2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 选修7 UNIT 2 FIT FOR LIFE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 选修7UNIT 2FIT FOR LIFE WORD版含解析 2022 高考 统考
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十六)选修7Unit 2Fit for lifeA:知识层面.语境语法填空 AA boy who 1.possesses(possess) good tennis technique 2.applied(apply) to join the tennis club.At first,some members looked down upon him and tried 3.out to play a game with him,but they all failed.As a result,all the members of the club were 4.astonished
2、(astonish) by the potential boy.Then after masses of exercises,which were 5.beneficial(benefit)to the boy,he showed his talent.The audience showed their 6.approval(approve) for his perfect performance.BIf you open up any medicine cupboard 1.or go to any medicine counter in the world,you are likely 2
3、.to_find(find)aspirin and penicillin.Aspirin 3.was_invented(invent)in 1897.The first trials of this medicine took place in 1899.In 1900,aspirin was sold in shops 4.in the form of tablets.Not only has aspirin proved vital for reducing fever and helping stop pain,but there are also other things that a
4、spirin can help with.In 1977,a study 5.carried(carry)out in the USA showed that aspirin could prevent strokes.Another drug 6.that/which has helped increase the standard of peoples health is penicillin.It was discovered by 7.a Scottish scientist named Alexander Fleming in 1928.In 1940,two other scien
5、tists managed to make and test the new drug in large 8.quantities(quantity)Due to the widespread use of penicillin,many lives were saved during World War .Penicillin became the 9.greatest(great) drug of the 20th century,10.saving(save)millions of lives.语境短文改错根据课文内容,对下面材料进行修改。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错
6、误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。One of the most famous Chinese medical treatment is the art of“magic needles”,or Chinese acupuncture.It was developed long ago,perhaps as earlier as 2000 BC.There is evidence which acupuncture began during the Stone Age,when stone tools were called bian(砭) were used to press areas
7、of the body.As acupuncture developing,metal needles began to appear.There were nine different kinds of needles,included a needle with a head like an arrow.Steel needles are put the skin at certain points on the body so that a disease can be cured or the health problem solved.These points are called
8、acupuncture points.Over the last 2,000 years,the number of acupuncture points has gradual increased to about 2,000.Some acupuncturists insert needles at or near the body part affected by the disease,when others select points according to the symptoms that the patient has.答案One of the most famous Chi
9、nese medical is the art of“magic needles”,or Chinese acupuncture.It was developed long ago,perhaps as as 2000 BC.There is evidence acupuncture began during the Stone Age,when stone tools called bian(砭) were used to press areas of the body.As acupuncture ,metal needles began to appear.There were nine
10、 different kinds of needles, a needle with a head like an arrow.Steel needles are put the skin at certain points on the body so that a disease can be cured or health problem solved.These points are called acupuncture points.Over the last 2,000 years,the number of acupuncture points has increased to
11、about 2,000.Some acupuncturists insert needles at or near the body part affected by the disease, others select points according to the symptoms that the patient has.根据提示补全句子1一旦报名,你很可能会成为我们学校乒乓球队的新成员。(be likely that)Once you sign up for it,it_is_likely_that you will be a new member of our school tabl
12、e tennis team.2汤姆擅长理科,而他弟弟绝对是不可救药。(while)Tom is good at science,while_his_brother_is absolutely hopeless.3她不同意女儿晚上出去。(approve)She didnt approve_of_her_daughter_going_out at night.4他们学习化学、生物及其他有关科学的课程。They study chemistry,biology and other subjects that relate_to_science.B:能力层面.阅读理解(2020云南省高中毕业生复习统一检
13、测)People who grow up lefthanded have a different,more flexible brain structure than those born to take life by the right hand,say researchers at the University of California,Los Angeles.The reason is that righthanders have genes that force their brains into a slightly more onesided structure,accordi
14、ng to the research.Lefthanders appear to be missing those genes.“There really is a difference in brains that results in a more symmetric (对称的) brain in lefthanders,where the two sides are more equal,” said Daniel Geschwind,who led the research team.In the effort to understand how the brain shapes th
15、e mind,researchers have been trying to document the way genes and environment affect intelligence and mental abilities.They found that rightor lefthandedness is determined by genes.If a person has the gene for righthandedness,that person will be righthanded.People who do not have that gene,however,c
16、an be either left or righthanded.There is no specific gene for lefthandedness.Righthanders typically have larger left brains,where their language abilities are concentrated.Conversely,lefthanders have more balanced brains.The language abilities of lefthanders more often are concentrated on the right
17、 side.The UCLA researchers conducted brain scans on 72 pairs of male identical twins (同卵双胞胎) between 75 and 85 years old.They noticed that if identical twins carry the gene for hand preference,both must be righthanded.If they lack the gene,one twin can develop righthanded while the other can develop
18、 lefthanded.The researchers found that the brains of identical righthanded twins were very similar in size and structure.But when a lefthander was part of the twin set,the brains were different.The conclusion is that the absence of the gene for hand preference allows the brain to develop differently
19、 as the individual grows up,researchers said.【语篇解读】美国加州大学洛杉矶分校的研究人员发现,人们习惯用哪只手是由基因决定的。1What is the finding of the researchers of UCLA?ALefthanders have more balanced brains.BRighthanders have more flexible brains.CLefthanders brains are more onesided.DRighthanders brains are more symmetric.A细节理解题。根据
20、第三段中的“that results in a more symmetric(对称的) brain in lefthanders,where the two sides are more equal”以及第五段中的“lefthanders have more balanced brains”可知,惯用左手的人有更加平衡的大脑,故选A。2Which element determines a persons hand preference?AEnvironment.BIntelligence.CHabits.DGenes.D细节理解题。根据第四段中的“They found that rightor
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-546728.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
