and death and learn to accept the

    13、m. The residents are happy because they feel useful and needed. They are more active and more interested in life when the children are around and they take more interest in their appearance too. Nowadays there is less and less contact between the old and the young. There are many reasons for this, i

    14、ncluding the breakdown of the extended family, working parents with no time to care for aging relations, families that have moved away, and smaller flats with no room for grandparents. But the result is the sameincreasing numbers of children without grandparents and old people who have no contact wi

    15、th children. And more old people who are lonely and feel useless, along with more and more families with young children who desperately need more support. Its a major problem in many societies. Thats why intergenerational programmes, designed to bring the old and the young together, are growing in p

    16、opularity all over the world. There are examples of successful attempts all over the world. Using young people to teach IT skills to older people is one obvious example. Using old people as volunteer assistants in schools is another, perhaps reading with children who need extra attention.【小题1】A nurs

    17、ery school is a place where _.A. future nurses are trainedB. the elderly liveC. children are taken care ofD. the old join in activities【小题2】Which is true according to the passage?A. A number of assistants are employed to take care of the children. B. The new concept benefits both the elderly and the

    18、 children.C. The children become stronger after getting more individual attention.D. The children learn that sick people will die.【小题4】What does the “intergenerational programmes” in Paragraph 4 refer to?A. Combining elderly homes with nursery schools.B. Letting the children and the residents eat to

    19、gether.C. Asking young people to teach IT skills to older people.D. Using old people as volunteer assistants in schools.【小题5】 What is the best title for the passage?A. Old peoples Homes in FranceB. Building Bridges of LifeC. A Solution to the Elderly ProblemD. Childrens New Happy Life【答案】【小题1】C【小题2】

    20、B【小题3】D【小题4】A【小题5】B 【解析】阅读理解 The multimillion pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.Set to open in 2013, the 188m LoB is already beginning to take shape next to the Birmingham Repertory Theatre, with

    21、 which it will share some equipment.As digital media(媒介)is important to its_idea,_the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.Brian Gambles, the LoB project director, says it is about giving people the right tools for learni

    22、ng:“The aim is to mix the physical with the digital, providing 24hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”The digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the s

    23、ervices, making sure that it is never closed to the public.Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public been able to learn about the LoB, but the virtual one

    24、 has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.Two other small Birminghambased digital companies are also working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is developing what it calls an example of an “enlarged reality”

    25、project. It is about the use of an exciting smart phone, an important part of the LoB which is in the early stages of development. And The Peoples Archice is an online library of historical figures of the city being built up by a digital content company in Cahoots, in which users will be encouraged

    26、to add to and comment on the material.Gambles says: “Technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as never before.”投资数百万英镑的伯明翰新建图书馆将会是目前很有代表性的数字化图书馆,在这样的图书馆,人们将会体验新的阅览工具,并且能够真正做图书馆的主人,即:能够参与图书内容的增补与建议。9The underlined part “its idea” in Paragraph 3 refers to th

    27、e idea of _.Athe equipment Bthe projectCthe digital media Dthe physical library答案:B。词义猜测题。根据下一句话的信息词“the project is already providing.”可以断定此处的代词its 指的就是the project。10While visiting the Virtual LoB, the public can _.Aget a general idea of the LoBBmeet many worldfamous expertsClearn how to put up a li

    28、brary buildingDunderstand how the specialists work on the project 答案:A。细节判断题。在倒数第三段中,信息句“Not only have the public been able to learn about the LoB.”可以给以提示:即:公众可以很好地了解LoB的具体情况,即同选项A所说的一样。11Which of the following is TRUE of the LoB when it opens?aIt offers better learning tools.bIt reaches users in di

    29、fferent ways.cIt provides users with smart phones.dIt allows users to enrich its material.eIt gives nonstop physical and digital services.Aa,b,d Ba,c,e Cb,c,d Db,d,e 答案:A。细节判断题。 在文章的第三段中提到这样“right tools for learning”“used through many different ways ”以及倒数第二段的最后“add to and comment on the material”都表明

    30、了关于开放时的LoB的情况,即同选项A。12The text is most probably taken from _.Aa computer bookBa library guideCa project handbookDa newspaper report答案:D。文章出处判断题。既然是针对于公众的信息,应该是面对普通公众,即选择最大众化的媒体,即新闻报道。 阅读理解 Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis was one of the most private women in the world, yet when she went to work as

    31、 an editor in the last two decades of her life, she revealed (展现) herself as she did nowhere else.After the death of her second husband,Greek shipping magnate (巨头) Aristotle Onassis lacquelines close friend and former White House social secretary Letitis Baldrige made a suggestion that she consider

    32、a career (职业) in publishing.After consideration,Jacqueline accepted it.Perhaps she hoped to find there some ideas about how to live her own life. She became not less but more interested in reading.For the last 20 years of her life, Jacqueline worked as a publishers editor, first at Viking,then at Do

    33、ubleday, pursuing(追求)a latelife career longer than her two marriages combined.During her time in publishing, she was responsible for managing and editing more than 100 successfully marketed books.Among the first books were In the Russian Style and Inventive Paris Clothes.She also succeeded in persua

    34、ding TV hosts Bill Moyers and Joseph Campbell to transform their popular television conversation into a book ,The Power of Myth.The book went on to become an international bestseller.She dealt,too with Michael Jackson as he prepared his autobiography(自传),Moonwalk.Jacqueline may have been hired for h

    35、er name and for her social relations,but she soon proved her worth.Her choices,suggestions and widespread social relations were of benefit both to the publishing firms and to Jacqueline herself.In the books she selected for publication,she built on a lifetime of spending time by herself as a reader

    36、and left a record of the growth of her mind.Her books are the autobiogaphy she never wrote.Her_role_as_First_Lady,in_the_end,was_overshadowed_by_her_performance_as_an_editor.However,few knew that she had achieved so much. 本文主要讲述Jacqueline在选择了编辑这一职业后所做出的成就。在这一行业里她的光芒甚至压过了她作为第一夫人的头衔。17We can learn fro

    37、m the passage that Jacqueline_.Abecame fond of reading after working as an editorBwas in charge of publishing 100 booksCpromoted her books through social relationsDgained a lot from her career as an editor答案:D。推理判断题。由文章内容可知,在第二任丈夫去世后 ,朋友推荐Jacqueline考虑在出版业谋一职位,没有想到她在此行业取得了成功,即D项正确。18The underlined se

    38、ntence in the last paragraph probably means that_.AJacqueline ended up as an editor rather than as First LadyBJacquelines life as First Lady was more colorful than as an editorCJacqueline was more successful as an editor than as First LadyDJacquelines role as First Lady was more brilliant than as an

    39、 editor答案:C。句意理解题。解本题的关键在于正确理解overshadow一词。通读全文可知,Jacqueline作为编辑取得了巨大成功,光芒超过了她第一夫人的头衔,故C项正确。19What can be inferred from the passage?AJacquelines two marriages lasted more than 20 years.BJacquelines own publishing firm was set up eventually.CJacquelines views and beliefs were reflected in the books s

    40、he edited.DJacquelines achievements were widely known.答案:C。推理判断题。由文章最后一段信息“In her books she selected for publication,she built on a lifetime of spending time by herself as a reader and left a record of the growth of her mind.”可知她的一些个人观点在自己编辑的书中有所表露,故C项正确。20The passage is mainly_.Aan introduction of Jacquelines life both as First Lady and as an editorBa brief description of Jacquelines lifelong experiencesCa brief account of Jacquelines career as an editor in her last 20 yearsDan analysis of Jacquelines social relations in publishing答案:C。主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述Jacqueline作为编辑所取得的成就,故C项正确。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省赞皇县2015高考英语阅读理解(暑假)训练(6)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-543953.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1