新教材2021-2022学年北师大版英语必修第一册课时检测:UNIT 1 (四) LESSON 3 YOUR LIFE IS WHAT YOU MAKE IT WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年北师大版英语必修第一册课时检测:UNIT 四LESSON 3YOUR LIFE IS WHAT YOU MAKE IT WORD版含解析 新教材 2021 2022
- 资源描述:
-
1、UNIT 1 课下题型练(四)LESSON 3YOUR LIFE IS WHAT YOU MAKE IT.阅读理解AWhile an entire month free of homework or tests may sound too good to be true, that is exactly what the students at Sturenskolan School in Boden, Sweden were treated to in April. Whats more, if the results of the experiment prove encouraging,
2、 starting 2019, the middle schoolers will never have to worry about afterschool work or tests, aside from the national examinations, which are compulsive for students across the country.The schools principal, Petronella Sirkka, who came up with the idea, said, “We are constantly receiving new report
3、s that our children feel bad. And thats because they have a high level of stress all the time. This is our way of trying to reduce that stress.”The educator says that while banning homework and tests sounds radical (激进的), it makes sense given the changes in the curriculum and approaches to education
4、. While in the past students were primarily subjected to memorizing facts, learning today is all about reflection and analysis. As a result, it is often harder for kids, especially those with little support at home, to comprehend the material by themselves.Sirkka is not the only one who believes aft
5、erschool work does not help students learn. In March 2018, another principal in Canada also decided to do away with homework. They hope parents will spend the extra time reading to their kids.While the longterm impact of the recent decisions made by the two educators remains to be seen, the experime
6、nt has already proved successful in Finland which has done away with homework, grades, and even teaching by subjects for many years. Yet, Finnish students always rank high in the PISA (Programme for International Student Assessment) tests especially in math and science but they have the least homewo
7、rk! Hopefully, it will only be a matter of time before US educators follow their lead and ban afterschool work as well!语篇解读:本文是一篇说明文。瑞典一所学校正在试行四月份取消学生的家庭作业和考试,试行成功则永久取消,因为这无益于学生的学习,只是徒增负担,芬兰采取的类似做法已获成功。1The students at Sturenskolan School had no homework in April because _.Athe headmaster was experi
8、menting with her ideaBthey needed to do some experiments during the monthCthey were busy preparing for the national examinationsDthe headmaster had to carry out the governments policy解析:选A细节理解题。根据第二段第一句中的The schools principal, Petronella Sirkka, who came up with the idea,并结合第一段内容可知,Sturenskolan学校的学生
9、们在四月份没有家庭作业和考试是该校校长正在试行的想法,故A项正确。2What makes childrens learning hard nowadays?AChildren have to do more analyzing.BThe approach to education is complex.CChildren get no support at home and school.DThere are many more facts to memorize.解析:选A细节理解题。根据第三段第二、三句可知,在过去,学生主要是被要求记住事实,而如今学生需要的是反思和分析。因此,孩子们往往很
10、难自己理解这些材料。据此可知,反思和分析让孩子们的学习更加困难。故A项正确。3What does Petronella Sirkka most likely advise parents to do?AHelp children with their homework.BFree children from afterschool work.CSpend more time reading to their children.DCommunicate with teachers from time to time.解析:选C推理判断题。根据第四段尾句They hope parents will
11、 spend the extra time reading to their kids.可推知,Petronella Sirkka很可能会建议父母花些时间为他们的孩子们阅读,故C项正确。4What can we infer about the students in Finland?AThey study the hardest at school.BThey have a more relaxing school life.CThey enjoy great success after graduation.DThey all have a talent for math and scien
12、ce.解析:选B推理判断题。根据尾段第一句中的the experiment has already proved successful in Finland which has done away with homework, grades, and even teaching by subjects for many years可知,多年来,芬兰已经取消了家庭作业、成绩等级,甚至科目教学。据此可推知,芬兰学生的学校生活更加轻松,故B项正确。BGrowing PainsThe term “adulting” started as a sort of joke whenever a millen
13、nial (千禧一代) would do something ageappropriate, this was an act of “adulting”. Now, though, millennials obviously require training in being an adult.Rachel Flehinger has cofounded an Adulting School, which includes online courses on simple sewing, conflict resolution and cooking. The cause for such c
14、lasses is that many millennials havent left childhood homes in America 34 percent of adults aged 18 to 34 still lived with their parents as of 2015, up from 26 percent a decade before.Theres a good deal of truth to this. If youre living at home, with Mom and Dad doing their best to spoil (溺爱) you, y
15、oure less likely to know how to do laundry, cook or balance a checkbook. Dependency_breeds_enervation.But living at home doesnt necessarily lead to dependency. As of 1940, more than 30 percent of 25to 29yearolds lived at home with parents or grandparents. They were adulting, even while living at hom
16、e. Parents expected their kids to do chores, to prepare for life. Instead of blaming living at home, then, we have to blame our style of parenting. The truth is that weve simply become lazier as parents.So whats the real problem?Were more likely to let our kids crash on our couches(长沙发) than tell th
17、em to get a job and pay rent. We dont push our kids to build families of their own, as life expectancy has increased, so has adolescence. Americans arent expected to start building a life, particularly middleand upperclass Americans, until theyre nearing their 30s. Then the question is how we can en
18、courage young people to “adult” in noncircumstancedriven fashion.语篇解读:本文是一篇议论文。千禧一代的孩子接受着父母的宠爱,他们很多人不会独立生活。事实上,是父母的养育方式导致孩子不能独立,父母应当让孩子去承担他们的责任。5What does the last sentence “Dependency breeds enervation.” in the third paragraph mean?AParents would like to do housework by themselves.BPresent kids are
19、 too lazy to do housework.CDependency makes kids unable to do things.DKids depend on their parents.解析:选C句意理解题。根据第三段第二句可知,如果你住在家里,爸爸妈妈竭尽全力溺爱你,你就不太可能知道如何洗衣服、做饭或平衡收支。画线句为进一步的总结,说的是溺爱孩子的结果过度依赖父母会使孩子丧失做事情的能力。故C项正确。6Which of the following statements is TRUE?AMillennials would like to be trained in being a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546351.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
试题2022年深圳市普通高中高三年级第一次调研考试——物理学科(市教科院发布).pdf
