新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册单元检测:UNIT 1 TEENAGE LIFE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册单元检测:UNIT 1TEENAGE LIFE WORD版含解析 新教材 2021 2022
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(二)(Unit 1)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Tony, thank you for bringing those old coins today. They really helpe
2、d to bring our history class to life. M: Youre welcome, Miss. W: Dont forget to take them home with you tonight. 1. Where does the conversation take place? A. At school. B. At home. C. At a shop. 答案: AText 2M: Mum, can Peter and I swim at the pool in our backyard, please? W: Youd better not, Jimmy.
3、The summer days are already gone. Youll catch a cold. 2. Whats the season now? A. Summer. B. Fall. C. Winter. 答案: BText 3W: I need to return these library books today. Do you want to come with me? M: No. The downtown library doesnt even open on Sundays. Id rather go tomorrow so I can check out some
4、new books for myself. 3. When does the man want to go to the library? A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday. 答案: CText 4W: The fire is getting a little low. Why dont you grab some more wood from outside? M: I think we can hold off a little longer. Just turn over the wood thats already in there,
5、 and it will burn for another 20 minutes at least. 4. What does the woman suggest the man do? A. Turn up the gas in the fireplace. B. Get some more wood from outside. C. Let the wood burn a bit more. 答案: BText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M
6、: Maybe a stomachache or headache? W: Neither. The noise almost drove me mad. 5. Why didnt Mary sleep well? A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒
7、钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Shall we go to the youth club on Saturday night? W: I cant. I have to write an article on Sunday, so I want to go to bed early tomorrow. Anyway, I havent got much money. Why dont you come round and watch a DVD with a pizza or something? M: O
8、h, come on! Your sister will be back from university for the weekend. Shell want to go to the club. W: Yeah, OK! Im sure shell lend me some money. Ill try and finish the article tonight. 6. What will the man do on Saturday night? A. Pick up the womans sister. B. Watch a DVD. C. Go to a club. 答案: C7.
9、 What day is it today? A. Friday. B. Saturday. C. Sunday. 答案: AText 7W: Hey, do you know if its possible to get to Los Angeles from San Francisco by train? M: But why dont you fly? Its much faster and costs about the same. W: No way! I hate flying. Do you know how long the train takes? M: Well, the
10、quickest route is through the center of California. You can start in Sacramento. But its not a very good route. If you take the train along the coast, it is much more beautiful. Its a great way to see California. W: Well, I dont care about that. I just need to get to Los Angeles and back. My cousins
11、 wedding is next month. 听第7段材料, 回答第8、9题。8. Where does the woman plan to go? A. San Francisco. B. Sacramento. C. Los Angeles. 答案: C9. What is the best way to see California according to the man? A. Go there by plane. B. Take the train along the coast. C. Go through the center of California. 答案: B听第8段
12、材料, 回答第1012题。Text 8M: Now we have five-day classes every week, so we have more spare time than before. W: How do you spend your spare time, Tom? M: I have much interest in playing the violin and Ill continue to practice playing it. W: Do you often take part in the concert? M: Yes. I like to go liste
13、ning to some music. At present my major purpose is to learn from others. W: Do you like classical music or pop? M: I like both. How do you spend your spare time then, Lily? W: Playing the piano is my favourite activity. M: Our hobbies are similar to each other. I hope we can often exchange experienc
14、e together. W: So do I, but Im weak in the theory of music. M: Me, too. Would you like to go with me to my uncles? Hes a professor of music. W: Im glad to go with you. I would ask him for his advice. 10. Why does the man like to go listening to music? A. To make new friends. B. To kill time. C. To l
15、earn from others. 答案: C11. What hobby do the speakers share? A. Going to concerts. B. Playing musical instruments. C. Listening to pop music. 答案: B12. How will the speakers improve their theory of music? A. By turning to the mans uncle for advice. B. By practising playing music every day. C. By exch
16、anging experience with each other. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Is that a new computer? W: Yeah. My grandpa gave it to me as a graduation gift. Isnt it nice? M: It is. I cant believe its so thin! What kind of computer is it? W: Its an Apple MacBook Air. Its very lightweight and has a bunch of buil
17、t-in apps. I couldnt be happier with it. M: Do they have any other colors besides that one? W: I dont know. I like this color. Ive ordered a pink cover for it, but it wont arrive for a couple of weeks. M: Does the computer have a disk drive? W: No, it doesnt, but I dont need one. All of my documents
18、 are online. M: Well, youre very lucky. It will be great to have this when you start looking for jobs. W: I already have. Today, I spent the day at the cafe working on my resume. This computer has great battery life. M: Well, thats good. But the cafe near here is always so crowded. W: I know. But I
19、like to work in busy cafes. The noise reminds me that everyone else is working hard, so I work hard, too. 13. How did the woman get the computer? A. She ordered it. B. She borrowed it. C. It was a gift. 答案: C14. What surprises the man about the computer? A. The size. B. The price. C. The color. 答案:
20、A15. What did the woman do in the cafe today? A. She talked with a friend. B. She worked on her resume. C. She looked for a job there. 答案: B16. How does the woman feel about noisy cafes? A. She dislikes the noise. B. She ignores the noise. C. She is inspired by the noise. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text
21、 10New types of electronics are changing the way people listen to music. But studies show these new tools may be causing hearing loss in many people. Researchers from Zogby International did a study for the American Speech-language-hearing Association. It involved 300 high school students and 1, 000
22、 adults. They were asked about their use of portable music players. Some of the most popular are iPhones, CD players, and portable laptop computers. 30% of the students and 40% of the adults said they set the sound level at high on their players. More than half the students said they would probably
23、not limit their listening time. And about a third said they were not likely to reduce the sound level. The study found that more than half of the students and less than 40% of the adults had at least one kind of hearing loss. Experts say hearing any sound above a level of 90Hz for long periods may c
24、ause some hearing loss. But most portable music players can produce sound up to a level of 120Hz. Studies show that hearing loss may not be apparent for years. But once it happens, it is permanent. About 30 million Americans have some hearing loss, and one third of them lost their hearing as a resul
25、t of loud noise. 17. What is the talk mainly about? A. A history of electronics. B. Hearing loss caused by loud music. C. Different ways to listen to music. 答案: B18. How many students involved in the study probably set no limit on their listening time? A. Over 150. B. About 120. C. Around 300. 答案: A
26、19. Who was asked about their use of music players? A. Only students. B. Only adults. C. Both students and adults. 答案: C20. What do studies show about hearing loss? A. It happens very quickly. B. It will last throughout your life. C. It is caused by noise below level 90. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分50分)第一节
27、(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AWhen asked to point out several things that are most important to themselves, many put friends ahead of homes, jobs, clothes and cars. A true friendship carries a long history of experience that determines who we are and keeps us connect
28、ed. It is a treasure we should protect. Unfortunately, the better friends you are, the more probably youll have disagreements. And the result can be what you dont wantan end to the relationship. The good news is that most troubled friendships can be mended. First, dont let your pride get in your way
29、. Most of us can forgive each other when differences are brought out in the open. Second, apologize when youre wrong even if youve been wronged. Over the course of a friendship, even the best people make mistakes. Sometimes, it may be best if the wronged person takes the lead and apologizes. When yo
30、u apologize, give your friend a chance to admit(承认) that he has been wrong. Third, see things from your friends point of view. And finally, accept that friendships change as our needs and lifestyle change. Making friends can sometimes seem easy. The hard part is keeping the connections strong during
31、 the natural ups and downs that have an effect on all relationships. My suggestion: consider friendship as an honor and a gift, and worth the effort to treasure and nurture(培养). 【语篇概述】文章介绍友谊的重要性, 也说明友谊是很容易破碎的, 但是也可以修复, 作者介绍了几个修复友谊的方式。21. What would be the best title for the passage? A. Easy Ways to
32、Make FriendsB. Ups and Downs in FriendshipC. How to Mend A Troubled FriendshipD. How to Take The Lead in Making Friends【解析】选C。 主旨大意题。从第三段的句子: The good news is that most troubled friendships can be mended. 可知, 作者写这篇文章是想告诉我们怎么修复友谊, 故选C。22. The “wronged person” underlined in the passage refers to a per
33、son _. A. who has been mistaken for anotherB. who has been blamed unfairlyC. who has treated friends badlyD. who has admitted his mistakes【解析】选B。 词义猜测题。由文中第三段语句apologize when youre wrong even if youve been wronged(当你错的时候要道歉即使你被冤枉。), 再根据后面When you apologize, give your friend a chance to admit that he
34、 has been wrong. (当你道歉的时候, 要给你朋友一个改正错误的机会), 可知此处的意思是“被冤枉的人”, 故选B。23. According to the passage, a friendship can be long only if _. A. we have much in commonB. we know our friends mistakesC. we treat our disagreements wiselyD. we have known one anothers desires【解析】选C。 推理判断题。根据第二、三段的内容可知, 只有明智地处理分歧, 友
35、谊才能长久, 故选C。24. What should we do if we follow the authors second suggestion? A. Make an apology first. B. Avoid making mistakes. C. Stick to our own points of view. D. Change our lifestyles. 【解析】选A。 细节理解题。由第三段作者提的第二点建议Second, apologize when youre wrong even if youve been wronged. (当你错的时候要道歉即使你被冤枉。)可
36、知, 故选A。BTeens and younger children are reading a lot less for fun, according to a Common Sense Media report published on Monday. While the decline over the past decade is steep for teen readers, some data in the report shows that reading remains a big part of many childrens lives, and indicates how
37、parents might help encourage more reading. According to the reports key findings, “the proportion (比例) who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today. ”The report data shows that plea
38、sure reading levels for younger children, ages 2-8, remain largely the same. But the amount of time spent in reading each session has declined, from closer to an hour or more to closer to a half hour per session. When it comes to technology and reading, the report does little to counsel (建议) parents
39、 looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading. It does point out that many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns about increased screen time. The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important
40、 guides for their kids when it comes to reading. Data shows that kids and teens who do read frequently, compared to infrequent readers, have more books in the home, more books purchased for them, parents who read more often, and parents who set aside time for them to read. As the end of school appro
41、aches, and school vacation reading lists loom (逼近) ahead, parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore. 【语篇概述】本文是一篇说明文。据本周一Common Sense Media公布的报告显示, 青少年和年幼的孩子们现在很少为了乐趣而读书。文章从阅读乐趣、阅读时长、阅读方式和父母对孩子阅读的影响等角度展示了该报告的内容。
42、25. What is the Common Sense Media report probably about? A. Childrens reading habits. B. Quality of childrens books. C. Childrens after-class activities. D. Parent-child relationships. 【解析】选A。主旨大意题。由文章第一段并结合整篇文章对孩子们阅读的乐趣、阅读时长、阅读方式和父母对孩子阅读的影响等的描述可知, 报告主要是关于孩子们的阅读习惯。26. Where can you find the data th
43、at best supports “children are reading a lot less for fun”? A. In Paragraph 2. B. In Paragraph 3. C. In Paragraph 4. D. In Paragraph 5. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段中的“the proportion who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percen
44、t and 27 percent respectively today”可知, 很少为乐趣而阅读的青少年的比例有所上升, 其中, 13岁的少年从1984年的8%上升到现在的22%, 17岁的青年从1984年的9%上升到现在的27%。这些数据正好支持了这一观点: 为乐趣而读书的人越来越少了。27. Why do many parents limit electronic reading? A. E-books are of poor quality. B. It could be a waste of time. C. It may harm childrens health. D. E-rea
45、ders are expensive. 【解析】选C。推理判断题。根据倒数第三段最后一句中的“many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns about increased screen time”可知, 许多家长仍然限制电子阅读, 主要是由于担心看电子屏幕的时间越来越多, 也就是担心会损害孩子们的健康。28. How should parents encourage their children to read more? A. Act as role models for them. B. Ask th
46、em to write book reports. C. Set up reading groups for them. D. Talk with their reading class teachers. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段第一句“The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading. ”可知, 有明显的证据表明,
47、父母为孩子们做榜样并为孩子们做重要指导能培养孩子的阅读习惯。也就是说, 父母可以通过给孩子们做榜样来鼓励孩子们阅读。CDeveloping healthy eating habits starts from childhood, therefore it is important for parents to teach and provide children with a healthy diet. DHSS administrator of the Bureau of Nutrition Services, Charlie Morris told KUAM News, “A health
48、y diet for a child consists of a lot of fruits and vegetables in the diet limiting the amount of simple sugars in the diet and high fat food and highly processed(加工的) food. ”This means staying away as much as possible from food such as chips, cookies, candies and sugary drinks, as all children need
49、to have meals which involve a well-balanced diet. Community nutritionist(营养学家) Thelma Romoso said, “The fruit, the vegetable, the grain, the protein, and also the milk, the diary product, so for the fruits its easy for a mother to go into the two plus three concept of fruits and vegetables or five a
50、 day. ”This concept means that there are at least two servings of fruits a day, three servings of vegetables a day which can be served for lunch and dinner. As for protein parents can make a variety of dishes from chicken, beef, fish or even dried beans to make sure the child gets three servings a d
51、ay. Morris said that the childs hunger level controls how much is eaten and the parent controls what and when the meal is offered, saying, “Mom needs to ensure that the food offered is good food for the child to eat and throughout the day depending on how active they are, snacks(零食) are not a bad th
52、ing, so the mom should offer good kinds of snacks. ”When it comes to preparing your childs lunch and snacks for school, make sure to keep in mind that the food you provide should not only be a source of energy but also be nutritionally beneficial such as fresh fruits, and whole grain bread. But pare
53、nts must be sure to remember that a good nutritional diet must be balanced with physical activity, namely it is important that children get outside and run around and play and get activity in addition to eating a good diet. 【语篇概述】文章描述了孩子们在饮食方面存在的诸多问题, 并呼吁父母们关注这些问题, 提高孩子的健康水平。29. What does the author
54、 intend to tell us in the text? A. Choose healthy food and snacks for your child. B. Fruits and vegetables are good for your child. C. Take steps to provide a good lunch for your child. D. Make various and delicious dishes for your child. 【解析】选A。主旨大意题。通读全文可知, 文章描述了孩子们在饮食方面存在的诸多问题, 并呼吁父母们关注这些问题, 提高孩子
55、的健康水平, 由此判断A选项正确。30. Which is NOT true when preparing your childs food for school? A. The food must provide energy as well as nutrition. B. Physical exercise is as important as a good diet. C. Running and playing when eating is beneficial. D. Fruits and whole grain foods should be included. 【解析】选 C。
56、推理判断题。根据最后一段But parents must be sure to remember that a good nutritional diet must be balanced with physical activity, namely it is important that children get outside and run around and play and get activity in addition to eating a good diet. 可知但家长必须记住, 良好的营养饮食必须与体育活动相平衡, 即除了饮食良好外, 孩子们外出跑步、玩耍和运动也是很
57、重要的, 而不是说在玩和跑的时候吃东西是有益处的, 故选C。31. It can be inferred from the text that _. A. fresh fruits are often ignored by childrenB. a good nutritional diet may cost too muchC. choosing healthy food is linked with incomeD. parents play an important role in childrens diet【解析】选D。 推理判断题。通读全文, 并根据最后一段的But parents
58、 must be sure to remember that a good nutritional diet must be balanced with physical activity, namely it is important that children get outside and run around and play and get activity in addition to eating a good diet. 但家长必须记住, 良好的营养饮食必须与体育活动相平衡, 即除了饮食良好外, 孩子们外出跑步、玩耍和运动也是很重要的。可知父母们在孩子的饮食方面起着重要的作用。
59、故D正确。D(2020天津高一检测)Senses That Work TogetherWhen we think about how our senses work, we usually imagine them operating separately: you sniff a flower, and the smell is delivered uninterrupted from nose to brain. However, its more complex than that. Most evidence for cross-modal perception (知觉) comes
60、from studies into sound and vision (视觉). But research that shows other senses crossing over is coming out all the time, and it seems that even sound and smell sometimes form an unlikely pairing. When New York researchers, Daniel Wesson and Donald Wilson, tried to find out the truth about a “mysterio
61、us” area of the brain called the olfactory tubercle(嗅结节), they had to deal with this fact. Originally, they only intended to measure how olfactory tubercle cells in mice responded to smell. But during testing, Wesson noticed that every time he put his coffee cup down, the mouse cells jumped in activ
62、ity. In fact, the olfactory tubercle is well-placed to receive both smell and sound information from the outside world. Later they found that among separate cells, most responded to a smell but a significant number were also active when a sound was made. Some cells even behaved differently when smel
63、l and sound were presented together, by increasing or decreasing their activity. Of course, mice arent people, so research team has been carrying out further experiments. They pulled together a group of people and gave them various drinks to smell. Participants were asked to sniff the drinks, and th
64、en match them to appropriate musical instruments and produce the notes at different levels. The results were interesting: the piano was regularly paired with fruity fragrances; strong smells sounded like the instruments that are made of metal. Further research found that listening to different sound
65、s can change your perceptions. Studying taste this time, the team ordered some special toffee (太妃糖) and put together “soundscapes” corresponding to bitterness and sweetness. Participants tasted similar pieces of toffee while listening to each soundscape, and found the toffee more bitter or sweeter,
66、depending on which soundtrack they were listening to. Studies like this are helping scientists correctly describe our understanding of the senses, and how the brain combines them with its advantage. The consequences are worth considering. Could we see musicians work together with chefs to produce so
67、und-improved food and drink? Will you be ordering a coffee with a soundtrack to bring out your favorite smell? Come to think of it, and that could be one thing you hope coffee shop chains dont get round to. 【语篇概述】当我们思考我们的感官是如何工作的时候, 我们通常会想象它们是分开运作的: 你嗅一朵花, 气味从鼻子到大脑都不受干扰。然而, 它比这要复杂得多。本文通过实验证明气味和声音是有联
68、系的, 以此证明各种感官是协调工作的。32. What does the underlined part in Paragraph 2 refer to? A. A lot of research focuses on the senses. B. There can be a link between sound and smell. C. Sound and vision are relatively easy to study. D. Evidence about the way senses work is hard to obtain. 【解析】选B。词义猜测题。根据第一段中的But
69、 research that shows other senses crossing over is coming out all the time, and it seems that even sound and smell sometimes form an unlikely pairing. 可知, 画线词的意思是“声音和气味之间可能有联系”。故B选项正确。33. In Wesson and Wilsons research, _. A. the mice were affected more significantly by soundB. the result confirmed
70、what the researchers had suspectedC. the connection between sound and smell was found by chanceD. the mice seemed to be afraid of certain sounds or smells【解析】选C。推理判断题。根据第二段中 Originally, they only intended to measure how olfactory tubercle cells in mice responded to smell. But during testing, Wesson
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545994.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
