新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 4 MEETING THE MUSE (二) USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT MEETING THE MUSE 二 USING LANGUAGE WORD版含解析 新教材 2021 2022 外研版 英语 选择性
- 资源描述:
-
1、Unit4 课下题型练(二) Using language.阅读理解ASamuel Osmond is a 19yearold law student from Cornwall, England.He never studied the piano.However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.He learns a piece of music by listening to
2、 it in parts.Then he thinks about the notes(音符) in his head.Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata (奏鸣曲) by Beethoven.He surprised everyone around him.Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable.
3、They say his ability is very rare, but Samuel doesnt even realise that what he can do is special.Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead.Now, he studies law and music.Samuel cant understand why everyone is so surpr
4、ised.“I grew up with music.My mother played the piano and my father played the guitar.About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons.It comes easily to me I hear the notes and can bear them in mindeach and every not
5、e,” says Samuel.Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college.The piece had more than a thousand notes.The audience was impressed by his amazing performance.He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it.Samuel says confidently
6、, “Its all about super memory I guess I have that gift.”However, Samuels ability to remember things doesnt stop with music.His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word.Samuel is still only a teenager.He doesnt
7、know what he wants to do in the future.For now, he is just happy to play beautiful music and continue his studies.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章叙述了一个音乐天才塞缪尔奥斯蒙德的故事。1What is special about Samuel Osmond?AHe can write down the note he hears.BHe is a top student at the law school.CHe has a gift for writing music.DHe
8、can play the musical piece he hears.解析:选D细节理解题。根据第一段中的He never studied the piano.However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.可知, 塞缪尔从未学过钢琴,却能把听到的乐曲弹奏出来,这是他的特殊之处。2Everyone around Samuel was surprised because he .A
9、received a good early education in musicBcould play the guitar better than his fatherCplayed the guitar and the piano perfectlyDcould play the piano without reading music解析:选D细节理解题。根据第一段中的He learns a piece of music by listening to it in parts.Then he thinks about the notes (音符) in his head.Two years
10、 ago, he played his first piece Moonlight Sonata (奏鸣曲) by Beethoven.He surprised everyone around him.可知,他只是通过听一首曲子,然后凭着记忆把它弹奏出来,这使大家感到惊讶。3What can we infer about Samuel in Paragraph 4?AHe became famous during a special event at his college.BHe plays the piano better than many professional pianists.C
11、He is proud of his ability to remember things accurately.DHe impressed the audience by playing all the musical pieces.解析:选C推理判断题。根据第四段内容可知,他现在正在学习一首很难的曲子,而这首曲子是许多专业钢琴家都演奏不了的。塞缪尔自信地认为他有这个天赋。由此可知,他对自己的记忆力是很自豪的。4Which of the following can be the best title for the passage?AThe Qualities of a MusicianBT
12、he Story of a Musical TalentCThe Importance of Early EducationDThe Relationship between Memory and Music解析:选B标题归纳题。根据第一段中的He never studied the piano.However,he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.及全文内容可知,本文围绕着塞缪尔的特殊天
13、赋进行描述,因此本文讲述了一个音乐天才的故事。BLa Belle Personne is boring,but I love it.The 2008 French film features extremely softened and washedout colors,a relatively uneventful plotline,and lifeless performances from the main characters,all of which give the film its unique charm.The plain beauty of La Belle Personn
14、e comes not from its extremely unique plot,but rather its literary elements.Of course,the film is visually pretty lacking in liveliness.An editor must have purposely and smartly dealt with every single shot.The dominating colors in each of these shots are a vivid black,grey and white,making for a me
15、lancholic(忧郁的) atmosphere.While one could easily view this lack of vividness as exhausting,I would argue that it makes for a beautifully unconventional cinematic experience.There are no artificial mental spark stimulated by the visuals,and the viewers must therefore sit with themselves for an hour a
16、nd a half,reflecting on what the piece personally means to them and how it genuinely makes them feel.Aside from a few major plot points,nothing terribly remarkable happens in La Belle Personne.Its more like a lazy river under grey skies where the water is slightly too cold.But if you relax,your body
17、 temperature adjusts and you can sit back and just enjoy the ride.Although our current world may be both literally and symbolically on fire,its no secret that campus life in and of itself is considerably more boring than usual.With no parties to attend,most classes online,and the majority of clubs l
18、imited to Zoom Meetings,waking up every day might feel a bit more tedious.However,just like La Belle Personne has shown us,its important to appreciate your environment for what it is.In terms of campus life,sometimes its not so horrible for things to be slowpaced,as it allows space for reflection an
19、d being present.语篇解读:本文是一篇议论文。作者通过分析法国电影美丽的人的艺术特点, 阐述自己的观影感受, 并建议读者放慢生活节奏, 积极乐观地面对枯燥的校园生活。5What do we know about La Belle Personne from the first paragraph?AIt enjoys high popularity.BIt owns special artistic charm.CIt applies modern techniques.DIt features lively performances.解析:选B细节理解题。根据第一段中的all
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545871.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
