分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型新教材2021-2022学年人教版英语选择性必修第二册检测:UNIT 1 (一) READING AND THINKING WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:546218
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022学年人教版英语选择性必修第二册检测:UNIT 一READING AND THINKING WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 人教版 英语 选择性 必修 第二
    资源描述:

    1、课下题型练(一)Reading and Thinking.阅读理解ADo you suppose Darwin, one of the greatest scientists of all time, really did foolish experiments? Or did he do experiments that were so simple and basic that other people just thought they were foolish?Sometimes, people think they already know the answer to a quest

    2、ion or the solution to a problem. Sometimes, they really do know an answer or a solution, but without thinking they are important. Charles Darwin didnt settle for (满足于) just thinking he knew something. And he believed all things could be important however simple they seemed to be.Suppose you drop sh

    3、eets of paper that are of exactly the same size and shape. If you drop them at the same time in the same place, they will fall in the same way. Now make one of the sheets of paper into a tight little balt and let it drop along with the other sheets. What happens? You have done an experiment that is

    4、so simple that you might think it couldnt be worth anything.But this simple experiment is important. It explains part of our presentday understandings of physics that were worked out long ago by Galileo and Newton. And these understandings set aside some of ancient Greek physics.Scientists sometimes

    5、 stop to look at very simple things and to think very hard about them. Even the simplest idea, which we might think is foolish, can shake the foundations of science.语篇解读:本文是一篇说明文。最简单的事情都可能动摇科学的根基,我们要留意身边的每一件事,哪怕它非常简单。1The passage tells us that Charles Darwin Awas a great English scientistBalways lik

    6、ed doing the experiments that others thought difficultCthought even the simplest thing was importantDdidnt get on well with others解析:选C推理判断题。短文并没有说Charles Darwin是哪个国家的科学家,可排除A项;根据第一、二段可知别人认为Darwin的许多实验太简单不值得做,可排除B项;文中没有论述Darwin与别人相处的事情,可排除D项。根据第三段中的he believed all things could be important however s

    7、imple they seemed to be可推出答案为C。2The underlined phrase “set aside” most probably means “ ”Athrow awayBstore upCput to use Drealize解析:选A词义猜测题。根据上文可知作者认为做这个简单实验是重要的,它解释了目前人们对于物理方面的部分理解。因此这些理解当然是推翻了一些希腊古典物理学的观点。由此可推知set aside与throw away同义。3The author of the passage tries to Aconvince us that Charles Dar

    8、win, Galileo and Newton are the greatest scientists in the worldB.draw the conclusion that basic sciences are simple thingsCprove that two sheets of paper, with the same size and shape, will fall at the same speedDdraw our attention to everyday happenings around us解析:选D主旨大意题。文章的最后一段点明最简单的事情都可能动摇科学的根

    9、基,意在告诉我们要留意身边的每一件事,哪怕它非常简单。4Which of the following is TRUE?ADarwin really did foolish experiments.B.According to some people, Darwin did foolish experiments.C.It is believed by all the people that things could be important though they seemed to be simple.D.Galileo and Newton worked out ancient Greek

    10、 physics.解析:选B细节理解题。根据第一段第二句Or did he do experiments that were so simple and basic that other people just thought they were foolish?明确告诉我们,有些人认为Darwin做了愚蠢的实验。BWhat is a hero? We may think of the fictional characters with supernatural powers or great people who can influence world events. Now, as the

    11、 nation continues its allout efforts to fight against the novel coronavirus pneumonia (COVID19新型冠状病毒肺炎), medical staff have become heroes in the eyes of the public.As of February 19, a total of 32,000 medical staff outside Hubei province have been working to treat patients around the center of the o

    12、utbreak.Zhang Dingyu, the president of Wuhan Jinyintan Hospital, is one of these heroes. Since the hospital received the first seven patients in December, Zhang has been so busy that he barely gets any sleep. Even suffering from amyotrophic lateral sclerosis (肌萎缩侧索硬化), the 56yearold doctor is doing

    13、his best to quicken his pace to save precious time for infected patients. “I have to run, racing against time to save more patients from the deadly disease, because I dont have much time left in my life,” Zhang told Xinhua News Agency.With the duty of saving lives, many medical professionals like Zh

    14、ang have been working long hours for days, despite their fear and worries.Lu Jingjing from Wuhan Childrens Hospital also works at a temporary mobile hospital. She does not let her parents know that she is now working with novelcoronavirusinfected patients.When her parents ask for a video chat, Lu sa

    15、ys she is working and lets her husband and children chat with them instead.“Its dangerous but we should win the battle with the virus as soon as possible, so that medical staff and patients can go back home,” she told China Daily.US writer Khalil Gibran (18831931) once wrote, “Tenderness and kindnes

    16、s are not signs of weakness and despair, but the manifestations of strength and resolution.” Its true for the medical workers.Everyone has fear, especially when it comes to deadly diseases. But for medical staff, saving lives comes first and is enough for them to be brave and stay on the front. They

    17、 may look like ordinary people in daily life, but in these extraordinary times, they are heroes.语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章赞扬了医务人员在武汉为抗击新型冠状病毒肺炎所做出的努力。5What is the authors main purpose in writing this article?ATo explain what makes a modernday hero.B.To praise medical staff for their efforts to fight the NCP.

    18、CTo describe what measures China has taken to deal with the virus.DTo show the difficulties faced by medical staff treating NCP patients.解析:选B推理判断题。根据文章内容,特别是第一段中的 Now, as the nation continues its allout efforts to fight against the novel coronavirus pneumonia (COVID19新型冠状病毒肺炎), medical staff have b

    19、ecome heroes in the eyes of the public.可知,现在,随着国家继续全力抗击新型冠状病毒肺炎,医务人员已经成为公众眼中的英雄,由此可知,作者写这篇文章的目的是赞扬医务人员为抗击新型冠状病毒肺炎所做出的努力,故B项正确。6What do we learn from Zhang Dingyus words?AHis illness has turned him into an impatient man.BHis illness makes him work without fear.CHe feels sorry for himself because of h

    20、is illness.DHe wants to help as many patients as possible.解析:选D推理判断题。根据第三段中的“I have to run, racing against time to save more patients from the deadly disease, because I dont have much time left in my life,” Zhang told Xinhua News Agency.可知,张定宇的话表明他想帮助(治疗)尽可能多的病人,故D项正确。7Why doesnt Lu Jingjing answer

    21、her parents video calls?AShe is too busy and has no time for video chats.BShe doesnt want her parents to worry about her.CIts not allowed to make a video call from the hospital.D.There is no WiFi signal at the temporary mobile hospital.解析:选B细节理解题。根据第五段内容可知,她不接父母的视频电话是怕父母为自己担心,故B项正确。8The underlined w

    22、ord “manifestations” in the secondtolast paragraph probably means “ ”Aresults BdifferencesCindications Dadvantages解析:选C词义猜测题。根据画线词前的Tenderness and kindness are not signs of weakness and despair可知,温柔和善良不是软弱和绝望的表现,此处是说它们是力量和决心的表现,由此可知画线词词义与signs相近,意思为“标志;表现”,故C项正确。CYou might think that “global warming

    23、” means nothing more than a rise in the worlds temperature. But rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation (撤离) of an island nation the citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.During the 20th century, the sea level rose 812 inches. As a result, Tuvalu has exper

    24、ienced lowland flooding of salt water that has polluted the countrys drinking water.Paani Laupepa, a Tuvaluan government official, reported to the Earth Policy Institute that the nation has suffered an unusually high number of fierce storms in the past ten years. Many scientists connect higher surfa

    25、ce water temperatures resulting from global warming to greater and more destructive storms.Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions (导致温室效应的

    26、气体排放), which are a main cause of global warming. “By refusing to sign the agreement, the US has effectively taken away the freedom of future generations of Tuvaluans to live where their forefathers have lived for thousands of years.” Laupepa told the BBC.Tuvalu has asked Australia and New Zealand to

    27、 allow the gradual move of its people to both countries.Tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的) to rising sea levels. Maumoon Gayoon, president of the Maldives, told the United Nations that global warming has made his country of 311,000 an “endangered nation”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了全球

    28、变暖对于某些岛国,特别是对Tuvalu造成的恶劣影响。9According to scientists, the direct cause of more and more fierce storms is Agreenhouse gas emissions in industrialized nationsBhigher surface water temperatures of the seaCcontinuous global warmingDrising sea levels解析:选B细节理解题。根据第三段中的Many scientists connect higher surface

    29、 water temperatures resulting from global warming to greater and more destructive storms.可判断出造成严重暴风雨的直接原因是海洋表面水温太高。10Laupepa was not satisfied with the United States because it did not Aagree to reduce its greenhouse gas emissionsBsign an agreement with TuvaluCallow Tuvaluans to move to the USDbelie

    30、ve the problems facing Tuvalu were real解析:选A细节理解题。第四段第一句话表示Laupepa对美国不满意的原因是美国拒绝签署号召工业化国家减少温室效应气体排放的国际性公约京都议定书。11The country whose situation is similar to that of Tuvalu is AAustralia BNew ZealandCthe Maldives Dthe United States解析:选C细节理解题。根据最后一段可判断出the Maldives与Tuvalu的情况相似。12The text is mainly about

    31、 Arapid changes in earths temperatureBbad effects of global warmingCmoving of a country to a new placeDreasons for lowland flooding解析:选B主旨大意题。文章主要讲述了全球变暖造成的恶劣影响,故答案选B。.阅读七选五We eat in our cars, at our desks, on the go, and in front of the TV. We eat takeout, packaged and prepared meals. Why?Because i

    32、t fits our notenoughtimeintheday lifestyles. 1 Well, Im certainly not the first one to think it or say it, but we all need to slow down.Consumer trends around the globe show that over the past three decades people are purchasing more prepared foods at groceries and eating out more than ever before.

    33、Its predicted that well spend more at restaurants in the coming years. 2 However, were getting less healthy.While debates can be seen in different media over the food industrys contribution to our growing waistlines and our health problems, the bottom line is this: 3 We can choose to eat a fastfood

    34、lunch on the go. We can throw a frozen meal in the microwave and call it dinner. We can eat without thinking, in front of the tube, at our computers, and while driving a car. 4 Studies have shown meaningful links between family meals and kids mental and physical wellbeing. Eating sensibly doesnt tak

    35、e much time or money, but it does require you to make a conscious decision to do so. Wrapped up in endless work, appointments and social activities, we often fail to enjoy a relaxing meal with our families.While it can be a challenge to always put healthy eating first, just do your best. Remember th

    36、at the food you eat has a more significant effect on your health, weight and wellbeing than almost any other activities you do. 5 Every meal made at home even just once or twice a week is a step closer to a healthier body and a slower eating style.ALunch is the biggest calorie intake when it comes t

    37、o eating out.BTreat it with the importance that it deserves, but start small.COur food matches our lives.DPurchase food locally and skip as many packaged items as you can.EWhat we eat, where we eat and how we eat are all under our control.FWere consuming an increasing number of calories.GWe can devo

    38、te an hour of the day to enjoying a meal with our families.语篇解读:本文是一篇议论文。因为生活节奏加快,许多人习惯于外出吃饭。事实上,外出吃饭对我们的健康不利,为此作者呼吁人们,重视饮食习惯,多在家与家人一起吃饭。1选C根据空前内容可知,随着人们生活节奏的加快,人们的饮食习惯也发生了改变。所以,C项“我们的饮食与我们的生活(方式)相匹配”符合语境。2选F根据空前的Its predicted that well spend more at restaurants in the coming years.可知,人们越来越多地在外面吃饭,摄入越来越多的卡路里,然而,人们变得越来越不健康。故F项符合语境。3选E根据空后内容可知,吃什么、在哪里吃以及怎样吃都由我们自己掌控。故E项符合语境。4选G根据空后的Studies have shown meaningful links between family meals and kids mental and physical wellbeing.可知,与家人一块吃饭有很大的好处。故G项符合语境。5选B根据最后一段内容可知,饮食对人们的健康很重要。作者建议人们尽量在家吃饭。又结合空后内容可知,把健康饮食放在第一位可从小事做起。故B项符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022学年人教版英语选择性必修第二册检测:UNIT 1 (一) READING AND THINKING WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546218.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1