河北省邢台市2019-2020学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省邢台市2019-2020学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 邢台市 2019 2020 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、邢台市20192020学年高二(上)期末测试英语试题考生注意:1. 本试卷共150分,考试时间120分钟2. 请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15 B.9.18. C.9.15答案是C。1. What
2、is the man doing?A. doing his work. B. Reading a newspaper. C. Surfing online.2. What will the man do next?A. Have a good rest. B. Go out to play. C. Talk with the woman.3. Where did the woman injure her feet?A. At the station. B. In the company. C. On the bridge.4. What does the man think of the re
3、staurant?A. Its the best one.B. Its a bad one.C. Its the cheapest one.5. How many languages can the woman speak altogether?A. Two. B. Three. C. Four.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.
4、What is the probable relationship between the speakers?A. Waiter and customer.B. Doctor and patient.C. Teacher and student.7. When does the conversation take place?A Before class. B. During class. C. After class.听第7段材料,回答第8、9题。8. How long will the game probably last?A. 1 hour. B. 1.5 hours. C. 2 hou
5、rs9. What does the man think of the new French restaurant?A. Enjoyable. B. Terrible. C. Just so-so.听第8段材料,回答第10至12题。10. What will the man do?A. Attend a lecture. B. Enjoy a concert. C. Walk to a company.11. Where does the man want to go?A. To the school. B. To the supermarket. C. To the Music Buildi
6、ng.12. How will the man probably go to the destination?A. On foot. B. By bus. C. By taxi.听第9段材料,回答第13至16题。13. What do the speakers mainly talk about?A. The mans work. B. The mans family. C. The mans lifestyle.14. Who takes the man to school?A. His father. B. His mother. C. His sister.15. How much ti
7、me does the man spend watching TV?A. About four hours a day. B. about four hours a week. C. about four hours a month.16. What does the man get from his mother every day?A. An orange. B. A banana. C. An apple.听第10段材料,回答第17至20题。17. What can be heard in the program Talk Face-to-Face?A. Stories about di
8、fferent countriesB Stories about peoples work and lifeC Stories about making money.18. When can you enjoy Sports News?A. At 6:00 pm. B. At 6:40 pm. C. At 7:40 pm.19. Which program is the most popular?A. Talk face-to-Face.B. London news.C. Tell me your problems.20. Who will come to the Talk show?A. F
9、amous stars. B. Famous writers. C. Some children.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、BC和D四个选项中,选出最佳选项。AChina will have the most 5G connections of any nation by 2025, according to a new study, while Europe will fall behind Korea, the United States and Japan in terms of 5G penet
10、ration (渗透) by that year.5G is the fifth generation of network technology. It is expected to bring unbelievable speeds to Internet users, with some operations running 10 times faster than on 4G network. 5G is also expected to unlock potential in a lot of new services, including artificial intelligen
11、ce, science of robots, self-driving cars, and the Internet of things.The GSMA said that Chinas three major mobile operatorsChina Unicom, China Mobile, and China Telecomare already moving ahead with 5G works. While most nations will have 5G by updating existing foundations, the study noted that China
12、 plans to build part of its 5G networks.One of the major distinguishing factors between Chinese mobile operators and those in the rest of the world is the intention to erect the new and independent 5G networks. That is, China is determined to build a completely advanced 5G. The high cost underlines
13、Chinas seriousness about paying whatever it takes.Korea will lead the world in terms of 5G penetration in 2025, when 66 percent of the nations total connections will be 5G, according to GSMA. This compares to 50 percent in the US, 49 percent in Japan, 36 percent in China, 30 percent in Europe, and a
14、 global average of 18 percent. Out of the five economies leading on 5G, Europe will have the lowest participation in 2025, as the area is moving more slowly in having its 5G networks.1. What is the future of 5G in China?A. It will develop rapidly.B. It may be lack of financial support.C. It will mov
15、e forward slowly.D. It may fall behind Europe.2. Which of the following best explains “erect” underlined in paragraph 4?A. Bring up.B. Set up.C. Turn up.D. Pick up.3. What can we infer from the last paragraph?A. Some Chinese will use 5G in 2025.B. Koreans cannot possess 5G in 2025.C. Only five count
16、ries will have 5G in 2025.D. Europe will pay little attention to 5G in 2025.【答案】1. A 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍未来5G在中国及全世界的发展和使用。【1题详解】推理判断题。根据第一段China will have the most 5G connections of any nation by 2025, according to a new study, while Europe will fall behind Korea, the United States and Jap
17、an in terms of 5G penetration (渗透) by that year.“一项新的研究显示,到2025年,中国将成为5G网络普及率最高的国家,而到那一年,在5G普及率方面,欧洲将落后于韩国、美国和日本。”可知,在中国未来5G将快速地发展。故选A。【2题详解】词义猜测题。根据划线词下一句That is, China is determined to build a completely advanced 5G.“也就是说,中国决心建设一个完全先进的5G。”由此推知,划线词的意思是“建立”。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中Korea will lead the
18、 world in terms of 5G penetration in 2025, when 66 percent of the nations total connections will be 5G, according to GSMA. This compares to 50 percent in the US, 49 percent in Japan, 36 percent in China, 30 percent in Europe, and a global average of 18 percent.“根据GSMA的数据,到2025年,韩国将在5G普及率方面引领世界,届时该国6
19、6%的总连接将是5G。相比之下,美国的这一比例为50%,日本为49%,中国为36%,欧洲为30%,全球平均水平为18%。”由此可知,一些中国人将在2025年使用5G。故选A。【点睛】做推理判断题时要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的深层含义。本题第1小题,根据第一段China will have the most 5G connections of any nation by 2025, according to a new study, while Europe will fall behind Korea,
20、the United States and Japan in terms of 5G penetration (渗透) by that year.“一项新的研究显示,到2025年,中国将成为5G网络普及率最高的国家,而到那一年,在5G普及率方面,欧洲将落后于韩国、美国和日本。”可知,在中国未来5G将快速地发展。故选A。BParents can begin good organization (条理) habits with preschool-age kids, Experts recommend asking them to do small, simple actions on a reg
21、ular basis with the help of parents. Maybe they open their bags and bring their lunch bag to the kitchen, or take their shoes off at the door and put them in a nearby closet. These wont save parents much time but they will help develop good habits.When kids enter primary school, they should be ready
22、 for more responsibility. This is the time to teach them about daily routines, and help them take control over theirs. Parents and children might sit down together and make a list of everything that needs to be done to get out of the house in the morning, or get ready for bed at night. Together, par
23、ents should figure out how long each activity takes, and when the best time to do them is. Some of the kids might want to get their bags ready and pick out their clothes the night before.Its also wise to create a firm schedule for homework. When do kids do their homework? How long do they need? Wher
24、e do they do it? Where will the homework go once it is done? Figure them out and stick to the schedule as much as possible.Parents should print up these task lists and help kids finish them step by step. Kids might even check them off each morning or evening. Also, make sure there are clocks in the
25、rooms in which these tasks will take place. Time management is an important part of learning organization, but it cant be done if kids dont know what time it is.Organization gives kids the chance to make it possible to focus on a task and complete it. Kids tend to be more motivated to learn organiza
26、tion skills if they see organization as a challenge to overcome, rather than a fault to repair.4. Why are kids advised to do small and simple actions?A. To save parents time.B. To join a school organization.C. To help kids form good habits.D. To form a good relationship with others.5. What should pa
27、rents do to help kids develop organization skills?A. Offer some suggestions only.B. Finish the daily tasks for kids.C. Assist kids in finishing the daily tasks.D. Let the kid finish the daily tasks alone.6. What does the author think of organization for kids?A. It is a fault to repair.B. It is nothi
28、ng special.C. It is easy to achieve.D. It is a helpful skill.【答案】4. C 5. C 6. D【解析】这是一篇议论文。文章建议父母帮助孩子做小而简单的动作从而帮助孩子们养成良好的习惯。作者认为为儿童设立的这个组织是一个有用的技能。【4题详解】推理判断题。根据第一段中Parents can begin good organization (条理) habits with preschool-age kids, Experts recommend asking them to do small, simple actions on a
29、 regular basis with the help of parents. “父母可以对学龄前儿童养成良好的组织习惯。专家建议,在父母的帮助下,让他们定期做一些小的、简单的事情。”和These wont save parents much time but they will help develop good habits.“这些不会节省父母很多时间,但他们会帮助养成好习惯。”由此可知,孩子们之所以被建议做小而简单的动作是为了帮助孩子们养成良好的习惯。故选C。【5题详解】推理判断题。根据第二段中When kids enter primary school, they should be
30、 ready for more responsibility. This is the time to teach them about daily routines, and help them take control over theirs. Parents and children might sit down together and make a list of everything that needs to be done to get out of the house in the morning, or get ready for bed at night.“当孩子们进入小
31、学,他们应该准备好承担更多的责任。这是教他们日常生活的时间,并帮助他们控制自己的生活。父母和孩子可能会坐在一起,把早上出门或晚上睡觉需要做的事情列一个清单。”由此可知,父母应该协助孩子完成日常任务来帮助孩子发展组织技能。故选C。【6题详解】推理判断题。根据最后一段Organization gives kids the chance to make it possible to focus on a task and complete it. Kids tend to be more motivated to learn organization skills if they see organ
32、ization as a challenge to overcome, rather than a fault to repair.“组织给孩子们机会使他们能够专注于一项任务并完成它。如果孩子们认为组织是一个需要克服的挑战,而不是一个需要纠正的错误,他们就会更有动力去学习组织技能。”由此可知,作者认为为儿童设立的这个组织是一个有用的技能。故选D。CGlobal warming is the increase of the earth s average surface temperature due to the effect of greenhouse gases, for example,
33、 carbon dioxide, which trap heat that would otherwise escape from the earth. After the trees are cut down and more greenhouse gases are released, the “blanket” around the earth called the ozone layer (臭氧层), will get thicker. This catches more heat and makes the earth hotter. Luckily, there are many
34、things that every citizen of the earth can do to help reduce the effects of global warming, and its never too late or too early for children to take action.The children should learn what a carbon footprint is. A carbon footprint is the amount of carbon and greenhouse gases people make as they lead t
35、he daily life and go about the normal activities. In other words, the carbon footprint is a measure of the environmental impact (冲击) the life has. To live an environmentally friendly life that doesnt contribute to global warming, people want to have the smallest carbon footprint possible.Almost ever
36、ything people do contributes to global warming and is related to fossil fuel consumption. These can be direct uses of fossil fuels, like riding in a gasoline-powered car, or indirect contributions to greenhouse gases, such as eating fruits or vegetables that have to be shipped from far way to reach
37、their tables.If a child wants to make a contribution to reducing global warming, he should ride a bicycle to the near park, school, his friend s house, or anywhere else instead of taking the car. Or he may try to walk or jog, which is also helpful. In addition, although trains and buses often run on
38、 fossil fuels, on average, each person uses less energy and produces less pollution to run. Next time if children with their parents have to get around town or its too far to walk or bike, take the bus or other public transportation instead of asking for a ride.7. What is the first paragraph mainly
39、about?A a brief description of carbon footprint.B. The causes of global warming.C. The protection of ozone layer.D. The serious water pollution.8. Which of the following can describe the carbon footprint?A. Useless.B. Attractive.C Expensive.D. Helpful.9. What can kids do if they want to help reduce
40、global warming?A. Go to the near park by bus.B. Walk or cycle as much as possible.C. Eating fruits from far away.D. Go around the town with parents by car.10. What can be a suitable title for the text?A. What Can People Do To Use Less Energy?B. How Does Carbon Footprints Measure Pollution?C. How Can
41、 Kids Help Reduce Global Warming?D. Why Global Warming Affects Humans Life?【答案】7. B 8. D 9. B 10. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍地球变暖的原因以及孩子们如何帮助减少全球变暖。【7题详解】段落大意题。根据第一段中Global warming is the increase of the earth s average surface temperature due to the effect of greenhouse gases, for example, carbon dioxide, wh
42、ich trap heat that would otherwise escape from the earth.“全球变暖是由于温室气体(如二氧化碳)的影响而引起的地球表面平均温度的升高,二氧化碳会把原本会从地球上散发出来的热量截留在大气中。”可知,第一段谈论的是全球变暖的原因。故选B。【8题详解】推理判断题。根据第二段中A carbon footprint is the amount of carbon and greenhouse gases people make as they lead the daily life and go about the normal activitie
43、s. In other words, the carbon footprint is a measure of the environmental impact (冲击) the life has.“碳足迹是指人们在日常生活和日常活动中所产生的碳和温室气体的总量。换句话说,碳足迹是衡量生活对环境影响的一个指标。”由此可知,碳足迹是有益的。故选D。【9题详解】细节理解题。根据最后一段中If a child wants to make a contribution to reducing global warming, he should ride a bicycle to the near pa
44、rk, school, his friend s house, or anywhere else instead of taking the car. Or he may try to walk or jog, which is also helpful.“如果一个孩子想为减少全球变暖做出贡献,他应该骑自行车去附近的公园、学校、朋友家或其他任何地方,而不是开车。或者他可以试着走路或慢跑,这也很有帮助。”由此可知,如果孩子们想帮助减少全球变暖,他们应该尽可能多走路或骑车。故选B。【10题详解】标题判断题。根据第一段最后一句Luckily, there are many things that e
45、very citizen of the earth can do to help reduce the effects of global warming, and its never too late or too early for children to take action.“幸运的是,地球上的每个公民都可以做很多事情来帮助减少全球变暖的影响,孩子们采取行动永远都不会太迟或太早。”由此可知,这篇文章讲述的是孩子们如何帮助减少全球变暖。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Do
46、basic first AidBasic first aid refers to a temporary form of help given to someone who has been injured or has got sick due to choking, a heart attack, drugs or other medical emergencies. _11_.Care for the person who has just gone through serious damage, including both physical treatment and emotion
47、al support. _12_. Let the person know that help is on its way and that everything will be all right. Also you can ask for their names, if they know what has happened, and then about their interests._13_. Youd better listen for the sound of air coming in and out, and feel for air using the side of yo
48、ur face. If there are no signs of breathing, place two fingers under the chin (下巴) and gently guide the face pointing upwards to open up their airways.Perform 30 chest compressions (心肺复苏) and two rescue breaths as part of CPR. _14_. And then press the chest down about 2 inches at a rate of 100 compr
49、essions per minute. After 30 compressions, give two rescue breaths, done by opening the airways, closing the nose and fully covering the mouth hole.Make sure the person is warm as you wait for medical help. Remove some of your own clothing, such as your coat or jacket, and use it as a cover until me
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544543.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
重庆市育才中学、万州高级中学及西南大学附属中学2023-2024学年高三上学期12月三校联考数学试卷(无答案).pdf
