分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(11)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547054
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:200.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 黄冈市 2014 高考 英语 阅读 理解 考前 自选 练习 11 答案
    资源描述:

    1、河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(11)及答案阅读理解 (2013安徽,D)“People are ruder today because they are rushed and more time poor than ever before,” says Patsy Rowe, “Manners_have_fallen_off_the_radar(雷达)” Due to our strong attraction to electronic equipment, it is a wonder more people dont wake up each morning and

    2、greet the singing birds with a complaint(抱怨)about the noise. Here are some examples of rudeness.Some people prefer to do almost everything over the Internet. To them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. It feels very slow because humans dont work at 4G speeds. When yo

    3、u have dinner with friends, you will often notice someone paying more attention to his mobile phone. We have programmed ourselves to think that every new message brings lifechanging news, so taking calls and checking our texts are more important than talking to the people we are with. What is worse,

    4、 some people even tend to send anonymous(匿名的) rude messages by email.However, rudeness is never acceptable. Dont assume it is OK to be rude if the person youre in touch with wont recognize you. If you have something awful to say, have the courage to face the person and say it, write a letter or emai

    5、l and sign it, or forget it. Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.We shouldnt blame technology for our shortcomings.Technology is here to help us,but we should not allow it to take over our lives. An important step is acknowledging our shortcomings.People spend a lot of ti

    6、me pointing out bad manners but it would be even more helpful if wed publicly acknowledge good manners when we see them.文章大意:随着高科技的发展,人的行为变得越来越粗鲁。有些人不愿意与实际的人交流,而宁愿打电话、发短信,甚至发一些匿名的粗鲁短信。9What can be inferred from the underlined sentence in Paragraph 1?APeople can tell good from bad behavior.BRadar is

    7、able to observe human behavior.CPeople care little about their behavior.DRadar can be used to predict human behavior.答案:C句意猜测题。整篇文章讲的是随着高科技的发展,人的行为越来越粗鲁,故选C项。10Some people are less willing to deal with humans because _.Athey are becoming less patientBthey are growing too independentCthey have to han

    8、dle many important messagesDthey have to follow an evolutionary step backward答案:A推理判断题。根据第二段的“To them, dealing with an actual human is like an evolutionary step backward. It feels very slow because humans dont work at 4G speeds.”可知,一些人不愿意与人交流是因为与人交流太慢,也就是说他们变得越来越没有耐心。11The author thinks sending unsi

    9、gned awful messages is _.Aridiculous Bdisgusting Cacceptable Dreasonable答案:B细节理解题。根据第三段的“Upsetting people with unsigned messages is cruel and disgusting.”可知,作者认为发送不署名的可恶短信是残忍的,令人作呕的。12What can we learn from the last paragraph?AWe should applaud good behavior.BTechnology can never be blamed.CWe shoul

    10、d keep pointing out mistakes.DTechnology will take over our lives one day.答案:A推理判断题。根据最后一句“it would be even more help if wed publicly acknowledge good manners when we see them”可知A项正确;B项和本段的第一句意思有差别;根据“People spend a lot of time pointing out bad manners”和“Technology is here to help us,but we should n

    11、ot allow it to take over our lives.”可轻易排除C、D两项。阅读理解-AThere is a saying in France that states, The government could fall, the Louvre (卢浮宫)could be broken into or creatures from other planets could land on earth, but if any of these things happened during the Tour de France, no one would notice. The T

    12、our de France is the most famous cycling race in the worldIt begins in July and runs for three weeksCyclists who race in the Tour de France ride in six legs or stages of the race, and they have between one to four days of rest between each leg of the raceThe rider who completes all six legs of the r

    13、ace in the shortest overall time winsThe Tour de France began as a publicity stunt for the French sports newspaper, LAutoHcnri Desgranges, who worked for LAuto,came up with the idea for the greatest bike race in the world, and on July 1,1903, the first Tour de France beganSixty cyclists began that f

    14、irst leg of the race which started in front of the Alarm Clock Cafe just outside of ParisThis first leg look them 467 kilometers to LyonThe first Tour de France received an astonishing 2,000 francsMaurice Garin, the most popular cyclist in France at that time, won the first Tour de FranceIt took him

    15、 94 hours and 33 minutes to ride all 2,428 kilometers of the raceThis time was three hours faster than the second -place riderOver the weeds during which the race was run, the idea of the Tour de France slowly caught the imagination of the people of FranceThe race has been run every year since that

    16、time, except during the years of World War I and World War The Tour de France has developed several special honors for which racers competeAbove all, the highest honor is the yellow jerseyMrDesgranges introduced the yellow jersey in 1919 to show the leading racer each riders total time in order to f

    17、ind the racer with the lowest timeThat racer wears the yellow jersey during the days raceOther honors include the green jersey which is given to the rider who sprints the best by riding the fastest over short distances, and the polka dot jersey for the best rider in the mountains along the route1. W

    18、ho wins the Tour de France?A. The first cyclist to finish the raceB. The cyclist with the most pointsC. The cyclist with the polka dot jerseyD. The cyclist with the shortest overall time答案解析:答案为D。本题为细节题。由第一段最后一句话 “The rider who completes all six legs of the race in the shortest overall time wins” 可知

    19、,答案为D。2. Henri Desgranges was_.A. a photographerB. a famous cyclistC. the man who first won the Tour de FranceD. the man who first thought of the Tour de France答案解析:答案为D。本题为细节题。由第二段第二句话 “Hcnri Desgranges, who worked for LAuto,came up with the idea for the greatest bike race in the world, and on July

    20、 1,1903, the first Tour de France began” 可知,D选项正确。3. How many stages make up the Tour de France?AOne BFour CSixDTen答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段最后一句话 “The rider who completes all six legs of the race in the shortest overall time wins” 可知,C选项正确。4. The yellow jersey is worn by_.A. the fastest daily cyclist B.

    21、 the fastest overall cyclistC. the youngest cyclistD. the champion from the previous year答案解析:答案为A。本题为细节题。由最后一段 “MrDesgranges introduced the yellow jersey in 1919 to show the leading racer each riders total time in order to find the racer with the lowest timeThat racer wears the yellow jersey during

    22、 the days race” 可知,yellow jersey用来表示比赛者用的时间最少,比赛者在比赛当天佩戴此物,故答案为A。阅读理解 (2013北京,D)MultitaskingPeople who multitask all the time may be the worst at doing two things at once, a new research suggests. The findings, based on performances and selfevaluations by about 275 college students, indicated that m

    23、any people multitask not out of a desire to increase productivity, but because they are easily distracted (分心) and cant focus on one activity. And “those people turn out to be the worst at handling different things,” said David Sanbonmatsu, a psychologist at the University of Utah.Sanbonmatsu and hi

    24、s colleagues gave the students a set of tests and asked them to report how often they multitasked, how good they thought they were at it, and how sensationseeking (寻求刺激) or impulsive(冲动)they were. They then evaluated the participants multitasking ability with a tricky mental task that required the s

    25、tudents to do simple mathematical calculations while remembering a set of letters.Not surprisingly, the scientists said, most people thought they were better than average at multitasking, and those who thought they were better at it were more likely to report using a cellphone while driving or viewi

    26、ng multiple kinds of media at once. But those who frequently deal with many things at the same time were found to perform the worst at the actual multitasking test. They also were more likely to admit to sensationseeking and impulsive behavior, which connects with how easily people get bored and dis

    27、tracted. “People multitask not because its going to lead to greater productivity, but because theyre distractible, and they get sucked into things that are not as important,” Sanbonmatsu said.Adam Gazzaley, a researcher at the University of California, San Francisco, who was not a member of the rese

    28、arch group, said one limitation of the study was that it couldnt find out whether people who start out less focused tend toward multitasking or whether peoples recognizing and understanding abilities change as a result of multitasking.The findings do suggest, however, why the sensationseekers who mu

    29、ltitask the most may enjoy risky distracted driving. “People who are multitasking are generally less sensitive to risky situations,” said Paul Atchely, another researcher not in the group. “This may partly explain why people go in for these situations even though theyre dangerous.”文章大意:本文为一篇科普短文,介绍了

    30、Sanbonmastu与他的同事们的一项研究结果:同时干很多事情的人往往有最糟糕的结果,这是因为这些人干事情不专心,他们不能对潜在的危险作出迅速的反应。17The research led by Sanbonmatsu indicates that people who multitask _.Aseek high productivity constantlyBprefer handling different things when getting boredCare more focused when doing many things at a timeDhave the poores

    31、t results in doing various things at the same time答案:D细节理解题。由文章第一句话研究结果:People who multitask all the time may be the worst at doing two things at once.可知,这样的人在同时干很多事情时往往结果最差,故正确答案为D。18When Sanbonmatsu and his colleagues conducted their research, they _.Aassessed the multitasking ability of the stude

    32、ntsBevaluated the academic achievements of the studentsCanalyzed the effects of the participants tricky mental tasksDmeasured the changes of the students understanding ability答案:A细节理解题。文章第二段提到他们让参与的学生干这干那,然后他们“evaluates the participants multitasking ability with a tricky mental task.”可知A项正确。19Accord

    33、ing to Sanbonmatsu, people multitask because of their _.Alimited power in calculationBinterests in doing things differentlyCinability to concentrate on one task Dimpulsive desire to try new things答案:C细节理解题。由文章第四段Sanbonmastu所说的话“People multitask not because its going to lead to greater productivity b

    34、ut because they are distractible and they get sucked into things that are not important.”可知。distractible意为“不专心的,分心的”,因此正确答案为C。20From the last paragraph, we can learn that multitaskers usually _.Adrive very skillfullyBgo in for difficult tasksCfail to react quickly to potential dangersDrefuse to expl

    35、ain the reasons for their behavior答案:C推理判断题。文章最后一段提到研究结果表明:这些寻找感觉的人(sensationseekers指的是他们的感觉不灵敏)往往会“multitask the most”但是却有“enjoy risky distractible driving”的结果,这是因为这些人往往“less sensitive to risky situation”,即:对潜在的危险不能迅速作出反应,故C项为正确答案。阅读理解-BA rise in the number of suicides(自杀)in South Korea has led pol

    36、iceman Yoo Byong-jong to a new job. He patrols(巡逻)Seouls bridges to prevent desperate people throwing themselves into the river. According to South Koreas health ministry, suicide rates have doubled in a decade and are now the leading cause of death for people in their 20s and 30s. The country has t

    37、he fourthhighest suicide rate among the 30 industrialized countries in the Organization for Economic Cooperation and Development. It recorded 22.8 suicide deaths for every 100, 000 people in 2003. Thats lower than Hungary,Finland and close neighbor Japan . But the number is growing by about 1 percen

    38、t each year,faster than for all other OECD nations. In a move to cut suicides by a fifth by 2010,the health ministry is running a television ad campaign. It opens with a lonely man walking on a bridge. A voiceover says,“Think five minutes more before you give it all away.Dont forget you have a lovin

    39、g family.” Other ministry plans include setting up more hotlines and training more suicide counselors. Authorities are also limiting websites that provide suicide methods and sometimes even sell toxic(有毒的)chemicals. Distressed individuals range from students worried about poor grades to people in de

    40、bt as well as disgraced politicians. Exports say the rising number in some way can be blamed on media coverage of recent highprofile suicides. These include top business leaders and celebrities(名人)who apparently lead a number of people to copy their actions. “We saved 50 lives this year when people

    41、turned to bridges as a place to die after news reports of such deaths by big shots,” said the 38yearold Yoo,in December.Last July,the government and civil associations urged media to avoid reporting specific methods and locations of suicides. But it is difficult to clearly give reasons for the suici

    42、de increase.1. The passage is mainly about _.A. desperation problems in KoreaB. suicide problems in KoreaC. how to reduce suicides in KoreaD. the relations between life and suicide答案解析:答案为B。本题为主旨大意题。全文报道了韩国的自杀率问题非常严峻, 当局为抑制自杀采取了一系列的措施,第一段点出话题,最后一段呼应了话题,故答案为B。2. Suicide rates in South Korea_.A. arous

    43、e international concernsB. are going from bad to worseC. didnt draw special attention of the governmentD. have done great harm to the economical development答案解析:答案为B。本题为细节题。由第三段最后一句话 “But the number is growing by about 1 percent each year,faster than for all other OECD nations.” 可知,自杀率每年在增长,也就是在变得更糟

    44、糕,故答案为B。3. Lowering the number of reported suicides by celebrities in the media in Korea _.A. will be limitedB. damage the fame of mediaC. didnt affect peoples daily life.D. might cause fewer people to commit suicide答案解析:答案为D。本题为推理题。由第五段 “Exports say the rising number in some way can be blamed on me

    45、dia coverage of recent highprofile suicides. These include top business leaders and celebrities who apparently lead a number of people to copy their actions.”可知,专家认为自杀人数在上升在某些程度上是归咎于媒体报道的高数据的自杀率,其中包括商业领导要人和名人的自杀引起了人们去效仿他们的行为,可以推断,降低媒体报道的名人自杀人数或许能使较少的人自杀,故答案为D。 4. From the passage, we can infer that_

    46、.A. authorities manage websites efficientlyB. present hotlines are not enough for suicide counselorsC. cutting suicides by a fifth by 2010 is easy to carry outD. people choose suicide as the way to end their lives for a lack of love答案解析:答案为A。本题为推理题。由第四段倒数第二句话 “Authorities are also limiting websites

    47、that provide suicide methods and sometimes even sell toxic chemicals.”可知,当局限制提供自杀方法甚至卖有毒的化学药物的网站,可以推断,当局有效地对网站进行了管理。故答案为A。由第四段 “Other ministry plans include setting up more hotlines and training more suicide counselors.” 可知,由于自杀者众多,因此要建立更多的热线和培训更多的自杀咨询专员来阻止自杀,B选项意思与此不符。从第四段所实施的阻止自杀的措施来看,减少自杀并不容易实施,故C选项错误。由最后一段最后一句话 “But it is difficult to clearly give reasons for the suicide increase.” 可知,D选项错误。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(11)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547054.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1