新教材2020-2021人教版英语选择性必修1练习:UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT SECTION 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021人教版英语选择性必修1练习:UNIT 1PEOPLE OF ACHIEVEMENT SECTION WORD版含解析 新教材
- 资源描述:
-
1、Unit 1Section .阅读理解When 45-year-old Randy Pausch was diagnosed with pancreatic (胰腺)cancer, he chose to focus on living rather than dying.As a computer science professor at Carnegie Mellon University, Pausch was asked to deliver a “last lecture”.This well-known campus tradition allowed professors to
2、share worldly wisdom with students as if they were dying and had one last lecture to give.The only difference in Pauschs case is that Pausch really was dying, but it only motivated him more.He delivered his last lecture, “Really Achieving Your Childhood Dreams” on Sept.18,2007.Pausch began by sharin
3、g several of his boyhood dreams, some of which he had achieved and the others he hadnt.He described the importance of having dreams and how anyone can still learn a lot by reaching for those dreams, even if they dont always succeed. He shared the values learned through experience, which he hoped to
4、pass on to others hard work, honesty, laughter and gratitude.Pauschs last lecture received a great deal of praise and attention.It became a crazy YouTube hit, and in October 2007, he presented an abridged (删节的) version on “The Oprah Winfrey Show”.He turned the lecture into a book by the same name, w
5、hich quickly became a best-seller. Readers were deeply moved by the books representation of Pauschs lifelong philosophy and the way it revealed the biggest source of his motivationhis three young children.Pausch passed away on July 25,2008, but his voice lives on in the recorded lecture and his book
6、.He continues to motivate us all by encouraging us to never give up our childhood dreamsa source of inspiration that can never run dry.文章大意:本文是一篇记叙文。讲述了身患胰腺癌的Pausch教授做最后的演讲激励我们不要放弃自己的梦想。1Why was Pausch asked to give his “last lecture”?_A_ATo teach the students.BTo make him have a better life.CTo cur
7、e his cancer.DTo achieve his dream.解析:推理判断题。根据第一段中的“Pausch was asked to deliver a last lecture.This well-known campus tradition allowed professors to share worldly wisdom with students as if they were dying and had one last lecture to give.”可知,Pausch教授被要求做一次最后的演讲是为了与学生们分享世俗的智慧,也就是为了教育学生。2What was Pa
8、uschs lecture mainly about?_B_AHis private life in boyhood.BHaving dreams and good values.CThe reason for his success.DThe experience learned from others.解析:细节理解题。根据第三段中的“He described the importance of having dreams and how anyone can still learn a lot by reaching for those dreams, even if they dont
9、 always succeed. He shared the values learned through experience, which he hoped to pass on to others hard work, honesty, laughter and gratitude.”可知,Pausch在演讲中讲述了拥有梦想的重要性以及通过追求梦想学到的努力、诚实、乐观和感恩等,也就是说他的演讲主要是关于拥有梦想和良好的价值观。3Which of the following motivated Pausch most?_B_AHis dreams.BHis children.CHis w
10、ork.DHis students.解析:细节理解题。根据第四段中的“it revealed the biggest source of his motivationhis three young children.”可知,Pausch的三个孩子给他的动力最大。4What can be the best title for the text?_A_AKeep on DreamingBThe Meaning of LifeCMotivation from LifeDGive the Last Lecture解析:标题归纳题。根据文章内容,特别是最后一段中的“He continues to mot
11、ivate us all by encouraging us to never give up our childhood dreamsa source of inspiration that can never run dry.”可知,本文讲述了身患胰腺癌的Pausch教授做最后一次的演讲激励我们不要放弃自己的梦想。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020四川绵阳期末)With busy schedules and limited hours of daylight, some runners go running in the d
12、arkness of early morning or evening. _1.C_.But if you have to run at night or in the early morning,make sure to follow these guidelines.Choose a well-lit(光线好的) routeIt might not be your favourite route to run, but the most well-lit route is your first choice._2.A_ and youll always be able to see the
13、 road and avoid potential dangers.Always run against trafficIts easier to avoid cars if you can see them coming.Avoid busy roads and those with no shoulders or sidewalks.Run with a friend_3.B_.If possible, try to never run alone. If youre running alone, let someone know the route youre running and a
14、pproximately how long you will be out.Watch out for bikes and runnersEven if youre running on a path or in a park with no cars, always be aware of other runners and cyclists._4.E_.This advice applies to running in both daylight and darkness.Put away your musicMake sure you leave your radio, MP3 play
15、er, or iPad at home._5.F_.You cant hear oncoming cars, cyclists yelling to move, dogs, or any other potential threat.AOncoming cars can see you betterBTheres strength and safety in numbersCRunning in daylight is always a safer choiceDA headlamp is also an essential item for runnersEBefore you stop o
16、r turn around, make sure your path is clearFCutting off your sense of hearing leaves you at a disadvantageGPut your drivers license in your pocket or wear an ID tag on your shoe文章大意:本文是一篇说明文。由于日程繁忙,白天时间有限,一些跑步者便在清晨或傍晚的黑暗中跑步。文章给出了此时跑步的一些建议。解析:1根据下文中的“But if you have to run at night or in the early mo
17、rning, make sure to follow these guidelines.”可知,C项Running in daylight is always a safer choice(在白天跑步总是更安全的选择)切题。下文中的But将上下句紧密连在一起。故选C。2空后的“youll always be able to see the road and avoid potential dangers”与空处是顺承关系,故A项Oncoming cars can see you better(迎面而来的汽车能看你看得更清楚)切题。故选A。3根据本部分小标题“Run with a friend”
18、及下文内容可知,B项Theres strength and safety in numbers(人多力量大,保险)切题。故选B。4根据上文中的“always be aware of other runners and cyclists”可知,E项中的make sure your path is clear与之呼应。故选E。5根据下文“You cant hear oncoming cars, cyclists yelling to move, dogs, or any other potential threat”可知,要回避危险就不应切断你的听觉,故F项Cutting off your sen
19、se of hearing leaves you at a disadvantage(切断听觉使你处于不利地位)切题。故选F。.完形填空Everyone back home told me that one of the nicest things about college is the people you meet.They all assured me that I would _1.A_ friendships that could last a lifetime.I would always smile and agree.Frankly, before I _2.C_ colle
20、ge, I really didnt care.I lived in the _3.A_ where six guys lived in two small connecting rooms.All my roommates seemed to be good guys, but I didnt really try to get to know them.I have always been rather quiet and never been able to make friends _4.B_.I would always forget names after I met people
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544057.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
