2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修2 UNIT 2 WISH YOU WERE HERE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修2UNIT 2WISH YOU WERE HERE WORD版含解析 2022 高考
- 资源描述:
-
1、课时提能练(九)必修2Unit 2Wish you were here (A)A:知识层面.单句语法填空1He looked at his face reflected (reflect) in the mirror,bursting out laughing.2Without good education,there would be a society out of harmony with nature.3Because of the cold weather,vegetables were in short supply in some areas.4The boy said his
2、music talent was greatly influenced by his family surroundings(surrounding)5In the near future,more advanced (advance) robot technology will be used by scientists.单句改错1I was at loss to understand what had happened.at后加a2Its cheaper if you book the tickets in the advance.去掉第二个the3She doesnt appear at
3、 all surprised at the news.doesntdidnt4He was tiring when he got back from that long climb.tiringtired5Burying deep down in the earth,the dead forests rotted away and became coal.BuryingBuried.语境语法填空Colin and Toby plan to spend a few weeks 1.travelling (travel) before Colin goes to university.2On 15
4、 July theyll be taking 3.a flight to Morocco.Theyre going to ride camels through the Sahara Desert.Toby 4.will_bring(bring) a flashlight with him 5.to_see (see) in the dark.After the trip by camel,theyre going to travel down the River Nile and 6.going(go) on a trip to see wild animals in Kenya.They
5、will walk across the land,following the 7.footprints (footprint) of wildlife.Theyll live 8.with the local people,and eat and drink whatever they do.After that,they will be moving on to Tanzania,9.where theyre going to climb Mount Kilimanjaro.It can be very 10.tiring (tire)Four weeks later,they are g
6、oing to the Himalayas.完成句子1我们会竭尽全力使您访问愉快。We will do our best to_make_sure_(that) you enjoy your visit.2父母没有必要为孩子安排好一切。Its unnecessary for parents to_arrange_everything_for their children.3即使我们在工作中取得了巨大的成功,也不应该自满。Even_though/if_we_achieve_great_success in our work,we should not be conceited.4他说几个月来这是
7、他第一次感到真正的放松。He said that this_was_the_first_time_that_he_had_felt really relaxed for months.5我正要上床睡觉的时候,他进来了。I was_about_to_go_to_bed when he came in.B:能力层面.阅读理解(2020洛阳市上学期尖子生第一次联考)I was a newcomer in a class.So was Alice.Thats where the similarity ended.I was tall and she was small.My thick,black h
8、air had been recently cut short.Her natural blonde hair flowed to her waist and looked great.I was awkward and shy.She wasnt.I couldnt stand her.I considered her my enemy.She liked me.She wanted to be my friend.One day,she invited me over and I said yesI was too shocked to answer any other way.No on
9、e had invited me over to play.But this girl who wore the latest fashions wanted me to go home with her after school.I got very surprised when she led me into an apartment building.She lived on the fourth floor in a threeroom place with her mother,her stepfather,her two brothers and her sister.When w
10、e got to the room she shared with her sister,she took out a big case of Barbies,which was my next surprise.I would have thought shed outgrown them.I had never played with them.But we sat on the floor of a walkin closet,laughing as we made up crazy stories about the Barbies.Thats when we found out th
11、at we both wanted to be writers when we were older and we both had wild imaginations.We had a great day that afternoon.Our jaws ached from smiling so much.She showed me her wardrobe,which had mostly come from a clothing store down the block.The woman who owned it used her as a model sometimes for he
12、r newspaper ads and gave her clothes in exchange.Alice had the whole neighborhood charmed.The bookstore owners lent her fashion magazines,the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices.Soon I was included in her magic world.We slept over at each others houses,and
13、 spent every free moment together.My dark hair grew and I learned to love being tall.Alice,my first real friend since childhood,taught me an amazing and very surprising thing about making friends that your worst enemy can turn out to be your best friend.【语篇解读】作者讲述了自己小时候与爱丽丝交朋友的经历。原本作者认为自己与爱丽丝有很多不同之处
14、,视爱丽丝为敌人,而爱丽丝却喜欢作者,并邀请作者去她家里。之后,作者更加了解爱丽丝,发现了两人之间更多的相似之处。最后她们成了好朋友。1What made the similarity end?ALeaving the authors old school.BBeing admitted to their new classes.CTheir differences in appearances and personalities.DTheir different demand for friendship and fashion.C细节理解题。根据第一段的内容可知,两个人不同的外表和性格使得
15、她们的相似之处结束了,故选C。2What did the author think of the Barbies?AAlice was too mature for them.BAlice must have made them by herself.CThey should have been kept well.DThey brought her back to her childhood.A细节理解题。根据第二段中的“she took out a big case of Barbies,which was my next surprise.I would have thought she
16、d outgrown them”可知,作者认为爱丽丝已经长大了,不适合再玩芭比娃娃。outgrow意为“因长大而不适用”。故选A。3We can infer from the passage that Alice _.Ahelped the author see her own strengthsBwas good with the people around herChelped to bring out the best in the authorDinspired the authors love for fashionB推理判断题。根据第三段第二句“The bookstore owne
17、rs lent her.free slices”可知,书店老板借给爱丽丝时尚杂志,电影院给她免费的入场券,比萨店让她品尝免费的比萨块,由此可推知,爱丽丝善于与周围的人打交道,故选B。【干扰项分析】由于受到文中“this girl who wore the latest fashions”和最后一段的干扰,部分考生易做出错误的选择。“who wore the latest fashions”仅仅是描述Alice,并没有涉及作者,故排除D项;最后一段是对文章的总结,没有提到Alice帮助作者表现出她最好的一面。故排除C项。4Which of the following best describes
18、 Alice?AHumorous.BAmbitious.CCaring.DFriendly.D推理判断题。通读全文可知,原本在作者眼中爱丽丝是她的敌人,但是爱丽丝却想和作者成为朋友;她邀请作者去她家里玩,最后她们成为好朋友;而且爱丽丝与她自己周围的人都建立了很好的关系,由此可推知,爱丽丝是友好的。故选D。.完形填空(2020重庆市第一次学业质量调研抽测)It was a Sunday morning on a subway in New York.People were sitting _1_ some reading newspapers,some lost in thought,some
19、resting with their eyes closed.It was a calm and peaceful scene.Then_2_,a man and his children entered the subway car quickly.The children in it were so _3_ and active that the whole _4_of the car instantly changed.The man sat down next to me and closed his eyes,apparently _5_ of the situation.The c
20、hildren were screaming,running back and forth,throwing things,and even grabbing peoples papers,and _6_,the man sitting next to me did nothing.It was difficult not to feel _7_.I couldnt believe that he was _8_ his children to run wild like that,and was taking no _9_ at all.It was _10_ to see that eve
21、ryone else on the subway felt annoyed.So finally,I turned to him and said,“Sir,your children are really _11_ a lot of people.Could you _12_ them a little more?”The man lifted his eyes and said softly,“Oh,youre _13_,I guess I should do something about it.We just came from the hospital where their mot
22、her _14_ about an hour ago.I dont know what to do,and I guess they dont know how to _15_ it either.”Can you _16_ what I felt at that moment? Suddenly,I saw things differently,my anger was _17_.I didnt have to worry about controlling my attitude or my behavior,my heart was _18_the mans pain.Now,inste
23、ad of frustration,feelings of _19_filled my heart.Everything_20_ in an instant.Indeed,shifts in ways of thinking move us from one way of seeing the world to another and those shifts create powerful changes.【语篇解读】一个周日的早上,人们安静地坐在地铁车厢里。突然,一位男士和他的孩子的出现打破了车厢的平静。孩子们在车厢里尖叫、来回跑、扔东西,甚至是抢别人的报纸,而孩子的父亲对此不管不顾。“我
24、”很生气,便告诉孩子的父亲,让他管一下他们。通过交谈“我”了解到孩子们的母亲刚刚去世,这令“我”心生同情。1A.nervouslyBseriouslyCpatientlyDquietlyD根据下文中的“It was a calm and peaceful scene”可知,人们都安静地坐着,或读报纸,或沉思,或闭目养神。2A.suddenlyBoccasionallyCeventuallyDgraduallyA根据空后的“a man and his children entered the subway car quickly”并结合语境可知,突然,一位男士和他的孩子迅速地走进车厢。3A.ha
25、ppyBloudCcuteDcuriousB根据下文中的“The children were screaming,running back and forth,throwing things,and even grabbing peoples papers”可知,这些孩子很吵闹。loud“说话太大声的,吵闹的”。4A.climateBdirectionCspeedDtemperatureA根据第1小题和第3小题的解析可知,这些孩子很吵,因而打破了车厢原有的气氛。climate“环境气氛”。5A.afraidBproudCtiredDunawareD根据上文中的“The man sat down
26、 next to me and closed his eyes”和下文中的“the man sitting next to me did nothing”可知,这位男士很显然没有意识到发生了什么。6A.soByetCforDasB根据上文内容可知,孩子们在车厢里表现得很糟糕,并结合空后的“the man sitting next to me did nothing”可推知,此处前后内容形成了转折关系。yet“然而”。7A.worriedBashamedCannoyedDdiscouragedC此处与下文中的“everyone else on the subway felt annoyed”形成
27、呼应,故应选C项。8A.expectingBaskingCallowingDforbiddingC根据上文表述的孩子们表现得如此糟糕,这位男士却无所行动可推知,此处表示“我”难以相信他竟允许自己的孩子如此恣意妄为,他一点儿也不负责任。9A.risksBnotesCdifferenceDresponsibilityD参见上题解析。10A.easyBhardCfairDnormalA根据上文内容可知,孩子们表现得很糟糕,所以很容易地看到地铁上的每个人都很生气。11A.supportingBcriticizingCdisturbingDorganizingC根据上文中的“The children w
28、ere screaming.grabbing peoples papers”以及第10空后的“everyone else on the subway felt annoyed”可知,这些孩子的行为确实打扰到了其他乘客。12A.confirmBdivideCassistDcontrolD根据语境可知,“我”希望该男子管一下自己的孩子。13A.rightBwrongCtrustfulDcrazyA根据下文中的“I guess I should do something about it”可知,该男子认为“我”说得对。14A.remainedBdiedCworkedDreturnedB根据该句中的“
29、We just came from the hospital”并结合语境和选项可推知,此处应是该男子说孩子们的母亲大概一小时前去世了。15A.describeBaddressCdefeatDhandleD根据该句中的“I dont know what to do” “they dont know” “either”可知,此处表示孩子们也不知道如何应对这种情况。16A.believeBrecallCimagineDpredictC根据上文内容可知,作者因孩子们的表现感到生气,后来经过与男子交谈得知,孩子们的母亲大概一小时前去世了;又结合下文中的 “Suddenly,I saw things di
30、fferently”可推知,此处表示,你能想象“我”当时的感受吗?17A.blockedBgoneCliberatedDdeepenedB根据上文中的“I saw things differently”可知,“我”的愤怒消失了。18A.filled withBopposed toCbased onDfreed fromA根据上文中的“I saw things differently” “I didnt have to.or my behavior”可推知,“我”也感受到了该男子的痛苦。19A.forgivenessBbitternessCsympathyDappreciationC根据该句中的
31、“instead of frustration”并结合上文表述的“我”的态度的转变可知,“我”的心中充满了对该男子的同情。20A.restoredBchangedCcountedDsettledB根据上文内容可知,“我”的态度很快地发生了转变,所有事情在一瞬间改变了。 课时提能练(十)必修2Unit 2Wish you were here (B)A:知识层面.语境语法填空APeople love travelling.There are a lot of amazing places for people to visit or 1.explore(explore) in the world.
32、Different people have different 2.tastes (taste) for tourist destinations.Some people are interested in the grassland of Africa,which is home 3.to many animals.Others choose to go to a beach in Australia 4.to_experience (experience) the sun,sand and sea.In a word,people love outdoor 5.activities (ac
33、tivity),because they want to get close to nature and relax themselves.BAfter whitewater rafting,they will go to see wild animals in Kenya.They will live in villages,and eat and drink 1.whatever the local people do,including cows blood! During the day,they will walk across the land,following the foot
34、prints of big animals such as elephants,lions and giraffes.In order to take some good photos,they will try 2.to_get (get) as close as possible to the animals.They neednt worry about them,3.because the guides will bring guns to scare the animals away.After that,they will be moving on to Tanzania.Four
35、 weeks 4.later (late),they are going to the Himalayas.Toby will send Aihua postcards from all the 5.different (differ) places they visit.语境短文改错根据课文内容,对下面材料进行修改。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。Would you like the chance to discover a place of mystery and beauty in a southwest of China? If yo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546721.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
语文S版语文四年级上册:5.19 小泽征尔的判断 课件1(共11张PPT).ppt
