分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(8)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:546371
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:210KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西 防城港市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 第一阶段 训练 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(8)及答案【2015高考复习】阅读理解 For many people,volunteering is a way of life.Holidays are the time of the year that more people are in a giving mood.Homeless shelters,childrens hospitals,and nursing homes are excellent places to give of ones time.Volunteering in Ho

    2、meless SheltersThere is a homeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.According to the homeless shelter directory,currently there are 3,233 shelters in the US,so it is not difficult to find a shelter.Helping to serve food,picking up dona

    3、tions of food,preparing meals,and cleaning up are things that one can do to help at a homeless shelter.Volunteering in Childrens HospitalsEvery child needs comfort and joy,especially during the holiday seasons.By visiting sick children in hospitals,an individual provides helping hands by supplementi

    4、ng the services usually done by the hospital staff.Personalizing the hospital experience adds to the comfort and happiness of the children and their families.Volunteers provide help,and positive interactions (相互交流) which enhance the patients quality of care.Help is needed almost everywhere in a hosp

    5、ital;from the lobby,parking lot,cafeteria,to admitting,helping with the gift cart,and even reading to children in the waiting rooms or their hospital rooms.Volunteering in Nursing HomesAccording to the National Center for Health Statistics,“Over 50% of those living in nursing homes do not have close

    6、 relatives and 46% have no living children.” Life in a nursing home is lonely,confusing,and frightening for many residents.Volunteering at a nursing home is a great opportunity to make a difference in someone elses life.Playing cards,sitting with and talking to a resident,taking a walk,or sharing a

    7、meal makes a huge difference,especially when they have no other sole on earth to visit them.The three examples above are only a small fraction of institutions in which volunteers are needed.Giving of oneself,especially during the holidays blesses and cheers others.【语篇解读】本文介绍了人们在假期中可以选择去做志愿活动的三个地方。1A

    8、ccording to the passage,what can a volunteer do in nursing homes?AVisiting the sick children. BPicking up the donated food. CHelping with the gift cart. DPlaying cards with a lonely old man.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Nursing Homes部分的描述可知D项正确。A、C项是在childrens hospitals可以做的事,B项是在homeless shelters可以做的事

    9、。答案D2What can we learn about the volunteering?AYou can only volunteer during the holidays. BYou can help prepare meals in a nursing home. CIt is easy to find a homeless shelter to volunteer. DHelp is needed everywhere in a homeless shelter.解析细节理解题。根据文中的“There is a homeless directory online that anyo

    10、ne can easily access to find the closest homeless shelter to their home.”可知,人们很容易找到一个能在里面做志愿活动的流浪者之家。其他三项都是与文章内容不符。答案C3In a childrens hospital,which of the following is true?AOver 50% of those living there do not have relatives.BA personal visit brings happiness to a sick boy.CChildren live a lonely

    11、 and frightening life.DChildren love listening to volunteers reading.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Childrens Hospitals部分的描述可知B项正确,A、C两项错误,D项文中未提及。答案B4The best title for the passage would be_.AGiving of oneself cheers others BVolunteering is a way of lifeCVolunteering during the holidays DGiving is bet

    12、ter than taking解析主旨大意题。全文主要介绍了假期中人们可以选择去做志愿活动的三个地方。故C项作为本文的标题最佳。答案C阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A “Dr. Papaderos, what is the meaning of life?”The usual laughter followed, and people stirred to go. Papaderos held up his hand and stilled the room and looked at me for a long time, asking

    13、with his eyes if I was serious and seeing from my eyes that I was. “I will answer your question.”Taking his wallet out of his hip pocket, he fished into a leather billfold and brought out a very small round mirror, about the size of a quarter. And what he said went like this:“When I was a small chil

    14、d, during the war, we were very poor and we lived in a remote village. One day, on the road, I found the broken pieces of a mirror. A German motorcycle had been wrecked in that place. I tried to find all the pieces and put them together, but it was not possible, so I kept only the largest piece. Thi

    15、s one, and, by scratching it on a stone, I made it round. I began to play with it as a toy and became fascinated by the fact that I could reflect light into dark places where the sun would never shinein deep holes and crevices(裂缝)and dark closets. It became a game for me to get light into the most i

    16、naccessible places I could find. I kept the little mirror, and, as I went about my growing up, I would take it out in idle moments and continue the challenge of the game. As I became a man, I grew to understand that this was not just a childs game but a metaphor for what I might do with my life. I c

    17、ame to understand that I am not the light or the source of light. But lighttruth, understanding, knowledgeis there, and it will shine in many dark places only if I reflect it. I am a fragment(碎片)of a mirror whose whole design and shape I do not know. Nevertheless, with what I have I can reflect ligh

    18、t into the dark places of this worldinto the black places in the hearts of menand change some things in some people. Perhaps others may see and do likewise. This is what I am about. This is the meaning of my life.”1. On hearing the authors question, Dr. Papaderos_at first. A. laughed at his foolishn

    19、ess B. wasnt sure of the answer C. doubted his seriousness D. wasnt interested at all2. How did Dr. Papaderos get the small round mirror when he was a child?A. He found it on the road and made it round. B. A dying German soldier gave him as a present. C. He chanced to find it in the street while pla

    20、ying. D. He put the broken pieces together and made it. 3. Why did Dr. Papaderos like the small round mirror so much as a child?A. Because he was too poor to afford other toys. B. Because it could shine the places where the sun couldnt reach. C. Because he believed it would bring good luck to him. D

    21、. Because it told him a lot about what life really meant to him. 4. The underlined “metaphor” in the 7th paragraph most probably means_ . A. symbol B. source C. light D. purpose5. Which of the following might be the best title for the passage?A. A Special Game in the ChildhoodB. A Broken Piece of Mi

    22、rrorC. Dr. Papaderos ExperienceD. The Meaning of Life【参考答案】15、CABAD 阅读理解This is our country, America. The country where everyone is supposed to have a shot at financial success. The country of dreams and ambition. Yet, caused by the endless pursuit of individual profit, our country is a mess. And we

    23、 owe it all to capitalism. We live in a society where people are forced to live without health coverage. A country where the poor can hardly feed themselves while the rich decide which one of their 10 homes to stay at for the night. All of these sad things arise out of capitalism. Sadly, our country

    24、 values little more than money. It motivates our decisions and even influences entire political parties. We have gotten to the point in society where a human life comes secondary to our financial security. Any rational society would value life above all else and realize that health is a basic human

    25、right. Yet in our world, money comes first.I never once have claimed to be an economist and have no interest in debating the financial advantages of any economic system. Yet socialism surely looks better than what we have. If we lived in a socialist society, we would be a country without such an unf

    26、air wealth distribution. We would value friendship over business and we would treat one another as humans. Most importantly, however, is that money would stop controlling our lives and we could act how humans should act. Capitalism has created an “every man for himself” existence. Everything is a ba

    27、ttle for limited resources and fuels. We have become so accustomed to the life value that we will do whatever we have to look out for ourselves. Yet is this really the kind of life we want?We have become so illusioned. We are tired of the misdirection. All economic systems have their issues, but I f

    28、eel like ours is turning our country into something it shouldnt be. The good of man falls secondary to money. In our world, it is all about dollars and cents, which, unfortunately for most, makes no sense.51. In the authors opinion, the root cause of the present situation in his country is _.A. mone

    29、y B. peoples value C. social unfairness D. social system【答案】D 【解析】细节理解题。根据we owe it all to capitalism所有的一切都是因为是资本主义社会,也就是他们国家的制度,故选D。52. According to the passage, which is NOT the characteristic of capitalism?A. individualism B. endless pursuit of wealth C. humanism D. great gap between the rich and

    30、 the poor 【答案】C【解析】细节理解题。individualism个人利己主义; endless pursuit of wealth 无休止追求财富;humanism 人道主义;great gap between the rich and the poor富人和穷人的距离拉大;根据Capitalism has created an “every man for himself” existence.利己主义;caused by the endless pursuit of individual profit, 无休止追求财富;If we lived in a socialist so

    31、ciety, we would be a country without such an unfair wealth distribution. 财富分配不均;这些都是资本主义的特征,只有人道主义是社会主义的特征,故选C。53. How does the author feel about his country?A. concerned B. angry C. skeptical D. hopeless 【答案】A 【解析】细节理解题。concerned关心的; angry生气的; skeptical 怀疑的; hopeless绝望的。根据Yet is this really the kin

    32、d of life we want? I feel like ours is turning our country into something it shouldnt be.这里显示出作者很关心自己的国家,故选A。54. Which of the following would the author agree with?A. Life should be placed at the top of our considerations.B. Socialism is perfect.C. Health is equally important as wealth.D. The pursui

    33、t for wealth should be restricted. 【答案】A 【解析】细节理解题。根据Any rational society would value life above all else 及The good of man falls secondary to money.作者同意钱放在第二位,生命放在第一位,故选A。55. Which of the following might be the best title of the passage?A. How to Save America B. Capitalism Is in TroubleC. Why Is Ame

    34、rica in Trouble D. America Is in Trouble 【答案】C【解析】标题归纳题。根据本文的内容叙述了美国为什么处于困境之中,故选C。阅读理解-BThis is an old tale. Its the story of the three little pigs and the big bad wolf that blew down a house made of straw and one made of sticks. The only house left standing was the one made of bricks. Now there is

    35、new evidence to suggest that houses built with bales of straw can be very strong. They are also environmental. Pete Walker is a professor at the University of Bath in Britain. He and a team of researchers there have built a house made out of straw bales and hemp material. During the next twelve mont

    36、hs the team will study the effectiveness of these materials in home building. Professor Walker says there are many good reasons for using straw. Professor Walker says that one of the benefits is that its a relatively inexpensively renewable material thats readily available. According to Professor Wa

    37、lker, straw takes in carbon dioxide as it grows. So it can be seen as having no harmful effects on the environment. He says straw helps the environment in other ways. Professor Walker: “The straw bale walls are relatively thick and so all that straw provides very good thermal(of heat) insulation. So

    38、 we make buildings that require very little heating in the winter or indeed very little cooling in the summer. So they require very little additional energy.” Professor Walker says this reduces home operating expenses. It also reduces the effect on the environment. He says the current interest in st

    39、raw bale houses is a direct response to the problem of climate change. David Lanfear owns an eco-friendly home building service in the United States called Bale on Bale Construction. He says he laughed when some friends first told him about houses built of straw. But after doing his own research, he

    40、 learned that building with straw bales made a lot of sense. He has now helped to build more than ten straw bale houses and says the building material is becoming more widely accepted. To build the houses, he fills a wood frame with tightly packed bales of straw. Next he coats the walls inside and o

    41、ut with layers of clay plaster. He says the common ideas about straw houses continue, including stories about the threat of fire. Mr. Lanfear says straw bale houses have done well when tested for fire resistance. And he says his builders use the same building methods as traditional builders to keep

    42、out rain. David Lanfear: “We use what we call good shoes and a good hat, and that would be a solid foundation and a really good roof.”46. The function of the story in the first paragraph is to _.A. amuse the readersB. introduce the topic of this passage C. help the readers to recall their childhood

    43、memoryD. remind the readers that bricks are no longer the best choice for building 【答案】B【解析】推理判断题。根据用这个寓言故事来引出下文,因为它们有相同之处都是叙述的房子的问题,故选B。47. Which of the following words is closest in meaning to the underlined word “insulation” in paragraph six? A. protection B. condition C. transmission D. expansio

    44、n 【答案】A【解析】词义猜测题。根据The straw bale walls are relatively thick及So we make buildings that require very little heating in the winter or indeed very little cooling in the summer.可以猜出厚厚的草起保护的作用,故选A。48. Whats David Lanfears attitude towards the straw houses at last?A. Doubtful B. Approving C. Defensive D.

    45、Negative 【答案】B【解析】推理判断题。根据He has now helped to build more than ten straw bale houses and says the building material is becoming more widely accepted. 最后David Lanfear是同意接受了用草做成的房子的。故选B。49. Which of the following is NOT the advantage of the house built with straw bales?A. It is environmentally friendl

    46、y.B. The supply of its building materials is easily guaranteed.C. It is comparatively economical.D. It is free from fires.【答案】D【解析】细节理解题。根据So it can be seen as having no harmful effects on the environment.这种房子是环保的,选项A符合原文;thats readily available.这些草是可以再生的,更新快,所以房子的原料是可以保证的,选项B符合原文;its a relatively i

    47、nexpensively renewable material thats readily available. 这种房子是经济适用,花费不多,选项C符合原文;以上都是草屋的优点,只有选项D没有提到,故选D。50. Which of the following is NOT true according to the passage?A. Professor Walker is still not very sure about whether the straw bales and hemp material are as useful as they expect.B. According

    48、 to Professor Walker, climate change contributes to peoples present attention to straw bale houses. C. Peoples idea about the straw houses remains the same.D. The straw bale house built by David Lanfear share the same method to keep out rain as the traditional ones. 【答案】C【解析】细节理解题。根据the common ideas about straw houses continue, including stories about the threat of fire.人们的对于草房子的观点不可能完全一致,故选C。- 8 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(8)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546371.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1