分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课时检测:UNIT 2 TRAVELLING AROUND (二) READING AND THINKING WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:546035
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:67.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课时检测:UNIT TRAVELLING AROUND 二READING AND THINKING WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年
    资源描述:

    1、课下题型练(二)Reading and Thinking.阅读理解AAs summer approaches, many kids and teenagers may find that they have more time in hand.One great way to make use of the extra time is to go on an adventure and travel.Clearly, I am not a naturally adventurous person, but I have found that taking risks and challengi

    2、ng myself to explore and travel to unfamiliar places can be a very rewarding experience.Because I am usually quite busy during the school year, most of my travels take place during the summer.Over the past few summers, I have hiked in the Grand Canyon, explored Niagara Falls, and camped out in upsta

    3、te New York.Although these experiences are varied, they are similar in that they instill a sense of appreciation for nature and a more balanced view on life.When I hiked in the Grand Canyon, for example, I was in awe of the geological process that shaped the canyon.Adventures, of course, are not lim

    4、ited to hiking.There are many other choices, such as camping, volunteering in a foreign environment and travelling to different countries.In my opinion, adventures are more enjoyable with family or a few friends.There is a sense of bonding that one only gets through spending time together in outdoor

    5、 adventures.For example, when I was in Boy Scouts, I often went on weekend camping trips with my friends.When I came back from a Boy Scouts camping trip, I often was eager to go outside more and explore the parks and nature around me.Next fall, I will attend college.In the meantime, though, I hope t

    6、o make the most of my summer to explore and travel.Now, I am planning on hiking and camping out in Maine.When I visited Maine last fall, I was amazed by how beautiful it was, and I really hope to enjoy the beauty of nature.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了作者常常会在暑假外出旅行探险,并且收获不少。1We can learn from the first parag

    7、raph that the writer .Alikes travelling with his fatherBcant take good care of himselfChas never been to unfamiliar placesDlikes challenging himself by travelling解析:选D推理判断题。根据第一段中的I have found that taking risks and challenging myself to explore and travel to unfamiliar places can be a very rewarding

    8、 experience可以推知,作者喜欢通过旅行挑战自己。2Which of the following can make your adventure more enjoyable according to the author?AExploring the parks.BGoing to different countries.CGoing on weekend camping trips.DTravelling with your parents or friends.解析:选D细节理解题。根据第三段中的In my opinion, adventures are more enjoyab

    9、le with family or a few friends.可知,和家人或朋友一起旅行会更快乐。3In the coming summer, the writer will Ago to collegeBvisit close friendsCgo on an adventureDcamp out in upstate New York again解析:选C细节理解题。根据最后一段内容可知,今年夏天,作者要继续旅行,享受冒险。4The writer probably is Aa friendly guideBa college studentCa warmhearted teacherDa

    10、 school student解析:选D推理判断题。根据最后一段中的Next fall, I will attend college.等信息可以推知,作者要去上大学,说明他现在还是个学生。BIf you love reading, a wonderful Icelandic (冰岛的) custom might be just what your Christmas needs.The Icelandic name for this tradition is the “Christmas/Yule Book Flood”Heres how it works: Instead of the ty

    11、pical gift exchange at Christmas, families exchange one thing on Christmas Eve books.Some families handselect a book for each member of the family, similar to the giftgiving were used to.Other families do more of a “book swap”Each person will choose a book that he likes and recommend (推荐) it to his

    12、family.They lay the books out, and each chooses the one hed most like to read.Either way, what they do next is the best part of the tradition they sit with a cup of hot chocolate and read until they fall asleep.Though “Christmas Book Flood” does refer to (指的是) the Christmas Eve gifting tradition, it

    13、, more generally, refers to the months before Christmas.The months of September to November are the most popular time of the year for book sales in Iceland.According to Icelandic journalist Hildur Kntsdttir, the beginning of November marks the official start of the Chirstmas season in Iceland.Thats

    14、when the Iceland Publishers Association draws up a book list, which shows nearly every new title brought out that year in Iceland, to every family in the country.Families then look through the list to pick out their gifts for that Christmas.The Book Flood tradition started during World War when many

    15、 families were unable to buy holiday gifts.However, books remained pretty inexpensive. So books became the primary Christmas gift for most Icelandic families, and its been that way ever since.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了冰岛的圣诞节和其他地方的圣诞节有些不一样。在圣诞节前夜,家人之间会送给对方自己喜欢的书,然后一起阅读。5What is the Icelandic custom mentio

    16、ned in the text?AEveryone buys a new book for Christmas.BPeople drink hot chocolate before sleeping.CPeople talk about what theyve read in the year.DFamily members give books as gifts to each other.解析:选D细节理解题。根据第二段中的Instead of the typical gift exchange at Christmas, families exchange one thing on Ch

    17、ristmas Eve books.可知,家人之间会彼此送书作为圣诞礼物。6What does Paragraph 3 mainly tell us?AHow Icelanders choose their gifts.BHow family members enjoy their books.CWhat Icelanders do on Christmas Eve.DWhy each member chooses a book.解析:选C段落大意题。根据第三段内容可知,本段讲述了冰岛人在圣诞节前夜会做什么:家人之间会送各自喜欢的书或者推荐一些自己喜欢的书,然后一起喝着热巧克力读书。7What

    18、 does the Iceland Publishers Association do in November?AIt sends some new books to every house.BIt picks out good books for every family.CIt tells the public all the books it will bring out.DIt offers a list of new book titles to every family.解析:选D细节理解题。根据第四段中的Thats when the Iceland Publishers Asso

    19、ciation draws up a book list, which shows nearly every new title brought out that year in Iceland, to every family in the country.可知,Iceland Publishers Association每年会给每个家庭提供一些新书的书目名单。8What can we learn from the last paragraph?AThe Book Flood tradition started by chance.BWorld War changed the life of

    20、 Icelanders.CIcelanders began to love reading after the war.DBooks helped Icelanders go through a hard time.解析:选A推理判断题。根据最后一段内容可知,冰岛人圣诞节送书是因为二战时很多家庭没钱买贵重的礼物,而书的价格比较便宜,所以开始了圣诞节送书的习俗,即这一习俗是偶然形成的。.完形填空Being retired (退休的), I stayed at home all day.No 1 , no makeup, and no nice clothes.One October evenin

    21、g, there was a loud knock at the door.I opened it and saw three firefighters.They 2 me, my husband and my dog to 3 the house immediately.I rushed to 4 my old graygreen sweater and ran out with my 5 At the end of the street stood all my neighbours, and I thought, “Oh no! Theyre going to see me in my

    22、ugly 6 Thats not the real me.” However, they didnt care what I 7 and we talked happily.Suddenly, my dog fell down and couldnt 8 And I thought, “The vet (兽医) is going to see a(n) 9 old lady!” But my husband and I 10 to get help, and it turned out that the dog had a fever.When we 11 our neighbours at

    23、the end of our street again, a 12 came and asked if I would mind answering some questions.And I thought, “Oh no!Everyone who 13 this is going to see me, and its not the real me.”That night we watched the news about a possible gas leak (泄漏), and there were my neighbours and mea calm elderly lady in a

    24、n old sweater who 14 smiled, answering questions.It was the real me!I realised being yourself makes you 15 good.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者退休后,整天待在家中,不再精心打扮。一次突发事件让她以这样的面貌面对不同的人,期间她总是担心自己的形象,但是后来在电视上看到自己的样子后,才发现做自己就是自己最好的样子。1A.worryBsuggestionCgoal Dwork解析:选D根据Being retired可知,作者退休后,不工作,不化妆,也不穿漂亮的衣服。2A.o

    25、rdered BadvisedCallowed Dencouraged解析:选A根据前文的three firefighters和倒数第二段中的a possible gas leak可知,因为可能有煤气泄漏,消防员挨家挨户地敲门,命令街道上的住户撤离。3A.rent BleaveCclean Dcheck解析:选B根据下文作者和邻居们都站在街上可知,消防员让作者、她的丈夫以及狗立刻离开房子。4A.put on Btake offCpack up Dput down解析:选A根据倒数第二段中的a calm elderly lady in an old sweater可知,作者匆忙穿上自己的旧毛衣。

    26、5A.friend BchildCneighbour Dfamily解析:选D作者和她的家人跑出了房门。此处的family指她的丈夫和狗。6A.cap BsweaterCcoat Ddress解析:选B根据上文的I rushed to 4 my old graygreen sweater可知,作者担心邻居们看到自己穿着旧毛衣时丑陋的样子。7A.ate BwantedCwore Dsaid解析:选C根据上文的Theyre going to see me in my ugly 6 和However可知,邻居不在意作者穿的是什么。8A.come BstopCmove Dhelp解析:选C根据上文的m

    27、y dog fell down以及接下来送狗看兽医的情况可知,作者的狗跌倒不能动了。9A.funny BuglyClazy Dhealthy解析:选B根据上文的Theyre going to see me in my ugly 6 可知,作者担心兽医看到她丑陋的样子。10A.refused BfailedChappened Dhurried解析:选D尽管作者担心兽医看到自己不修边幅的样子,但她和丈夫还是急忙寻求帮助,带狗看兽医。11A.troubled BvisitedCjoined Dinvited解析:选C根据again可知,作者再次来到街道尽头和她的邻居们汇合。12A.reporter

    28、BfirefighterCdoctor Dtraveller解析:选A根据下文的we watched the news .there were my neighbours and me可知,一位记者过来采访作者。13A.takes BprovesChears Dwatches解析:选D该空后的this指代的正是下文的the news。作者担心观看新闻的每一个人都会看到难看的自己。14A.warmly BnervouslyCfalsely Dproudly解析:选A根据最后一段内容可知,作者看到新闻里自己的样子很满意。由此推知,在新闻里,作者是一位穿着旧毛衣的冷静的年长女士,笑容温暖地回答着问题

    29、。15A.stay BsoundClook Dbecome解析:选C阅读全文可知,作者主要描述了自己对自己外貌的看法的改变。由此可知,通过这次突发事件,作者意识到只要做自己就会看起来很好。.语法填空As we all know, there are many kinds of pollution all over the world, air pollution, water pollution, noise pollution and so on.Although we cant save the world in a short time, we can take some measure

    30、s to protect 1 For example, we can prevent people throwing litter; we can sort the rubbish in the community; we can drive less and produce less carbon dioxide. 2 (actual), there is a new recycling program at our school, which aims to help us create 3 better environment.The recycling weve planned is

    31、simply a threepart program: sorting, collecting and delivering.The first partsorting is also the 4 (hard) one.Most people dont like taking the time to do the 5 (separate) of the rubbish and this is usually why most recycling 6 (program) fail.However, we have reasons 7 (believe) that our words will w

    32、ork.From now on, instead of seeing the usual black rubbish cans all over the school, you 8 (see) three different colors of rubbish cans.Pink cans are for paper, blue cans for bottles, and white ones for all other waste.After the rubbish 9 (sort), it needs to be collected and then taken 10 different

    33、rubbish recycling centers.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了学校新的垃圾回收方案。1it考查代词。本空应用代词代指前面提到的the world,故填it。2Actually考查词性转换。分析句子结构可知,空处修饰整个句子,应用actual的副词形式,且位于句首,故填Actually。3a考查冠词。environment表示泛指时为抽象名词,不可数,但前面有形容词修饰时往往和不定冠词连用,故填a。4hardest考查形容词的最高级。根据空前的定冠词the可知,本空应用形容词的最高级形式,故填hardest。5separation考查词性转换。分析句子结构可知,空

    34、处作do的宾语,根据空前的定冠词the可知本空应用名词形式,故填separation。6programs考查名词的单复数。program作“计划,方案”讲时为可数名词,再根据空前的most及空后的fail可知,本空应用复数形式,故填programs。7to believe考查非谓语动词。此处是have reasons to do sth结构,意为“有做某事的理由”,其中不定式作后置定语,故填to believe。8will see考查动词的时态。根据时间状语From now on及语境可知,此处应用一般将来时,故填will see。9is sorted考查动词的时态和语态。根据主句动词needs可知,本空应用一般现在时;主语the rubbish和sort之间为动宾关系,故本空应用一般现在时的被动语态,故填is sorted。10to考查介词。此处为“sth be taken to地点”结构,其中to为介词,意为“向,往,到”,故填to。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册课时检测:UNIT 2 TRAVELLING AROUND (二) READING AND THINKING WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546035.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1