2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练1 必修1 UNIT 1 FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练1 必修1UNIT 1FRIENDSHIP WORD版含解析 2022 高考 统考 英
- 资源描述:
-
1、课时提能练(一)必修1Unit 1FriendshipA:知识层面.语境语法填空 A(考查派生词)Li Hua is sitting on the bed, a curl of black hair falling 1loosely (loose) across his forehead. Because the hospital supplies an 2agreeable (agree) environment, he is gaining weight after his 3recovery (recover) from his injury. Three months ago, a t
2、errible earthquake struck his city, which was 4entirely (entire) unexpected and thus caused great 5sufferings (suffer) and losses to the local people. Li Hua got hurt when he was trying to help others. He said, “We are 6powerless (power) to prevent disasters but we can do something about the way we
3、respond to them.”B(考查动词)Although Im a positive person, there is still something that 7upsets (upset) me from time to time. Yesterday I saw Tom and tried to draw his attention but I 8was ignored (ignore). We quarreled last week and it seemed that he was still angry with me. As far as I 9am concerned
4、(concern), something must be done 10to settle (settle) our disagreement. I wish that our friendship would 11be recovered (recover) soon.C(考查句型)There was a time 12when I became crazy about computer games. I played every night, 13forgetting (forget) all about my homework. One day, while 14playing (pla
5、y) games, I suddenly found my computer broke down. I hurried to the Internet bar and went on with the game. Weeks later, I scored 56 in the maths test. It was the first time that I 15had failed (fail) the exam. I realized how foolish I was and decided to change. It didnt take long 16before I got mys
6、elf back and everything returned to normal.语境短文改错(短文中有5处错误)Recently campus violence has become public concern since a series of crimes happened. Many students dislike stay in the classroom all day. Instead, they take plenty of outdoors exercise when they are free. However, quarrels often occur. Some
7、 fail to remain calmly and begin shouting rudely at others, and then fights may break out. In order to prevent such violence, school authorities must take effective measure.【答案】Recently campus violence has become public concern since a series of crimes happened. Many students dislike in the classroo
8、m all day. Instead, they take plenty of exercise when they are free. However, quarrels often occur. Some fail to remain and begin shouting rudely at others, and then fights may break out. In order to prevent such violence, school authorities must take effective .根据提示补全句子 1那是我第三次就如何解决这类问题给他提出建议。It wa
9、s the third time that I had given him tips on how to settle such problems.2直到把课堂上学的东西都记下后,我才开始收拾东西。It was not until I set down all I had learned in class that I started to pack up.3他被告知至少三个月后他才能康复并返回工作岗位。He was told that it would be at least three months before he could recover and return to work.4我
10、们应该学会如何与他人友好相处。We should learn how to get along well with others.5我认为,你在新学校找到几个好朋友并不难。As far as Im concerned,you will have no trouble (in) finding a few good friends in the new school.B:能力层面.阅读理解A(2020洛阳市上学期尖子生第一次联考)I was a newcomer in a class.So was Alice.Thats where the similarity ended.I was tall
11、 and she was small.My thick,black hair had been recently cut short.Her natural blonde hair flowed to her waist and looked great.I was awkward and shy.She wasnt.I couldnt stand her.I considered her my enemy.She liked me.She wanted to be my friend.One day,she invited me over and I said yesI was too sh
12、ocked to answer any other way.No one had invited me over to play.But this girl who wore the latest fashions wanted me to go home with her after school.I got very surprised when she led me into an apartment building.She lived on the fourth floor in a threeroom place with her mother,her stepfather,her
13、 two brothers and her sister.When we got to the room she shared with her sister,she took out a big case of Barbies,which was my next surprise.I would have thought shed outgrown them.I had never played with them.But we sat on the floor of a walkin closet,laughing as we made up crazy stories about the
14、 Barbies.Thats when we found out that we both wanted to be writers when we were older and we both had wild imaginations.We had a great day that afternoon.Our jaws ached from smiling so much.She showed me her wardrobe,which had mostly come from a clothing store down the block.The woman who owned it u
15、sed her as a model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes in exchange.Alice had the whole neighborhood charmed.The bookstore owners lent her fashion magazines,the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices.Soon I was included in her magic world.We s
16、lept over at each others houses,and spent every free moment together.My dark hair grew and I learned to love being tall.Alice,my first real friend since childhood,taught me an amazing and very surprising thing about making friends that your worst enemy can turn out to be your best friend.【语篇解读】作者讲述了
17、自己小时候与爱丽丝交朋友的经历。原本作者认为自己与爱丽丝有很多不同之处,视爱丽丝为敌人,而爱丽丝却喜欢作者,并邀请作者去她家里。之后,作者更加了解爱丽丝,发现了两人之间更多的相似之处。最后她们成了好朋友。1What made the similarity end?ALeaving the authors old school.BBeing admitted to their new classes.CTheir differences in appearances and personalities.DTheir different demand for friendship and fash
18、ion.C细节理解题。根据第一段的内容可知,两个人不同的外表和性格使得她们的相似之处结束了,故选C。2What did the author think of the Barbies?AAlice was too mature for them.BAlice must have made them by herself.CThey should have been kept well.DThey brought her back to her childhood.A细节理解题。根据第二段中的“she took out a big case of Barbies,which was my nex
19、t surprise.I would have thought shed outgrown them”可知,作者认为爱丽丝已经长大了,不适合再玩芭比娃娃。outgrow意为“因长大而不适用”。故选A。3We can infer from the passage that Alice _Ahelped the author see her own strengthsBwas good with the people around herChelped to bring out the best in the authorDinspired the authors love for fashion
20、B推理判断题。根据第三段第二句“The bookstore owners lent her.free slices”可知,书店老板借给爱丽丝时尚杂志,电影院给她免费的入场券,比萨店让她品尝免费的比萨块,由此可推知,爱丽丝善于与周围的人打交道,故选B。【干扰项分析】由于受到文中“this girl who wore the latest fashions”和最后一段的干扰,部分考生易做出错误的选择。“who wore the latest fashions”仅仅是描述Alice,并没有涉及作者,故排除D项;最后一段是对文章的总结,没有提到Alice帮助作者表现出她最好的一面。故排除C项。4Whi
21、ch of the following best describes Alice?AHumorous.BAmbitious.CCaring. DFriendly.D推理判断题。通读全文可知,原本在作者眼中爱丽丝是她的敌人,但是爱丽丝却想和作者成为朋友;她邀请作者去她家里玩,最后她们成为好朋友;而且爱丽丝与她自己周围的人都建立了很好的关系,由此可推知,爱丽丝是友好的。故选D。B(2020黄冈市质量检测)Empathy (同感) is one of those strange qualitiessomething almost everyone wants,but few know how to
22、truly give or receive it.In a world where selfsatisfaction is emphasized,it is in short supply but high demand.This is all the more reason to teach the next generation what it means to have empathy for those around them.What is empathy? Many people confuse sympathy and empathy,but they are different
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546641.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
春晚流程策划方案【山寨春晚节目单及策划方案】.pdf
