分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型新教材2020-2021学年英语人教版(2019)必修第三册练习:期末素养评估(一) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:544657
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:168.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021学年英语人教版2019必修第三册练习:期末素养评估一 WORD版含解析 新教材 2020 2021 学年 英语 人教版 2019 必修 第三 练习 期末 素养 评估 WORD
    资源描述:

    1、期末素养评估(一)(120分钟150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What will the woman do next?AMake a call. BLeave a message.CSpeak to Sara.2What is the womans plan for the weekend?ATo have a meeting. BTo go t

    2、o the cinema.CTo do some shopping.3When will the goods arrive?AOn February 16. BOn February 17.COn February 19.4What does the woman suggest the man wear?AA suit. BA sweater.CA shirt.5How did the woman probably find the ending of the book?AInteresting. BMoving.CConfusing.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面

    3、5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What is the probable relationship between the speakers?ANeighbors. BColleagues.CSchoolmates.7What is the man probably?AA teacher. BA postman.CA salesman.听第7段材料,回答第8、9题。8

    4、How old is probably the man now?A17. B19.C21.9What are the speakers mainly talking about?AThe history of China. BChinatowns celebrations.CThe Chinese New Year.听第8段材料,回答第10至12题。10What will the temperature be in Greece tomorrow?AAbout 20 degrees. BAbout 25 degrees.CAbout 32 degrees.11Which country is

    5、the man going to today?AGreece. BEngland.CFrance.12What will the weather be like tomorrow in England?ASunny. BCloudy.CRainy.听第9段材料,回答第13至16题。13Why will the man visit the museum?AFor study. BFor pleasure.CFor work.14What is the man very interested in?AChinese stage design. BChinese paintings.CChinese

    6、 food.15What will the woman do tomorrow?AMake a birthday cake. BJoin an art program.CTour around a Chinatown.16When will the man go to the museum?AOn Thursday. BOn Friday.COn Saturday.听第10段材料,回答第17至20题。17What is the price of the cheapest ticket now?A1.00. B1.50.C2.50.18How can people get the film ti

    7、ckets now?AFrom the library. BFrom the post office.CFrom the cinema.19What was last years winner about?AThe future of Earth. BA sporting country.CGreen transport options.20When is the deadline for entering the competition?AJuly 30. BJuly 31.CJune 1.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从

    8、每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AChildren experience advertising in many formson TV, magazines, newspapers, movies, the Internet and more. And advertising works on children. For example, the more TV a child watches, the more toys that child is likely to want and ask for. This is why its important for childr

    9、en to learn that advertisements are trying to make people purchase something. And advertisers always aim to make their products look good, perhaps even better than they really are.Advertising affects children in different ways. What children think of advertising depends on several things, including

    10、their age and experience.At 02 years old, children cant tell the difference between advertising and actual programs. At 36 years old, children can recognize advertisements and tell them from programs, but they dont understand that advertisements are trying to sell something. And they are likely to t

    11、hink of advertisements as being funny. At 711 years old, when children go to primary school, they can understand that advertisements are trying to sell them something, remember advertising messages and recognize some advertising techniques like overstating (夸大) how good products are. However, they m

    12、ight not always understand that products arent as good as advertisements say.To limit the effects of advertising on schoolage children, the most important thing parents can do is talk about advertisements and encourage their children to think about what they are trying to do.It is a good idea to foc

    13、us on the advertisements that a child sees most often. For example, parents can get their children to think and develop a questioning attitude. In other words, whats the product in this advertisement? What is it for? Who is it for?They can also ask their children about the techniques that are being

    14、used to sell a product. This can help them work out how an advertisement makes its product look good.21What does the underlined word “purchase” in Paragraph 1 mean?ASay. BBuy.CWatch. DDiscuss.22When can children know advertisements are not telling the truth?AAt the age of 2. BAt the age of 3.CAt the

    15、 age of 5. DAt the age of 10.23In what way can parents limit the influence of advertising on their children?ABy teaching them to run advertisements.BBy buying advertised products and comparing them with the advertisements.CBy guiding them to see through advertisements.DBy talking about the most succ

    16、essful advertisements.BFebruary 14th is Valentines Day! In China, it is only a day for boyfriends and girlfriends. But my teacher and my friends in America told me that Valentines Day is a public day.This was my first Valentines Day in America. I didnt understand the customs clearly. Maybe I didnt n

    17、eed to send any gifts. I watched others what they did, so next time I can understand.On that day, when we began the reading class, Mr Peters gave every student some chocolates and said, “Happy Valentines Day!” I was very happy that the teacher gave his students gifts and blessings. I_never_saw_that_

    18、in_China. Maybe American teachers are very different. I didnt buy a gift for the teacher, so I owed a gift to the teacher. Anyway, I want to say, “Thank you teacher, and Im sorry.”When we had a break, one of my classmates gave me a Pokemon card. It was very funny. I felt we were children. I thought

    19、I owed a gift again, but I felt thankful.When we were moving to our grammar class, suddenly I heard someone calling me. “Shelly!” I stopped. Another classmate who had only been in our class one day gave me some chocolates. She said, “These are for you and your friends. Have a good day!”I was looking

    20、 at her leaving and thinking she spoke Arabic. We were in the same class only one day, but now we are friends. Thats very good, but I owed a gift again.When I came home, my Chinese friend sent some roses and chocolates. I was surprised and happy because I had never received roses in my past life, bu

    21、t I hoped it was the last gift. I didnt want to owe more gifts.24Before the writer left China, she thought Valentines Day was _.Aa day for lovers Bdifferent in AmericaCa festival for all people Da holiday for students25By saying “I never saw that in China”, the writer would like to tell us that in C

    22、hina _.Athe students gave gifts to the teachersBthe teachers didnt like the students at allCthe students never received any gifts and blessingsDthe teachers wouldnt give their students any gifts26The writer felt sorry probably because she _.Amade a mistake in class Bdidnt like chocolatesChad no gift

    23、 for Mr Peters in return Dhad no money to buy gifts27What was the first gift the writer received from her classmates?AA toy. BA card.CA chocolate. DA rose.COf all the planets, none has captured (吸引) the worlds imagination like Mars. Its reddish (淡红的) colour and changes in brightness over time make t

    24、he planet an unforgettable sight.In Cosmos: A Spacetime Odyssey, a television science series from the 1980s, scientist Carl Sagan talked about some traditional ideas about Mars. Some of these ideas are from the English science fiction writer H. G. Wells The War of the Worlds. Others are from the mis

    25、taken science of Percival Lowell, an American astronomer who believed intelligent beings lived on Mars. Wells described Martians as threatening. Lowell imagined them as the hopeful engineers of great works. Carl Sagan said that both ideas influenced the public deeply.Today, Mars continues to excite

    26、humansnot as the object of science fiction but of scientific study. Space scientists have collected a wealth of (大量的) information from spacecrafts that have orbited, landed on and dug into the Martian surface.The Smithsonians “Mars Day” offered a chance for people of all ages to touch Mars, or at le

    27、ast a piece of it. Allison and Alycia from Silver Spring, Maryland, brought their children, Grace, Sam, Ryan and Emma. They heard about Mars and its geology (地质) from experts. They could see a test version of the Viking landers that reached Mars in July of 1976. They also saw meteorites (陨石) known t

    28、o have come from the red, or reddish planet. Eightyearold Sam learned that the ancient description of Mars as red is not exactly right. He said, “Its actually orange more than red and its also kind of brown.” Emma is six. She learned about the volcanic (火山引起的) activity that has shaped the surface of

    29、 Mars. She said, “The closest thing to Marsthe stuffis from volcanoes mostly.”“Mars Day” offered Allison and Alycias children a chance to learn more about a world that they are very likely to set foot on within their lifetimes.28What is Paragraph 2 mainly about?AWhy Martians were considered threaten

    30、ing.BWhy Mars has captured the worlds imagination.CWhat people generally thought of Mars in the past.DHow H. G. Wells got the idea for his science fiction.29It is implied in Paragraph 3 that _.Atodays space scientists still know nothing about MarsBtodays space scientists are very interested in MarsC

    31、science fiction films are no longer set in MarsDspace scientists havent made any progress in knowing Mars30Sam would probably agree that _.AMars is not really red Bno meteorites have come from MarsCMars cannot be described as a little brown Dthe ancient description of Mars color is true31What is the

    32、 writers attitude towards the idea that humans will set foot on Mars?AHe thinks it may happen in this year.BHe thinks it will always remain a dream.CHe thinks it will come true within hundreds of years.DHe thinks it may happen in the following decades.DAs data and identity theft becomes more and mor

    33、e common, the market is growing for biometric (生物测量) technologies like fingerprint scansto keep others out of private espaces. At present, these technologies are still expensive, though.Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a lowcost device (装置) that gets around this problem:

    34、 a smart keyboard. This smart keyboard precisely measures the cadence (节奏) with which one types and the pressure fingers apply to each key. The keyboard could offer a strong layer of security by analyzing things like the force of a users typing and the time between key presses. These patterns are un

    35、ique to each person. Thus, the keyboard can determine peoples identities, and by extension, whether they should be given access to the computer its connected toregardless of whether someone gets the password right.It also doesnt require a new type of technology that people arent already familiar wit

    36、h. Everybody uses a keyboard and everybody types differently.In a study describing the technology, the researchers had 100 volunteers type the word “touch” four times using the smart keyboard. Data collected from the device could be used to recognize different participants based on how they typed, w

    37、ith very low error rates. The researchers say that the keyboard should be pretty straightforward to commercialize and is mostly made of inexpensive, plasticlike parts. The team hopes to make it to market in the near future.32Why do the researchers develop the smart keyboard?ATo reduce pressure on ke

    38、ys. BTo improve accuracy in typing.CTo replace the password system. DTo cut the cost of espace protection.33What makes the invention of the smart keyboard possible?AComputers are much easier to operate.BFingerprint scanning techniques develop fast.CTyping patterns vary from person to person.DData se

    39、curity measures are guaranteed.34What do the researchers expect of the smart keyboard?AItll be environmentfriendly. BItll reach consumers soon.CItll be made of plastics. DItll help speed up typing.35Where is this text most likely from?AA diary. BA guidebook.CA novel. DA magazine.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分1

    40、2.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Light therapy is not the only treatment for jet lag (时差反应). There are other things you can do to feel less tired the next time you travel. Sleep experts at the medical website WebMD have these suggestions on how to fight jet lag._36_Several days before

    41、you travel, start moving your bedtime and hours for meals closer to the time you plan to eat and sleep on your trip.Start making small changes while in flightChange your watch when you get on the airplane. This is playing a trick on your mind. But it can help you to start thinking of the time at the

    42、 other end of the flight. Try to sleep on the plane if it is nighttime in the place where you are going. _37_.Arrive earlyIf you are traveling for work or for a personal reason, try to arrive a few days early, if possible. _38_.Drink waterDrink lots of water before, during, and after your flight. _3

    43、9_. Alcohol and coffee can have a bad effect on your sleep.Move around_40_. But after you land, avoid heavy exercise near bedtime. Exercise near bedtime can delay sleep, whether on an overseas trip or at home.If you travel, what are other tips you use to make it more enjoyable?ADont take too much ba

    44、ggageBTry to stay awake if it is daytimeCIt will contribute to your high spiritsDTry changing your mealtime and sleep time before you goEDuring your flight, get up and walk around or stretch every so oftenFThis will give your mind and body more time to adapt to the new hoursGAvoid drinking alcohol o

    45、r coffee a few hours before you plan to sleep第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Melbourne Girls College is getting rid of all dustbins and asking students to take their rubbish home to encourage them to move towards zero waste.Starting next Monday, the c

    46、ollege will gradually _41_ all the rubbish bins in five weeks in classrooms and the yard, _42_ 1,400 students and 140 staff to find their own home for chip packets and juice boxes. Volunteer students will _43_ daily noncompulsory (非强制性的) food inspections (检查) in which children bringing “zero waste”

    47、lunch boxes will be _44_. Students using only _45_ packaging will receive a token (礼券)to win prizes such as keepcups.The rubbish that students take home may still go to landfill (废物填埋场) via their home bins, _46_ the new policy will help persuade _47_ to buy fewer packaged items and reuse containers.

    48、 Most issues around carrying rubbish home, such as smell and mess, can be solved. _48_ tuna (金枪鱼) in a tin, for example, can _49_ the schools compost(堆肥)bin and the tin can be _50_ before its taken home.The college principal (校长) Karen Money acknowledges (承认) that some parents may not have the time

    49、or means to avoid _51_ in singleuse packaging, “but its _52_ to get as many people as we can to avoid it. We talk a lot, _53_ educators, about the bad problems the world _54_, and if we dont start putting some actions _55_ that beautiful idea, then its just empty.”41A.replace Bwash Cclean Dremove42A

    50、.proving Bleaving Cpromising Dallowing43A.receive Bforbid Cadmit Dconduct44A.rewarded Badvised Cchanged Dprotected45A.creative Busual Creusable Dplastic46A.so Bbut Cthen Dthough47A.teachers Bstaff Cfamilies Dclassmates48A.Uneaten BUncooked CUncovered DUnbroken49A.break down Bbreak through Cget throu

    51、gh Dgo into50A.returned Bwashed Creused Dspared51A.foods Bclothes Cdrinks Dtools52A.keeping Bdreaming Cstopping Dtrying53A.for Bto Cas Dwith54A.solves Bshows Cfaces Dfollows55A.ahead of Bbehind Cupon Dbeyond第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Nowadays Chinese are using the solar

    52、calendar. But at the same time, Chinese are also using their own lunar calendar. Each lunar year 56._ (give) the name of one of these animals: the rat, the ox, the tiger, the hare, the dragon, the snake, the horse, the sheep, the monkey, the cock, the dog and the pig. This list repeats 57._ (it) eve

    53、ry twelve years, 58._ is a main feature of the Chinese lunar calendar.Each Chinese month starts on the day of the new moon, and the full moon always comes on the 59._ (fifteen) day of the month. The New Year, actually 60._ (well) known as the Spring Festival, always falls 61._ January 21st and Febru

    54、ary 20th.On the last day of each lunar year, the Chinese will hold 62._ big family reunion dinner. All the members of a family, with the 63._ (except) of married daughters, will try to be present on this festival occasion, even if they have to travel many miles 64._ (return) to the home of their par

    55、ents. After the dinner, even children will stay 65._ (wake) until the midnight to welcome the New Year.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你校武术社团(Martial Arts Club)为了让更多中学生对中国武术感兴趣,将于下周三在你校举行功夫表演。你的好友美国交换生James一直热衷于中国功夫,请给他写封邮件邀请他前来观看。写作要点如下:1活动时间和地点:下周三下午4:00至6:00;学校操场。2表演内容介绍:太极拳(Tai Chi),咏春拳(Wing C

    56、hun)等;经典功夫电影中的打斗场面。3表示期待他的到来。注意:1.词数80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Why do parents have such a difficult time communicating openly and honestly with their children? For this, there are many reasons but the major cause is their not being able to properly understand their chi

    57、ldren. It is a dangerous gap because parents will have to communicate with their children about a wide variety of issues during the most important years of their lives. Thus, parents must know how to communicate openly and honestly with their children.There are a few tips to make communication easie

    58、r between parents and their children. As parents, you should listen to what children say carefully and pay much attention to it. Make them feel that their views really matter, which not only helps your discussions with your children but brings you closer to them. Meanwhile, try to remember some of t

    59、he negative feelings you experienced as a teenager and apply them to your childrens situation. Never make negative remarks to your children about what they have said or done. Remember how much courage it would have taken for your children to come and talk to you about their personal issues. If your

    60、children are unusually angry, it may be time to spend a bit of quality time with your children to determine what is wrong and where the anger comes from.It is, therefore, necessary for parents to try to keep communication open at all times with your children. Try to remember what it was like to be a

    61、 teenager and how vulnerable (脆弱的) you felt. Then you will be well on your way to helping your children communicate more openly and honestly._期末素养评估(一)第一部分听力材料(Text 1)W: Hello.This is Susan calling. May I speak to Sara, please?M:Hold on. Sorry, she isnt here right now. Do you want to leave a message

    62、?W:Yes.(Text 2)M:Jenny, I wonder if you are interested in going to a movie with me this weekend.W:Sorry, Mike. Ill attend the companys annual meeting next week, so I plan to buy an evening dress at the weekend. (Text 3)W: Hello. Its Linda here. Can you tell me when the goods are arriving?M:Well, the

    63、yre leaving on February 16, and the journey takes three days.(Text 4)M: Im thinking about wearing this silk shirt with my suit to the party tonight. What do you think?W:Dont you think its too formal? I bet a sweater would be fine.(Text 5)M: Why are you crying, Janice?W:I just finished reading a book

    64、. The ending made me cry.M:You really love reading such stories. Why dont you read something that can make you laugh?W:I just dont like reading such stories.(Text 6)M: Hi. I dont think weve met before. Are you new here?W:Yes. I moved here just the other day. M:So which city did you move from?W:Oh, I

    65、 just moved from the south of the city. I moved here because Ive changed my job. Now I teach mathematics at a middle school here. So have you lived here for long?M:Not really. I moved here about one year ago also because of my work.W:So what do you do?M:I was bored of being a postman before. So Im s

    66、elling toys to kids now.W:Sounds interesting.(Text 7)W: Greg, do you know anything about the Chinese New Year?M:Yes. Its more commonly known as the Spring Festival in China. I experienced it in China five years ago. My mother took me to China to celebrate my fourteenth birthday.W:So is it only celeb

    67、rated in China?M:No. Other East Asian and Southeast Asian countries celebrate it as well. It is also popular in Chinatowns around the world. Onesixth of the worlds population takes part in Chinese New Year celebrations.W:Thats really amazing. Im sure this festival has a very long history.M:You bet.

    68、It is believed to have begun during the Shang Dynasty of China.W:Wow!(Text 8)M: Now its time for our European weather report. Julia, whats the weather like today in Greece?W:Its sunny and the temperature is about 32 degrees.M:Thats hot! And what is it going to be like tomorrow?W:Tomorrow its going t

    69、o be cloudy. Its also going to be cooler about 25 degrees.M:What about Italy?W:Its cloudy in Italy today, and 20 degrees. But tomorrow it will be sunny all day, and about 29 degrees. Are you going to France today? Take a raincoat! Its raining hard. And tomorrow is going to be the same. Itll be quite

    70、 warm though about 28 degrees.M:Thanks. And what about England?W:Its sunny today in England.M:Great. Is it going to stay like that tomorrow?W:Im afraid not. It isnt going to be sunny tomorrow. Tomorrow itll be cloudy all day and the temperature will be about 15 degrees.(Text 9)W: Sam, have you finis

    71、hed your homework?M:No. Our history teacher asked us to visit a museum to learn about Chinese American history and then write something about it. Its due next Monday.W:Why not go and visit the Museum of Chinese in America? It holds a lot about Chinese American history and also celebrates Chinese cul

    72、ture today.M:So what exhibits are there?W:There are a lot of different exhibits there. You can learn about Chinese stage design, the history of Chinese food, and its painting history. You can also take part in one of its popular Chinatown walking tours.M:Great. Im really interested in Chinese painti

    73、ngs. What else does it have?W:The museum has a regular kids art program as well as family events.M:Thats great. Mom, can you go with me this afternoon?W:Oh, Jim, Ive almost forgot. It is not open this Thursday.M:Why dont go tomorrow?W:Oh, Ill make a cake for your sisters birthday tomorrow. But the f

    74、ollowing day is fine.(Text 10)Im Fatima Johnson. I am the organizer of the Adbourne Film Festival. Today Ill tell you about this years festival. Its held in the last two weeks of August every year and short films are shown in the theater and our two cinemas. Tickets are very reasonably priced under

    75、twelve used to get in for 50 pence but now we charge just one pound! 1.50 for students and 2.50 for everyone else. You can buy tickets in the library, which is right next to the post office Im afraid this year, tickets are no longer available from either of the two cinemas because of the opening tim

    76、es. Well also run a film competition. Last year, the topic was “Future Planet” and the winner was a tenminute documentary encouraging young people to be more aware of environmental problems, focusing on getting school kids to cycle to school instead of going by car. This year the topic is “Sporting

    77、Nation”. Application forms are on the website and the deadline for entering the competition is the last day of July. So youll have the whole of June to be working on it!So, as I say, if anyones interested, go.答案:15BCCBB610ACBCB1115CBABA1620CAACB第二部分第一节A【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了孩子们对广告的认知以及如何引导孩子正确看待广告。21答案与

    78、解析:B词义猜测题。根据第一段中的“For example, the more TV a child watches, the more toys that child is likely to want and ask for.”可推测,广告的目的就是说服人们购买东西。故选B。22答案与解析:D细节理解题。根据第三段中的“At 711 years old,.overstating(夸大)how good products are.”可知,711岁的孩子能够判断出广告中的内容并非完全属实。故选D。23答案与解析:C推理判断题。根据最后两段可知,父母可以通过指导孩子们看清广告的真相来减少广告对孩

    79、子们的影响。see through意为“识破,看穿”。故选C。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了在中国,情人节只是男女朋友之间的节日,可是作者来到美国之后发现,在美国,情人节是一个全民节日。文中作者回忆了自己在美国度过的第一个情人节。24答案与解析:A细节理解题。根据第一段中的“In China, it is only a day for boyfriends and girlfriends.”可知,作者在离开中国之前,认为情人节只是情侣的节日。25答案与解析:D推理判断题。根据该句所在的上下文可以推知,在中国,作者从没有看到在情人节这一天老师会给学生送礼物。26答案与解析:C细节理解

    80、题。根据第三段中的“I didnt buy a gift for the teacher, so I owed a gift to the teacher.”可知,作者感到抱歉是因为没有准备礼物回送给老师。27答案与解析:B细节理解题。根据第四段第一句可知,作者从同学那里收到的第一份礼物是卡片。C【语篇解读】本文是一篇说明文。在“火星日”,人们可以对火星有更好的认识和了解。28答案与解析:C主旨大意题。通读第二段可知,这一段主要是讲人们过去对火星的一些传统认识。故选C。29答案与解析:B推理判断题。根据第三段“Today, Mars continues to excite humansnot

    81、as the object of science fiction but of scientific study. Space scientists have collected a wealth of (大量的) information.”可推断现在的航空科学家们对火星很感兴趣。30答案与解析:A细节理解题。根据第四段中的“He said, Its actually orange more than red and its also kind of brown.”可知,Sam认为火星并不是红色的,而是橘黄色甚至带点褐色。故选A。31答案与解析:D推理判断题。根据末段的“.a world th

    82、at they are very likely to set foot on within their lifetimes.”可知作者认为人类在接下来的几十年内就有可能登上火星。D【语篇解读】本文是一篇科研报道。来自佐治亚理工学院的研究人员发明了一种智能键盘,可以通过分析用户的打字模式来判断该用户是不是安全访客。32答案与解析:D推理判断题。根据第二段第一句“Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a lowcost device (装置) that gets around this problem:a sma

    83、rt keyboard.”以及第一段最后一句“At present, these technologies are still expensive, though.”可推知,研究者研发这种智能键盘是为了降低网络安全保护技术的成本。注意题干、正确选项以及原文中一些词汇的多次呼应现象:develop与come up with是同义词,expensive与lowcost是反义词,cut the cost与lowcost相呼应。33答案与解析:C推理判断题。题干问的是“是什么让智能键盘的发明成为可能”,也就是问这一发明的核心依据是什么。根据第二段中的“These patterns are unique

    84、 to each person. Thus, the keyboard can determine peoples identities.”可知,正是因为每个人的打字模式不同,这种智能键盘就可以通过分析用户的打字力度及节奏等来判断该用户是不是安全访客,故C项符合题意。解答该题的关键是看懂题干的意思,即智能键盘的核心依据是什么。34答案与解析:B细节理解题。根据题干“研究者对于智能键盘有什么期望”可直接定位到最后一段的最后一句话“The team hopes to make it to market in the near future.”,该团队希望在不久的将来将智能键盘推向市场,故选B项。注

    85、意:题干中的expect与原文中的hope呼应,答案选项中的consumers与原文中的market呼应。35答案与解析:D文章出处题。根据本文的话题“智能键盘”以及第二段中的“Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a lowcost device.”,尤其是其中的关键词researchers, lowcost device等来推断,这篇文章是一篇科研报道,最有可能出现在杂志上。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文,主要讲述了解决时差反应的方法。36答案与解析:D本段的关键词为bedtime和hours for

    86、 meals,根据关键词对比选项可知D项最为符合。故选D。37答案与解析:B空前一句的表达形式同B项一致,均为Try to.if.形式,且B项中的daytime与空前一句中的nighttime相对应。故选B。38答案与解析:F本段主要讲要早到,而F项中的This恰好承接上文,并且叙述了早到的好处。故选F。39答案与解析:G根据小标题可知本段讲应该多喝水,空后提到了喝酒和喝咖啡的坏处,那么此空应该是不要喝酒或咖啡。故选G。40答案与解析:E根据小标题以及空后的after you land可推断出,此空应该是讲在飞行过程中四处走动一下,故E选项符合语境。第三部分第一节【语篇解读】本文是一篇记叙文。

    87、文章主要讲述了墨尔本女子学院正在清理所有垃圾箱,并要求学生们把垃圾带回家,鼓励他们走向“零垃圾”。41答案与解析:D考查动词。A. replace代替;B. wash洗;C. clean打扫,清扫;D. remove去除,移动。由上文“asking students to take their rubbish home to encourage them to move towards zero waste”可知,此处指清除垃圾。故选D。42答案与解析:B考查动词。句意:让1 400名学生和140名工作人员在自己家里寻找芯片包和果汁盒。A. proving证明;B. leaving让处于(某种

    88、状态),离开;C. promising承诺;D. allowing允许。由上文内容可知,此处用leave。故选B。43答案与解析:D考查动词。句意:志愿学生每天将进行非强制性的食物检查。A. receive收到,接到;B. forbid禁止;C. admit承认,准许进入;D. conduct进行,实施,指挥。由后面的“inspections”可知,此处指进行检查。故选D。44答案与解析:A考查动词。A. rewarded奖励;B. advised建议;C. changed改变;D. protected保护。由后面的“win prizes”可知,此处指奖励。故选A。45答案与解析:C考查形容词

    89、。A. creative创造性的;B. usual通常的;C. reusable可重复使用的;D. plastic塑料的。由下文“buy fewer packaged items and reuse containers”可知,此处指可重复使用的包装。故选C。46答案与解析:B考查连词。句意:学生带回家的垃圾仍然可以通过他们家的垃圾箱填埋,但新政策将有助于说服家庭减少购买包装物品和重复使用容器。根据句意可知,此处两个分句之间是转折关系,应用连词but。故选B。47答案与解析:C考查名词。由前面的“take home”和“via their home bins”可知,此处指说服家庭。故选C。48

    90、答案与解析:A考查形容词。句意:例如,罐头里的未食用金枪鱼,可以放进学校的堆肥箱,罐头可以在被带回家之前清洗干净。A. Uneaten未吃的,剩下的;B. Uncooked未煮过的;C. Uncovered无覆盖的;D. Unbroken未破损的,完整的。根据常识可知,罐头里的金枪鱼是还未食用的。故选A。49答案与解析:D考查动词短语。A. break down发生故障,分解;B. break through突破;C. get through通过,度过;D. go into进入,加入。根据语境可知,此处指放进堆肥箱。故选D。50答案与解析:B考查动词。A. returned返回,报答;B. w

    91、ashed清洗;C. reused再用;D. spared节约,吝惜。由语境及常识可知,罐头里的未食用金枪鱼,放进堆肥箱后,罐头要清洗干净。故选B。51答案与解析:A考查名词。句意:有些家长可能没有时间或手段避免食用一次性包装的食品。由语境可知,此处指一次性包装的食品。故选A。52答案与解析:D考查动词。由前面的“may not have the time or means to avoid”可知,此处指试图让尽可能多的人来避免。故选D。53答案与解析:C考查介词。句意:作为教育工作者,我们经常谈论世界面临的坏问题。由上文“The college principal”及语境可知,此处指作为教育

    92、工作者。故选C。54答案与解析:C考查动词。A. solves解决;B. shows展示,表明;C. faces面对;D. follows跟随。由前面的“the bad problems the world”可知,此处用face,意为“世界面临的坏问题”。故选C。55答案与解析:B考查介词。句意:如果我们在这个美丽的想法之后不开始采取一些行动,那么它就是空的。A. ahead of在之前;B. behind在之后;C. upon在之上;D. beyond超过。由句意及语境常识可知,提出某种想法之后采取一些行动。故选B。第二节【语篇解读】本文介绍了中国传统的农历及农历新年等。56答案与解析:is

    93、 given考查动词的时态和语态。通篇是一般现在时,Each lunar year和give之间是被动关系,故用一般现在时的被动语态。填is given。57答案与解析:itself考查反身代词。这个排列每12年循环一次,重复“它本身”,用反身代词。故填itself。58答案与解析:which考查定语从句。这是中国农历的一个主要特性。逗号后是定语从句,指代前面的一件事,在非限制性定语从句中作主语,故填which。59答案与解析:fifteenth考查序数词。满月通常出现在每个月的第十五天,the后用序数词。故填fifteenth。60答案与解析:better/well考查副词。副词修饰动词,也

    94、可以理解为比较级,以而更出名。故填better/well。61答案与解析:between考查介词。表示1月21日至2月20日之间,两者之间用between。62答案与解析:a考查冠词。表示“一次大的家庭聚会”,用不定冠词。big以辅音音素开头,故填a。63答案与解析:exception考查名词。“不包括”with the exception of,冠词后用名词。故填exception。64答案与解析:to return考查非谓语动词。长途旅行是为了赶回家过年,表示目的,用不定式结构。故填to return。65答案与解析:awake考查形容词。stay在此意为“保持”,是系动词,后跟形容词,故

    95、填awake。第四部分第一节参考范文: Dear James,Learning that you are extremely fond of Chinese kung fu, I am writing to invite you to enjoy the kung fu show given by the Martial Arts Club in our school.The show is scheduled for next Wednesday, lasting 2 hours from 4 p. m. to 6 p. m, and it will be held in the playg

    96、round. The performances range from Tai Chi to Wing Chun, which can fully show the spirit of Chinese kung fu. Besides, the club members will perform some fighting scenes from classic kung fu movies. You cant miss it!Looking forward to your coming.Yours,Li Hua第二节参考范文: There are various reasons for the

    97、 difficult communication between parents and their children. (要点1) Here are some tips. Listen carefully to your childrens words. Dont ignore your childrens feelings. (要点2) Try not to talk negatively to your children. Imagine what it would be like to be a teenager. (要点3) As long as you always keep communication open and remember the feeling of being a teenager, you will have better communication with your children in the future. (要点4)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2020-2021学年英语人教版(2019)必修第三册练习:期末素养评估(一) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544657.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1