河北省邢台市第七中学2018-2019学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 邢台市 第七 中学 2018 2019 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省邢台市第七中学2018-2019学年高一英语下学期期中试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共150分。考试时间90分钟。第一卷第一部分 阅读理解(共两节, 满分40 分)第一节 共15小题,每小题2分, 满分30分阅读下列短文,从每题所给的四个选项ABCD 中,选出最佳选项,并在答题卡将该项涂黑.AWhere to DrinkCafe San BernardoJoin table-tennis and pool-playing port. Cafe San Bernardo has been running since 1912. The Villa Cr
2、espo dive bar also offers up table football for 4 an hour. Service is efficient with last orders at 5 am. The daily happy hour between 6 pm and 9 pm includes 60 minutes playing your game of choice, plus a half-bottle of red wine and a corn pie, for 9. Avenue Corrientes 5436, Villa Crespo, 54 11 4855
3、 3956, M Salumeria & EnotecaTrading only in wine with a story, sommelier(侍酒师)Mariana Torta chooses new ways on a daily basis, and keeps a list of around 250 labels. Theres no wine menusimply take your bottle from the shelf.Open 11:00 am 11:30 pm, El Salvador 5777, Palermo Hollywood, 54 11 4778 9016,
4、 on FacebookLa Calle Head to the Niceto Vega address and youll be faced with a pizza. Dont worry. Its the right place. La Guitarrita is the front to “hidden” bar La Calle. Order the house cocktail, special candy, and prepare to sing until dawn with a high-energy young crowd.Open 8:00 pm2:00 am, Nice
5、to Vega 4942, Palermo Soho, 54 11 3914 1972, on Facebook1. Which number should you call if you want to do some sports?A. 54 11 3914 1972B. 54 11 4778 9016C. 54 11 4322 3000D. 54 11 4855 3956.2. When can you go to M Salumeria & Enoteca?A. 3:00 pmB. 1:00 am.C. 10:00 am.D. All day3. What makes La Calle
6、 different?A. Its having special candyB. Its having no wine menu.C. Its allowing you to play games.D. Its opening for the longest time.4. What is the authors purpose in writing the text?A. To show wine culture.B. To introduce some wine bars.C. To help people choose a drink.D. To show how to enjoy yo
7、urself.【答案】1. D 2. A 3. A 4. B【解析】本文为广告类应用文。文章介绍了几家酒吧的服务项目和特色、地址、营业时间及联系电话等。【1题详解】细节理解题。根据题干中“do some sports”,再结合第一段中“tabletennis and poolplaying port”可知本题答案在“Cafe San Bernardo”部分,结合“Avenue Corrientes 5436, Villa Crespo, 54 11 4855 3956, ”可知,如果你想做运动,你应该拨打54114805 3956这个号码。故选D。【2题详解】推理判断题。根据“M Salume
8、ria & Enoteca”中的营业时间“Open 11:00 am.11:30 pm.”,可知营业时间是早上11:00到下午11:30,只有下午3:00在这个区间范围内,所以你可以在下午3:00,去M Salumeria & Enoteca。故选A。【3题详解】细节理解题。根据“La Calle”中的“Order the special wine, special candy, and prepare to sing until dawn with a high-energy young crowd(点上特制的葡萄酒,特制的糖果,准备和一群精力充沛的年轻人一起唱到天亮)” 由此可知拥有特殊的
9、糖果使得La Calle与众不同。故选A。【4题详解】推理判断题。根据文章题目Where to Drink(去哪喝酒)以及结合下文介绍了几家酒吧的服务项目和特色、地址、营业时间及联系电话等,可知本文的目的是为几家酒吧做广告,即介绍几家酒吧。故选B。BRobert and Peter study in the same university. They do everything together and help each other. But they often play jokes on each other. The school year was over last month an
10、d they decided to travel through the country in America. They drove a car and could stop wherever they were interested in and started whenever they wanted. Of course they enjoyed themselves. It was very hot one day and they were both hungry and thirsty. They stopped in front of a restaurant by the r
11、oad. They came in, sat down at a table and ordered some dishes. Robert looked around and found there was a small bowl on the table. He thought there was some ice cream in it and took a spoonful of it and put it into his mouth. Immediately he knew it was mustard(芥末),but it was too late. Tears ran dow
12、n his face, but he pretended nothing had happened. The other young man, seeing his friend crying, asked, “What are you crying about, Robert?”“Im thinking of my father who was hanged twenty years ago,” was a reply. After a while Peter made the same mistake. Tears ran down his cheeks, too. And his fri
13、end asked him why.“I wonder why your father hadnt been hanged before he got married!”5. Robert didnt tell Peter it was some mustard in the bowl because _.A. he thought his friend was interested in itB. he thought his friend knew what it wasC. he wanted his friend to repeat the mistakeD he didnt know
14、 his friend hated it6. _so tears ran down his face.A. Robert thought of his dead fatherB. Robert thought his father had been hanged by mistakeC. Robert couldnt rescue his poor fatherD. A sharp flavor (辣味) of the mustard made Robert painful7. What do Peters last words mean?A. His friend wouldnt be bo
15、rn.B. He must give his friend a lesson.C. It was wrong to play a joke on a friend.D. Roberts father would be hanged earlier.【答案】5. C 6. D 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述一对损友之间互相捉弄对方的玩笑故事。【5题详解】推理判断题。根据文章“After a while Peter made the same mistake. Tears ran down his cheeks, too. And his friend asked him why(过了一
16、会儿,彼得又犯了同样的错误。泪水也顺着他的脸颊流下来。他的朋友问他为什么)”可知,罗伯特没有告诉彼得那是芥末酱。是因为他想让彼得也犯同样的错误。最后的确彼得也犯了同样的错误了。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据文章第一段“He thought there was some ice cream in it and took a spoonful of it and put it into his mouth. Immediately he knew it was mustard, but it was too late. Tears ran down his face, but he pre
17、tended nothing had happened(他以为里面有冰淇淋,就拿了一勺冰淇淋放进嘴里。他立刻知道这是芥末酱,但已经太晚了。眼泪从他的脸上流下来,但他假装什么也没发生)”可知,罗伯特把芥末酱当作冰淇淋。在吃了一勺后,他被辣的留下了眼泪。故选D项。【7题详解】推理判断难题。根据最后一段“I wonder why your father hadnt been hanged before he got married!”(我想知道你父亲为什么没有在结婚前被绞死)可知,这是彼得和罗伯特在开玩笑。言外之意,如果罗伯特的父亲在结婚前被绞死的话,就不会有罗伯特的出生。如果罗伯特没有出生,就不会
18、骗他吃芥末酱了。故选A项。CChange is a natural part of language development. The words you like to use are probably a little different from those that your grandparents used when they were young. A study carried out by a British company found that the use of e-mail has had a bad influence on the standard of writ
19、ten English. According to the research, computer users today are too busy to hit the “shift” buttons on their keyboards e-mails are often written in lower case, that is to say, with no capital letters (大写字母) for names or the beginning of sentences. Spelling mistakes are generally accepted even in fo
20、rmal e-mails. And nouns are often used as verbs (e.g. Please bookmark this site).With the development of the Internet, e-mail and mobile phone messages, a new language has developed within just a few years we call it Weblish. The latest Oxford English Dictionary has included many new words showing t
21、he changes in our communication culture.While some language experts are concerned about the future of English and want to do something John Simpson, chief editor of the dictionary says,“The standards may be different now but it has certainly encouraged writing and communication, which means a faster
22、 development of language change. There are a large number of words that either come from the Internet or have been given new meanings by the Internet.”8. According to the research, people often write e-mails in lower case to _.A. save timeB. show kindnessC. make funD. be different9. The second parag
23、raph mainly tells us _.A. the mistakes found in English e-mailsB. the reason why people use e-mailsC. the changes in English used in e-mailsD. the side effects of the use of e-mail10. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Spelling mistakes are not allowed in todays e-mails.B. Th
24、e Internet develops new words as well as new meanings to some old words.C. Weblish is only used in e-mails.D. We cannot find Weblish in a dictionary at present.11. According to the passage, John Simpson probably agrees that _.A. the use of e-mail stops the development of languageB. mistakes in e-mai
25、ls are very important to EnglishC. the Internet has brought great changes to EnglishD. everyone should learn to write e-mails in Weblish【答案】8. A 9. C 10. B 11. C【解析】本文是一篇说明文。本文主要讲述了英语这门语言随着电子邮件的使用和网络的发展,衍生出了很多新的网络用法和不规范写法,对英语书面表达产生了不好的影响,牛津词典将部分新单词收录到词典中,虽然这加快了语言的发展和人们之间的交流,但是也有部分语言学专家对英语语言的未来产生了担忧。
26、【8题详解】细节理解题。根据文章第二段According to the research, computer users today are too busy to hit the “shift” buttons on their keyboardse-mails are often written in lower case, that is to say, with no capital letters for names or the beginning of sentences (据调查,现在电脑使用者们十分繁忙了,以至于没有时间按键盘上的“shift”键,所以电子邮件通常是用小写字母
27、写的,也就是说,姓名和句子开头都没有用大写字母)可知,写电子邮件时用小写是为了节省时间,故此题选A。【9题详解】段落大意题。根据第二段中,通过三个例子,即英文电子邮件中经常使用小写,在正式电子邮件中拼写错误和名词还经常可以被用作动词。可知第二段主要内容是电子邮件中英语使用的变化。故此题选C。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一段There are a large number of words that either come from the Internet or have been given new meanings by the Internet(有大量单词要么来源于网络,要么被
28、网络赋予了新的含义)可知,互联网发展了一些新词,许多旧词也被网络赋予了新的意义。故此题选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段约翰辛普森的话The standards may be different now but it has certainly encouraged writing and communication, which means a faster development of language changeThere are a large number of words that either come from the Internet or have been g
29、iven new meanings by the Internet(也许现在的准则不同了,但是这毫无疑问促进了书面表达和交流,这也意味着语言变化更快的发展,有大量单词要么来源于网络,要么被网络赋予了新的含义)可知辛普森赞同的观点是网络为英语发展带来了巨大的转变。故此题选C。DAbout ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter. Perhaps, afte
30、r all, its safer to be driven by a woman!There are different forms of color blindness. In some cases, a man may not be able to see deep red. He may think that red ,orange and yellow are all shades of green. Sometimes a person cannot tell the differences between green and blue. In rare cases an unluc
31、ky man may see everything in shade of greena strange world indeed.Color blindness in human beings is a strange thing to explain. In a single eye there are millions of very small things called “cones”. These help us to see in a bright light and to tell difference between colors. There are also millio
32、ns of “rods”, but these are used for seeing when it is near dark. They show us shape but no color.Some insects have favorite colors. Mosquitoes prefer blue to yellow. A red light will not attract insects, but a blue lamp will. In a similar way human beings also have favorite colors. Yet we are lucky
33、. With the aid of cones in our eyes, we can see many beautiful colors by day, and with the aid of rods we can see shapes at night. One day we may even learn more about the invisible colors around us.12 The passage is mainly about_A. color and its surprising effectsB. women being luckier than menC. d
34、anger caused by color blindnessD. color blindness and how our eyes tell different colors and shapes13. According to the passage, with the help of the “cones”, we can A. tell different shapesB. see in a weak lightC. tell different colorsD. kill mosquitoes14. Why do some people say its safer to be dri
35、ven by women?A. Women are more careful.B. There are fewer color-blind women.C. Women are fonder of driving than men.D. Women are weaker but quicker in thinking.15. Which of the statements about the color-blind is true?A. Not all of them have the same problem in recognizing color.B. None of them can
36、see deep red.C. None of them can tell the difference between blue and green.D. All of them see everything in shades of green.【答案】12. D 13. C 14. B 15. A【解析】这是一篇说明文。作者通过文章主要向我们描述了色盲的话题。在文章中介绍了色盲形成的原因,并说明了昆虫对颜色的偏好。【12题详解】主旨大意题。根据文章第二段“There are different forms of color blindness. In some cases, a man
37、may not be able to see deep red. He may think that red ,orange and yellow are all shades of green. Sometimes a person cannot tell the differences between green and blue. In rare cases an unlucky man may see everything in shade of greena strange world indeed”(色盲有很多种类型。在某些情况下,男人可能看不到深红色。他可能认为红色、橙色和黄色都
38、是绿色的色调。有时一个人不能区分绿色和蓝色。在极少数情况下,一个不幸的人看到的一切都是绿色的这真是一个奇怪的世界)以及第三段“Color blindness in human beings is a strange thing to explain. In a single eye there are millions of very small things called “cones”. These help us to see in a bright light and to tell difference between colors. There are also millions
39、of “rods”, but these are used for seeing when it is near dark. They show us shape but no color”(人类的色盲是一件很奇怪的事情。在一只眼睛里有数百万个被称为“视锥细胞”的非常小的东西。这些能帮助我们在明亮的光线下看清物体,并区分不同的颜色。还有数百万的“杆状体”,但它们是用来在接近黑暗时观察的。他们给我们看形状,但没有颜色)可知,本篇文章主要在介绍色盲以及我们的眼睛如何分辨不同的颜色和形状。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段“In a single eye there are mill
40、ions of very small things called “cones”. These help us to see in a bright light and to tell difference between colors”(在一只眼睛里有数百万个被称为“视锥细胞”的非常小的东西。这些能帮助我们在明亮的光线下看清物体,并区分不同的颜色)可知,cones可以帮助我们辨别颜色。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据文章第一段“About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women a
41、re luckier; only about one in two hundred is affected in this matter. Perhaps, after all, its safer to be driven by a woman!”(大约每100个男人中就有10个在某种程度上患有色盲。妇女是幸运的;大约只有百分之一的人受到这件事的影响。也许,毕竟,由一个女人开车更安全)可知,女性色盲比男性少。故选B项。【15题详解】细节理解题。根据文章第二段“There are different forms of color blindness.”(色盲有很多种种类)可知,色盲分为很多种,
42、不是每个人都有同样的色盲问题。故选A项。第二节 共5小题,每小题2分,满分10分根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Everyone knows that fish is good for health. _16_ But it seems that many people dont cook fish at home. Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year, but we eat twice as much fish in restaurants a
43、s at home. Buying, storing, and cooking fish isnt difficult. _17_ This text is about how to buy and cook fish in an easy way._18_ Fresh fish should smell sweet: you should feel that youre standing at the oceans edge. Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh. _19_ When you have bought a fi
44、sh and arrive home, youd better store the fish in the refrigerator if you dont cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two. Frozen fish isnt as tasty as the fresh one.There are many common methods used to cook fish. _20_ First, clean it and season it wit
45、h your choice of spices (调料).Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound. (A larger one will take more time.) Then, its ready to serve.A. Do not buy it.B. The easiest is to steam it.C. This is how you can do it.D. It just requires a litt
46、le knowledge.E. The fish will go bad within hours.F. When buying fish, you should first smell it.G. The fats in fish are thought to help prevent heart disease.【答案】16. G 17. D 18. F 19. A 20. B【解析】本文属于说明文,鱼是健康的食物。本文介绍了购买和烹饪鱼肉的方法。【16题详解】根据横线前句Everyone knows that fish is good for health.可知大家都知道鱼对人的健康有益
47、。由此可知,本句进一步解释说明鱼如何对健康有益。故G选项“鱼中的脂肪被认为有助于预防心脏病”符合语境,故选G。【17题详解】根据上文Buying, storing, and cooking fish isnt difficult.(购买、储存和烹饪鱼并不困难)以及后文This text is about how to buy and cook fish in an easy way.(这篇文章是关于如何以一种简单的方式购买和烹饪鱼)由此可知,上文告诉我们购买存储和烹饪鱼肉并不难,只需要了解相关的知识,文章就是对如何烹饪鱼进行说明的。故D选项“需要我们了解相关的知识”符合语境,故选D。【18题详
48、解】根据后文Fresh fish should smell sweet: you should feel that youre standing at the oceans edge.可知新鲜的鱼闻起来应该很香:你要能感觉到自己就像站在海边一样。由此可知,说明本段告诉我们买鱼的时候要先闻闻味道。故F选项“买鱼时,首先要闻一闻”符合语境,故选F。【19题详解】根据上文Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh.可知任何鱼腥味或强烈的气味都意味着鱼不新鲜。由此可知,味道浓郁的鱼不新鲜,不要买。故A选项“不要买”符合语境,故选A。【20题详
49、解】根据后文First, clean it and season it with your choice of spices (调料).Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound. (A larger one will take more time.) Then, its ready to serve.可知首先,清洗它,用你喜欢的香料调味。把整条鱼放在盘子里,如果重约一磅,在蒸锅里蒸8到10分钟。(大一点的要花更多的时间)然后
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
