河北省邯郸市2022届高三上学期 开学摸底英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省邯郸市2022届高三上学期 开学摸底英语试题 WORD版含解析 河北省 邯郸市 2022 届高三 上学 开学 摸底 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届河北省邯郸市高三上学期 开学摸底英语试题(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1. 本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2. 答卷前,考生务必将自己的姓名、班级、考场号、座位号填写在答题卡上。3. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一
2、节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does Alex like the new movie?A. It is excellent. B. The story is dull. C. It has too much action.2. What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Manager and cus
3、tomer. C. Interviewer and interviewee.3. When will the speakers meet?A. At 7:00. B. At 6:50. C. At 6:40.4. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. In a clothing shop. C. In the office.5. What are the mans favorite animals?A. Foxes. B. Monkeys. C. Elephants.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分
4、22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why is Susie going to Beijing?A. To see video games. B. To buy a robot. C. To attend a trade show.7. What does Susie care about?A. Sightseeing. B. Technology. C. Trade.听
5、第7段材料,回答第8至10题。8. What is the womans problem?A. Her sink doesnt work. B. Her kitchen is broken. C. Her apartment is in a mess.9. When does the woman expect a repairman to come over?A. Today. B. Tomorrow. C. Any time.10. What is the woman doing in this conversation?A. Making a complaint. B. Making an
6、 appointment. C. Giving a suggestion.听第8段材料,回答第11至13题。11. How long has the man moved here?A. A few days. B. A few weeks. C. Just one day.12. What does the mans son want to do at college?A. Study hard. B. Play football. C. Make friends.13. What will the man do tomorrow?A. Drop in on the woman. B. Pic
7、k up his son. C. Visit the school.听第9段材料,回答第14至17题。14. Where is Susan now?A. In San Francisco. B. In Seattle. C. In Austin.15. Why does the woman make the phone?A. To rent a room. B. To talk about an ad. C. To move to Texas.16. How much will the woman have to pay if she wants to rent a room for six
8、months?A. $1200. B. $1400. C. $1600.17. What will Susan do while visiting Seattle?A. Visit a friend there. B. See the room for herself. C. Arrange her new job.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the speaker talking about?A. An interesting museum. B. An old post office. C. A school project.19. What can be
9、learned from watching videos in the theater?A. Old mails in the past. B. The processing of mails. C. The making of stamps.20. What is one of the most interesting things of a package?A. The shape of it. B. The size of it. C. The stamp on it.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B
10、、C、D四个选项中选出最佳选项。AShopping in SingaporeOrchard RoadSurrounded by local and international department stores and big malls on both the ends, Orchard Road is the most famous spot for best shopping in Singapore. From budget clothes and electronics to discount stores for high-end fashion labels and housew
11、ares, you can find everything under one roof.Timings: Most of the stores and markets open from 9 or 10 a.m., and close by 10 p.m. But on every Saturday, almost all the shops extend the shopping hours till 11 p.m.Marina BayKnown for being the most glorious attraction, the area of Marina Bay is home t
12、o a lot of famous malls in Singapore. From local brands to international ones which you may have never heard of, everything can be spotted here at a price you might not have to think about twice.Timings: While most malls stay open from 10 a.m. to 10 p.m., the shops here stay open till 11 p.m. every
13、day, and till 11:30 p.m. on Friday and Saturday.ChinatownThis market area is one of the most fascinating and best shopping places in Singapore for those on a budget. It is certainly a great place to buy spices, souvenirs, and clothes. Also, you can heartily bargain here until you feel satisfied with
14、 your buy!Timings: While some stores stay open till 6 p. m., some close late in the night by 11 p. m.Little IndiaThe most colorful and active place for shopping in Singapore, Little India is a paradise for every tourist looking to shop his or her heart out. The easy connectivity of the lanes makes s
15、hopping and walking around a cakewalk. From spices and rich sari fabrics to flowers, jewellery, and silverware, you can find anything here!Timings: While the Mustafa Centre stays open for 24 hours, the other shops mostly remain open till 10 p.m.1. What is the common feature of Orchard Road and Marin
16、a Bay?A. They feature local brands.B. Both have a full range of goods.C. They have the same business hours.D. Both are open seven days a week.2. How do customers usually feel while bargaining in Chinatown?A. Joyful.B. Tough.C Ashamed.D. Exhausted.3. Where could you go if you want to buy something af
17、ter midnight?A. Orchard Road.B. Marina Bay.C. Chinatown.D. Little India.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文,介绍了新加坡的四个购物中心。【1题详解】细节理解题。根据第一部分中“you can find everything under one roof(你可以在同一屋檐下找到所有的东西)”和第二部分中“everything can be spotted here(这里什么都能看到)”可知,这两个地方的商品类型都很齐全。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Chinatown部分的“you ca
18、n heartily bargain here until you feel satisfied with your buy(您可以在这里尽情地讨价还价,直到您满意为止)”可知,在这里讨价还价是一件很痛快、很享受的事。故选A。【3题详解】细节理解题。对比每个购物中心的Timings部分,且根据最后一部分的“While the Mustafa Centre stays open for 24 hours, the other shops mostly remain open till 10 p.m.(Mustafa中心24小时营业,其他商店大多营业到晚上10点)”可知,四个地方只有位于Littl
19、e India的Mustafa Centre是24小时营业的,所以午夜后购物应选择这个地方。故选D。BThe last year has been unbelievably tough for so many people. Theres been a mix of insecurity and fear, as well as grief for those whove lost loved ones due to COVID-19. And with the pandemic (流行病) being far from over, people are continuing to strug
20、gle and in need of a smile.With this in mind, we wanted to share the story of Jaden Hayes, whose take on sadness and anxiety is totally refreshing.When Jaden Hayes was only 4 years old, his dad passed away. Two years later his mom died in her sleep. “I tried and I tried to get her awake I couldnt,”
21、the orphan (孤儿) explained in an interview. However, in his grief he realized how difficult it was for him to see others around him feeling sad. So he wanted to do something to make them smile. With the help of his aunt and guardian at the time, Barbara DiCola, he went and bought lots of little toys
22、to hand out to passers-by in Savannah, Georgia, whom he felt needed to have their spirits raised.All little Jaden Hayes wants in return is to make people smile. Unsurprisingly his efforts have worked! “Its like absolute joy came out of this child, and the more people that he made smile, the more thi
23、s light shone,” explained his aunt. While he readily admitted that he was still sad about his mothers death, the smile mission had given him a sense of purpose.Now, a few years later, Jaden is still keeping up his good work. His Facebook page, Jadens Journey, describes how this young “smile maker” i
24、s still bringing joy to others.His initial aim was to make 33,000 people smile through his kind gesture, but by spreading his story were pretty sure hes managed to inspire many more smiles and perhaps a few tears.4. What is the probable meaning of the underlined word “take” in Paragraph 2?A. Influen
25、ce.B. Experience.C. Suggestion.D. Interpretation.5. What do we know about Jaden Hayes?A. He gives toys to anyone passing by.B. He wants people around him to be happy.C. He forgets the pain of his mothers death.D. He does his good work without expecting anything in return.6. What does the author mean
26、 to do by telling the story of Jaden Hayes?A. To encourage people to cheer up.B. To call on people to do good things.C. To introduce Jaden Hayes to the public.D. To praise those who make people smile.7. What is the title for this text?A. A Time Full of GriefB. Ways Out of SadnessC. An Orphan Who Spr
27、eads JoyD. Kindness That Requires No Return【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文,讲述了一个孤儿克服了自己的悲伤,为他人带来微笑的故事。【4题详解】词句猜测题。划线词所在句为第一段与下文内容之间的过渡句,划线词是对下文故事的一个概括,根据下文内容可知,这个故事讲述了Jaden Hayes对悲伤和焦虑的不同诠释。故D选项Interpretation“理解,诠释”符合语境。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“However, in his grief he realized how difficult it
28、 was for him to see others around him feeling sad.”( 然而,在他的悲伤中,他意识到对他来说,看到周围的人感到悲伤是多么困难)以及第四段中“All little Jaden Hayes wants in return is to make people smile”( 小Jaden Hayes想要的回报就是让人们微笑)等可知,Jaden Hayes不愿意看到别人悲伤,希望看到人们的笑脸。故选B。【6题详解】推理判断题 。根据第一段中“people are continuing to struggle and in need of a smile
29、”( 人们在继续奋斗,需要微笑)以及第二段内容可知,作者讲述Jaden Hayes的故事是为了让人们从不同角度理解并克服失去亲人的悲伤,用微笑面对生活,所以作者鼓励人们振作起来。故选A。【7题详解】主旨大意题。本文主要讲述了一个孤儿用赠送玩具的方式给需要的人带来快乐和微笑,因此C选项An Orphan Who Spreads Joy(一个传播欢乐的孤儿)可作为最好的题目。故选C。CKite surfing is a sport that takes place on the surface of the water, on top of boards that are similar in d
30、esign to wakeboards (尾波滑水板), with the surfer pulled by a kite. The popularity of kite surfing has grown, although it is rather difficult to master. Kite surfing uses the same equipment as kite boarding, but is generally given more to riding on top of waves, rather than on smaller lakes or other calm
31、 bodies of water.Early experiments in kite transportation took place through the 19th century, and at the dawn of the 20th century Samuel Cody crossed the English Channel using kites and a small boat. Kite surfing itself, however, wasnt really born until the late 1970s. Beginning in that decade, mor
32、e people became involved in using kites for personal transport and sport. Kite technology itself advanced enormously during the 1970s, with kites becoming much more controllable.The early kite surfing was rather accidental, but innovators continued to develop the technology to make it easier to cont
33、rol and safer. By the late 1990s, kite surfing was becoming popular off the coast of Maui, France and throughout the world. In 1997, a special kite system was built specifically for kite surfing, which helped kite surfing into the mainstream.Because of the high speeds and the dangers, it is generall
34、y recommended that would-be kite surfers take at least a few basic classes to learn the fundamentals. The main attraction of kite surfing is the potential for amazing tricks. The kite allows the surfer to experience enormous jumps, flying through the air for large distances before hitting the water
35、in a controlled fashion. Like skateboarding, kite surfing makes use of a number of board grabs, with complex tricks possible due to the long period of time the surfer can remain in the air.8. What does the author mainly intend to tell us in Paragraph 1?A. What is kite surfing.B. Where to go kite sur
36、fing.C. How to enjoy kite surfing.D. Why people like kite surfing.9. In the 19th century, people intended to use kite for _.A. sportB. experimentC. entertainmentD. transportation10. What can we know from the third paragraph?A. Kite surfing often leads to accidents.B. Maui is home to kite surfing.C.
37、Kite control is the key to kite surfing.D. Kite surfing came into being in the 1990s.11. What is most charming for people surfing?A. Its potential for tricks.B. Its long time in the air.C. Its speed across the water.D. Its big distance over the water.【答案】8. A 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文,介绍了风筝冲浪的
38、出现、发展以及特点。【8题详解】主旨大意题。根据第一段中“Kite surfing is a sport”( 风筝冲浪是一项运动)以及“Kite surfing uses the same equipment”(风筝冲浪使用同样的设备)等可知,本段是对风筝冲浪的概念进行解释。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“Early experiments in kite transportation took place through the 19th century”( 风筝运输的早期实验发生在19世纪)可知,风筝运输的早期实验贯穿了整个19世纪。所以当时的人们试图把风筝作为交通工具使用。
39、故选D。【10题详解】推理判断题。根据第三段中“but innovators continued to develop the technology to make it easier to control and safer”(但创新者继续发展这项技术,使其更容易控制和更安全)以及“In 1997, a special kite system was built specifically for kite surfing, which helped kite surfing into the mainstream.”( 1997年,一种专门为风筝冲浪设计的特殊风筝系统问世,帮助风筝冲浪成为主
40、流)可知,风筝的控制是风筝冲浪的关键。故选C。【11题详解】细节理解题。根据第四段中“The main attraction of kite surfing is the potential for amazing tricks.”(风筝冲浪的主要吸引人的地方是它可能会有惊人的技巧)可知,风筝冲浪最吸引人的地方是它潜在的惊人绝技。故选A。DResearchers found that those with strong, close bonds with their friends at age 15 were more likely to be healthy and happy later
41、. Importantly, popularitydefined as lots of people liking you generally, but not closelywasnt found to have the same benefit as close friends. “Close friendship strength in mid-adolescence predicted relative increases in self-worth and decreases in anxiety and depressive symptoms by early adulthood,
42、” according to the authors of the study. Popularity actually had the oppositenegativeeffect.The University of Virginia researchers who ran the study followed the 169 subjects every year for a decade, which means that their data are pretty strong. The scientists werent relying on recollections (回忆) o
43、f the types of relationships people had years later; they got data in real time from their subjects as they grew and matured.Each year, the subjects spoke to the researchers about their friendswho their besties (好朋友) were and what their relationships were like with other friends. Through interviews
44、and assessments, they were asked about “anxiety, social acceptance, self-worth and symptoms of depression; teens close friends also reported on their friendships and were interviewed,” according to the release.Then the researchers analyzed the 10 years of data to understand how people handle stress
45、over time. Those who were merely popular did worse on several measures of mental health compared to people with strong high school friendships.The study shows that being well-liked by a large group of people cannot take the place of forming deep, supportive friendships. Because these experiences sta
46、y with us, over and above what happens later. As technology makes it increasingly easy to build a social network of ordinary friends, focusing time and attention on cultivating close connections with a few individuals should be a priority.12. What makes the result of this study reliable?A. A variety
47、 of experiments.B. Ten years of following up.C. Cooperation of participants.D. The high level of the researchers.13. What does the author intend to tell us in Paragraph 3?A. How the data are collected.B. Who are interviewed each year.C. What the study concentrates on.D. Why close friends are importa
48、nt.14. Which might be the authors suggestion?A. Use modern technology.B. Make some close friends.C. Increase your popularity.D. Make as many friends as possible.15. In which section of the Internet can you find this text?A. Technology and Life.B. Schools and Families.C. Health and Psychology.D. Netw
49、ork and Security.【答案】12. B 13. A 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了研究人员通过十年的跟踪发现高中时期交的亲密朋友比普通朋友对青少年未来的生活意义更大。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“The University of Virginia researchers who ran the study followed the 169 subjects every year for a decade, which means that their data are pretty strong.(弗吉尼亚大学的研究人员十年来每年
50、都跟踪这169个实验对象, 这意味着他们的数据非常可靠)”可知,这项研究对169名参与者进行了长达十年的跟踪,所以他们的研究很可靠。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第三段中“Each year, the subjects spoke to the researchers about their friends(每年,这些研究对象和研究人员谈论他们的朋友)”以及“Through interviews and assessments(通过采访和评估)”等可知,本段主要想告诉我们信息收集的方法和途径。故选A。【14题详解】推理判断题。根据第五段中最后一句的“As technology make
51、s it increasingly easy to build a social network of ordinary friends, focusing time and attention on cultivating close connections with a few individuals should be a priority.(因为科技使得建立一个普通朋友的社交网络越来越容易,集中时间和精力和几个人培养亲密关系应该是首先考虑的事情)”可知,作者建议,优先考虑把时间和精力放在培养几个亲密朋友上。故选B。【15题详解】推理判断题。根据第一段中“Researchers foun
52、d that those with strong, close bonds with their friends at age 15 were more likely to be healthy and happy later.(研究人员发现,那些在15岁时与朋友关系密切的人未来身体健康和幸福的可能性最大)”可知,本文主要讲述与朋友的亲密关系影响着青少年未来的健康和幸福。所以本文最有可能出自健康和心理栏目。故选C。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Black Friday is celebrat
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
王常申:我们有挑战3M口罩的决心.pdf
