分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(6)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547057
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:341KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 黄冈市 2014 高考 英语 阅读 理解 考前 自选 练习 答案
    资源描述:

    1、河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(6)及答案阅读理解In March 2008,Joe Ryan got a notice from a billing agency for a hospital near Denver, Colorado. The hospital wanted payment for surgery totaling $ 41,188. Ryan had never set foot in that hospital. Obviously there was some mistake. “I thought it was a joke,” says Rya

    2、n. But when he called the billing agency,nobody laughed. Someone, who s also named Joe Ryan, using Ryans Social Security number, had indeed been admitted for surgery. He figured clearing this up would take a just few phone calls. Two years later, Ryan continues to suffer from the damage to his credi

    3、t rating and still doesnt know if his medical record has been cleared of wrong information. Joe Ryan was the victim of a little-known but frightening type of consumer cheating that is on the rise:medical identity theft, which involves using your name to get drugs, expensive medical treatment and eve

    4、n cheating insurance payments. As Ryan discovered, money isn t the half of it. When someone steals your name to receive health care, his medical history becomes part of your recordand setting the record straight can be extremely difficult. That s because,in part,the information is handed out among d

    5、ozens of care-givers, from doctors to medicine stores to insurance companies and labs. I wanted to help straighten this out,” says Ryan, so I went to the hospital, and they had a three-inch-thick record for me, but they wouldn t let me see it. I showed them my ID, and they said that s not Joe Ryan s

    6、 signature. Well, of course not! They had this other guy s signature. ” Ryan had fallen into a victim s Catch-22: If your record doesn t appear to be yours, you may not have the right to read it, much less change it. Ryan s next step was a visit to the police department. But the police said that the

    7、re was not much they could do, that the local law enforcement has little experience with medical ID theft, and cases like this can end up being considered a civil matter. 1. The billing agency sent Joe Ryan a notice to _.A. play a joke on him for medical treatmentB. inform him of the payment for his

    8、 surgeryC. correct the mistakes about payment for his surgeryD. clear up the wrong information in his medical record答案解析:答案为B。本题为细节题。由第一段 “In March 2008,Joe Ryan got a notice from a billing agency for a hospital near Denver, Colorado. The hospital wanted payment for surgery totaling $ 41,188.”可知,the

    9、 billing agency 通知Joe Ryan支付手术费用41,188美元,故答案为B。2. Joe Ryan at first thought his problem was _.A. easy to settleB. difficult to settleC. impossible to solveD. unnecessary to solve答案解析:答案为A。本题为细节推理题。由第二段 “He figured clearing this up would take a just few phone calls.” 可知,Joe Ryan刚开始认为只要打几个电话就可以解决问题,故答

    10、案为A。 来源:3. The number of medical identity theft cases in the United States is _.A. increasingB. decreasingC. countableD. changeable答案解析:答案为A。本题为细节题。由第四段首句 “Joe Ryan was the victim of a little-known but frightening type of consumer cheating that is on the rise:medical identity theft”可知,医疗身份盗窃在美国正在增加,

    11、故答案为A。4. An even worse consequence of medical ID theft is _.A. some trouble in obtaining insurance paymentB. a big loss of money and damage to credit ratingC. the widely spread medical information of the victimD. the difficulty in changing the wrong medical history答案解析:答案为C。本题为推理题。由第五段可知,当别人盗用了你的名字来

    12、享受医疗服务后,他的医疗史就成为了你的医疗史,并且清除这些错误记录极其困难,因为你的信息已经给了许多照料者,包括医生、药店、保险公司和实验室。因此,医疗身份盗窃更糟糕的结果是受害者的医疗信息到处传播。故答案为C。干扰项最强的D选项“改变错误的医疗史非常困难”只是医疗身份盗窃的一个直接结果,但不是更糟糕的,因此排除D选项。 阅读理解-AEven before my father left us, my mother had to go back to work to support our family. Once I came out of the kitchen, complaining,

    13、“Mom, I cant peel potatoes. I have only one hand.” Mom never looked up from sewing. “You get yourself into that kitchen and peel those potatoes,” she told me. “And dont ever use that as an excuse for anything again!” In the second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each o

    14、f us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next. When it was my turn, I shook my head. Some kids behind me laughed, and I went home crying. That night I told Mom about it. She hugged me, and I saw her “well see about that” look. The next afternoon, she took me back to

    15、school. At the deserted playground, Mom looked carefully at the bars. “Now, pull up with your right arm,” she advised. She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow. Day after day we practiced, and she praised me for every rung I reached

    16、. Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open. One night, after a dance at my new junior high, I lay in bed sobbing. I could hear Mom come into my room. “Mom,” I said, weeping, “none of the boys would dance with me.” For a lo

    17、ng time, I didnt hear anything. Then she said, “Oh, honey, someday youll be beating those boys off with a bat.” Her voice was faint and cracking. I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks. Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears.1. Wh

    18、ich of the following expressions can be used most suitably to describe Moms attitude when she made the child to peel potatoes?A. Cruel. B. Serious. C. Strict. D. Cold.答案解析:答案为C。 本题为细节推理题。由第二段妈妈说的话 “And dont ever use that as an excuse for anything again!”可知,妈妈的话语非常坚定,对孩子要求非常严格,故答案为C。2. From the passa

    19、ge, we know monkey bars can help a child train _.A. the skill to throw and catch thingsB. the speed of ones hand movementC. the strength and skill to hang and swayD. the bodily skill to rotate round a bar答案解析:答案为C。本题为细节推理题。由第三段 “had each of us race across the monkey bars, swinging from one high stee

    20、l rod to the next.”可知,monkey bars 要求从一根高铁杠摇荡到另外一根,即训练儿童悬挂和摇荡的力气和技巧,故C选项正确。3. What does the sentence “I saw her well see about that look” imply?A. Mom believed every aim could be achieved if you stuck to it.B. The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up.C. Mom was dete

    21、rmined to prove she herself was better than the teacher.D. What the child had said brought Mom great attraction and curiosity.答案解析:答案为A。本题为语义理解题。“I saw her well see about that look” 出现在第四段,由本句话的下文 “The next afternoon, she took me back to school. At the deserted playground, Mom looked carefully at th

    22、e bars.”和第五段 “Day after day we practiced, and she praised me for every rung I reached.”可知,妈妈听说我因为不会monkey bars而遭到其他小朋友的嘲笑,就日复一日带我去练习,对我每一次的成功都给予表扬,可推断,妈妈那脸上的表情表明在她的内心世界里,她认为不论什么只要坚持就可以取得,故答案为A。B选项只是这句话的表层意思,C、D则离题太远。4. When the child looked down at the kids, they were standing with their mouths open

    23、 because _.A. they felt sorry for what they had done beforeB. they were afraid the author might fall off and get hurtC. they wanted to see what the author would do on the barsD. they were astonished to find the authors progress答案解析:答案D。本题为细节推理题。由第三段 “Some kids behind me laughed, and I went home cryi

    24、ng.” 我不会monkey bars 遭到其他小朋友的嘲笑到第五段 “Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open.” 我会了monkey bars后,其他小朋友自然会对我的进步和成功而感到惊讶,故答案为D。5. The most probable conclusion we can draw after reading the passage is _.A. the last incident was

    25、 sad enough to make Mom weepB. the childs experience reminded Mom of that of her ownC. Mom could solve any problem except the one in the last paragraphD. in fact Mom suffered more in the process of the childs growth答案解析:答案为D。本题为推理题。由最后一段最后一句话 “Then I knew how much she suffered on my behalf. She had

    26、never let me see her tears.” 可知,我最后意识到妈妈在我的成长过程中比我承受的痛苦要多得多,但是她从不让我知道,故答案为D。阅读理解-B(part of Yanglans speech in Beijings bid for the 2008 Olympic games) Mr. President, Ladies and Gentlemen. Good afternoon! Before I introduce our cultural programs, I want to tell you one thing first about 2008. Youre g

    27、oing to have a great time in Beijing. Many people are fascinated by Chinas sport legends(传奇)in history. For example, back to Song Dynasty, about the 11th century, people started to play a game called Cuju, which is regarded as the origin of ancient football. The game was very popular and women were

    28、also participating. Now, you will understand why our women football team is so good today. . With a concept inspired by the famed Silk Road, our Torch Relay will break new ground, traveling from Olympia through some of the oldest civilizations known to man-Greek, Roman, Egyptian, Byzantine, Mesopota

    29、mian, Persian, Arabian, Indian and Chinese. Carrying the message Share the Peace, Share the Olympics, the eternal flame will reach new heights as it crosses the Himalayas over the worlds highest summit - Mount Qomolangma, which is known to many of you as Mt. Everest. In China, the flame will pass th

    30、rough Tibet, cross the Yangtze and Yellow Rivers, travel the Great Wall and visit Hong Kong, Macau, Taiwan and the 56 ethnic communities who make up our society. On its journey, the flame will be seen by and inspire more human beings than any previous relay. I am afraid I can not present the whole p

    31、icture of our cultural programs within such a short period of time. Before I end, let me share with you one story. Seven hundred years ago, amazed by his incredible edtions of a far away land of great beauty, people asked Marco Polo whether his stories about China were true. He answered: What I have

    32、 told you was not even half of what I saw. Actually, what we have shown you here today is only a fraction of Beijing that awaits you. Ladies and gentlemen, I believe that Beijing will prove to be a land of wonders to athletes, spectators(观众) and the worldwide television audience alike. Come and join

    33、 us. Thank you, Mr. President. Thank you all.1. In Yanglans speech, she mentioned a game called Cuju, she implied that _.A. China is the original country of football.B. China is a country with a long history in sports.C. People in China used to play football well.D. Women in China are good at footba

    34、ll.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。杨澜提到的蹴鞠运动出现在第三段,它是作为例子来证明该段的主题句 “Many people are fascinated by Chinas sport legends in history.” 中国的体育历史悠久,故答案为B。2. Mt. Everest refers to _.A. a person who is known to many people in the world B. Himalayas C. Mount Qomolangma D. the Olympic Torch答案解析:答案为C。本题为细节题。由第四段 “ as it cr

    35、osses the Himalayas over the worlds highest summit - Mount Qomolangma, which is known to many of you as Mt. Everest.” 可知,Mt. Everest就是Mount Qomolangma,故答案为C。3. Which of the following is not the promise that China will keep to the world?A. Whoever takes part in the Beijing Olympic Games will have a g

    36、reat time in Beijing.B. The flame will be seen by and inspire more human beings than any previous relay. C. The Olynpic Torch will reach the worlds highest summit - Mount Qomolangma.D. Marco Polos stories will await athletes, spectators and the worldwide television audience.答案解析:答案为D。本题为细节题,注意题干的 “n

    37、ot ”。由倒数第二段 “Ladies and gentlemen, I believe that Beijing will prove to be a land of wonders to athletes, spectators and the worldwide television audience alike.” 可知,北京对于运动员,观众和世界上所有电视台的观众将会充满了奇迹,故可推断A选项符合文意。由第四段最后一句话 “On its journey, the flame will be seen by and inspire more human beings than any

    38、previous relay.” 可知,B选项符合文意。由第四段 “the eternal flame will reach new heights as it crosses the Himalayas over the worlds highest summit - Mount Qomolangma, which is known to many of you as Mt. Everest.” 可知,C选项符合文意。由第五段 “He answered: What I have told you was not even half of what I saw. Actually, what

    39、we have shown you here today is only a fraction of Beijing that awaits you.”可知,马可波罗的回答是告诉人们,他所写的故事只是他看到的很少的一部分,实际上,中国还有很多等待世界的人们去了解,故D选项“马可波罗的故事将会等待运动员,观众和世界上所有电视台的观众”错误。故答案为D。4. Marco Polo s answer meant that _A. what he wrote was half better than what he saw.B. he was interested in half of what he

    40、 had seen. C. he was not able to describe the beauty of the faraway land.D. there were so many true stories that he could only tell part of them.答案解析:答案为D。本题为细节推理题。结合上题对D选项的分析可知,马可波罗的话是在强调中国的故事太多了,他只描述了很少的一部分,故答案为D。 干扰项最强的C选项 “他不能描述远方大陆的美”不是马可波罗所说的侧重点,故错误。阅读理解-BJune 26, 2000 the Human Genome(基因组) Pr

    41、oject, a great $3 billion, 15-year task aimed at drawing the genetic(遗传的) map of humans, is now more than 90 percent completed. The scientific and medical communities(团体) are very excited about the chances genetic research provides for getting rid of diseases and prolonging(延长) human life. But those

    42、 communities and policy(政策) makers also are careful about the scientific door they are opening as the project uncovers the mysteries of life. For the last few years, the genetic advances in the developing field of biotechnology(生物技术) have provides material for all kinds of work, but the developments

    43、 of modern science in unlocking the secrets of the human genetic code(密码) have opened a world of possibilities for human health, as well as for the popular imagination. While European and Japanese researchers are making rapid progress in decoding(解码) human DNA, the leading organization for genetic r

    44、esearch is in the United States, which began in 1990, is “unlocking the code” of the human body to learn how to defeat fatal(致命的)diseases. Already, the Human Genome Project has become widely known and praised for finding the genes(基因) connected with terrible diseases as yet(迄今), and making progress

    45、toward separating the genes that show a sign of breast cancer or AIDS. Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections(传染), and genetic diseases. Medical companies are very interested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new dr

    46、ugs for these illnesses.1. Why did the scientists work hard at mapping the human genome? A. Because the human genome can destroy many illnesses. B. Because the human genomes completion can help them get rid of many diseases. C. Because they wanted to be better known than others. D. Because the human

    47、 genome can provide a lot of chances of work.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段第二句话 “the chances genetic research provides for getting rid of diseases and prolonging human life.” 和最后一段首句 “Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections, and genetic diseases.” 可知,科学

    48、家绘制人类基因组图是为了驱除疾病,故答案为B。A选项表述不正确;C、D在文中均未提到。来源:2. Which country studied the genes most rapidly in the world? A. Japan. B. Germany. C. The United States. D. China.答案解析:答案为C。本题为细节题。由第三段首句提到的 “the leading organization for genetic research is in the United States, ”可知,答案为C。.3. Which of the following is N

    49、OT true? A. If the genes can be found, scientists can study many new ways to cure illnesses. B. The scientists have made great progress in connecting the genes with the cancers. C. Many medical companies show great interest in drawing the human genome map. D. The United States began the Genes Study

    50、early in the 19th century.答案解析:答案为D。本题为细节判断题。由第三段首句提到的 “which began in 1990” 可知,美国是在20 世纪末开始绘制人类基因组图的,故D选项表达错误。 由最后一段首句 “Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections, and genetic diseases.”可知,A选项与文意符合;由第三段最后一句 “and making progress toward separating th

    51、e genes that show a sign of breast cancer or AIDS.” 可知,B选项与文意符合;由最后一段最后一句话 “Medical companies are very interested in mapping the human genome, ”可知,C选项与文意符合,均不选。4. The author suggests that the Human Genome Project can cause _. A. the policy makers to feel very worried and careful B. the scientists to

    52、 work harder C. many people to find work easily D. a lot of companies to produce many new drugs答案解析:答案为B。本题为推理题。由第一段最后一句话 “But those communities and policy makers also are careful about the scientific door they are opening as the project uncovers the mysteries of life.” 可知,A选项表述与文意不符。C选项未提及。由最后一段最后一

    53、句话 “Medical companies are very interested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new drugs for these illnesses.”可知,D选项是文中的一个事实,不需要推理,故不选。 结合全文内容和第一段提到的 “June 26, 2000 the Human Genome Project, a great $3 billion, 15-year task aimed at drawing the genetic map of humans, is no

    54、w more than 90 percent completed.” 可以推断,绘制人类基因组图是一个长期的项目,现在虽然完成了百分之九十多,但是作者在文中也暗示了这个项目需要科学家更努力地工作,故B选项正确。5. The main idea of this article is about _. A. unlocking genetic code B. the genes discovery C. the great human genome D. the genes and the scientists答案解析:答案为A。本题考查文章的主旨大意。结合第二段提到的 “but the developments of modern science in unlocking the secrets of the human genetic code”和第三段提到的 “ is unlocking the code of the human body to learn how to defeat fatal diseases.” 可知,解读基因密码可以知道如何打败疾病。故答案为A。B、C、D都不是文章的中心。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省黄冈市2014高考英语阅读理解考前自选练习(6)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547057.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1