新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 5 REVEALING NATURE (三) DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT REVEALING NATURE 三 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析 新教材 2021 2022 外研版 英语
- 资源描述:
-
1、Unit5 课下题型练(三) Developing ideas.阅读理解AAnimals can move from place to place, but plants cannot.When an animal is under attack, it can run away or fight back.Plants certainly cannot run away, and they lack teeth and claws.But plants can defend themselves by using both physical and chemical means.Some p
2、lants have their own ways to keep animals away.For example, the leaves of the holly plant have sharp spines (刺) that discourage grasseating animals.Holly on lower branches have more spines than leaves on upper branches.This is because the lower leaves are easier for most animals to reach.Some plants
3、, such as the oak tree, have thick and hard leaves that are difficult for animals to eat.Some grass may contain a sandy material;eating such grass wears down the animals teeth.Many plants also have chemical defenses.Some plants produce chemicals that taste bitter or cause an unpleasant reaction.Some
4、 plants may fight against an attack by increasing the production of these chemicals.When a caterpillar (毛虫) bites a tobacco leaf, the leaf produces a chemical messenger.This messenger sends the roots the information to produce more nicotine.The higher levels of nicotine discourage the caterpillar.Ma
5、ny plants depend on both physical and chemical defenses.A certain plant in China, for instance, has prickly (多刺的) leaves, and each prickle contains poisonous venom (毒液)A single experience with this kind of plant will teach an animal to stay away from it in the future.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了不能移动的植物是如何保护自
6、己的,有些植物采取了物理方法,有些采取了化学方法。1The leaves of the holly plant have more spines on the lower branches because most animals_.Aare not tall enoughBlike the lower leaves onlyCare not clever enoughDcan get the lower leaves easily解析:选D细节理解题。根据文章第二段中的This is because the lower leaves are easier for most animals t
7、o reach.可知,冬青树底部叶子上的刺比上部多的原因是动物更容易够到底部的叶子。2To defend themselves, oak trees use _.Achemical meansBphysical meansCbitter chemicals Dsandy materials解析:选B细节理解题。根据第三段中的Some plants, such as the oak tree, have thick and hard leaves that are difficult for animals to eat.可知,橡树的叶子又厚又硬,很难被动物吃掉。所以橡树使用的是物理方法来保护自
8、己。故B项正确。3How does tobacco protect itself against an attack from a caterpillar?AIts leaves fight against the attack by physical means.BIts roots send a messenger to discourage the caterpillar.CIts roots increase the production of nicotine when it is attacked.DIts leaves produce poisonous sand to driv
9、e the caterpillar away.解析:选C细节理解题。根据第四段中的When a caterpillar (毛虫) bites a tobacco leaf, the leaf produces a chemical messenger.This messenger sends the roots the information to produce more nicotine.The higher levels of nicotine discourage the caterpillar.可知,当毛毛虫叮咬烟叶时,烟叶会产生一种化学信使,这个信使会把信息传送到树根以分泌出更多的
10、尼古丁来驱赶毛毛虫。4What would be the best title for this passage?APlants and AnimalsBHow Plants Defend ThemselvesCAttacks and DefensesDHow Animals Eat Plants Leaves解析:选B标题归纳题。本文主要讲述了不能移动的植物是如何保护自己的,有些植物采取了物理方法,有些采取了化学方法。BThere is a picture: A polar bear is lying lifeless on a beach.On the shore, in the back
11、ground, stand three guards, talking to each other.One of them has a deadly weapon hanging casually on his shoulder.This powerful image has made people question the motivation for this kind of tourism, or ecotourism.Does our proximity (接近) to large animals in the wild, frequently fueled by a desire f
12、or exciting images, lead to such animals becoming accustomed to human contact? If that is the case, surely the losing side will end up paying the ultimate price for such proximity.To my sorrow, I have recently returned from a trip to Svalbard, and indeed stood two weeks ago on the very beach where t
13、he bear was shot.The bears death should never have happened.Was the beach examined beforehand? Was there access to flares (照明弹) to scare off a bear that appeared suddenly? These are standard measures for any operator.The incident is probably the result of a terrible systematic failure.Nevertheless,
14、the incident should not negate the value of ecotourism.In its best form, this kind of travel has very little impact, or indeed has a positive effect, on the environment where it takes place.This can be by making financial donations to conservation groups, providing income to local communities, or en
15、suring protection of certain areas or animals.In Svalbard,visitors become ambassadors for the endangered polar bear,increasing awareness of the fact that the far greater danger they are facing is the sea ice melt in the Arctic Ocean.Ecotourism is an expanding market that brings benefits as well as c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545876.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
