2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 必修4 UNIT 2 SPORTS EVENTS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高三英语全国统考一轮复习练习:课时作业 必修4UNIT 2SPORTS EVENTS WORD版含解析 2022 届高三
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十一必修4 Unit 2Sports events. 阅读理解A(2021安丘模拟)Breakdancing is set to make its first debut(亮相)as an Olympic sport at Paris 2024, Tony Estanguet, head of the Paris organizing committee, said on February 21st. Skateboarding, sport climbing and s
2、urfing, which have already been added to the programme for the 2020 Tokyo Olympics, have been invited to return in Paris four years later. Tony Estanguet said the choices responded to a need to make the Olympics “more urban” and “more artistic”. We have chosen to present the International Olympic Co
3、mmittee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in line with our vision. They reflect perfectly Paris 2024s identity. Breakdancing is an example of a sport “Which can be played anywhere and anytime in urban and other environment. ” It appeared at the 2
4、018 Youth Olympics in Buenos Aires in the form of head-to-head “battles”. In competitive breakdancing, “breakers” face off in “battles” against each other, either as individuals or teams. Breakdancers use a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics (杂技). Th
5、e IOC had announced that the number of competitors at Paris 2024 would be restricted to 10, 500, which limited the opportunity to add sports. But the organizers said the inclusion of the four sports in Paris would not necessitate the construction of permanent facilities and would involve just 248 co
6、mpetitors, of which 32 would be in breakdancing. The surfing events are likely to be held in established surf centres such as Biarritz or Lacanau in southwest France. The inclusion still need to be rubber stamped by the IOC, which is expected to decide on which sports to add in Paris after next year
7、s Tokyo Games. 【文章大意】本文是一篇记叙文。巴黎组委会主席托尼埃斯特古2月21日表示, 霹雳舞将在2024年巴黎奥运会上首次亮相。文章介绍了将霹雳舞等运动纳入奥运会的原因, 意义等相关信息。1. What do we know about breakdancing?A. It involves multiple skills. B. Its limited to group competition. C. It will show up in Paris 2024. D. It never appeared in the world events. 【解析】选A。细节理解题。根
8、据第三段中Breakdancers use a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics. 可知, 霹雳舞者既使用体操又使用艺术技能, 将来自体操或杂技的因素结合在了一起。由此可知, 霹雳舞需要多重技能, 故A项正确。2. Why have Paris organizers chosen the four sports?A. Because they attract young people. B. Because they perfectly reflect Par
9、is identity. C. Because they make Paris more urban and artistic. D. Because they can be played anytime and anywhere. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to youth and completely in line with o
10、ur vision. 可知, 因为这四项运动具有创造性, 吸引年轻人, 完全符合委员会的愿景, 故选A项。3. What can we learn from Paragraph 4?A. 10, 500 competitors will compete for the new sports. B. More surf centres will be specially designed for Paris 2024. C. The IOC will reject the proposal because of inadequate facilities. D. The inclusion wo
11、nt require additional competition space to be built. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段中But the organizers said the inclusion of the four sports in Paris would not necessitate the construction of permanent facilities and would involve just 248 competitors, of which 32 would be in breakdancing. The surfing events ar
12、e likely to be held in established surf centres such as Biarritz or Lacanau in southwest France. 可知, 这项计划不需要建造永久性设施, 只涉及248名参赛者, 其中包括32名霹雳舞参赛者。冲浪比赛很可能在法国西南部的比亚里茨或拉卡诺等既定的冲浪中心举行。由此推知, 这项计划不会再需要建设额外的场地, 故选D项。4. Which is closest in meaning to the underlined words “rubber stamped” in the last paragraph?A
13、. approvedB. canceled C. submittedD. designed【解析】选A。词义猜测题。根据which is expected to decide on which sports to add in Paris after next years Tokyo Games可知, 国际奥委会将在明年东京奥运会后决定在巴黎(奥运会)增加哪些体育项目。由此推知, 前面应该指“增加这些比赛项目仍然需要国际奥委会的同意”。故画线词应表示“同意, 认可”这样的意思, 故选A项。【知识拓展】长难句分析The IOC had announced that the number of c
14、ompetitors at Paris 2024 would be restricted to 10, 500, which limited the opportunity to add sports. 分析:本句为主从复合句。that引导宾语从句;which引导非限制性定语从句。翻译:国际奥委会已经宣布2024年巴黎奥运会的参赛人数将被限制在10, 500人以内, 这限制了增加体育项目的机会。BI recall when I was young back in Canada, I was sitting and watching a baseball game on TV with my f
15、ather and we started to debate the importance of sports. At odds with my father, I argued with all the overconfidence of a teenager that sports is not just an interest in spare time to keep us physically healthy and went as far as to shout that “There would be more wars if we didnt have sports!”As a
16、n adult, my teenage tendencies of overstatement may have faded but I still firmly believe that sports is more than just recreation for both participants and the audience. The challenging times we are all living through right now with the pandemic(流行病) are proof of this. The changes caused by calling
17、 off all sports from professional leagues right down to amateur athletic programs, can be felt by millions of people worldwide. To many the social emotional impact is stronger. The loss of the sense of community, of belonging, and of an extended family is real for many people. Others are feeling the
18、yre in poor physical condition as well as they are struggling to overcome in activities during these times. But the human race is unbelievable and adaptable in hard situations, and sports once again is playing a role. Sports teams are staying in touch online and are a source of much needed support,
19、love and laughter in these times. So many professional athletes are playing vital roles through this crisis by sharing their messages of support and at times, making valuable donations to people in need. Even in areas where people are separated from others, they are coming out on their balconies(阳台)
20、 and leading their neighbours through a workout programme to help them get involved. Other athletes are turning to online workout programmes for people to follow. Once again, sports is finding its way. And, in challenging conditions such as now, people are still able to continue their sports journey
21、 and stay strong and healthy. 【文章大意】体育运动无论对参与者还是观众来说都不仅仅是一项娱乐活动, 它可以使我们保持身心健康, 即使在困难的日子里也能给人力量。5. What may the authors father agree on sports?A. It is a personal hobby. B. It affects social ties. C. It boosts confidence. D. It helps avoid wars. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“At odds with my father, I argued w
22、ith all the overconfidence of a teenager that sports is not just an interest in spare time to keep us physically healthy and went as far as to shout that There would be more wars if we didnt have sports!”可知, 作者认为体育运动不仅仅是用来保持身体健康的一种爱好, 没有体育甚至会导致更多战争, 而父亲的观点与作者不同, 由此可知, 作者的父亲应该是认为体育运动只是一种个人爱好, 故选A。6.
23、What is the impact of cancelling sports on people?A. They become impatient and lonely. B. They communicate less with their family. C. They lose their social skills gradually. D. They are challenged physically and mentally. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“To many the social emotional impact is stronger. The los
24、s of the sense of community, of belonging, and of an extended family is real for many people. Others are feeling theyre in poor physical condition as well as they are struggling to overcome in activities during these times. ”可知, 取消体育运动会给人的身心都带来挑战。7. How do athletes respond in this crisis?A. They are
25、 absorbed in the online world. B. They donate money to sports teams. C. They seek new ways to keep active. D. They engage in community service. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“Sports teams are staying in touch online and are a source of much needed support, love and laughter in these times. . . Other athletes
26、are turning to online workout programmes for people to follow. ”可知, 在这次危机中, 运动队通过网络保持联系, 给人们带来支持、爱与欢乐;一些专业运动员分享他们的支持信息, 给在困境中的人们捐款;在隔离地区这些运动员在自家的阳台上带领邻居运动;其他运动员转向网上锻炼项目带领人们运动, 即运动员寻求新的方式来保持活跃。8. What does the text aim to tell us?A. A journey with sports matters to everyone. B. Sports role keeps chan
27、ging in different times. C. Peoples disagreement on sports is reasonable. D. Sports continues to offer strength in tough times. 【解析】选D。主旨大意题。通读全文尤其是最后一段中的“Once again, sports is finding its way. And, in challenging conditions such as now, people are still able to continue their sports journey and sta
28、y strong and healthy. ”可知, 作者认为, 在艰难的时期, 体育运动仍然能为人们提供力量。. 阅读填句(2021威海模拟)No-friend eating trendWhen you eat lunch in a restaurant, you might see many people eating by themselves, watching videos on their phones. 1 Do you worry theyre lonely?You probably didnt even notice because you were looking at y
29、our own phone. The New York Post says that eating alone with electronic devices is a growing trend among young people around the world. According to a new survey conducted by OnePoll on behalf of the US-based Highbush Blueberry Council, the average adult eats six meals alone each week and 387 meals
30、each year. 2 Maybe not. “The way we define togetherness and what it means to be connected seems to be evolving as technology evolves. Keeping our relationships strong doesnt always require being together physically, ” wrote the report. Nowadays, many young people spend more time studying and working
31、 in competitive environments. 3 Instead, its natural to communicate with others through text, email and social media. Daniela Galarza, from the US, is one of these young people. She told the New York Post that she spent nearly 10 hours on her work every day. She said, “Engaging with my friends and f
32、amilies on social media platforms for about half an hour every day always helps me feel more connected with them. 4”“Today, togetherness is more of a feeling than a physical state, and people get creative to stay connected, ” a spokesperson for The Highbush Blueberry Council told the New York Post.
33、“5”A. Im not lonely any more. B. Do you feel pity for them?C. Being together all the time is great. D. Does this mean there are a lot of lonely people?E. They enjoy eating alone with electronic devices. F. They have less time to gather and eat with their friends or families. G. The joy of being toge
34、therhowever you manage itnever changes. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了一种日益增长的社会趋势无朋友进餐。1. 【解析】选B。空格上文When you eat lunch in a restaurant, you might see many people eating by themselves, watching videos on their phones. 阐述当你在餐馆吃午饭时, 你可能会看到很多人边看手机视频边自己吃饭。结合下文的问句可推断, B项符合语境, B项是一个问句, “你同情他们吗?”与下文“你担心他们孤独吗?”两个问题引出下文
35、的内容。故选B。2. 【解析】选D。 空格前一段阐述一项新调查表明平均每个成年人每周独自吃六顿饭, 每年独自吃387顿饭。 D项中的“this”指代这种现象, 下文的Maybe not. 回答D项的问题“这意味着有许多孤独的人吗?”。故选D。3. 【解析】选F。根据空格上文Nowadays, many young people spend more time studying and working in competitive environments. (现在, 许多年轻人花更多的时间在竞争环境中学习和工作。)因此推断他们有更少的时间和他们的朋友或家人聚在一起吃饭。故选F。4. 【解析】选
36、A。根据空格上文She said, “Engaging with my friends and families on social media platforms for about half an hour every day always helps me feel more connected with them. 可知, 她说:每天在社交媒体平台上与我的朋友和家人交谈大约半个小时总是有助于我感觉与他们更有联系。因此推断她不孤独。故选A。5. 【解析】选G。根据空格上文可知, 今天, “亲密无间”更多的是一种感觉, 而不是一种物质状态, 人们有创造力来保持联系, 因此推断在一起的快乐无
37、论你如何处理它从来不会改变。故选G。. 语法填空(2021宁夏模拟)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A pair of researchers found that when you appeal to wealthy people for donations, it will offer them a sense of control. The study consisted of writing and then sending letters to 12, 000 Ivy League alumni who earn at least $100, 000
38、 1. (annual). The researchers wrote two versions of their letter, both of 2. were asking for a donation to help with community 3. (activity). But the words were different. One letter 4. (write) in such a way as to give the reader a feeling of control “Sometimes, one person needs to come forward and
39、take individual action. ” The other was in a more general sense “Sometimes, a community needs to come forward to support a common goal. ”The researchers then compared how much individuals donated. They found that those who had received the letters 5. (give) them more control were more generousthey g
40、ave on average $432. Those 6. (send) the more general letters to, on 7. other hand, gave on average just $270. The difference came to an average of 1. 5 times as much. The researchers suggested that the difference simply consisted in giving prospective donors(预期捐赠者) a feeling of more control over 8.
41、 the donated money would be spent. They further suggested their findings indicated that in the future, those who will conduct charity events might need organizers 9. (offer) some degree of control to prospective donors. They might find they would get more 10. return. 【文章大意】本文是说明文, 介绍了两位研究人员发现, 当你吸引富
42、人捐款时, 给他们一种掌控感, 将会获得更多的捐款, 文章对此进行了分析解释。1. 【解析】annually。考查副词。句意:这项研究包括给1. 2万名常春藤联盟的校友写信并发送, 这些校友每年至少能赚10万美元。分析句子可知, 修饰动词earn用副词作状语, 故填annually。2. 【解析】which。考查定语从句。句意:研究人员写了两个版本的信, 都是请求捐款来资助社区活动。分析句子可知, 空格处引导定语从句, 先行词是two versions of their letter, 在从句中作介词宾语, 指物, 用关系代词which, 故填which。3. 【解析】activities。考
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544458.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高二化学试卷.pdf
